Facebook-kanavan määrittäminen

Ennen kuin voit aloittaa myynnin Facebookissa tai luoda Facebookin mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun on määritettävä Shopifyn Facebook -kanava.

Nykyisellä Facebook-kanavalla on yksi tuoteluettelo Facebook Marketingille, Instagramille ja Facebook Shopille. Kaikki tuoteluettelon tuotteet ovat kaikkien kolmen kanavan käytettävissä, ja jos poistat tuotteen, se poistetaan kaikista kolmesta myyntikanavasta.

Perusvaatimukset

Ennen kuin voit aloittaa Facebook-kanavan käytön, kaupallasi on oltava Shopifyn Basic -sopimus tai sitä ylempi sopimus. Ennen kuin voit aloittaa Facebook-kanavan käytön, sinun on määritettävä Facebook Business Manager, joka on yhteydessä sekä yrityksesi Facebook-sivuun että mainostiliin, jolla on ylläpitäjän rooli suhteessa Business Manageriin.

Facebookin Business Manager on työkalu, jonka avulla voit järjestää ja hallinnoida yrityssivuja ja mainostilejä yhdessä paikassa. Jos haluat käyttää henkilökohtaista mainostiliä, sinun on pitänyt käyttää sitä mainosten näyttämiseen aikaisemmin, ennen kuin voit yhdistää sen Business Manageriin. Jos et ole koskaan näyttänyt mainoksia henkilökohtaisella mainostililläsi, sinun täytyy luoda uusi mainostili Business Managerissa, ennen kuin voit luoda Facebookin mainoskampanjoita. Lue lisää Business Managerista ja mainostileistä Facebook-mainosten ohje- ja tukikeskuksesta.

Jos sinulla ei ole Business Manageria, voit luoda sellaisen Facebook-kanavan määrittämisen yhteydessä.

Facebookin sivuasetukset

Ennen kuin voit yhdistää Facebook-sivun sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset Facebookissa:

• Tällä Facebook-tililläsi on oltava ylläpitäjän rooli sivulla.
  • Facebook-sivun täytyy olla julkaistu.
  • Voit toimia useiden Facebook-sivujen ylläpitäjänä ja käyttää niitä kaikkia yhdellä Facebook Business Managerilla. Kukin Facebook-yrityssivu voi kuitenkin olla vain yhden Facebook Business Managerin omistuksessa. Sinun on oltava sekä sivun omistavan Facebook Business Managerin että kyseisen Facebook-sivun ylläpitäjä, jotta sivu voidaan liittää Shopifyn Facebook-kanavaan.

Lue, miten voit luoda yrityksellesi Facebook-sivun Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Sinun on myös myytävä Shopify online-kaupassa, eikä kauppasi voi suojata salasanalla. Lisätietoja verkkokaupan salasanan poistamisesta.

Kanavan kelpoisuus

Facebook-myyntikanavan asentaminen edellyttää, että sinulla on Facebook-tili ja verkkokauppa. Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä ennen myyntikanavan asentamista Shopify-ylläpitäjässä, sinua pyydetään luomaan sellainen.

Sinun on ehkä muutettava kaupan asetuksia ennen kuin voit lisätä myyntikanavan tiettyjen kelpoisuusvaatimusten vuoksi.

Jos kauppasi ei ole kelvollinen myyntikanavaan, kanava näkyy Ei käytettävissä -tilassa Shopify adminissa. Klikkaa Et voi lisätä tätä kanavaa nähdäksesi miksi kauppasi ei ole kelvollinen.

Nykyisen Facebook-myyntikanavan asentaminen

Jos kauppaasi ei ole liitetty Facebook Shop-, Instagram Shopping- tai Facebook Marketing -myyntikanavaa, asenna tarvittava kanava.

Kukin henkilöstön jäsen voi liittää oman Facebook-tilinsä, jos tilillä on ylläpitäjän oikeudet Business Managerissa. Jos henkilöstön jäsen ei määritä Facebook-kanavaa, hän ei voi käyttää tätä ominaisuutta.

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä MYYNTIKANAVAT-kohdan vieressä olevaa +-valintaa.
  2. Klikkaa Facebookin vieressä olevaa +-valintaa ja valitse sitten Päivitä myyntikanava.
  3. Valitse jokaisen asennettavan myyntikanavan kohdalla Aloita määritys.
  4. Valitse Yhdistä tili.
  5. Viimeistele määritys ja valitse sitten Viimeistele määritys.

Jos henkilöstösi haluaa käyttää Facebook-myyntikanavaa, pyydä kutakin henkilöstön jäsentä määrittämään Facebook-myyntikanava käyttämällä omaa tiliään.

Siirto nykyisiin Facebook-kanaviin

Jos kauppaasi on asennettu Facebook-kanava, eikä sinulla ole asennettuna Instagram- tai Facebook Shop ‑myyntikanavaa, Facebook-kanava päivittyy automaattisesti puolestasi.

Jos sinulla on Facebook-, Instagram- ja Facebook Shop ‑myyntikanavat asennettuna, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Shopify-ylläpidossa Facebook > Yhdistä Facebook-tiliin.
  2. Kirjaudu sisään Facebook-tiliisi uudessa ikkunassa.
  3. Anna käyttöoikeudet klikkaamalla Liitä Shopify Marketing Facebookiin -kohdan alla Jatka.
  4. Valitse Business Managerisi ja klikkaa sitten Jatka.
  5. Valitse tuoteluettelo, jonka haluat näkyvän Facebookissa ja Instagramissa, ja klikkaa Jatka.
  6. Vahvista, että kaikki asetuksesi ovat oikein, ja klikkaa Jatka.
  7. Valitse kaikki Instagramin Business Account -tilit, jota haluat käyttää Shopify-markkinoinnissa ja klikkaa sitten Seuraava.
  8. Valitse kaikki Facebook-sivut, joihin haluat soveltaa Shopify-markkinointia ja klikkaa sitten Seuraava.
  9. Valitse kaikki Facebook-sivut, joihin haluat soveltaa Shopify-markkinointia ja klikkaa sitten Seuraava.
  10. Tarkista Shopify-markkinoinnille annetut käyttöoikeudet ja klikkaa sitten Seuraava.
  11. Kun Shopify-markkinointi ja Facebook ovat linkittyneet toisiinsa onnistuneesti, klikkaa Jatka.

Kun suoritat tämän prosessin, tämänhetkinen Facebook-kanava asennetaan kauppaasi, ja se tulee sisältämään sekä Instagram-myyntikanavasi että Facebook Shopin.

Jos olet jo hyväksynyt ja asentanut Instagramin myyntikanavan kauppaasi, hyväksynnän tila on voimassa nykyiselle Facebook-kanavalle.

Nykyisessä Facebook-kanavassa ei ole kokoelmia. Jos haluat luoda uudelleen kokoelmia, joita sinulla oli Facebook Shop ‑myyntikanavassa, sinun on luotava ne Facebookin kaupankäynnin hallinnasta.

Jos olet asentamassa Instagram-myyntikanavaa ensimmäistä kertaa, Instagramin on tarkistettava kauppasi. Tarkistusprosessi voi kestää jopa 72 tuntia.

Jos sinulla on Instagram-myyntikanava tai Facebook Shop asennettuna mutta ei Facebook-kanavaa, toimi seuraavalla tavalla:

1. Klikkaa Shopify-ylläpidossa joko Instagramia tai Facebook Shopia, ja klikkaa sitten Aloita
  2. Kirjaudu sisään Facebook-tiliisi uudessa ikkunassa.
  3. Anna käyttöoikeudet klikkaamalla Liitä Shopify Marketing Facebookiin -kohdan alla Jatka.
  4. Valitse Business Managerisi ja klikkaa sitten Jatka.
  5. Valitse tuoteluettelo, jonka haluat näkyvän Facebookissa ja Instagramissa, ja klikkaa Jatka.
  6. Vahvista, että kaikki asetuksesi ovat oikein, ja klikkaa Jatka.
  7. Valitse kaikki Instagramin Business Account -tilit, jota haluat käyttää Shopify-markkinoinnissa ja klikkaa sitten Seuraava.
  8. Valitse kaikki Facebook-sivut, joihin haluat soveltaa Shopify-markkinointia ja klikkaa sitten Seuraava.
  9. Valitse kaikki Facebook-sivut, joihin haluat soveltaa Shopify-markkinointia ja klikkaa sitten Seuraava.
  10. Tarkista Shopify-markkinoinnille annetut käyttöoikeudet ja klikkaa sitten Seuraava.
  11. Kun Shopify-markkinointi ja Facebook ovat linkittyneet toisiinsa onnistuneesti, klikkaa Jatka.

Kun suoritat tämän prosessin, tämänhetkinen Facebook-kanava asennetaan kauppaasi, ja se tulee sisältämään sekä Instagram-myyntikanavasi että Facebook Shopin. Jos kauppaasi oli asennettu Instagramin myyntikanava tai Facebook Store, ne näkyvät edelleen yksittäisinä myyntikanavina, mutta ne eivät ole yhteydessä, ja voit poistaa ne.

Jos olet jo hyväksynyt ja asentanut Instagramin myyntikanavan kauppaasi, hyväksynnän tila on voimassa nykyiselle Facebook-kanavalle.

Nykyisessä Facebook-kanavassa ei ole kokoelmia. Jos haluat luoda uudelleen kokoelmia, joita sinulla oli Facebook Shop ‑myyntikanavassa, sinun on luotava ne Facebookin kaupankäynnin hallinnasta.

Jos olet asentamassa Instagram-myyntikanavaa ensimmäistä kertaa, Instagramin on tarkistettava kauppasi. Tarkistusprosessi voi kestää jopa 72 tuntia.

Näytä myyntikanavan dashboard-näytöt Shopifyn kotisivulla

Jokaisella myyntikanavalla on koontinäyttö, josta näet yksityiskohtaisen yhteenvedon kanavan viimeaikaisesta myynnistä ja liikenteestä. Näet miten tietty myyntikanava toimii valitsemalla sen Shopify-etusivun pudotusvalikosta.

Facebook-kanavan valtuuttaminen Facebook-tiliäsi varten

Kun määrität Shopifyn Facebook-kanavan, valtuutat sovelluksen käyttämään yrityksesi Facebook-sivua, sekä Facebook-mainostiliä ja Business Manageria. Facebook-sivu saattaa muodostaa yhteyden henkilökohtaiseen Facebook-tiliisi, mutta Shopify käyttää henkilökohtaisen Facebook-tilisi tietoja ainoastaan käyttääkseen Facebook-sivua, mainosten hallinnan tiliä ja Facebookin Business Manageria.

Facebookin roolien ja käyttöoikeuksien ymmärtäminen

Facebookissa tarvitset sivun, mainostilin tai Business Managerin ylläpitoroolin, ennen kuin saat pääsyn sivun kaikkiin asetuksiin ja voit tehdä siihen tiettyjä muutoksia. Sivuilla, mainostileillä ja Business Managereilla on erilliset tilin käyttöoikeudet, mikä tarkoittaa, että tarvitset ylläpitoroolit kutakin varten. Facebook-kanavassa valitsemaasi Business Manageria pidetään Facebook-sivun ja Facebook-mainostilin omistajana käyttöönoton aikana. Jos toinen Business Manager omistaa Facebook-mainostilin, et voi yhdistää Facebook-mainostiliä. Jos et voi yhdistää haluamaasi Facebook-mainostiliä, kokeile yhdistää toinen Facebook Business Manager tai luo uusi Facebook-mainostili.

Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta löydät yleiskatsauksen Facebookin rooleista ja käyttöoikeuksista sekä linkkejä lisäresursseihin.

Lisäapua Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta

Jos tarvitset apua Facebook-tilisi määritysten vianetsintään, katso seuraavat artikkelit Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta: