Amazon-listausten hallinta

Voit tarkastella tai muokata Amazonin luetteloita ja hallita niiden tuotevarastoa Shopify adminin Luettelot-sivulla.

Listausten näyttäminen

Shopify adminin Luettelot-sivulla näet senhetkiset listauksesi, mukaan lukien aktiiviset, odottavat ja hylätyt listaukset.

Kun olet luonut luettelon, se lähetetään Amazonille hyväksyttäväksi. Useimmat onnistuneet luettelot hyväksytään muutamassa tunnissa. Jos luettelosi hyväksytään, se näkyy Amazonin markkinapaikassa. Näet, miltä luettelo näyttää Amazonissa napauttamalla kohtaa Näytä luettelo.

Voit tarkastella kaikkia virheellisiä luetteloita Virheet-välilehdellä.

Muokkaa luetteloa

Voit muuttaa Amazon-tuotteen hintaa, säätää version tuotantoaikaa, lisätä tai poistaa tuoteversioita sekä muuttaa varastoasetuksia Shopify adminissa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Luettelot.

2. Avaa Muokkaa luetteloa -sivu napauttamalla listattua tuotetta Shopify-tuote-sarakkeessa.

3. Tee tarvittavat muutokset ja klikkaa Julkaise.

Varastoasetusten hallinta

Asiakkaat, jotka tarkastelevat luetteloita ja tarjouksia Amazonissa, näkevät jokaisen tuoteversion saatavilla olevan varastomäärän. Voit käyttää tuoteversiolle asettamiasi varaston seuranta-asetuksia, jos haluat synkronoida tuotevarastosi Amazonissa, tai voit määrittää manuaalisesti varastomäärän, jonka haluat listata Amazoniin.

Varaston synkronointi Amazon-myyntikanavan kanssa

Jos valitset vaihtoehdon Käytä Shopifyn varastoasetuksia, Shopifyn tuotevarastosi synkronoituu automaattisesti Amazoniin tuotteen varastokäytännön perusteella:

• Shopify seuraa tämän tuotteen määrää varastossa – Shopify päivittää automaattisesti Amazonin luettelon vastaamaan tuotteen varastoa Shopifyssa, Jollet anna asiakkaille mahdollisuutta ostaa tätä tuotetta, kun se on loppunut varastosta. Jos annat asiakkaille mahdollisuuden ostaa tuotteen, kun se on loppunut varastosta, Amazonin varaston määräksi asetetaan automaattisesti 100. Tämä numero ei näy Shopifyssa.

• Shopify ei seuraa tämän tuotteen määrää varastossa – Amazonin varaston määräksi asetetaan automaattisesti 100. Tämä numero ei näy Shopifyssa.

Amazon ei tue tuotteita, joiden varastomäärä on rajoittamaton tai negatiivinen, joten 100 toimii paikkamerkkinä ja varmistaa, että asianomaiset luettelot näkyvät Amazonissa. Amazonissa näkyvä varasto voi laskea, kun myyt tuotteita, mutta määrä palautuu 100:ksi 10 minuutin välein.

Voit muuttaa tuotteen varastokäytäntöä tuotetietosivulla.

Varaston manuaalinen hallinta

Voit hallita manuaalisesti varastomäärää, jonka haluat asettaa saataville Amazonissa. Amazonille määritetty varastomäärä ei vaikuta Shopifyn varastoon. Kun tuote myydään Amazonissa, sen määrä pienenee Amazonissa ja Amazon-myyntikanavan luettelotietosivulla, mutta ei Shopifyssa. Voit tarkistaa määrän milloin tahansa ja lisätä tai vähentää tuotteen myytävää määrää.

Toimintovaiheet:

1. Kun luot listauksen tai muokkaat sitä, varmista, että Hallitse varastoa manuaalisesti on valittuna.

2. Anna Amazonissa myytävä määrä.

Tarjouksen tai listauksen poistaminen

Voit tilapäisesti lopettaa tuotteen myynnin Amazonissa määrittämällä varastomääräksi manuaalisesti 0. Tämä estää tämän tuotteen Amazon-tilaukset ilman, että listaus poistetaan. Listauksen poistaminen on pysyvää.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Luettelot.

2. Avaa Muokkaa luetteloa -sivu napauttamalla listattua tuotetta Shopify-tuote-sarakkeessa.

3. Valitse Poista luettelo.

4. Valitse vahvistusruudusta Poista luettelo, jos haluat poistaa luettelon pysyvästi Amazon-myyntikanavasta ja Amazon Seller Centralista.

Jos poistat luettelon tai tarjouksen Amazon Seller Centralissa, Amazon-myyntikanavan Luettelot-sivulla näkyy virhe. Voit poistaa tämän virheen poistamalla luettelon Amazon-myyntikanavasta.

Tuotteen linkin poistaminen

Jos haluat jatkaa linkitetyn tuotteen myymistä Amazonissa, mutta et enää halua synkronoida sitä Shopifyn kanssa, voit poistaa kaikkien tuoteversioiden linkityksen luettelosta. Et voi poistaa vain yhden version linkitystä tällä menetelmällä.

Voit poistaa vain linkkejä tuotteista, joita olet alun perin myynyt Amazonissa ja myöhemmin linkittänyt Shopify-tuotteisiisi.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Luettelot.

2. Avaa Muokkaa luetteloa -sivu napauttamalla listattua tuotetta Shopify-tuote-sarakkeessa.

3. Napauta Poista kaikkien versioiden linkitykset.

4. Lopeta tuotteen synkronointi Shopifyn kanssa napauttamalla vahvistusruudun kohtaa Unlink all variants (Poista kaikkien versioiden linkitykset). Tuote on edelleen myynnissä Amazonissa.