Siirtyminen WooCommerce-palvelusta Shopify-palveluun

Kun siirrät kauppasi WooCommercesta Shopifyhin, voit tuoda olemassa olevat tuote- ja asiakastietosi Shopifyhin. Ennen kuin tuodaan tietosi Shopifyhin, sinun on ensin vietävä tiedot WooCommercesta.

Kaupan tietojen vienti WooCommercesta

Ennen kuin tuot olemassa olevat kauppatietosi, sinun on vietävä tiedot WooCommerce-kaupastasi. Kun vienti on valmis, tietokoneellesi tallennetaan XML-tiedosto, jonka avulla voit tuoda tietoja Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa WooCommercen administa Työkalut > Vie.

2. Valitse Kaikki sisältö.

3. klikkaa Lataa vientitiedosto.

Kauppatietosi tuominen Shopifyhin

Kun olet vienyt kaupan tiedot WooCommercesta, sinun täytyy tuoda tietosi Shopifyhin. Tuo tiedot asentamalla Shopifyn Import store -sovellus.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn Import store -sovelluksesta kohtaan Valitse alusta > Tuo WooCommercesta.

2. klikkaa Add file (Lisää tiedosto) -valintaa.

3. Valitse lataamasi WooCommerce-XML-tiedosto.

4. Klikkaa Tuo.

5. Tarkasta tuomasi objekti.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin, odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin käynnistät uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Tarkasta ja päivitä tuomasi tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, sinun pitäisi nähdä tuote- ja asiakastietosi Shopify admininissa. Jos joidenkin tuotteidesi tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan manuaalisesti tietojen tuonnin jälkeen.

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Jos joissakin tuomissasi tuotteissa tai asiakkaissa oli muutoksia, näet tuonnin yhteenvetosivulla kohdassa Products to review (Tarkistettavat tuotteet) erityisen virheilmoituksen. Voit muokata tuotteita ja asiakkaita manuaalisesti napauttamalla ilmoitusten vieressä View items (Näytä kohteet).

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteen näkyvyys on asetettu arvoon piilotettu WooCommercessa, tuote ei ole ostettavissa kaupastasi. Voit asettaa tuotteesi asiakkaiden saataville asettamalla ne saataville myyntikanavassa.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan manuaalisesti.

Asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero ei huomioida tuonnissa. Vain viimeisin asiakasmerkintä, jossa on tieto kahteen kertaan, tuodaan.

Niputettujen tuotteiden tuonti epäonnistui

Jos joitakin tuotteitasi on niputettu WooCommercessa, sinun täytyy lisätä nämä tuotteet Shopifyhin manuaalisesti. Sinun pitää käyttää sovellusta tuotteiden niputtamiseen. Voit asentaa sovelluksen tuotteiden niputtamista varten Shopify App Storesta.

Digitaalisten tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteesi on ladattu digitaalinen tuote, tuotetta ei julkisteta kaupassasi. Sinun on käytettävä erityistä sovellusta digitaalisten tuotteiden myymiseen. Voit asentaa Digital Downloads (Digitaaliset lataukset) -sovelluksen, jotta tuotteet olisivat saatavilla kaupassasi.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita, ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Jos esimerkiksi myyt T-paitoja, joiden koot ja värit ovat vaihtoehtoja, ja yksi versioista sisältää koon mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Shopify Import käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Jokaisessa tuontitietuessa automaattisesti käytettävät Tunnisteet ovat seuraavassa formaatissa: import_<date>_<import_id>. Mahdolliset tuontivirheet ovat erilaisia riippuen alustasta tai virhetyypistä; Esimerkiksi missing-image tai duplicate-variants.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään, jos tuonnin yhteydessä löydetään sopivia asiakkaita, jotta asiakastietoja ei menetetä Shopifyssa. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin, odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin käynnistät uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.