Siirtyminen Big Cartelista Shopifyhin

Shopify Import voi siirtää tuote-, tilaus- ja asiakastietoja Big Cartelista Shopifyhin. Sinun täytyy viedä tiedot Big Cartelista, ennen kuin voit tuoda ne Shopifyhin.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot Big Cartelista

Kaupan siirron ensimmäinen vaihe on viedä tiedot Big Cartelista. Kun tuonti on valmis, tietokoneesi lataa Big Cartelin tiedot sisältävän CSV-tiedoston, jota voit käyttää tietojen tuontia varten Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Big Cartelin dashboardista kohtaan Tilaukset > Lähetetty.
  2. Klikkaa ensin Lisää toimintoja ja sen jälkeen Lataa CSV. Tiedot sisältävä CSV-tiedosto tallentuu tietokoneellesi.

Voit ladata myös tilaukset, joita ei ole lähetetty noudattamalla yllä olevia ohjeita.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet vienyt tilaukset ja asiakkaat Big Cartelista CSV-tiedostoon, voit ladata tuotetietosi ja tuoda tiedot sitten Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Tuo kauppa.

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta Big Cartel.

3. Klikkaa Lähetä tiedostot ‑kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viedyt tiedostot.

4. Voit ladata tuotetietosi seuraavasti:

1. Anna Big Cartel -kaupan URL-osoite kohdassa Tuo tuotteita syöttämällä Big Cartel -kaupan URL-osoite.
      Big Cartel -kaupan URL-osoite
    2. Klikkaa Lataa tuotteita.
  5. Klikkaa Lähetä tiedostot ‑kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viedyt tiedostot. Voit valita niin monta CSV-tiedostoa kuin haluat.

6. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, tilaus-, asiakas- ja tuotetietosi ovat nyt käytettävissä Shopify adminissa. Jos joidenkin asiakkaiden tuonti ei onnistunut, voit lisätä tiedot manuaalisesti. Lue lisää, miten voit lisätä asiakkaan Shopifyhin.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot tietojasi Big Cartelista Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Tarkista, ettei tuontiyhteenvedon tarkistusosion ilmoituksista löydy virheitä. Voit muokata tuontitietojasi manuaalisesti napauttamalla näiden ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet.

Vanhat tilaukset

Edellisestä alustasta tuodut tilaukset siirretään Shopify-kauppaasi vain menneitä tapahtumia koskevia historiatietoja varten. Nämä tilaukset asetetaan automaattisesti tilaan Arkistoitu. Vaikka käytännössä voit perua niiden arkistoinnin, et voi suorittaa niihin mitään toimintoja, jotka normaalisti on mahdollista suorittaa Shopify-kaupassa luotuihin tilauksiin.

Joidenkin tuotteiden, asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteet manuaalisesti tai lisätä asiakkaan.

Tuontiin ei sisällytetä asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Jos vähintään kahdella asiakkaalla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero, vain viimeksi luotu asiakasmerkintä tuodaan.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Tunnisteet, joita käytetään automaattisesti jokaiseen tuontitietueeseen, ovat seuraavassa muodossa: import_<date>_<import_id>. Tuontivirheiden tunnisteet, kuten puuttuva kuva tai version kaksoiskappale, vaihtelevat sen mukaan, mistä alustasta teet tuontia.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin. Odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin aloitat uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.