PrestaShopista Shopifyhin siirtyminen

Kun siirrät kauppasi PrestaShopista, voit tuoda olemassa olevat tuote- ja yhdistelmätietosi Shopifyhin. Ennen kuin tuodaan tietosi Shopifyhin, sinun on ensin vietävä tiedot PrestaShopista.

Kauppasi tietojen vieminen PrestaShopista

Ennen kuin voit tuoda olemassa olevat kauppatietosi, sinun on ensin vietävä tiedot PrestaShopista. Shopify tarjoaa Prestashop-kauppaan asennettavaksi moduulin, jonka avulla voit viedä tietojasi. Kun vienti on valmis, tietokoneeseesi on tallennettu ZIP-tiedosto, jonka avulla voit tuoda tietoja Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Lataa vientimoduulin ZIP-tiedosto.

2. Siirry PrestaShopin administa kohtaan Moduulit > Module Manager (moduulien hallinta) ja klikkaa Lähetä moduuli.

3. Valitse zip-tiedosto, jolla moduuli asennetaan PrestaShop-kauppaasi.

4. Kun moduuli on asennettu, klikkaa Määritä.

5. klikkaa moduulin määrityssivulla Vie. Kauppasi tiedot sisältävä ZIP-tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Kauppatietosi tuominen Shopifyhin

Kun olet tuonut kauppatietosi PrestaShopista, sinun on tuotava tiedot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify adminissa Sovellukset > Tuo kauppa.

2. klikkaa Lähetä tiedostot -kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viety tiedosto.

3. klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Tarkasta ja päivitä tuomasi tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, sinun pitäisi nähdä tuotetietosi Shopify admin -paneelissa. Jos joidenkin tuotteittesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Voit lisätä tuotteen manuaalisesti tietojen tuonnin jälkeen.

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Jos joissakin tuomissasi tuotteissa oli muutoksia, näet tuonnin yhteenvetosivun Products to review (Tarkistettavat tuotteet) -osiossa näihin liittyvät virhesanomat. Voit muokata tuotteitasi manuaalisesti napsauttamalla näiden viestien vieressä olevaa View items (Tarkastele kohteita) valintaa.

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteen näkyvyys on asetettu arvoon piilotettu PrestaShopissa, tuote ei ole ostettavissa kaupastasi. Voit asettaa tuotteesi asiakkaiden saataville asettamalla ne saataville myyntikanavassa.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Tuotteet eivät ole enää saatavilla useilla kielillä.

Jos tuotteesi tulee näkyä eri kielillä, sinun on käytettävä sovellusta, joka kääntää tuotetiedot. Etsi sovelluksen, joka kääntää tuotteesi Shopify App Storesta.

Joidenkin tuotteiden tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteittesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti.

Digitaalisten tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteesi on ladattu digitaalinen tuote, tuotetta ei julkisteta kaupassasi. Sinun on käytettävä erityistä sovellusta digitaalisten tuotteiden myymiseen. Voit asentaa Digital Downloads (Digitaaliset lataukset) -sovelluksen, jotta tuotteet olisivat saatavilla kaupassasi.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteessasi on versioita (tunnetaan nimellä combination eli yhdistelmä PrestaShopissa), ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuoteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Jos esimerkiksi myyt T-paitoja, joiden koot ja värit ovat vaihtoehtoja, ja yksi versioista sisältää koon mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Jokaisessa tuontitietuessa automaattisesti käytettävät Tunnisteet ovat seuraavassa formaatissa: import_<date>_<import_id>. Mahdolliset tuontivirheet ovat erilaisia riippuen alustasta tai virhetyypistä; Esimerkiksi missing-image tai duplicate-variants.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään, jos tuonnin yhteydessä löydetään sopivia asiakkaita, jotta asiakastietoja ei menetetä Shopifyssa. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne täytyy lisätä.
  • Jos Shopify-kaupassasi tai sitä edeltävässä tuonnissa on jo tuotteita, tämä tuonti jättää samat tuotteet huomioimatta. Näet ohitettujen tuotteiden luettelon tuontiyhteenvedossa, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin, odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin käynnistät uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.