Siirtyminen Squarespacesta Shopifyhin

Voit siirtää tuote-, asiakas- ja tilaustiedot Squarespace-palvelusta Shopifyhin. Sinun on täytyy viedä tiedot Squarespaceen, ennen kuin voit tuoda ne Shopifyhin.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot Squarespacesta

Kaupan siirron ensimmäinen vaihe on viedä tuote-, asiakas- ja tilaustiedot Squarespacesta. Kun vienti on valmis, tietokoneellesi on tallennettu kaksi CSV-tiedostoa, joiden avulla voit tuoda tiedot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Squarespace-tililtäsi lisäasetuksiin ja lataa tuotetietoja varten CSV-vientitiedosto. Lue lisää kohdassa Tuotteiden vienti CSV-tiedostoon.

2. Siirry Squarespace-tililtäsi tilauksen sivulle ja lataa CSV-vientitiedosto tuote- ja asiakastietoja varten. Lue lisää kohdassa Tilausten vienti.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet vienyt tuote-, asiakas- ja tilaustietosi Squarespacesta CSV-tiedostoihin, voit tuoda tiedot Shopifyhin. Sinulla täytyy olla Shopifyn Tuo kauppa -sovellus asennettuna, jotta voit viimeistellä tietojesi tuonnin.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa sovellukset > tuo kauppa.

2. klikkaa Tuo kauppa -sivulla Lisää tiedosto ja valitse vietävät tiedostot. Voit lisätä CSV-tiedostosi yksitellen Tuo kauppa -sovellukseen.

Valittujen tiedostojen tuonti

1. klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, sinun pitäisi nähdä tuote-, asiakas- ja tilaustietosi Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Lue lisää, miten voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan Shopifyhin.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot Squarespace-tietojasi Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Jos joissakin tuomissasi tuotteissa tai asiakkaissa oli muutoksia, näet tuonnin yhteenvetosivulla kohdassa Products to review (Tarkistettavat tuotteet) erityisen ilmoituksen. Voit muokata tuotteita ja asiakkaita manuaalisesti napauttamalla ilmoitusten vieressä View items (Näytä kohteet).

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteen näkyvyys on asetettu arvoon piilotettu Squarespace, tuote ei ole ostettavissa Shopifysta. Jos et halua, että tuote on piilotettu, aseta se saataville haluamissasi myyntikanavissa.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Fyysisinä tuotteina tuodut palvelutuotteet

Jos Squarespace-sivustollasi on ollut palvelutuotteita, ne tuodaan fyysisinä tuotteena Shopify-kauppaasi ilman toimitusvaihtoehtoja. Jos palvelutuotteesi edellyttävät varauksia tai tilauksia, sinun täytyy asentaa sopiva sovellus toimintoa varten.

Joidenkin tuotteiden, asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui

Saatat huomata, että joidenkin tuotteiden, asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteentai lisätä asiakkaan manuaalisesti.

Huomaa, että Squarespace voi viedä korkeintaan 2 000 tuotetta siten, että kutakin tuoteversiota käsitellään yhtenä tuotteena. Tämän määrän ylittäviä tuotteita ei tuoda vientitiedostossa, joten niitä ei näin ollen tuoda Shopify-kauppaasi. Jos Squarespace-sivustolla on esimerkiksi 500 tuotetta ja jokaisella tuotteella on 5 tuoteversiota, vientitiedostoon ilmestyy 2 500 riviä. Vientirajoituksen takia vientitiedostossa voi kuitenkin olla vain 2 000 tietoriviä. Jäljelle jäävät 500 riviä jätetään pois tiedostosta, mikä tarkoittaa, että 100 tuotetta, mukaan lukien niiden tuoteversiot, jää viemättä.

Tuontiin ei sisällytetä asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Vain viimeisin asiakasmerkintä, jossa on tieto kahteen kertaan, tuodaan.

Digitaalisia tuotteita ja lahjakortteja ei tuoda

Digitaalisia tuotteita ja lahjakortteja ei tuoda tuotteiden vientitiedostossa, joten niitä ei voida tuoda. Sinun täytyy lisätä ne erikseen Shopify-kauppaasi. Lue lisää palvelujen tai digitaalisten tuotteiden myynnistä ja lahjakorttituotteiden lisäämisestä tai päivittämisestä.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita, ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Jos esimerkiksi myyt T-paitoja, joiden koot ja värit ovat vaihtoehtoja, ja yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Jokaisessa tuontitietuessa automaattisesti käytettävät Tunnisteet ovat seuraavassa formaatissa: import_<date>_<import_id>. Mahdolliset tuontivirheet ovat erilaisia riippuen alustasta tai virhetyypistä; Esimerkiksi missing-image tai duplicate-variants.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään, jos tuonnin yhteydessä löydetään sopivia asiakkaita, jotta asiakastietoja ei menetetä Shopifyssa. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne täytyy lisätä.
  • Jos Shopify-kaupassasi tai sitä edeltävässä tuonnissa on jo tuotteita, tämä tuonti jättää samat tuotteet huomioimatta. Näet ohitettujen tuotteiden luettelon tuontiyhteenvedossa, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin, odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin käynnistät uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.