CSV-tiedostojen tuominen Shopifyn Tuo kauppa -sovelluksella

Jos olet siirtymässä Shopify-kauppaan olemassa olevasta Shopify-kaupasta tai alustasta, jota ei ole tässäluettelossa, voit tuoda tuote-, asiakas- ja varastotietosi Tuo kauppa -sovelluksella.

Huomioitavaa

• Tuontitoiminto ei luo huolintapalveluja. Kaupassasi on oltava huolintapalvelu jo ennen tuontia. Jos tuonnistasi puuttuu huolintapalvelu, luodaan tuote, jolla on manuaalinen huolintapalvelu. Nämä tiedot tulevat näkyviin tuonnin yhteenvedon virheen hakemistosivulla olevassa ilmoituksessa.

Siirtyminen yhdestä Shopify-kaupasta toiseen

Jotta voit siirtyä yhdestä Shopify-kaupasta toiseen, sinun täytyy ensin viedä tuote-, asiakas- ja varastotiedot CSV-tiedostoihin ja tuoda nämä tiedot sen jälkeen Tuo kauppa -sovelluksella.

Toimintovaiheet:

1. Vie olet seuraavat tiedot tämänhetkisestä Shopify-kaupastasi: - Tuotteet

1. klikkaa uuden kauppasi Shopify adminissa Sovellukset > Tuo kauppa. Jos et näe tätä sovellusta, sinun täytyy asentaa se.

2. Suorita jokin seuraavista vaiheista sen mukaan, mitä näet sivulla:

- Klikkaa Aloita. - Valitse Valitse alustasta -kohdasta Shopify.

1. klikkaa Lähetä tiedostot -kohdassa Lisää tiedosto ja valitse vietävät tiedostot. Tuo kauppa -sovelluksen avulla voit lisätä useita tiedostoja, jotta voit lisätä kaikki CSV-tiedostosi kerralla.

Lähetetyt CSV-tiedostot on tarkistettu ja valmiina tuontia varten

2. klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Siirtyminen toisesta alustasta

Kun siirryt Shopifyhin toisesta alustasta, sinun täytyy ensin viedä kaupan tiedot tämänhetkisestä alustasta ja lisätä ne CSV-tiedostoon Shopifyn määrittämässä muodossa. Tämän jälkeen voit tuoda tiedot Tuo kauppa -sovelluksella.

Toimintovaiheet:

1. Vie kauppasi tiedot.

2. Käytä CSV-malleja tuotteita, asiakkaita ja varastoa varten, jotta voit varmistaa, että tiedot ovat hyväksyttävässä CSV-tiedostomuodossa.

3. klikkaa uuden kauppasi Shopify adminissa Sovellukset > Tuo kauppa. Jos et näe tätä sovellusta, sinun täytyy asentaa se.

4. Suorita jokin seuraavista vaiheista sen mukaan, mitä näet sivulla:

- Klikkaa Aloita. - Valitse Valitse alustasta -kohdasta Shopify.

1. klikkaa Lähetä tiedostot -kohdassa Lisää tiedosto ja valitse vietävät tiedostot. Tuo kauppa -sovelluksen avulla voit lisätä useita tiedostoja, jotta voit lisätä kaikki CSV-tiedostosi kerralla.

Lähetetyt CSV-tiedostot on tarkistettu ja valmiina tuontia varten

2. klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Tarkasta ja päivitä tuomasi tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, sinun pitäisi nähdä tietosi Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Lue lisää, miten voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan Shopifyhin.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot tietojasi Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Jos joissakin tuomissasi tuotteissa tai asiakkaissa oli muutoksia, näet ilmoituksen tuonnin yhteenvetosivulla kohdassa TARKISTETTAVAT TUOTTEET tai TARKISTETTAVAT ASIAKKAAT. Voit muokata tuotteita ja asiakkaita manuaalisesti napauttamalla ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet tai Näytä asiakkaat.

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteen näkyvyys on asetettu arvoon piilotettu aiemmassa kaupassasi, tuote ei ole ostettavissa Shopifysta. Jos et halua, että tuote on piilotettu, aseta se saataville haluamissasi myyntikanavissa.

Joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti epäonnistui

Saatat huomata, että joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti epäonnistui. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan manuaalisesti.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita, ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote manuaalisesti. Jos esimerkiksi myyt T-paitoja, joiden koot ja värit ovat vaihtoehtoja, ja yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Lahjakorttituotteet

Lahjakorttituotteita ei tuoda, ja ne täytyy luoda manuaalisesti.

Joidenkin varastotietojen tuonti epäonnistui

Varaston tuonti toimii vain kaupoissa, joissa useat sijainnit on otettu käyttöön. Tuontiprosessi ei luo sijainteja. Sijaintien täytyy olla kaupassasi jo ennen tuontia. Jos tuonnissa on puuttuva sijainti, tuontiyhteenvedossa näkyy virheilmoitus ja varasto tuodaan tähän sijaintiin.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään, jos tuonnin yhteydessä löydetään sopivia asiakkaita, jotta asiakastietoja ei menetetä Shopifyssa. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne täytyy lisätä.
  • Jos Shopify-kaupassasi tai sitä edeltävässä tuonnissa on jo tuotteita, tämä tuonti jättää samat tuotteet huomioimatta. Näet ohitettujen tuotteiden luettelon tuontiyhteenvedossa, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin, odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin käynnistät uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.