CSV-tiedostojen tuominen Shopifyn Import Shop -sovelluksella

Jos olet siirtymässä Shopify-kauppaan olemassa olevasta Shopify-kaupasta tai alustasta, jota ei ole tässäluettelossa, voit tuoda tuote-, asiakas- ja varastotietosi Import Store -sovelluksella.

Näkökohdat

• Tuontitoiminto ei luo jakelupalveluja. Kaupassasi on oltava jakelupalvelu jo ennen tuontia. Jos tuonnistasi puuttuu jakelupalvelu, luodaan tuote, jolla on manuaalinen jakelupalvelu. Nämä tiedot tulevat näkyviin tuonnin yhteenvedon virheen hakemistosivulla olevassa ilmoituksessa.

Siirtyminen yhdestä Shopify-kaupasta toiseen

Jotta voit siirtyä yhdestä Shopify-kaupasta toiseen, sinun täytyy ensin viedä tuote-, asiakas- ja varastotiedot CSV-tiedostoihin ja tuoda nämä tiedot sen jälkeen Import Store -sovelluksella.

Toimintovaiheet:

1. Vie seuraavat tiedot tämänhetkisestä Shopify-kaupastasi: - Tuotteet

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta Shopify.

3. Klikkaa Lähetä tiedostot ‑kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viedyt tiedostot. Voit valita niin monta CSV-tiedostoa kuin haluat.

4. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Siirtyminen toisesta alustasta

Kun siirryt toisesta alustasta Shopifyhin, sinun täytyy viedä kauppasi tiedot nykyisestä alustasta ja siirtää tiedot sen jälkeen CSV-tiedostoon Shopifyn vaatimassa muodossa. Kun tiedot ovat oikeassa CSV-muodossa, voit tuoda CSV-tiedostot Shopify-kauppaasi Shopify Importin avulla.

Toimintovaiheet:

1. Vie kauppasi tiedot.

2. Käytä CSV-malleja tuotteita, asiakkaita ja varastoa varten, jotta voit varmistaa, että tiedot ovat hyväksyttävässä CSV-tiedostomuodossa.

3. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Tuo kauppa.

4. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta Shopify.

5. Klikkaa Lähetä tiedostot ‑kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viedyt tiedostot. Voit valita niin monta CSV-tiedostoa kuin haluat.

6. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Tarkasta ja päivitä tuomasi tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, sinun pitäisi nähdä tietosi Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Lue lisää, miten voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan Shopifyhin.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot tietojasi Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Tarkista, ettei tuontiyhteenvedon tarkistusosion ilmoituksista löydy virheitä. Voit muokata tuontitietojasi manuaalisesti napauttamalla näiden ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet.

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteen näkyvyys on asetettu arvoon piilotettu aiemmassa kaupassasi, tuote ei ole ostettavissa Shopifysta. Jos et halua, että tuote on piilotettu, aseta se saataville haluamissasi myyntikanavissa.

Joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan manuaalisesti.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Oletetaan esimerkiksi, että myyt T-paitoja, joista on eri väri- ja kokovaihtoehtoja. Jos yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Lahjakorttituotteet

Lahjakorttituotteita ei tuoda, ja ne täytyy luoda manuaalisesti.

Joidenkin varastotietojen tuonti epäonnistui

Varaston tuonti toimii vain kaupoissa, joissa useat sijainnit on otettu käyttöön. Tuontiprosessi ei luo sijainteja. Sijaintien täytyy olla kaupassasi jo ennen tuontia. Jos tuonnissa on puuttuva sijainti, tuontiyhteenvedossa näkyy virheilmoitus ja varasto tuodaan tähän sijaintiin.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin. Odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin aloitat uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.