Siirtyminen Etsysta Shopifyhin

Voit siirtää tuote-, asiakas- ja tilaustiedot Etsy-palvelusta Shopifyhin. Sinun on täytyy viedä tiedot Etsystä, ennen kuin voit tuoda ne Shopifyhin.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot Etsystä

Kaupan siirron ensimmäinen vaihe on viedä tuote-, asiakas- ja tilaustiedot Etsystä. Kun tuonti on valmis, tietokoneesi lataa Etsyn tiedot sisältävät CSV-tiedostot, joita voit käyttää tietojen tuontia varten Shopifyhin.

Tuotetietojen vienti Etsystä

1. Siirry Etsyn dashboardista kohtaan Asetukset > Valinnat > Lataa tiedot.
  2. klikkaa Tällä hetkellä myynnissä -kohdasta Lataa CSV. Tietokoneellesi tallennetaan CSV-tiedosto, joka sisältää tuotetietosi.

Asiakas- ja tilaustietojen vienti Etsystä

1. Siirry Etsyn dashboardista kohtaan Asetukset > Valinnat > Lataa tiedot.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta ladattavan CSV-tiedoston tyypiksi Tilaukset.
  3. Valitse kuukausi ja vuosi. Jos haluat ladata tietoja kokonaisen vuoden osalta, valitse vuosi. Jos sinulla on tilaustietoja, jotka ulottuvat usean vuoden ajalle, lataa kunkin vuoden tiedostot ja tuo ne yhdessä Shopifyhin.
  4. klikkaa Lataa CSV. Asiakas- ja tilaustietosi sisältävä CSV-tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Tilaustuotteiden tietojen vienti Etsystä

1. Siirry Etsyn dashboardista kohtaan Shop Manager (kaupan hallinta) ja klikkaa sitten Asetukset > Valinnat > Lataa tiedot.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta ladattavan CSV-tiedoston tyypiksi Tilaustuotteet.
  3. Valitse kuukausi ja vuosi. Jos haluat ladata tietoja kokonaisen vuoden osalta, valitse vuosi. Jos sinulla on tilaustuotteita, jotka ulottuvat usean vuoden ajalle, lataa kunkin vuoden tiedostot ja tuo ne yhdessä Shopifyhin.
  4. Klikkaa Lataa CSV. Tilaustuotteesi sisältävä CSV-tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet vienyt tuotteesi, tilauksesi, asiakkaasi ja tilaustuotteesi Etsystä CSV-tiedostoon, voit tuoda tiedot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Tuo kauppa.

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta Etsy.

3. Klikkaa Lähetä tiedostot ‑kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viedyt tiedostot.

4. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

5. Klikkaa Lataa tiedostot -kohdassa Lisää tiedosto ja valitse vietävät tiedostot. Shopify Importin avulla voit lisätä useita tiedostoja, jolloin voit lisätä kaikki CSV-tiedostosi yhdellä kertaa. Tilauksia tuotaessa sinun täytyy lisätä viedyt tiedostot sekä tilauksiin että tilaustuotteisiin, jotta tiedot voidaan tuoda oikein.

6. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, tuote-, asiakas- ja tilaustietosi ovat käytettävissäsi Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Lue lisää, miten voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan Shopifyhin.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot Etsy-tietojasi Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Tarkista, ettei tuontiyhteenvedon tarkistusosion ilmoituksista löydy virheitä. Voit muokata tuontitietojasi manuaalisesti napauttamalla näiden ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet.

Vanhat tilaukset

Edellisestä alustasta tuodut tilaukset siirretään Shopify-kauppaasi vain menneitä tapahtumia koskevia historiatietoja varten. Nämä tilaukset asetetaan automaattisesti tilaan Arkistoitu. Vaikka käytännössä voit perua niiden arkistoinnin, et voi suorittaa niihin mitään toimintoja, jotka normaalisti on mahdollista suorittaa Shopify-kaupassa luotuihin tilauksiin.

Joidenkin tuotteiden, asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteet manuaalisesti tai lisätä asiakkaan.

Tuontiin ei sisällytetä asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Jos vähintään kahdella asiakkaalla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero, vain viimeksi luotu asiakasmerkintä tuodaan.

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos jonkin tuotteen näkyvyys Etsyssä on asetettu piilotetuksi tietojen tuonnin aikana, kyseiset tuotteet tuodaan myös Shopifyhin piilotettuina. Jos et halua, että tuote on piilotettu, aseta se saataville haluamissasi myyntikanavissa.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Oletetaan esimerkiksi, että myyt T-paitoja, joista on eri väri- ja kokovaihtoehtoja. Jos yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Tunnisteet, joita käytetään automaattisesti jokaiseen tuontitietueeseen, ovat seuraavassa muodossa: import_<date>_<import_id>. Tuontivirheiden tunnisteet, kuten puuttuva kuva tai version kaksoiskappale, vaihtelevat sen mukaan, mistä alustasta teet tuontia.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin. Odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin aloitat uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.