Shopifyhin siirtyminen

Tämä opas kertoo vaiheet kaupan siirtämiseen toisesta alustasta Shopifyhin. Oppaaseen on hyvä tutustua heti alussa ja käyttää koko prosessin aikana, niin kaikki määrityksen kohdat tulee tehtyä oikein.

Jos olet siirtymässä toiselta alustalta, tutustu seuraaviin siirto-oppaisiin:

Vaihe 1: Tuo kaupan sisältö ja tiedot Shopifyhin

Kun olet luonut kaupan Shopifyssa, tarkista kauppasi ja päätä, mitä tietoja ja sisältöä haluat siirtää Shopifyhin. Siirto voi olla hyvä hetki poistaa vanhaa tai huonosti menestyvää sisältöä ja antaa sivustollesi ja yrityksellesi uusi raikas ilme. Voit siirtää esimerkiksi seuraavat tiedot:

• Tuotteet
  • Asiakkaat
  • Vanhat tilaukset (tilaukset, jotka on jo jaeltu)
  • Lahjakortit, todistukset ja kaupan hyvitykset
  • Blogit
  • Sivut (kuten toimituskäytäntö, yhteystiedot tai tietoja)

Valitse seuraavaksi, miten haluat siirtää sisällöt. Tutustu vaihtoehtoihin. Eri siirtotavat on esitetty teknisesti helpoimmasta monimutkaisimpaan:

1. Kopioi olemassa olevan kaupan sisältö ja liitä se uuteen Shopify-kauppaan.
  2. Vie tiedot CSV-tiedostoihin ja tuo ne uuteen Shopify-kauppaasi (kaikkia tietoja ei voida siirtää tällä tavalla).
  3. Käytä Shopify App Storesta saatavilla olevia kolmannen osapuolen siirtosovelluksia.
  4. Palkkaa Shopify Partner hallinnoimaan siirtoasi ja viimeistelemään sen.
  5. Kehitä mukautettu siirtoratkaisu Shopify API:n avulla tai palkkaa Shopify Partner luomaan sellainen.

Sisältötyypille parhaiten sopiva vaihtoehto riippuu tietojen määrästä ja monimutkaisuudesta. Yksittäiset sivut, kuten toimitus tai palautuskäytännöt, voidaan todennäköisesti kopioida ja liittää uuteen Shopify-kauppaasi, kun taas 250 tuotetta sisältävä luettelo on todennäköisesti tuotava CSV-tiedoston tai sovelluksen avulla. Tarkista seuraavasta taulukosta kutakin sisältötyyppiä varten käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Eri tyyppisten tietojen siirtovaihtoehdot
Tiedot Siirto joukkotoimintona
Tuotteet Vie tai tuo käyttämällä tuote-CSV-tiedostoa, siirtosovelluksia tai Product API:a
Asiakkaat Vie tai tuo käyttämällä asiakas-CSV-tiedostoa, siirtosovelluksia tai Customer API:a
Vanhat tilaukset Siirtosovellukset, Order API tai Transaction API
Lahjakortit, todistukset ja kaupan hyvitykset Siirtosovellukset tai GiftCard API
Blogit Siirtosovellukset, Blog API tai Blog Article API
Sivut (toimituskäytäntö, yhteystiedot ja muut verkkosivut) Siirtosovellukset, Page API

Vaihe 2: Vahvista ja järjestä tuotteesi tuonnin jälkeen

Varmista tuotteiden Shopifyhin tuomisen jälkeen, että kaikki tiedot on tuotu oikein. Tiedot, kuten hinta, paino ja varastomäärä, voivat vaikuttaa liiketoimintaasi, kun niitä ei ole tuotu oikein.

Yleisten tuontivirheiden tarkistus

Yleiset siirtovirheet
Ongelma Resoluutio
Tuonti onnistui, mutta jokin muuttui. Jos tuodun tuotteen jotkin tiedot ovat muuttuneet, tuontiyhteenvedon Tuotteen tarkistus -osiossa näkyy ilmoitus. Tee tarvittavat muutokset valitsemalla Näytä tuotteet.
Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei julkaistu. Jos tuomasi tuotteet on merkitty piilotetuiksi, niitä ei julkaista, ennen kuin asetat ne saataville myyntikanavissasi.
Tuoduista tuotteista puuttuu joitakin tietoja. Tarkista tuotekuvaus tuotesivulta ja täytä puuttuvat tiedot.
Tuoteversioiden tuominen epäonnistui. Jos tuotteesta puuttuu versiovaihtoehto, sen tuonti ei onnistu. Voit sen sijaan lisätä tuotteen Shopify-kauppaasi manuaalisesti.
Joidenkin asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui. Jos tuot useita asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero, vain uusin päällekkäisiä tietoja sisältävä asiakastietue tuodaan. Voit lisätä kaikki vanhemmat asiakasprofiilit manuaalisesti.

Tarkista ja järjestä tuotteesi

1. Tarkista tuotetiedot, kuten tuotekuvaus, kuvat, versiot, hinta ja metakuvaus.
  2. Luo tuotekokoelmia, jotta voit järjestää tuotteet luokkiin. Tämä auttaa sinua ryhmittelemään tuotteet sekä Shopify adminissa että ulkoisella sivustollasi.
  3. Tuotevaraston ja siirtojen ymmärtäminen on tärkeää, jotta voit seurata yrityksesi varastoa. Tutustu käytettävissä oleviin varastosovelluksiin ja mieti, olisiko niistä hyötyä yrityksellesi.

Vaihe 3: Tee sivustostasi näyttävä

Aloittamisen helpottamiseksi kauppasi adminin Teemat-sivulla on valmiina oletusteema, kun avaat Shopify-tilin. Sinun täytyy mukauttaa teemaasi, jotta saat sivustosi näyttää haluamaltasi. Jos haluat mukauttaa toista verkkokauppasi teemaa, voit lisätä sen Shopify adminin kautta.

Jos haluat lisätä verkkokauppaasi teeman, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Lisää ilmainen teema Adminissa

Ilmaiset teemat ovat Shopifyn kehittämiä. Shopify tarjoaa tukea ilmaisten teemojen mukauttamisessa.

Vaiheet:

Teeman lisääminen Theme Storesta

Maksulliset teemat ovat ulkopuolisten suunnittelijoiden kehittämiä. Näissä ulkopuolisten teemoissa apua mukautukseen antaa teeman suunnittelija.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse teema. Jos ilmainen kokeilujaksosi on yhä käynnissä, valitse ilmainen teema välttääksesi veloitukset.
  2. Jos olet valinnut ilmaisen teeman, klikkaa Lisää teema tai Aloita tällä teemalla. Jos olet valinnut maksullisen teeman, hanki se klikkaamalla Osta. Maksullisten teemojen hintaa ei palauteta. Voit kokeilla maksullista teemaa ennen ostamista.
  3. Hyväksy maksullisen teeman hankinta klikkaamalla Hyväksy. Teema lisätään ylläpitäjän Teemat-sivulle.

Kokeile maksullista teemaa kaupassasi

Voit ensin kokeilla maksullista teemaa ja miettiä sen sopivuutta kauppasi tuotteiden, brändien värien ja tyylin kanssa. Voit muokata esikatseltavaa teemaa teemaeditorilla. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman. Voit valita esikatseltavaksi jopa 19 maksullista teemaa ja vertailla niitä ennen ostamista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse maksullinen teema.
  2. Klikkaa Testaa teemaa. Teeman esikatselu latautuu verkkokauppaan.
  3. Tee joku seuraavista:
    • Voit lopettaa teeman esikatselun klikkaamalla Sulje esikatselu.
    • Jos haluat ostaa teeman, klikkaa Osta.
    • Jos haluat muokata teeman asetuksia teemaeditorilla, valitse Mukauta teemaa.

Jos et osta maksullista teemaa, se lisätään silti ylläpitäjän Teemat-sivulle. Testaamissasi maksullisissa teemoissa on Teemakokeilu-merkintä.

Vaihe 4: Määritä toimitus

Sinun täytyy määrittää toimitushinnat ja -tavat oikein ennen kaupan julkaisua – näin et päädy hyvittämään liikaa perittyjä maksuja asiakkaille tai joudu pyytämään heiltä sähköpostilla lisämaksuja riittämättömien toimitushintojen takia.

Saat lisätietoja tilausten toimittamisesta ja jakelusta klikkaamalla tästä.

Vaiheet:

1. Tarkista kauppasi osoite, jotta saat tarkat toimitushinnat sijaintisi perusteella. Jos toimitat muista paikoista, lisää ne sijainneiksi.
  2. Luo toimitusalueet, jotta toimitukset eri alueille, valtioihin ja maihin sallitaan.
  3. Jos käytät kuljetuspalvelun laskemia toimitushintoja, määritä toimituksen mitat. Monet kuljetuspalvelut käyttävät toimitushintoja laskiessaan tilavuuspainoa (paketin korkeus, paino ja syvyys).
  4. Määritä toimitushinnat luomiasi toimitusalueita varten.
  5. Valitse yritykseesi sopiva toimitusstrategia. Ennen sen päättämistä kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja arvioida omia tarpeitasi.
  6. Päätä, miten haluat jaella tilaukset. Voit jaella ja lähettää tilaukset itse tai käyttää jakelupalvelua, joka toimittaa tilaukset puolestasi.

Vaihe 5: Määritä veroja koskevat tiedot

Myyntiveron periminen muodostaa keskeisen osan yritystoimintaa. Kauppasi tuotteisiin sovellettavat myyntivero­määräykset riippuvat sijainnistasi, joten varmista täyttäväsi asianmukaiset edellytykset perehtymällä huolella verojen määritysprosessiin Shopifyssa.

Verojen veloitus toimituksen määränpäiden perusteella

Kun määrität tuotteiden toimitusta, voit lisätä toimitukseen liittyvät verot tuotteisiisi asiakkaan maakunnan, osavaltion tai alueellisten verosäännösten perusteella. Shopify laskee ne automaattisesti.

Jos haluat muuttaa veroja manuaalisesti alueellisten verosäännösten tai tietyn tuotekokoelman mukaan, voit tehdä sen veron ohitusta käyttämällä.

Verojen perinnän seuranta

Kun määrität tuotteiden veroasetukset, mieti, miten aiot seurata verojen perintää vuoden aikana.

Jos et ole vielä valinnut verojen perinnän seurantaan käytettävää järjestelmää, voit tutustua kirjanpitosovelluksiin Shopify App Storessa.

Vaihe 6: Määritä maksupalveluiden tarjoaja

Sinun on otettava käyttöön maksupalveluiden tarjoaja, jotta voit ottaa vastaan maksuja. Maksupalveluiden tarjoaja mahdollistaa myös maksujen turvallisen vastaanottamisen. Shopify Payments on saatavilla tietyissä maissa. Saatavilla on myös useita tuettuja kolmannen osapuolen maksuntarjoajia.

Maksupalveluiden tarjoajan määrittäminen

1. Valitse Shopifyn tai tuetun kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja.
  2. Aktivoi Shopify Payments tai kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja Shopify-ylläpitäjässä.
  3. Valitse haluamasi tapa vastaanottaa ja hyväksyä maksuja ostoksia tekeviltä asiakkailta.

Maksupalveluiden tarjoajat määritettyäsi seuraavana on vuorossa kassasivun määritys, jotta voit alkaa käsitellä asiakkaiden tilauksia.

Kassavaiheen määrittäminen

1. Määritä tilauksen jakelu ja maksun hyväksyntä.
  2. Lisää kauppasi käytännöt, niin asiakkaat voivat tarkastella niitä ennen kassavaiheen viimeistelyä.
  3. Muokkaa kassan asiakastietoihin liittyviä asetuksia ja päätä, aiotko kerätä asiakkaiden sähköpostiosoitteita tapahtuma- ja tarjoustietojen lähettämistä varten.

Vaihe 7: Tee testitilauksia

Kun olet nyt määrittänyt maksuasetukset, testaa muutamia tapahtumia varmistaaksesi, että kaikki toimii. Testitilauksen tekeminen auttaa ymmärtämään prosessia, jonka asiakas käy läpi ostaessaan tuotteita. Shopify Adminin Tilaukset-sivun kautta pääset käsiksi kaikkiin asiakkaiden tekemiin tilauksiin.

Voit tehdä testitilauksia erityyppisille tapahtumille:

Kun luot ja jakelet tilauksia ja palautat niistä perittyjä maksuja, näet kaikki asiakkaan saamat sähköpostit eri toimenpiteisiin liittyen. Voit muokata näiden sähköpostiviestien malleja Shopify Adminin Ilmoitukset-sivulla.

Vaihe 8: Lisää kauppaasi henkilöstöä

Jos sinulla on henkilöstöä, joka auttaa sinua kaupan hallinnoimisessa ja pyörittämissä, voit lisätä Shopify-kauppaasi työntekijöitä. Jokaisella työntekijällä on henkilökohtaiset kirjautumistunnukset. Voit myös asettaa työntekijöille käyttöoikeuksia, jotka rajoittavat heidän pääsyään kaupan tietyille alueille ja pitävät arkaluonteiset tiedot turvassa.

Lue lisää henkilöstön hallinnasta.

Vaihe 9: Määritä verkkotunnus

Kun perustat Shopify-kauppaa, voit ostaa uuden verkkotunnuksen tai siirtää olemassa olevan kauppasi verkkotunnuksen uudelle Shopify-tilillesi.

Hanki uusi verkkotunnus

Voit ostaa uuden verkkotunnuksen suoraan Shopifysta.

Vaiheet:

1. Osta verkkotunnuksesi Shopifyn kautta.
  2. Aseta Shopify-verkkotunnuksesi ensisijaiseksi, jolloin se tulee näkymään asiakkaiden selaimissa, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.
  3. Määritä sähköpostin edelleenlähetys niin, että viestit, jotka asiakkaat lähettävät mukautetun verkkotunnuksesi sähköpostiosoitteeseen, uudelleenohjataan henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi.

Olemassa olevan verkkotunnuksen yhdistäminen tai siirtäminen Shopifyhin

Jos sinulla on jo verkkotunnus, ohjaa se Shopify-kauppaan näiden vaiheiden mukaisesti.

Voit käyttää olemassa olevaa verkkotunnusta, mutta Shopifyn yksittäisten sivujen linkkirakenne on todennäköisesti erilainen kuin aiemmin käyttämässäsi palvelussa, joten tietyille sivuille johtavat vanhat linkit eivät todennäköisesti lataudu asiakkaille. Vanhan toimituskäytäntösivusi URL-osoite voi olla esimerkiksi example.com/policies/shipping-policy, mutta Shopifyssa se saattaa olla example.com/pages/shipping-policy.

Jotta asiakkaat eivät päätyisi virhesivuille, voit määrittää ennen verkkotunnuksen siirtämistä URL-osoitteiden uudelleenohjaukset kaikille asiakkaidesi tallentamille kirjanmerkeille tai kolmannen osapuolen lähteiden linkeille. Tällä tavoin, jos asiakas käy vanhassa linkissä verkkotunnuksen siirron jälkeen, hänet uudelleenohjataan uuteen linkkiin, eikä virhesivulle.

Vaihe 10: Siirtyminen Shopify-myyntipisteeseen

Jos sinulla on kauppapaikka tai jos myyt myyntipisteessä, voit määrittää Shopify-myyntipisteen, jotta voit myydä henkilökohtaisesti asiakkaillesi. Kun olet tuonut kauppasi tiedot ja määrittänyt Shopify-kaupan, voit lisätä myyntipisteen myyntikanavaksi Shopify adminissa.

Määritä Shopify-myyntipiste

Ennen kuin voit aloittaa myynnin, sinun on määritettävä Shopify-myyntipiste.

Varmista, että henkilöstö, tuotteet ja sijainnit on määritetty viimeistelemaan myynti henkilökohtaisesti. Lisätietoja Shopify-myyntipisteen määrittämisestä on kohdassa Shopify Point of Sale -sovelluksen käytön aloittaminen.

Laitteisto

Jos olet siirtymässä kaupasta a different point of sale Shopify-myyntipisteeseen, jotkin laitteistosi saattavat olla yhteensopivia. Lue lisää laitteistoista, joita Shopify-myyntipiste tukee Tuetut POS-laitteistot -listasta.

Vaihe 11 (valinnaista): määritä SEO menestyksen saavuttamiseksi

Voit määrittää Shopify-kaupan, jotta menestyt hakukoneoptimoinnissa (SEO) ja ylläpidät sijoituksiasi hakutuloksissa.

Uudelleenohjausten määrittäminen

Voit määrittää uudelleenohjauksia kaikille tärkeille sivuillesi ylläpitääksesi SEO-sijoitustasi. Kun kauppasi on julkaistu, saatat haluta tarkistaa eniten liikennettä saavat sivut ja varmistaa, että ne uudelleenohjaavat Shopify-kauppaan. Voit myös tuoda uudelleenohjaukset CSV-tiedostolla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Navigointi.
  2. Klikkaa Näytä URL-osoitteen uudelleenohjaukset.
  3. Klikkaa Luo URL-osoitteen uudelleenohjaus.
  4. Syötä Uudelleenohjaus osoitteesta -kenttään vanha URL-osoite, josta haluat uudelleenohjata vierailijat.
  5. Syötä Uudelleenohjaa osoitteeseen -kenttään uusi URL-osoite, johon haluat uudelleenohjata vierailijat. Jos haluat uudelleenohjauksen osoittavan kaupan etusivulle, syötä /.
  6. Klikkaa Tallenna uudelleenohjaus.

Uudelleenohjausten toimivuuden vahvistaminen

Kun olet määrittänyt uudelleenohjaukset ja julkaissut kaupan, varmista niiden toimivuus syöttämällä alkuperäinen URL-osoite verkkoselaimeen ja vahvistamalla, että se uudelleenohjaa kohde-URL-osoitteeseen. Tarkista kaikki toisen kauppasi vierailluimmat sivut varmistaaksesi, että ne uudelleenohjaavat Shopify-kauppaan.

Metakuvausten muokkaaminen

Metakuvaus on lyhyt teksti, joka näytetään hakukoneen tuloksissa. Voit määrittää metakuvauksen Shopifyn verkkosivuille, tuotesivuille, kokoelmasivuille ja blogipostauksille. Varmista, että jokaisella sivulla on yksilöllinen metakuvaus, jossa käytetään tavallista ja suoraa kieltä. Hyvä kuvaus kannustaa useampia ihmisiä klikkaamaan kauppasi linkkiä.

Shopify-ylläpitäjässä on useita alueita, joissa voit muokata metakuvausta. Harkitse seuraavien metakuvausten muokkaamista kauppasi optimoimiseksi hakukoneita varten:

Sivukartan vahvistaminen ja lähettäminen Googlella

Kaikki Shopify-kaupat luovat automaattisesti sitemap.xml-tiedoston, joka sisältää linkit kaikkiin tuotteisiin, ensisijaiseen tuotekuvaan, sivuihin, kokoelmiin ja blogipostauksiin. Tiedoston avulla hakukoneet, kuten Google ja Bing, indeksoivat sivuston niin, että kaupan sivut näkyvät hakutuloksissa. Voit auttaa Googlea löytämään ja indeksoimaan sivustosi sivut lähettämällä sivukarttatiedostot Google Search Console -palveluun.

Sivukarttatiedostot luodaan automaattisesti. Löydät ne Shopify-kauppasi verkkotunnusten pääkansiosta, joka on muotoa johns-apparel.com/sitemap.xml.

Luodut sivukarttatiedostot ohjaavat tuotteiden kokoelmien, blogien ja verkkosivujen erillisiin sivukarttoihin. Sivukarttatiedostot päivitetään automaattisesti, kun lisäät Shopify-verkkokauppaan uuden verkkosivun, tuotteen, kokoelman, kuvan tai blogipostauksen.

Sivuston indeksointi voi viedä aikaa, eikä Google voi taata, kuinka kauan se kestää.

Kun sivustosi on julkaistu, sen indeksointi voi viedä Googlelta muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Voit tarkistaa indeksoinnin tilan Googlella hakemalla kirjoittamalla Google-hakupalkkiin site: ja sitten verkkotunnuksesi – esimerkiksi site:shopify.com.

Lue lisää sivukartan etsimisestä ja lähettämisestä Googlelle.

Sovelluksen käyttäminen hakukoneoptimointiin

Voit parantaa sivustosi hakukoneoptimointia sovelluksella. SEO-sovelluksista voi olla apua kuvien optimoinnissa, sivuston nopeuden tehostamisessa ja rikkinäisten linkkien valvonnassa.

Selaa SEO-sovelluksia Shopify App Storessa.