Etsystä Shopifyhin siirtyminen

Voit siirtää tuote-, asiakas- ja tilaustiedot Etsy-palvelusta Shopifyhin. Sinun on täytyy viedä tiedot Etsystä, ennen kuin voit tuoda ne Shopifyhin.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot Etsystä

Kaupan siirron ensimmäinen vaihe on viedä tuote-, asiakas- ja tilaustiedot Etsystä. Kun vienti on valmis, tietokoneellesi on tallennettu useita CSV-tiedostoja, joiden avulla voit tuoda tiedot Shopifyhin.

Tuotetietojen vienti Etsystä

Toimintovaiheet:

1. Siirry Etsyn dashboardista kohtaan Asetukset > Valinnat > Lataa tiedot.
  2. klikkaa Tällä hetkellä myynnissä -kohdasta Lataa CSV. Tietokoneellesi tallennetaan CSV-tiedosto, joka sisältää tuotetietosi.

Asiakas- ja tilaustietojen vienti Etsystä

Toimintovaiheet:

1. Siirry Etsyn dashboardista kohtaan Asetukset > Valinnat > Lataa tiedot.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta ladattavan CSV-tiedoston tyypiksi Tilaukset.
  3. Valitse kuukausi ja vuosi. Jos haluat ladata tietoja kokonaisen vuoden osalta, valitse vuosi. Jos sinulla on tilaustietoja, jotka ulottuvat usean vuoden ajalle, lataa kunkin vuoden tiedostot ja tuo ne yhdessä Shopifyhin.
  4. klikkaa Lataa CSV. Asiakas- ja tilaustietosi sisältävä CSV-tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Tilaustuotteiden tietojen vienti Etsystä

Toimintovaiheet:

1. Siirry Etsyn dashboardista kohtaan Shop Manager (kaupan hallinta) ja klikkaa sitten Asetukset > Valinnat > Lataa tiedot.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta ladattavan CSV-tiedoston tyypiksi Tilaustuotteet.
  3. Valitse kuukausi ja vuosi. Jos haluat ladata tietoja kokonaisen vuoden osalta, valitse vuosi. Jos sinulla on tilaustuotteita, jotka ulottuvat usean vuoden ajalle, lataa kunkin vuoden tiedostot ja tuo ne yhdessä Shopifyhin.
  4. klikkaa Lataa CSV. Tilaustuotteesi sisältävä CSV-tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet vienyt tuotteesi, tilauksesi, asiakkaasi ja tilaustuotteesi Etsystä CSV-tiedostoon, voit tuoda tiedot Shopifyhin. Sinulla täytyy olla Shopifyn Tuo kauppa -sovellus asennettuna, ennen kuin voit aloittaa.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify adminissa Sovellukset > Tuo kauppa.

2. klikkaa Lähetä tiedostot -kohdassa Lisää tiedosto ja valitse vietävät tiedostot. Tuo kauppa -sovelluksen avulla voit lisätä useita tiedostoja, jotta voit lisätä kaikki CSV-tiedostosi kerralla. Tilauksia tuotaessa sinun täytyy lisätä viedyt tiedostot sekä tilauksiin että tilaustuotteisiin, jotta tiedot voidaan tuoda oikein.

3. klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, sinun pitäisi nähdä tuote-, asiakas- ja tilaustietosi Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Lue lisää, miten voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan Shopifyhin.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot Etsy-tietojasi Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Jos joissakin tuomissasi tuotteissa tai asiakkaissa oli muutoksia, näet tuonnin yhteenvetosivulla kohdassa Products to review (Tarkistettavat tuotteet) erityisen ilmoituksen. Voit muokata tuotteita ja asiakkaita manuaalisesti napauttamalla ilmoitusten vieressä View items (Näytä kohteet).

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteen näkyvyys on asetettu arvoon piilotettu Etsyssä, tuote ei ole ostettavissa Shopifysta. Jos et halua, että tuote on piilotettu, aseta se saataville haluamissasi myyntikanavissa.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Joidenkin tuotteiden, asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui

Saatat huomata, että joidenkin tuotteiden, asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteentai lisätä asiakkaan manuaalisesti.

Tuontiin ei sisällytetä asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Vain viimeisin asiakasmerkintä, jossa on tieto kahteen kertaan, tuodaan.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita, ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Jos esimerkiksi myyt T-paitoja, joiden koot ja värit ovat vaihtoehtoja, ja yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Jokaisessa tuontitietuessa automaattisesti käytettävät Tunnisteet ovat seuraavassa formaatissa: import_<date>_<import_id>. Mahdolliset tuontivirheet ovat erilaisia riippuen alustasta tai virhetyypistä; Esimerkiksi missing-image tai duplicate-variants.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään, jos tuonnin yhteydessä löydetään sopivia asiakkaita, jotta asiakastietoja ei menetetä Shopifyssa. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne täytyy lisätä.
  • Jos Shopify-kaupassasi tai sitä edeltävässä tuonnissa on jo tuotteita, tämä tuonti jättää samat tuotteet huomioimatta. Näet ohitettujen tuotteiden luettelon tuontiyhteenvedossa, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin, odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin käynnistät uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.