Tuotteiden julkaiseminen Facebookissa Facebook Shopin avulla

Kun olet määrittänyt Facebook Shopin myyntikanavan ja Facebook on aktivoinut Facebook-sivusi Shop-osion, voit julkaista tuotekokoelmia Facebookiin.

Jos käytät Facebook-kanavaa, voit luoda Facebook Commerce Managerissa kokoelmia, jotka sisältävät käytettävissä olevia tuotteitasi.

Tuotteet, jotka asetat saataville Facebook Shopiisi Shopifyssa, näkyvät Facebook-sivun Kauppa-osiossa. Julkaistuihin tuotteisiin tekemäsi muutokset synkronoidaan automaattisesti Facebookiin. Varmista ennen myynnin aloittamista Facebookissa, että olet tarkistanut Facebookin Kauppiassopimuksen sekä Kauppakäytännöt, joissa eritellään myyntiin kielletyt tuotteet Facebookissa.

Voit myös jakaa tuotteitasi Facebookissa ilman, että myyt Facebookissa.

Huom: Jos Shop-osio ei näy Facebook-sivullasi, varmista, että Facebook-kanavassa ei ole virheitä Shopifyssa, Facebook-sivusi on julkaistu ja Facebook-sivusi käyttää Shopping-mallia. Sinun täytyy ehkä ottaa Shop-osio käyttöön Facebookissa.

Tuotteiden vaatimukset

Jotta tuote näkyisi Facebookissa, sen on täytettävä muutamia vaatimuksia:

Huomioi: Jos käytät Facebook Shop -myyntikanavaa, kokoelmasi on myös määritettävä saataville myyntikanavaan.

Laita tuotteesi saataville Facebook-kanavalla

Voit tarkastella Facebookin Shopin käytettävissä olevia tuotteita klikkaamalla Facebook-myyntikanava > Yhteenveto > Näytä tuotteet Shopify-ylläpidossa.

Toimintovaiheet:

1. Jos kaupassasi ei ole tuotteita, lisää tuotteita napauttamalla Lisää tuote. Jos kaupassasi on tuotteita, mutta ne eivät ole saatavilla Facebook Shopissa, siirry Shopify adminin Tuotteet-sivulle napauttamalla Aseta tuotteet saataville.

2. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jonka haluat näkyvän Facebook-sivullasi.

3. Klikkaa tuotetietosivun Saatavuus-osiossa kohtaa Hallinnoi:

4. Valitse Hallinnoi myyntikanavien saatavuutta -valintaikkunasta Facebook Shop ja klikkaa sitten Valmis.

5. Klikkaa Tallenna.

Facebook-tuotteen tila

Yhteenveto-sivun Tuotteen tila -osassa näkyy Facebook-kanavalla saatavilla olevien tuotteiden tila ja sivu myös ilmoittaa mahdollisista virheistä. Luettelon virheistä saat näkyviin klikkaamalla Näytä tuotteet. Korjaa tuotteen ongelmat käyttämällä Ongelmat-sarakkeessa lueteltuja tietoja.

Tuotteiden piilottaminen Facebook-kanavassa

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.

2. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jonka haluat piilottaa Facebookista.

3. Klikkaa tuotetietosivun Tuotteen saatavuus-osiossa kohtaa Hallinnoi.

4. Poista valinta Hallinnoi myyntikanavien saatavuutta -valintaikkunasta kohdassa Facebook ja klikkaa sitten Valmis.

5. Klikkaa Tallenna.

Voit tarkastella piilotettuja tuotteita Shopifyssa kohdassa Facebook Shop > Julkaiseminen.

Piilotetut kokoelmat

Kun asetat kokoelman saataville Facebook Shopiin, Facebook käyttää sitä uuden tuoteluettelon luomiseen Kauppa-osiossa. Kun piilotat tai poistat tuotteen Shopifyssa, se saattaa silti näkyä Facebook-sivullasi. Tässä tapauksessa kokoelman tuotteet näkyvät vain Facebook-sivun omistajalle, ei asiakkaille. Jos haluat poistaa tuotteet tuoteluettelosta voit poistaa ne Facebookista.

Huom: Voit piilottaa kokoelmat vain, jos käytät Facebook Shop -myyntikanavaa, etkä Facebook Shopin ominaisuutta uudessa Facebook-kanavassa.

Tuotetietojen muuttaminen

Tuotetietoihin Shopifyssa tehdyt muutokset synkronoidaan automaattisesti Facebookiin. Muokkaamalla tuotettaShopifyssa voit muuttaa tapaa, jolla tuotteen kuva, nimi tai hinta näkyy Facebookissa. Huomaat, että muutokset näkyvät Facebookissa sen jälkeen, kun tuotteet on synkronoitu. Tähän kuluu normaalisti muutama minuutti.

Facebookin kanssa jaettujen tuotteiden näyttäminen

Luettelo Facebookin saatavilla olevista tuotteista sekä tuotevirheistä saat Shopify-ylläpitäjän Facebook -kanavan Tuotteen tila -kohdasta.

1. Valitse Julkaiseminen.

Laita kokoelmasi saataville Facebook Shopiin

Shopify-ylläpidossa voit tarkastella Facebook Shopin kokoelmia Facebook Shop > Julkaiseminen -sivulla. Jos kaupallasi ei ole kokoelmia, voit syöttää kokoelman nimeksi "Kaikki tuotteet", jotta näet kaikki Facebook Shopin käytettävissä olevat tuotteet. Voit myös luoda manuaalisen kokoelman Facebookia varten, jotta voit hallinnoida Facebook-sivulla näkyviä tuotteita.

Sinulla voi olla enintään 50 kokoelmaa saatavilla Facebook Shopiin.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.

2. Klikkaa sen kokoelman nimeä, jonka haluat näkyvän Facebookissa.

3. klikkaa kokoelmasivun Tuotteen saatavuus -osiossa kohtaa Hallinnoi.

4. Valitse Hallinnoi myyntikanavien saatavuutta -valintaikkunasta Facebook Shop ja klikkaa sitten Valmis.

5. Klikkaa Tallenna.

Toista nämä vaiheet kaikkien niiden kokoelmien osalta, joiden haluat näkyvän Facebook-sivullasi. Facebookin esittelyssä oleva kokoelma -banneri näyttää kokoelman 10 ensimmäistä tuotetta.