Siirtyminen WooCommercesta Shopifyihin

Shopify Importin avulla voit siirtää tuote- ja asiakastietosi WooCommercesta Shopifyhin. Sinun täytyy viedä tiedot WooCommercesta, ennen kuin voit tuoda ne Shopifyhin.

Vaihe 1: Vie kauppasi tiedot WooCommercesta

Ennen kuin tuot olemassa olevat kauppatietosi, sinun on vietävä tiedot WooCommerce-kaupastasi. Kun vienti on valmis, tietokoneesi lataa WooCommercen tiedot sisältävän XML-tiedoston, jonka avulla voit tuoda tiedot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa WooCommercen administa Työkalut > Vie.

2. Valitse Kaikki sisältö.

3. klikkaa Lataa vientitiedosto.

Vaihe 2: Tuo kauppasi tiedot Shopifyhin

Kun olet tuonut kauppatietosi WooCommercesta, sinun on tuotava tiedot Shopifyhin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Tuo.

2. Valitse Tuo tietosi Shopifyhin ‑sivulla alasvetovalikosta WooCommerce.

3. Klikkaa Lähetä tiedostot ‑kohdassa Lisää tiedosto ja valitse viedyt tiedostot. Voit valita niin monta CSV-tiedostoa kuin haluat. Tuotteita tuotaessa sinun täytyy lisätä viedyt tiedostot sekä oletus- että joukkomuokkausmalleihin, jotta tiedot voidaan tuoda oikein.

4. Valitse lataamasi WooCommerce-XML-tiedosto.

5. Klikkaa Jatka tuontia > Tuo.

Vaihe 3: Tarkista ja päivitä tuodut tiedot

Jos tietojesi tuonti onnistui, tuote- ja asiakastietosi ovat käytettävissä Shopify adminissa. Jos joidenkin tuotteidesi tai asiakkaidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä ne manuaalisesti. Voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan manuaalisesti tietojen tuonnin jälkeen.

Seuraavissa osissa kuvataan joitakin toimintoja, joita saatat havaita, kun tuot tietojasi WooCommercesta Shopifyhin:

Tuonti onnistui, mutta tiedoissa on muutoksia

Kun tuonti on valmis, tuonnin yhteenvetosivulla näytetään tuonnin tiedot. Tarkista, ettei tuontiyhteenvedon tarkistusosion ilmoituksista löydy virheitä. Voit muokata tuontitietojasi manuaalisesti napauttamalla näiden ilmoitusten vieressä Näytä tuotteet.

Joidenkin tuotteiden tai asiakkaiden tuonti epäonnistui

Jos joidenkin tuotteidesi tuonti ei onnistunut, voit lisätä tuotteen tai lisätä asiakkaan manuaalisesti.

Asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero ei huomioida tuonnissa. Vain viimeisin asiakasmerkintä, jossa on tieto kahteen kertaan, tuodaan.

Niputettujen tuotteiden tuonti epäonnistui

Jos joitakin tuotteitasi on niputettu WooCommercessa, sinun täytyy lisätä nämä tuotteet Shopifyhin manuaalisesti. Sinun pitää käyttää sovellusta tuotteiden niputtamiseen. Voit asentaa sovelluksen tuotteiden niputtamista varten Shopify App Storesta.

Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos jonkin tuotteen näkyvyys WooCommercessa on asetettu piilotetuksi tietojen tuonnin aikana, kyseiset tuotteet tuodaan myös Shopifyhin piilotettuina. Voit asettaa tuotteesi saataville asettamalla ne saataville myyntikanavassa.

Tuoteversioiden tuominen epäonnistui

Jos tuotteestasi on eri tuoteversioita ja jostain versiosta puuttuu vaihtoehto, tuotteen tuonti ei onnistu. Sinun täytyy lisätä tämä tuote Shopifyhin manuaalisesti. Oletetaan esimerkiksi, että myyt T-paitoja, joista on eri väri- ja kokovaihtoehtoja. Jos yksi versioista sisältää kokotiedon, mutta ei väriä, tuotteen tuonti ei onnistu.

Tuoduista tuotteista puuttuvat niiden mitat

Jos asiakkaasi tarvitsevat tuotteen mitat, lisää mitat suoraan tuotekuvaukseen.

Digitaalisten tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei ole julkistettu

Jos tuotteesi on ladattu digitaalinen tuote, tuotetta ei julkisteta kaupassasi. Sinun on käytettävä erityistä sovellusta digitaalisten tuotteiden myymiseen. Voit asentaa Digital Downloads (Digitaaliset lataukset) -sovelluksen, jotta tuotteet olisivat saatavilla kaupassasi.

Tuotujen tietueiden tunnisteita on käytetty

Shopify Import käyttää tunnisteita tuoduissa tietueissa. Tunnisteiden avulla on helpompi löytää tuodut asiat, tarkistaa ne virheiden vuoksi tai tehdä muutoksia.

Tunnisteet, joita käytetään automaattisesti jokaiseen tuontitietueeseen, ovat seuraavassa muodossa: import_<date>_<import_id>. Tuontivirheiden tunnisteet, kuten puuttuva kuva tai version kaksoiskappale, vaihtelevat sen mukaan, mistä alustasta teet tuontia.

Voit säilyttää nämä Tunnisteet tuontitietueissa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät tunnisteita kaupan organisaatiomenetelmänä. Nämä Tunnisteet voivat olla nähtävissä esimerkiksi asiakkaille verkkokaupassasi. Tämän välttämiseksi voit poistaa ne, kun olet tarkistanut tuodut tietueet virheiden vuoksi.

Tietojen tuominen olemassa olevan tuonnin päälle

Jos sinusta tuntuu, että edellisestä tuonnista puuttuu jotakin, voit tuoda kaupan tiedot uudelleen nykyisen tuonnin päälle napauttamalla Aloita uusi tuonti.

• Jos Shopify-kaupallasi tai sen edeltäjällä on jo asiakkaita, ne päivitetään. Asiakkaille etsitään vastaavuus ensin sähköpostiosoitteen ja sen jälkeen puhelinnumeron perusteella, jos sähköpostiosoitteella ei löydy vastaavuutta. Jos vastine löytyy, olemassa oleva tietue päivitetään seuraavasti:

• Verovapautus ja markkinoinnin tilaukset korvataan.
    • Tunnisteet, osoitteet ja huomautukset lisätään tuonnista.
    • Jos etunimi,- sukunimi- tai puhelinnumerokentät ovat tyhjiä olemassa olevassa tietueessa, mutta olemassa tuodussa asiakastietueessa, ne lisätään.
  • Jos tuonti sisältää tuotteita, joita on jo Shopify-kaupassasi, vastaavat tuotteet ohitetaan eikä niitä tuoda. Tuonnin yhteenvedossa näkyy luettelo ohitetuista tuotteista, kun tuonti on valmis.

Poista kaupan tuodut tiedot

Jos et ole tyytyväinen tuotuihin tietoihin, voit poistaa ne. Jos esimerkiksi tietojen tuonnissa oli useita virheellisiä kohtia, saattaa olla parasta poistaa tuonti ja yrittää uudelleen. Voit poistaa vain viimeisimmän tuonnin. Odota, että tiedot poistetaan kokonaan, ennen kuin aloitat uuden tuonnin.

Työvaiheet

1. klikkaa Tuonti on valmis -sivulla Poista tuonti.

Tuonti on valmis -sivun Poista tuonti -painike

1. klikkaa Poista tuonti -valintaikkunassa Poista tuonti.

Kun kaikki tuodut tiedostot on poistettu, käynnistä uusi tuonti valitsemalla Käynnistä uusi tuonti.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.