Siirtyminen Lightspeedistä Shopifyhin

Jos käytössäsi on Lightspeed Retail tai Lightspeed eCommerce, voit siirtää tuotteesi Shopifyhin. Sinun täytyy asentaa eCom-kauppa ja viedä tiedot Lightspeedistä. Sen jälkeen voit tuoda ne Shopifyhin Store Importer ‑sovelluksen avulla.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot Lightspeedistä

Ensimmäinen vaihe Lightspeed-kauppasi siirtämiseksi Shopify-alustalle, on viedä kauppasi tiedot Lightspeedistä CSV-muodossa. Voit viedä neljä erillistä CSV-tiedostoa:

Ennen kuin aloitat viennin, varmista, että sinulla on Lightspeed eCom asennettuna.

Vie tuotetiedot Lightspeed eCommercesta.

Lightspeed eCommercen tuote-CSV-tiedoston avulla voit ladata tuotetietoja, kuten tuoteversioita, nimen, kuvauksen, kuvia, hinnan, kokoelmia ja tunnisteita.

Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään Lightspeed eCommerce ‑tilillesi.

Lightspeed eCommerce ‑varasto

2. Klikkaa sivupalkista valintaa Työkalut ja valitse sitten Viennit.

Lightspeed eCommerce ‑viennit

3. Klikkaa Viennit-sivulla Lisää vienti ‑valintaa.

4. Valitse alasvetovalikosta Tuotteet ja klikkaa sitten Vie.

5. Valitse Viennit-sivulla Varaston vienti ‑kohdan vierestä Lataa.

6. Kun järjestelmä tarjoaa tallennusmahdollisuutta, tallenna Lightspeed eCommercen tuote-CSV tietokoneellesi.

Vie verkkoasiakastiedot Lightspeed eCommercesta.

Lightspeed eCommercen asiakas-CSV-tiedoston avulla voit ladata verkkoasiakkaistasi tietoja, kuten asiakkaan nimen, sähköpostiosoitteen ja osoitteen.

Toimi näin:

1. Valitse Lightspeed eCommercen sivupalkista Työkalut ja klikkaa sitten valintaa Viennit.

2. Klikkaa Viennit-sivulla Lisää vienti ‑valintaa.

3. Valitse alasvetovalikosta Asiakkaat ja klikkaa sitten kohtaa Vie.

4. Klikkaa Viennit-sivulla kohtaa Lataa Asiakkaat-viennin vierestä.

5. Kun järjestelmä tarjoaa tallennusmahdollisuutta, tallenna Lightspeed eCommerce asiakas-CSV tietokoneellesi.

Vie viivakoodi- ja varastotiedot Lightspeed Retail ‑myyntipisteestä.

Lightspeed Retail POSin tuote-CSV-tiedoston avulla voit ladata lisätuotetietoja, kuten Lightspeedin tuoteviivakoodeja, kokoelmia ja tuotevaraston (usean sijainnin varasto mukaan lukien).

Jos et tarvitse viivakoodi- tai varastotietoja, voit ohittaa tämän tiedostoviennin.

Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään Lightspeed Retail POS ‑tilillesi.

Lightspeed Retail POS ‑varasto

2. Klikkaa sivupalkista valintaa Varasto ja valitse sitten Tuotehaku.

3. Jos sinulla on useita sijainteja, varmista, että olet hakemassa varastoa kaikista sijainneistasi. Valitse hakutyökalupalkista Lisäasetukset. Lisää Näytä kaikki sijainnit ‑valintamerkki valintaruutuun. Valitse Kaupat-alasvetovalikosta Kaikki kaupat.

Lightspeed Retail POS ‑varasto

4. Valitse klikkaamalla Hae. Kaikkien sijaintien varasto näkyy tuoteluettelossa.

5. Klikkaa Vie

6. Kun järjestelmä tarjoaa tallennusmahdollisuutta, tallenna Lightspeed Retail POS-tiedot CSV-tiedostona tietokoneellesi.

Vie vähittäiskaupan asiakastiedot Lightspeed Retail ‑myyntipisteestä.

Lightspeed Retail POSin asiakas-CSV-tiedoston avulla voit ladata vähittäiskauppa-asiakkaistasi ja kaikkikanavaisista asiakkaistasi tietoja, kuten asiakkaan nimen, sähköpostiosoitteen ja osoitteen.

Toimi näin:

1. Klikkaa Lightspeed Retail POS ‑sivupalkista kohtaa Asiakkaat ja valitse sitten Asiakkaat käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Lightspeed Retail POS ‑asiakkaat

2. Klikkaa Vie

3. Kun järjestelmä tarjoaa tallennusmahdollisuutta, tallenna Lightspeed Retail POSin asiakas-CSV-tiedosto tietokoneellesi.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet tuonut tuotetietosi Lightspeedistä, sinun täytyy tuoda kyseinen CSV-tiedostosi Shopifyhin.

Lightspeed Retail POSin tuote-CSV-tiedoston sisältävän tuonnin on sisällettävä myös Lightspeed eCommercen tuote-CSV-tiedosto. Lightspeed eCommercen tuote-CSV-tiedosto sisältää pakollisia tietoja tuoteversioista, ja se on oltava mukana tietojen tuonnissa.

Store Importer ‑sovellus tukee tuotteiden, varaston ja asiakastietojen tuontia Lightspeedistä, mutta vanhoja tilauksia ei voi tuoda. Jos Shopify-kauppaasi on asennettu sekä verkkokauppakanava että myyntipistekanava, tuomasi tuotteet ovat molempien kanavien käytettävissä.

Toimi näin:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Store Importer.

2. Valitse Store Importer ‑sivun alasvetovalikosta Lightspeed.

Jos Store Importer -sivulla mainittu alusta ei ole kauppasi alusta, vieritä alaspäin sivun alareunaan ja klikkaa Valitse toinen alusta. Voit sen jälkeen valita pudotusvalikosta kohdan Lightspeed.

1. Jos haluat ladata tiedostoja, klikkaa Lisää tiedosto ‑kohtaa ja valitse sitten tiedostosi. Voit myös vetää ja pudottaa tiedostot Lisää tiedosto ‑alueelle.

2. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Lightspeed-tuotetietojen tunnettuja rajoituksia

Seuraavat sarakkeet näkyvät Lightspeedistä viedyissä CSV-tiedostoissa, mutta niitä ei tuoda Shopify-alustalle, koska vakiotietomalli ei tue niitä:

• UPC
  • EAN
  • valmistajan SKU-koodi
  • myyjä/toimittaja
  • kausi
  • Osasto
  • MSRP
  • veroluokka
  • varaston min.
  • varastohälytys
  • Tilavuus
  • kolli
  • koko X/Y/Z
  • kokoyksikkö
  • oston min./maks.
  • Yhdysvaltain meta-avainsanat
  • Mukautetut kentät

Jos haluat tallentaa mitä tahansa näistä tiedoista Shopifyhin, sinun on luotava kaupallesi metakenttiä ja lisättävä arvot metakenttiin manuaalisesti.

Tuoteversioiden kuvat on yhdistetty emotuotteeseen.

Lightspeed-luokat ja ‑alaluokat tuodaan yksittäisinä tuotekokoelmina.

Lightspeedin asiakastietojen tunnettuja rajoituksia

Seuraavat sarakkeet näkyvät Lightspeedistä viedyissä CSV-tiedostoissa, mutta niitä ei tuoda Shopify-alustalle:

• Asiakastyyppi
  • Alennus
  • syntymäaika
  • Otsikko
  • Luotu
  • puhelinnumerot (koti, työ, faksi, hakulaite ja matkapuhelin)
  • Verkkosivusto
  • sähköposti.

Vaikka kauppiaat voivat Lightspeedin avulla luoda mukautettuja kenttiä asiakasprofiileihin, niitä ei tueta Shopifyn tietomallissa. Jos haluat tallentaa nämä tiedot Shopifyhin, sinun on asennettava kanta-asiakassovellus, joka tukee kyseisiä lisäkenttiä.

Asiakkaat, joiden osalta on annettu vain yrityksen nimi eikä lainkaan muita yhteystietoja, tuodaan niin, että yrityksen nimi merkitään etunimeksi.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, tuote- ja asiakastietosi ovat käytettävissä Shopify-ylläpitäjässä. Jos joidenkin tuotteiden tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti.

Tuotehintojen valuutta määräytyy Shopify-kaupan valuutan mukaan.

Toimi näin:

1. Tarkista Shopify-ylläpitäjässä tuote-, varasto- ja asiakastietosi ja varmista, että kaikki tiedot on tuotu.

2. Jos kaikkia tietoja ei tuotu, lisää puuttuvat tuotteet tai puuttuvat asiakastietueet manuaalisesti.

Tietojen tuontiin liittyvien virheiden vianmääritys

Jos havaitset virheitä tuodessasi tietoja CSV-tiedostolla, katso osio Ratkaisuja tavanomaisiin CSV-tiedostojen tuontiongelmiin.

Jos huomaat, että tietojasi ei tuotu odotetulla tavalla, tarkista seuraavat seikat.

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Tarkista, ettei tuontiyhteenvedon tarkistusosion ilmoituksista löydy virheitä. Voit muokata tuontitietojasi manuaalisesti napauttamalla näiden ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet.

Joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tietueiden tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan.

Tuontiin ei sisällytetä asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Jos vähintään kahdella asiakkaalla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero, vain viimeksi luotu asiakasmerkintä tuodaan.

Tuoteversioiden luontia koskevat rajoitukset

Jos kaupassasi on yli 50.000 tuoteversiota, voit luoda maksimissaan 1.000 tuoteversioon päivässä.

Usean sijainnin varaston tuonti epäonnistui

Jos haluat tuoda usean sijainnin varaston, sinun on ensin luotava sijainnit Shopifyssa. Shopifyn nimien on vastattava täsmälleen Lightspeedin nimiä. Sijaintien nimet löytyvät Retail POSin tuote-CSV-tiedoston sarakkeen otsikoista sarakkeiden Qty ja Price väliltä.

Jos yrität tuoda usean sijainnin varaston ennen kuin sijainnit on luotu Shopifyssa, varaston tuonti epäonnistuu.

Viivakoodit on asetettu Lightspeedin 13-numeroisiksi viivakoodeiksi

Store Importer ‑sovellus asettaa tuote- ja versioviivakoodit 13-numeroisiksi tulostetuiksi viivakoodeiksi (järjestelmätunnuksen perusteella). Jos käytät 8-numeroisia tulostettuja viivakoodeja tai muita viivakoodeja (UPC/EAN/SKU) skannattavina viivakoodeinasi, sinun on tuotava nämä tiedot manuaalisesti. Voit tehdä tämän tuomalla tuotetiedot ensin Store Importer ‑sovelluksella. Tämän jälkeen voit muokata viivakoodikenttää joukkomuokkaustoiminnolla syöttääksesi oikeat viivakooditiedot manuaalisesti.

Tuoteversiot, joilla on täsmälleen sama nimi, tuodaan, mutta niiden viivakoodeja/varastoa ei

Jos tuotteilla on kaksoiskappaleita, viivakoodeja ja varastoa ei voida yhdistää tuoteversioihin. Tuoteversioiden tuonti onnistuu, ja ne merkitään tuonnin aikana. Viivakoodit ja varastotiedot kyseisille versioille on sen sijaan annetta manuaalisesti.

Tuoteversiot, joilla on eri hintoja eri myyntikanavissa, tuodaan hinnalla 0

Shopify ei tue myyntikanavakohtaista hinnoittelua. Tuotteet, joilla on useita eri hintoja, tuodaan, mutta tuotteita ei julkaista, eikä niitä aseteta saataville mihinkään myyntikanavaan. Kyseiset tuotteet merkitään Store Importer ‑sovelluksessa virheilmoituksella. Jos haluat muuttaa kyseisten tuotteiden hintoja ja saatavuutta, siirry tuotteeseen klikkaamalla annettua linkkiä. Jos sinulla on useita tuotteita, jotka on merkitty eri hintoja koskevalla virheilmoituksella, haluat ehkä tehdä useita muokkauksia kerrallaan joukkoeditorin tai yleisen tuote-CSV-tiedoston avulla.

Asiakkaiden kaksoiskappaleet

Shopifyssa eri asiakkailla ei voi olla samaa sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa. Jos vähintään kahdella asiakkaalla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero, vain viimeisin asiakasmerkintä tuodaan ja muut asiakkaat ohitetaan.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja kommentit lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin. Odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin aloitat uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

2. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?