Facebook-kanavan määrittäminen

Ennen kuin voit aloittaa myynnin Facebookissa tai luoda Facebookin mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun on määritettävä Shopifyn Facebook -kanava.

Facebook-kanavalla on yksi tuoteluettelo Facebook-markkinointia ja Ostokset Instagramissa ja Facebook Shop -ominaisuuksia varten. Kaikki tuoteluettelon tuotteet ovat kaikkien kolmen ominaisuuden käytettävissä. Jos poistat tuotteen, tuote poistetaan kaikista kolmesta ominaisuudesta.

Perusvaatimukset

Ennen kuin voit aloittaa Facebook-kanavan käytön, kaupallasi on oltava Shopifyn Basic -sopimus tai sitä ylempi sopimus. Ennen kuin voit aloittaa Facebook-kanavan käytön, sinun on määritettävä Facebook Business Manager, joka on yhteydessä sekä yrityksesi Facebook-sivuun että mainostiliin, jolla on ylläpitäjän rooli suhteessa Business Manageriin.

Jos sinulla on henkilökohtainen mainostili, sinun täytyy yhdistää se Business Manageriin. Jos et ole koskaan näyttänyt mainoksia henkilökohtaisella mainostililläsi, sinun täytyy luoda uusi mainostili Business Managerissa, ennen kuin voit luoda Facebookin mainoskampanjoita. Lue lisää Business Managerista ja mainostileistä Facebook-mainosten ohje- ja tukikeskuksesta.

Jos sinulla ei ole Business Manageria, voit luoda sellaisen Facebook-kanavan määrittämisen yhteydessä.

Facebookin sivuasetukset

Ennen kuin voit yhdistää Facebook-sivun sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset Facebookissa:

• Tällä Facebook-tililläsi on oltava ylläpitäjän rooli sivulla.
  • Facebook-sivun täytyy olla julkaistu.
  • Voit toimia useiden Facebook-sivujen ylläpitäjänä ja käyttää niitä kaikkia yhdellä Facebook Business Managerilla. Kukin Facebook-yrityssivu voi kuitenkin olla vain yhden Facebook Business Managerin omistuksessa. Sinun on oltava sekä sivun omistavan Facebook Business Managerin että kyseisen Facebook-sivun ylläpitäjä, jotta sivu voidaan liittää Shopifyn Facebook-kanavaan.

Lue, miten voit luoda yrityksellesi Facebook-sivun Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Sinun on myös myytävä Shopify online-kaupassa, eikä kauppasi voi suojata salasanalla. Lisätietoja verkkokaupan salasanan poistamisesta.

Kanavan kelpoisuus

Facebook-myyntikanavan asentaminen edellyttää, että sinulla on Facebook-tili ja verkkokauppa. Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä ennen myyntikanavan asentamista Shopify-ylläpitäjässä, sinua pyydetään luomaan sellainen.

Sinun on ehkä muutettava kaupan asetuksia ennen kuin voit lisätä myyntikanavan tiettyjen kelpoisuusvaatimusten vuoksi.

Jos kauppasi ei ole kelvollinen myyntikanavaan, kanava näkyy Ei käytettävissä -tilassa Shopify-ylläpitäjässä. Klikkaa Et voi lisätä tätä kanavaa nähdäksesi miksi kauppasi ei ole kelvollinen.

Facebook-kanavan asennus ja määritys

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä MYYNTIKANAVAT-kohdan vieressä olevaa +-valintaa.
  2. Asenna Facebook-kanava klikkaamalla Facebookin vieressä olevaa +-valintaa ja valitsemalla sitten Päivitä myyntikanava.
  3. Klikkaa Aloita määritys ominaisuudessa, jonka haluat asentaa ensin.
  4. Valitse Yhdistä tili.
  5. Kirjaudu Facebook-tilillesi.
  6. Yhdistä Facebook-resurssit, jotka ovat pakollisia haluamiesi ominaisuuksien käyttöön ottamista varten.
  7. Hyväksy käyttöehdot.
  8. Klikkaa Viimeistele asennus.

Kun olet ottanut ominaisuuden käyttöön Facebook-kanavassa, yhdistämäsi Facebook-resurssit on valmiiksi määritetty lisäominaisuuksien käyttöä varten. Osa lisäominaisuuksista, kuten Facebook-markkinoinnin mainostili, voivat olla pakollisia tiettyjä toimintoja varten.

Saat lisätietoja Facebook-kanavan ominaisuuksien määrittämisestä tutustumalla seuraaviin:

Henkilöstön lisääminen Facebook-kanavaan

Jos henkilöstön jäsen ottaa kanavan käyttöön Shopify-ylläpitäjässä, Facebook-kanava näkyy koko muulle henkilöstölle, mutta se ei näy yhdistettynä.

Jos henkilöstön jäsenen on käytettävä Facebook-kanavaa, hänen täytyy muodostaa Shopify-ylläpitäjässä yhteys Facebookiin omaa Facebook-tiliään käyttämällä. Henkilöstön jäsenen Facebook-tilillä on oltava Shopify-kauppaan yhdistetyn Business Managerin ja Facebook-sivun ylläpitäjän käyttöoikeudet, jotta hän voi muodostaa yhteyden Facebook-kanavaan.

Facebook-kanavan valtuuttaminen Facebook-tiliäsi varten

Kun määrität Facebook-kanavan, valtuutat sovelluksen käyttämään yrityksesi Facebook-sivua sekä Facebook-mainostiliä ja Business Manageria. Facebook-sivu muodostaa yhteyden henkilökohtaiseen Facebook-tiliisi, mutta Shopify käyttää henkilökohtaisen Facebook-tilisi tietoja ainoastaan käyttääkseen Facebook-sivua, mainosten hallinnan tiliä ja Facebookin Business Manageria.

Huomautus: Jos Facebook-tililläsi on ylläpitäjän tai editoijan rooli Facebook-sivulle, voit julkaista, kommentoida ja viestiä sivuna niin, että asiakkaat eivät näe henkilökohtaisia tietoja. Lisätietoja Facebook-sivun rooleista.

Facebookin roolien ja käyttöoikeuksien ymmärtäminen

Facebookissa tarvitset sivun, mainostilin ja Business Managerin ylläpitäjäroolin, ennen kuin saat pääsyn kaikkiin Facebookin asetuksiin ja voit tehdä tiettyjä muutoksia. Sivuilla, mainostileillä ja Business Managereilla on erilliset tilin käyttöoikeudet, mikä tarkoittaa, että tarvitset ylläpitäjäroolit kutakin varten. Facebook-kanavassa valitsemaasi Business Manageria pidetään Facebook-sivun ja Facebook-mainostilin omistajana käyttöönoton aikana. Jos toinen Business Manager omistaa Facebook-sivun tai mainostilin, Facebook-sivua tai mainostiliä ei mainita yhdistämisvaihtoehdoissa. Jos et voi yhdistää haluamaasi Facebook-sivua tai mainostiliä, kokeile yhdistää toinen Facebookin Business Manager.

Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta löydät yleiskatsauksen Facebookin rooleista ja käyttöoikeuksista sekä linkkejä lisäresursseihin.

Lisäapua Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta

Jos tarvitset apua Facebook-tilisi määritysten vianetsintään, katso seuraavat artikkelit Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta: