Tuotteiden julkaiseminen Facebook and Instagram by Metassa

Kun olet määrittänyt Facebook and Instagram by Metan, Shopify-tuotteidesi synkronointi Facebookiin aloitetaan. Voit valita tuotteet, jotka haluat asettaa saataville kanavassa, Tuote-sivulla tai Facebook and Instagram by Metan joukkoeditoria käyttämällä.

Kun asetat tuotteen saataville Facebook and Instagram by Metaan, se on kaikkien Facebook and Instagram by Metassa käytössä olevien ominaisuuksien käytettävissä. Koska kaikilla Facebook and Instagram by Metan ominaisuuksilla on sama tuoteluettelo, tuotetta ei ole mahdollista asettaa saataville vain yhteen Facebook and Instagram by Metan ominaisuuteen, jos olet ottanut useita ominaisuuksia käyttöön. Jos olet esimerkiksi ottanut Facebook and Instagram by Metassa käyttöön sekä Facebook Shop- että Ostokset Instagramissa -ominaisuudet ja asetat tuotteen saataville Facebook and Instagram by Metassa, tuote on saatavilla sekä Facebook Shop- että Ostokset Instagramissa -ominaisuuksissa.

Ellei kauppasi ole Yhdysvalloissa, Shopifyn kokoelmia ei synkronoida Facebookiin. Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvaltojen ulkopuolella, voit luoda Facebookia varten kokoelmia, jotka käyttävät Facebook Commerce Managerissa saatavilla olevia tuotteita.

Tuotevaatimukset

Jos haluat, että tuote on saatavilla Facebookissa, tuotteen on täytettävä muutamia vaatimuksia:

Tuotteidesi asettaminen saataville Metan Facebookissa ja Instagramissa

Näet Facebook and Instagram by Metassa saatavilla olevat tuotteet klikkaamalla Shopify Adminissa Facebook > Yhteenveto > Näytä tuotteet.

Jos kaupassasi ei ole tuotteita, lisää tuotteita kauppaasi klikkaamalla Lisää tuote.

Vaihe 1: Tuotteen saatavuuden tarkistaminen Facebook and Instagram by Metassa

1. Tarkista, että tuotteet on julkaistu Facebook and Instagram by Metassa Tuotteet-sivulla.

2. Klikkaa Lisää suodattimia.

3. Valitse Saatavuus-osiossa Ei saatavilla Facebookissa.

4. Klikkaa Valmis.

Vaihe 2: Määritä tuotteesi saataville Facebook and Instagram by Metaan

1. Jos haluat määrittää tuotteesi saataville Facebookiin, tee jokin seuraavista:

• Valitse kaikki tuotteet, jotka näkyvät sen jälkeen, kun olet ottanut käyttöön Ei saatavilla Facebookissa ‑suodattimen.
    • Valitse yksitellen, mitä tuotteita haluat tuoda saataville.
  2. Klikkaa Lisää toimintoja > Lisää käytettävissä olev(i)a kanav(i)a....

3. Valitse uudessa valintaikkunassa Facebook.

4. Klikkaa Määritä tuotteet saataville.

Facebook-tuotteen tila

Yhteenveto-sivun Tuotteen tila -osiossa näkyy Metan Facebookissa ja Instagramissa saatavilla olevien tuotteiden tila ja sivu myös ilmoittaa mahdollisista virheistä. Luettelon virheistä saat näkyviin klikkaamalla Näytä tuotteet. Korjaa tuotteen ongelmat käyttämällä Ongelmat-sarakkeessa lueteltuja tietoja.

Tuotteiden piilottaminen Facebook and Instagram by Metasta

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.

2. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jonka haluat piilottaa Facebookista.

3. Klikkaa tuotetietosivun Tuotteen saatavuus-osiossa kohtaa Hallinnoi.

4. Poista valinta Hallinnoi myyntikanavien saatavuutta -valintaikkunasta kohdassa Facebook ja klikkaa sitten Valmis.

5. Klikkaa Tallenna.

Tuotetietojen muuttaminen

Tuotetietoihin Shopifyssa tehdyt muutokset synkronoidaan automaattisesti Facebookiin. Muokkaamalla tuotetta Shopifyssa voit muuttaa tapaa, jolla tuotteen kuva, nimi tai hinta näkyy Facebookissa. Huomaat, että muutokset näkyvät Facebookissa sen jälkeen, kun tuotteet on synkronoitu. Tämä kestää normaalisti muutaman minuutin.

Facebookin kanssa jaettujen tuotteiden näyttäminen

Näet luettelon Facebookissa saatavilla olevista tuotteista sekä tuotevirheistä Shopify Adminissa Metan Facebookin ja Instagramin Tuotteen tila -kohdassa.

Tuotteiden julkaisuvirheiden ratkaiseminen

Kun synkronoit tuotteet sen jälkeen, kun olet ottanut käyttöön maksamisen Facebookissa tai Instagramissa, sinulla voi olla tuotejulkaisuvirheitä. Jos tuotteistasi puuttuu Facebookin tarvitsemia tietoja, näet Metan Facebookissa ja Instagramissa Yhteenveto-sivulla Tuotteet-kohdassa varoitusviestin. Kun tuotteeseen liittyy virheitä, sinun on ratkaistava ne ennen kuin voit yrittää synkronoida tuotteen uudelleen Metan Facebookiin ja Instagramiin.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Facebook.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Tuotteet-osassa Näytä tuotteet, jotta voit avata joukkotuote-editorin. Lue, miten voit käyttää joukkotuote-editoria.

5. Tarkista tuotteiden julkaisuvirheet ja tee tarvittavat muutokset tuotetietoihin.

6. Klikkaa Tallenna.

Yleisiä tuotteiden julkaisuvirheitä

Tämän ohjeen avulla voit ratkaista tuotevirheet, jotka estävät tuotteiden synkronoinnin Facebookiin.

Yleisiä tuotejulkaisuvirheitä ja niiden ratkaisuja
Virhe Ratkaisu
Lisää tuotekuva Lataa tai valitse tuotteen kuva klikkaamalla paikkamerkin kuvaa.
Valitse tuoteluokka Anna tuotetta vastaava Googlen tuoteluokka. Jotkin luokat edellyttävät myös lisätietoja, kuten iän.
Korjaa tuoteversion virheet Lisää kunkin tuoteversion tiedot, kuten version koko ja väri.