Handshake-tilausten käsitteleminen

Vähittäiskauppiaat voivat tehdä sinulta tukkutilauksia Handshake-markkinapaikan kautta. Markkinapaikan kautta tehdyt tilaukset näkyvät Shopify Adminin Tilaukset-sivulla.

Huomioitavaa

Ennen kuin aloitat tilausten käsittelyn, ota huomioon seuraavat seikat:

• Handshaken kautta tehdyissä tilauksissa ei ole erityisiä tunnisteita Shopify Adminissa.
  • Veroja ei veloiteta Handshake-palvelun kautta. Jos haluat veloittaa veroja, muokkaa tilausta sen jälkeen, kun se on tehty, jotta voit veloittaa erillisen laskun veron summalle.
  • Vain alennuksia, jotka on määritetty kohdassa Handshake > Alennukset, voidaan käyttää Handshaken maksuvaiheessa.
  • Jos seuraat Shopify Adminissa Handshake-myyntikanavassa myymiesi tuotteiden varastoa, sinulla on oltava jakeluun tarvittava määrä tuotteita, tai sinun on aktivoitava Jatka myyntiä kun tuote on loppunut varastosta -asetus tuotteen varastoasetuksissa.

Lisätietoja jälleenmyyjästä

Kun jälleenmyyjä on tehnyt tilauksen Handshaken kautta, saat sähköpostiviestin, joka sisältää seuraavat tiedot jälleenmyyjästä:

• kaupan nimi
  • nettisivun URL-osoite
  • sähköpostiosoite
  • yhteyshenkilön nimi

Jos tarvitset jälleenmyyjältä lisätietoja, kuten jälleenmyyjätunnuksen, voit kirjoittaa hänelle sähköpostia.

Tilaukset, joihin sisältyy ilmainen toimitus

Handshake-markkinapaikka tarjoaa ilmaisen toimituksen ensimmäisiin ostoihin kunkin toimittajan kanssa, kun jälleenmyyjät käyttävät vähintään 100 USD. Kun jälleenmyyjä on tehnyt ensimmäisen tilauksensa yritykseltäsi, saat sähköpostiviestin, jossa kerrotaan, että tilaukseen sisältyy ilmainen toimitus. Kun olet jaellut tilauksen ja jos käytät Shopify Payments -palvelua, toimitusmaksu korvataan Shopify Payments -palveluun liitetylle pankkitilillesi.

Jotta voit varmistaa, että ensimmäisen ostonsa tekevät jälleenmyyjät ovat oikeutettuja ilmaiseen toimitukseen, sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

• Varmista, että tilauksen vähimmäisarvoksi on määritetty vähintään 100 USD.
  • Määritä toimitusmaksuiksesi alle 75 USD. Tilaukset, joiden toimitusmaksut ovat yli 75 USD, eivät ole oikeutettuja ilmaisiin toimituksiin, etkä saa korvausta.

Suodatuksen käyttäminen vain Handshake-tilausten näyttämiseen

Handshake-palvelun kautta tehty tilaus näkyy Shopify Adminin Tilaukset-sivulla, mutta siinä ei ole tiettyä tunnistetta. Voit suodattaa tilausluetteloa näyttämään vain ne tilaukset, jotka on tehty Handshake-myyntikanavan kautta.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.
  2. Valitse ensin Suodata > Valitse suodatin > Sovellus ja sitten Handshake. Jos Handshake ei ole valittavissa Sovellus-suodattimessa, Handshake-sovelluksen kautta ei ole tehty tilauksia.

Handshake-tilausten muokkaaminen

Voit tehdä tilauksille seuraavat toimenpiteet:

• lisää uusia tuotteita
  • poista tuotteet
  • lisää mukautettuja maksuja, kuten toimitus tai verot

Handshake-palvelussa annettujen hinnanalennuksien takia et voi suoraan muokata tuotteen määrää. Jos haluat muuttaa tuotteen määrää, poista tuote ensin ja lisää se sitten takaisin tilaukseen. Tämän jälkeen voit säätää määrää ja soveltaa alennusta. Lisätietoja tilausten muokkaamisesta on kohdassa Tilausten muokkaus.

Kun muokkaat Handshake-palvelussa tehtyä tilausta, vähittäiskauppiaalle lähetetään sähköpostiviesti päivitetyn tilauksen tiedoista. Sähköpostissa on vain tilauksessa sillä hetkellä olevat tuotteet, ei poistettuja tuotteita. Sähköpostiosoite lähetetään Handshake-sovelluksen kautta, ja se eroaa Shopifyn ilmoitusasetusten sähköpostiviesteistä. Ilmoitusasetuksissasi olevaa oletusarvoista tilauksen muokkausviestiä ei lähetetä, jotta jälleenmyyjäsi saa vain yhden sähköpostiviestin.

Lisää mukautettuja maksuja

Kun jälleenmyyjä tekee tilauksen, voit lisätä jälleenmyyjän hyväksyttäväksi mukautettuja maksuja, kuten toimituksen tai verot. Voit lisätä mukautettuja maksuja vain tilauksiin, joita ei ole jaeltu.

Mukautettujen verojen veloitus

Handshake-palvelun kassalle ei voi tallentaa ylimääräisiä verosummia. Jos sinun pitää veloittaa veroja Handshake-tilauksista, voit lisätä mukautetun veromaksun.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.
  2. Klikkaa tilausta.
  3. Napauta Muokkaa.
  4. Klikkaa Lisää mukautettu kohde.
  5. Kirjoita Tuotteen nimi -kohtaan veloittamasi verotyyppi.
  6. Syötä Hinta-kohtaan veloitettava verosumma.
  7. Varmista, että kohdat Tuote on verotettava ja Tuote edellyttää toimitusta eivät ole valittu, ja että Lukumäärä-kohtaan on syötetty 1.
  8. Klikkaa Valmis.
  9. Valinnainen: Lisää muut mukautetut maksut, kuten toimitus.
  10. Klikkaa Lähetä lasku.

Veloita mukautettu toimituskulu

Jos sinun on veloitettava eri toimitushinta kuin maksu, joka on veloitettu kassalla, voit veloittaa mukautetun summan toimituksesta, kun asiakas tekee tilauksen.

Jos aiot tehdä tämän jokaiselle Handshake-palvelun tilaukselle, päivitä toimitustietosi Handshake-profiiliisi, jotta vähittäiskauppiaat tietävät, että heiltä kassalla veloitettava toimituskulu saattaa muuttua tilauksen teon jälkeen. Lisätietoja toimitusasetuksista löydät kohdasta Toimitusasetusten määrittäminen.

Jos jälleenmyyjä on jo maksanut osan toimitusmaksusta, varmista, että veloitat vain erotuksen. Oletetaan esimerkiksi, että jälleenmyyjältä veloitetaan kassalla $ $20 dollaria, mutta oikea veloitus on $30 USD. Kun lisäät mukautetun toimitusmaksun, varmista, että veloitat vain lisämaksun $10 USD etkä koko summaa $30 USD.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.
  2. Klikkaa tilausta.
  3. Napauta Muokkaa.
  4. Klikkaa Lisää mukautettu kohde.
  5. Kirjoita Tuotteen nimi -kenttään toimitusmaksun nimi.
  6. Syötä Hinta-kenttään toimituksesta veloitettava summa.
  7. Varmista, että kohdat Tuote on verotettava ja Tuote edellyttää toimitusta eivät ole valittu, ja että Lukumäärä-kohtaan on syötetty 1.
  8. Klikkaa Valmis.
  9. Valinnainen: Lisää muut mukautetut maksut, kuten verot.
  10. Klikkaa Lähetä lasku.

Handshake-tilausten jakelu

Voit hyvittää Handshake-palvelun kautta tehdyt tilaukset Shopify-ylläpidon Tilaukset-sivulta. Kun jaat Handshake-palvelun kautta luodun tilauksen, asiakkaalle lähetetty tilausten jakelusähköposti tulee Handshake-palvelusta, eikä käytä ilmoitusasetuksissasi olevaa pohjaa. Handshake-palvelussa käytössä oleva pohja sisältää muun muassa seurantanumerot ja kuljetusliikkeen tiedot.

Kun jaat Handshake-palvelun kautta luodun tilauksen, tilausvahvistusviesti lähetetään jälleenmyyjällesi, vaikka poistaisit Lähetä toimitustiedot asiakkaalle nyt -asetuksen valinnan.

Lisätietoja tilausten jakelusta on kohdassa Omien tilausten jakelu.

Handshake-tilausten hyvitys ja peruuttaminen

Voit hyvittää tai peruuttaa Handshaken kautta tehtyjä tilauksia Shopify Adminissa. Kun Handshaken kautta tehty tilaus hyvitetään tai peruutetaan, jälleenmyyjälle lähetettävä tilauksen hyvitys- tai peruutusilmoitus lähtee Handshake-palvelusta, eikä siinä käytetä ilmoitusasetuksissasi olevaa viestipohjaa. Lue lisää tilausten hyvittämisestä ja peruuttamista.