Tuotteiden listaus Amazonin myyntikanavassa

Amazonin myyntikanavan avulla voit luoda ja hallinnoida listauksia tuotteiden myyntiin Amazonissa. Shopify-tuotteitasi ei automaattisesti näytetä Amazonissa, kun aktivoit Amazonin myyntikanavan. Sen sijaan voit linkittää Shopifyn olemassa oleviin Amazon-luetteloihin, luoda tarjouksen myymästäsi tuotteesta, jota myydään jo Amazonissa, tai luoda uuden listauksen tuotteesta, joka on uusi Amazonissa.

Kun olet luonut listauksen, se lähetetään Amazonille hyväksyttäväksi. Useimmat onnistuneet listaukset hyväksytään muutamassa tunnissa. Jos listauksesi hyväksytään, se tulee näkyviin Amazoniin. Voit hallita Amazonin myyntikanavan listauksia Shopify adminissa.

Luokan myyntiluvan hakeminen

Jotkin tuoteluokat edellyttävät, että Amazon hyväksyy tuotteet ennen myyntiä. Jos tuotteesi edellyttää hyväksyntää, sinua pyydetään hakemaan sitä, ennen kuin voit lähettää listauksesi.

Tällä hetkellä voit luoda uusien tuotteiden listauksia Amazonin myyntikanavan välityksellä näissä luokissa:

• Vaatetus, kengät & korut
  • Taide, käsityöt ja ompelu
  • Koti ja keittiö
  • Terassi, piha ja puutarha
  • Urheilu ja ulkoilu
  • Terveys ja kotitalous
  • Lelut ja pelit
  • Kauneus
  • Elektroniikka.

Voit edelleen luoda uusia luetteloita tuotteista muissa luokissa suoraan Amazon seller Centralissaja linkittää ne sitten Shopifyhin.

Uuden listauksen luonti tuotteelle

Jos olet brändin omistaja tai myyt tuotetta, jota ei ole jo listattu Amazonissa, sinun on luotava tuotteelle uusi listaus.

Ennen kuin luot listauksen Amazonin myyntikanavalla, tarvitset kunkin listattavan tuoteversion UPC-tai EAN-koodin, ellet ole rekisteröinyt brändiäsi. Amazon käyttää UPC- tai EAN-koodia luodakseen ASIN-tunnuksen, jolla tuotteesi tunnistetaan Amazonissa.

Huomaa: Jos olet uusi myyjä Amazonissa, et ehkä pysty listaamaan kaikkia tuotteitasi kerralla. Amazon rajoittaa viikon sisällä luotavien uusien ASIN-tunnusten määrää, kunnes olet kerryttänyt myyntihistoriaa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Create listing (Luo listaus).

2. Valitse Shopify-luettelostasi tuote, jonka haluat listata Amazonissa ja klikkaa sitten Valitse tuote:

3. Klikkaa Haku-sivulla Luo listaus:

4. Etsi luokkaluettelosta tuotettasi vastaava luokka:

Kun olet valinnut luokan, sinun on muokattava tuotetietoja ennen kuin julkaiset ne Amazonissa. Jotkin tuotetiedot synkronoidaan automaattisesti, ja niihin liittyvät kentät listaustiedoissa täytetään puolestasi. Tiedot, jotka syötät Amazonin listaustietojen sivulle, eivät vaikuta tuotetietoihin muualla Shopifyssa.

Voit muokata tuotetietoja seuraavasti:

1. Täytä Amazonin listaustiedot -kentät:

2. Valitse Variants (Tuoteversiot) -kohdasta tuotevaihtoehdot, jotka soveltuvat tuotteeseen. Jos esimerkiksi myyt valkoista T-paitaa, josta on eri kokoja, valitse Size (Koko). Et voi muuttaa tuoteasetuksia sen jälkeen, kun olet julkaissut listauksen Amazonissa, mutta voit lisätä valittuihin vaihtoehtoihin muita tuoteversioita.

1. Täytä Details (Tiedot) -kentät (mukaan lukien Product Identifier, tuotetunnus), valitse Inventory Management (Varastonhallinta) -asetukset, syötä tarvittaessa Production time (Tuotantoaika) ja valitse kuva tuoteversiolle. Toista tämä vaihe kaikkien niiden tuoteversioiden osalta, jotka haluat lisätä listaukseen.

2. Klikkaa Julkaise.

UPC- tai EAN-koodin lisääminen

Amazon edellyttää, että kaikilla uusilla listauksilla on GTIN (Global Trade Item Number)-tuotetunnus, joka on yksilöllinen tuotetunnus, jolla luodaan ASIN-tunnus. Kun luot listauksen Amazonin myyntikanavan kautta, voit lisätä tuoteversiotietoihin UPC- tai EAN-koodin täyttääksesi tämän vaatimuksen. Lisäämäsi tuotetunniste sisällytetään automaattisesti, kun luot Amazon-listauksen.

Voit lukea lisää GTIN-tuotetunnisteiden käytöstä Amazon Help Centeristä. On tärkeää, että et keksi tuotteillesi virheellisiä GTIN-tietoja. Lisätietoja viivakoodeista ja GTIN-tunnuksista.

Voit lisätä UPC- tai EAN-koodin tuoteversion Barcode (Viivakoodi) -kenttään, kun luot uuden listauksen Amazonin myyntikanavaan.

Viivakoodin lisääminen muokkaamalla tuotetta

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyssa tuotesivulle.

2. klikkaa Varasto-osiossa tuoteversion vieressä Muokkaa.

3. Syötä Viivakoodi-kenttään tuoteversion GTIN.

4. Klikkaa Tallenna.

Rekisteröidyn brändin lisääminen

Jos brändisi on rekisteröity Amazonissa, voit luoda listauksia ilman GTIN-tunnuksia. Voit lisätä rekisteröidyn brändin Amazonin myyntikanavaan Account (Tili) -sivulta. Sinun on käytettävä samaa brändinimeä, jota käytät Amazon Seller Centralissa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Tili.

2. klikkaa Amazon Brand Registry -osiossa Add registered brand (Lisää rekisteröity brändi).

3. Anna brändinimi ja valitse sitten brändin listausluokka ja ominaisuus.

4. Klikkaa Add brand (Lisää brändi).

Kun olet lisännyt rekisteröidyn brändin, voit valita sen luodessasi listausta, eikä sinun tarvitse lisätä listaukselle GTIN-tunnusta.

Tarjouksen luonti tuotteelle Amazonissa

Jos haluat myydä tuotetta, joka on jo Amazonissa, voit luoda sille tarjouksen.

Huomaa: Jos olet uusi myyjä Amazonissa, et ehkä pysty listaamaan kaikkia tuotteitasi kerralla. Amazon rajoittaa viikon sisällä luotavien uusien tarjousten määrää, kunnes olet kerryttänyt myyntihistoriaa.

Voit käyttää Amazonin myyntikanavaa, kun haluat löytää tuotteen Amazonista, ja sen jälkeen voit yhdistää sen Shopify adminissa olevaan tuotteeseen ja muokata sen tietoja.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Create listing (Luo listaus).

2. Valitse Shopify-luettelostasi tuote, jonka haluat listata Amazonissa, ja klikkaa sitten Valitse tuote.

3. klikkaa Haku-sivulla Etsi tuote.

Tämä näyttää luettelon vastaavista tuotteista Amazonissa. Voit tarkastella kaikkia tuotetietoja napauttamalla Näytä Amazonissa. Jos Shopify-tuotteesi ei vastaa mitään näistä, sinun pitää luoda uusi Amazon-listaus.

1. Etsi Amazonista tuote, joka vastaa tuotettasi, ja klikkaa sitten Valitse.

Kun olet yhdistänyt tuotteesi johonkin Amazonissa olevaan tuotteeseen, sinun on valittava, mitä tuoteversioita haluat tarjota, ja muokattava sitten listausta:

1. Valitse Muokkaa listausta -sivulla, mitä tuoteversioita haluat lisätä tarjoukseen valitsemalla Shopify-tuoteversiosi, jotka vastaavat Amazon-versioita. Jos et halua lisätä tiettyä versiota listaukseen, valitse Älä tarjoa tuoteversiota -valinta SHOPIFY-TUOTEVERSIOT -alasvetovalikosta.

2. Kirjoita jokaiselle listaukseen lisäämällesi tuoteversiolle listahinta ja valitse varastoasetukset.

3. Kun olet valmis, klikkaa Publish (Julkaise).

Shopifyn linkittäminen olemassa oleviin Amazon-listauksiin

Jos myyt jo tuotteita Amazonissa, voit linkittää olemassa olevat Amazonin listauksesi Shopify-tuotteisiisi. Jos linkität Shopify-tuotteet Amazonin listauksiin, voit hallita olemassa olevia listauksia Shopify adminin kautta. Olemassa olevien listausten linkittäminen voi myös estää sinua luomasta vahingossa kahta tarjousta samasta tuotteesta.

Toimintovaiheet:

1. Jos Amazonin myyntikanava tunnistaa linkitettäviä tuotteita, näkyviin tulee palkki. klikkaa Link products (Linkitä tuotteet) Listings-sivulla: Tuotteita, joiden jakelussa käytetään Amazon Fulfillment by Amazon Seller Central -toimintoa, ei voi linkittää Shopify-tuotteisiisi, koska Amazonin myyntikanava ei tue FBA-tarjouksia. Klikkaa Linkitä tuotteet Listaukset-sivulla.

2. Klikkaa Selaa tuotteita sen tuotteen vieressä, jonka haluat linkittää Shopify-tuotteeseen.

3. Klikkaa Valitse tuote -valintaikkunassa tuote, jonka haluat linkittää ja klikkaa sitten Valitse tuote.

4. Valitse, miten haluat hallinnoida linkitettävien tuotteiden varastoa.

5. Syötä tarvittaessa Production time (Tuotantoaika). Jos et Not required for these products (Ei tarpeen näille tuotteille), tuotantoajan oletusarvoksi määritetään 2 päivää. Jos tarvitset enemmän aikaa tuotteen tuottamiseen ennen toimitusta, sinun on annettava linkityksen yhteydessä päivien lukumäärä, vaikka olisit jo määrittänyt eri tuotantoajan Amazon Seller Centralissa. Muussa tapauksessa Amazonin tuotantoajan oletusarvoksi asetetaan 2 päivää.

6. Valitse tuoteversio, jonka haluat linkittää Amazonin listaukseesi.

7. Linkitä olemassa oleva Amazon-listaus Shopify-tuotteeseen napauttamalla Link products (Linkitä tuotteet).

Kun olet linkittänyt tuotteen listaukseen, se näkyy Shopify-ylläpitäjäsi Listaukset-sivulla.

Voit poistaa tuotteen kaikkien linkitettyjen tuoteversioiden linkityksen Muokkaa listausta -sivulla.