PrestaShopista Shopifyhin siirtyminen

Shopify Import voi siirtää tuote- ja yhdistelmätiedot PrestaShopista Shopifyhin. Sinun täytyy viedä tiedot PrestaShopista, ennen kuin voit tuoda ne Shopifyhin.

Vaihe 1: Vie kaupan tiedot PrestaShopista

Ennen kuin voit tuoda olemassa olevat kauppatietosi, sinun on ensin vietävä tiedot PrestaShopista. Shopify tarjoaa Prestashop-kauppaan asennettavaksi moduulin, jonka avulla voit viedä tietojasi. Kun vienti on valmis, tietokoneesi lataa PrestaShopin tiedot sisältävän zip-tiedoston, jonka avulla voit tuoda tiedot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Lataa vientimoduulin ZIP-tiedosto.

2. Siirry PrestaShopin administa kohtaan Moduulit > Module Manager (moduulien hallinta) ja klikkaa Lähetä moduuli.

3. Valitse zip-tiedosto, jolla moduuli asennetaan PrestaShop-kauppaasi.

4. Kun moduuli on asennettu, klikkaa Määritä.

5. klikkaa moduulin määrityssivulla Vie. Kauppasi tiedot sisältävä ZIP-tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet tuonut kauppatietosi PrestaShopista, sinun on tuotava tiedot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset > Tuo kauppa.

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta PrestaShop.

3. klikkaa Lähetä tiedostot -kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viety tiedosto.

4. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, tuotetietosi ovat käytettävissä Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteittesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Voit lisätä tuotteen manuaalisesti tietojen tuonnin jälkeen.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot PrestaShop-tietojasi Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Tarkista, ettei tuontiyhteenvedon tarkistusosion ilmoituksista löydy virheitä. Voit muokata tuontitietojasi manuaalisesti napauttamalla näiden ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet.

Vanhat tilaukset

Edellisestä alustasta tuodut tilaukset siirretään Shopify-kauppaasi vain menneitä tapahtumia koskevia historiatietoja varten. Nämä tilaukset asetetaan automaattisesti tilaan Arkistoitu. Vaikka käytännössä voit perua niiden arkistoinnin, et voi suorittaa niihin mitään toimintoja, jotka normaalisti on mahdollista suorittaa Shopify-kaupassa luotuihin tilauksiin.

Joidenkin tuotteiden tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteet manuaalisesti.

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteen näkyvyys on asetettu arvoon piilotettu PrestaShopissa, tuote ei ole ostettavissa kaupastasi. Voit asettaa tuotteesi asiakkaiden saataville asettamalla ne saataville myyntikanavassa.

Digitaalisten tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteesi on ladattu digitaalinen tuote, tuotetta ei julkisteta kaupassasi. Sinun on käytettävä erityistä sovellusta digitaalisten tuotteiden myymiseen. Voit asentaa Digital Downloads (Digitaaliset lataukset) -sovelluksen, jotta tuotteet olisivat saatavilla kaupassasi.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Oletetaan esimerkiksi, että myyt T-paitoja, joista on eri väri- ja kokovaihtoehtoja. Jos yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Tuotteet eivät ole enää saatavilla useilla kielillä.

Jos tuotteesi täytyy näyttää eri kielillä, sinun on käytettävä sovellusta, joka kääntää tuotetiedot. Etsi sovellus, joka kääntää tuotteesi Shopify App Storesta.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Tuo kauppa-sovellus käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Tunnisteet, joita käytetään automaattisesti jokaiseen tuontitietueeseen, ovat seuraavassa muodossa: import_<date>_<import_id>. Tuontivirheiden tunnisteet, kuten puuttuva kuva tai version kaksoiskappale, vaihtelevat sen mukaan, mistä alustasta teet tuontia.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin. Odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin aloitat uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.