Tilausten käsittely Facebookin ja Instagramin maksuominaisuudesta

Kun asiakas ostaa jotain Facebookin tai Instagramin maksuominaisuuden kautta, tilaus näkyy Shopifyn Tilaukset-sivulla. Lisätietoja Facebook- ja Instagram-tilauksista on saatavilla tilauksen tietosivulla. Nämä tiedot sisältävät Facebook-tilaustunnuksen, maksun määrän ja asiakkaan tiedot.

Kun Facebookissa ja Instagramissa tehdään tilaus, tilaus asetetaan pitoon ja tilauksen vierellä näkyy Pidossa-tila Shopify-ylläpitäjässäsi. Tämä pito mahdollistaa Facebookin maksun hyväksynnän, petosanalyysin ja ostajan katumisajan. Tilausta ei voi jaella, ennen kuin pito on poistettu. Pito poistetaan yleensä 30 minuutin kuluttua, mutta se saattaa olla käytössä jopa 24 tuntia.

Kun tilaus vapautuu pidosta, pidossa-tila poistetaan ja tilaukselle annetaan maksu hyväksytty valtuutettu maksu ja jakelematta -tila. Maksu suoritetaan automaattisesti Facebookin ja Instagramin kassalla, kun tilaus on merkitty jaelluksi. Jos tilaus pysyy pidossa pidempään kuin 24 tuntia, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Jakele tilaus

Facebookin ja Instagramin maksutoimintojen kautta suoritettuja tilauksia täytyy hallinnoida Shopify-ylläpitäjän kautta. Voit merkitä tilaukset toimitetuiksi, käsitellä maksun palautuksia ja peruuttaa tilauksia Shopify-ylläpitäjän Tilaukset-sivulta. Jos teet nämä toimenpiteet Facebookin kaupankäynnin hallinnassa, tilauksessa näkyy Shopify-ylläpitäjässä virheitä, etkä välttämättä pysty jakelemaan tilausta.

Jotta voit noudattaa Facebookin toimitusehtoja, jakele kaikki tilaukset 30 päivän kuluessa siitä, kun tilaus on tehty Facebookissa tai Instagramissa, ja varmista, että annat jokaiselle tilaukselle seurantanumeron ja toimitusvahvistuksen.

Palauta maksu

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka maksun haluat palauttaa.

3. Klikkaa Palauta tuotteet. Jos tilaus on arkistoitu, sinua kehotetaan palauttamaan tilaus arkistosta, ennen kuin jatkat.

4. Syötä tilauksessa olevien palautettavien tuotteiden määrä.

5. Valitse Palautuksen toimitusvaihtoehdot -osiossa jokin seuraavista vaihtoehdoista:

- Valitse Luo palautustarra, jos haluat luoda asiakkaalle palautuksen lähetystarran. Palautustarrat ovat saatavilla vain, jos sekä ensisijainen sijaintisi että asiakkaan toimitusosoite ovat Yhdysvalloissa. - Valitse Lataa palautustarra, jos haluat ladata asiakkaalle palautuksen lähetystarran. Lataa Lisää palautustarra -sivulla lähetystarran PDF- tai JPEG -tiedosto. Voit antaa Seurantanumeron ja Kuljetusliikkeen, jos sinulla on nämä tiedot. - Valitse Ei palautuslähetystä, jotta voit luoda palautuksen ilman palautuslähetyksen tietoja.

1. Klikkaa Luo palautus.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?