Siirtyminen BigCommerce-palvelusta Shopify-palveluun

Store Importer -sovellus voi siirtää tuotteesi, tilauksesi ja asiakastietosi BigCommercesta Shopifyhin. Sinun täytyy viedä tiedot BigCommercesta, ennen kuin voit tuoda ne Shopifyhin.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot BigCommercesta

Kaupan siirron ensimmäinen vaihe on viedä tuote-, asiakas- ja tilaustiedot BigCommercesta. Kun tuonti on valmis, tietokoneesi lataa BigCommercen tiedot sisältävät CSV-tiedostot, joita voit käyttää tietojen tuontia varten Shopifyhin.

Vie tuotetiedot BigCommerce-palvelusta

Kun viet tuotteita BigCommerce-kaupastasi, muista viedä myös tuotteiden ja tuoteversioiden lisätiedot, jotta viennin tiedot olisivat täydelliset.

Toimintovaiheet:

1. Siirry BigCommercen dashboardista kohtaan Tuotteet > Vie.
  2. Valitse Vie malli- ja tiedostomuotovalinnat -kohdasta Oletus ja klikkaa sen jälkeen Jatka.
  3. klikkaa Tuotteet-valintaikkunasta Vie tuotteet CSV-tiedostoon ja klikkaa sitten Sulje. Tietokoneellesi tallennetaan CSV-tiedosto, joka sisältää tuotetiedot.
  4. Valitse Vie malli- ja tiedostomuotovalinnat -kohdasta Joukkomuokkaus ja klikkaa sen jälkeen Jatka.
  5. Klikkaa ensin Vie tuotteet CSV-tiedostoon ja sen jälkeen Sulje. Toinen CSV-tiedosto, joka sisältää lisätietoja tuotteista ja tuoteversioista, tallennetaan tietokoneellesi.

Tilaustietojen vienti BigCommercesta

1. Siirry BigCommercen dashboardista kohtaan Tilaukset > Vie.
  2. Valitse Vie malli- ja tiedostomuotovalinnat -kohdasta Oletus ja klikkaa sen jälkeen Jatka.
  3. klikkaa Tilaukset-valintaikkunasta Vie tilaukset CSV-tiedostoon ja klikkaa sitten Sulje. Tietokoneellesi tallennetaan CSV-tiedosto, joka sisältää tilaustiedot.

Asiakastietojen vienti BigCommercesta

1. Siirry BigCommercen dashboardista kohtaan Asiakkaat > Vie.
  2. Valitse Vie malli- ja tiedostomuotovalinnat -kohdasta Oletus ja klikkaa sen jälkeen Jatka.
  3. klikkaa Asiakkaiden vienti -valintaikkunasta Vie asiakkaat CSV-tiedostoon ja klikkaa sitten Sulje. Tietokoneellesi tallennetaan CSV-tiedosto, joka sisältää asiakastiedot.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet vienyt tuotteet, tilaukset ja asiakkaat BigCommercesta CSV-tiedostoihin, voit tuoda nämä tiedostot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Tuo kauppa.

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta BigCommerce.

3. Klikkaa Lähetä tiedostot ‑kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viedyt tiedostot. Voit valita niin monta CSV-tiedostoa kuin haluat. Tuotteita tuotaessa sinun täytyy lisätä viedyt tiedostot sekä oletus- että joukkomuokkausmalleihin, jotta tiedot voidaan tuoda oikein.

4. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, tuote-, tilaus- ja asiakastietosi ovat nyt käytettävissäsi Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Lue lisää kohdassa lisää tuote tai lisää asiakas.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot tietojasi BigCommercesta Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Tarkista, ettei tuontiyhteenvedon tarkistusosion ilmoituksista löydy virheitä. Voit muokata tuontitietojasi manuaalisesti napauttamalla näiden ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet.

Vanhat tilaukset

Edellisestä alustasta tuodut tilaukset siirretään Shopify-kauppaasi vain menneitä tapahtumia koskevia historiatietoja varten. Nämä tilaukset asetetaan automaattisesti tilaan Arkistoitu. Vaikka käytännössä voit perua niiden arkistoinnin, et voi suorittaa niihin mitään toimintoja, jotka normaalisti on mahdollista suorittaa Shopify-kaupassa luotuihin tilauksiin.

Joidenkin tuotteiden, asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteet manuaalisesti tai lisätä asiakkaan.

Tuontiin ei sisällytetä asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Jos vähintään kahdella asiakkaalla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero, vain viimeksi luotu asiakasmerkintä tuodaan.

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos jonkin tuotteen näkyvyys BigCommercessa on asetettu piilotetuksi tietojen tuonnin aikana, kyseiset tuotteet tuodaan myös Shopifyhin piilotettuina. Jos et halua, että tuote on piilotettu, aseta se saataville haluamissasi myyntikanavissa.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Oletetaan esimerkiksi, että myyt T-paitoja, joista on eri väri- ja kokovaihtoehtoja. Jos yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Tunnisteet, joita käytetään automaattisesti jokaiseen tuontitietueeseen, ovat seuraavassa muodossa: import_<date>_<import_id>. Tuontivirheiden tunnisteet, kuten puuttuva kuva tai version kaksoiskappale, vaihtelevat sen mukaan, mistä alustasta teet tuontia.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin. Odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin aloitat uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

2. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.