Sähköpostin edelleenlähetyksen määrittäminen kolmannen osapuolen verkkotunnukselle

Sähköpostin edelleenlähetys on palvelu, jonka avulla voit ohjata sähköpostisi mukautetusta verkkotunnuksestasi olemassa olevaan sähköpostitiliin. Jos esimerkiksi omistat verkkotunnuksen johns-apparel.com, voit luoda asiakkaitasi varten sähköpostiosoitteen info@johns-apparel.com. Kun asiakkaat lähettävät sähköpostia osoitteeseen info@johns-apparel.com, heidän viestinsä välitetään olemassa olevalle henkilökohtaiselle tilillesi, esimerkiksi john@gmail.com.

Huom: Jos ostat verkkotunnuksen Shopifyn kautta, sähköpostin edelleenlähetyksen määrittämistä koskeva prosessi on erilainen.

Sähköpostin edelleenlähetys kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelusta

Jotkut kolmannen osapuolen verkkotunnuspalveluista sisältävät sähköpostin ylläpitopalvelun verkkotunnusta varten. Voit määrittää sähköpostin edelleenlähetyksen verkkotunnuksesta, kun olet lisännyt olemassa olevan verkkotunnuksen Shopifyhin.

Menetelmät sähköpostin lähettämiseksi kolmannen osapuolen verkkotunnuksista edelleen omaan sähköpostiosoitteeseesi vaihtelevat. Siksi ei ole mahdollista antaa tarkkoja ohjeita, jotka olisivat päteviä jokaisen verkkotunnuspalvelun tarjoajan kohdalla.

Joka tapauksessa tavoitteena on saada kolmannen osapuolen verkkotunnuksen sähköpostiviestit ohjattua uudelleen omaan sähköpostipalveluusi. Sinun on todennäköisesti tehtävä jokin seuraavista:

• Kirjaudu kolmannen osapuolen tilille ja lisää sähköpostiosoite tai muokkaa MX-tietueita palvelun verkkosivustolla.
  • Ota yhteyttä palveluntarjoajaan saadaksesi apua sähköpostin edelleenlähetyksessä. Kerro palveluntarjoajalle, että haluat edelleenlähettää kaikki viestit toiseen (ensisijaiseen) sähköpostiosoitteeseen.

Määritä myyjän sähköpostiosoitteen asetukset

Jos käytät mukautettuun verkkotunnukseen liittyvää sähköpostiosoitetta, sinun on lisättävä verkkotunnuksesi DNS-asetuksiin Shopifyn Sender Policy Framework (SPF) -tietue.

Shopify käyttää asiakkaiden saamissa automaattisissa sähköposti-ilmoituksissa Sender Policy Framework (SPF) -todennusta lähettäjän sähköpostiosoitteen todentamiseen. Shopifyn SPF-tietueen lisääminen sähköpostiisi tai DNS-asetuksiisi estää sähköposti-ilmoitusten merkitsemisen roskapostiksi, poistaa via Shopify -merkinnän lähettäjän tiedoista ja näyttää lähettäjä-kentässä osoitteen store@shopifyemail.com sijaan lähettäjän sähköpostiosoitteen. Tämän avulla voit välttää sen, etteivät sähköpostiviestisi tule merkityiksi roskaposteiksi tai jää toimittamatta.

Lue lisää lähettäjän sähköpostiosoitteista ja Shopify Email -palvelusta.

Lisää Shopifyn SPF-tietue kolmannen osapuolen verkkotunnuksellesi

Jotta voisit vahvistaa myyjänä sähköpostiosoitteesi, sinun on lisättävä Shopifyn SPF-tietue TXT-tietueeseesi mukautetuissa verkkotunnusasetuksissa. Shopifyn SPF-tietueen on osoitettava osoitteeseen v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Jos verkkotunnusvälittäjälläsi on jo SPF-tietue tai jos käytät kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun tarjoajaa sähköpostien lähettämiseen omalta verkkotunnukseltasi, yhdistä kaikki SPF-tietueesi. Yhdistä useat SPF-tietueet sisällyttämällä jokainen tietue välille v=spf1 ja ~all. Tässä ovat esimerkiksi joidenkin yleisten sähköpostin ylläpitopalvelun tarjoajien yhdistetyt SPF-tietueet:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Harkitse seuraavia vaatimuksia, kun lisäät SPF-tietueita verkkotunnusvälittäjällesi:

• Verkkotunnuksessasi voi olla useita erilaisia TXT-tietueita, mutta vain yksi yhdistetty SPF-tietue.
  • Sinun on lisättävä SPF-tietue jokaiselle sähköpostin ylläpitopalvelun tarjoajalle, joita käytät sähköpostien lähettämiseen verkkotunnukseltasi.
  • Voit yhdistää enintään kymmenen SPF-tietuetta.
  • SPF-tietueet on rajoitettu 255 merkkiin.

Toimi näin:

1. Kirjaudu verkkotunnusten ylläpitopalvelun tiliisi.

2. Etsi DNS-palvelimen asetukset, verkkotunnuksen hallinta-alue, DNS-määritykset tai vastaavat.

3. Etsi verkkotunnuksesi TXT-tietue. Se näkyy yleensä CNAME-tietueen ja MX-tietueen vieressä.

4. Lisää Shopifyn SPF-tietue TXT-tietueeseesi: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Syötä tai valitse Tyyppi- tai Tietuetyyppi -kenttään TXT-tietue. - Syötä Nimi-, Isäntä- tai Alias-kenttään @ tai jätä kenttä tyhjäksi. - Syötä Ohjaa tänne -kenttään Shopifyn SPF-tietue v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Jos verkkotunnusvälittäjälläsi on jo SPF-tietue, tai jos sinun pitää lisätä sähköpostin ylläpitopalvelun tarjoajasi SPF-tietue, sisällytä kaikki tietueet välille v=spf1 ja ~all.

1. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna, Tallenna aluetiedosto, Lisää tietue tai vastaavaa.

Muutosten voimaantuloon menee enintään 48 tuntia SPF-tietueen päivittämisen jälkeen.

SPF-tietueet ja toimitusvirheet

Asiakkaasi saavat edelleen automaattisia sähköposti-ilmoituksia, vaikka et päivitä asiakasosoitteen isäntäasetuksia. Koska automaattiset sähköposti-ilmoitukset käyttävät Shopifyn SPF-tietuetta myyjän sähköpostiosoitteen vahvistamiseen, näitä sähköpostiviestejä ei merkitä roskapostiksi tai niitä ei toimiteta.

Jos sähköpostin toimituksessa ilmenee virheitä, varmista, että lisäät Shopifyn SPF-tietueen ja kaikki sähköpostin ylläpitopalvelun tarjoajan SPF-tietueet verkkotunnuksesi asetuksiin.

Jos kolmannen osapuolen palveluun ei sisälly sähköpostin ylläpitopalvelua

Jos sähköpostin ylläpitopalvelu ei sisälly kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta ostamaasi verkkotunnukseen, voit käyttää kolmannen osapuolen sähköpostin ylläpitopalvelua.

Seuraavat palvelut ovat esimerkkejä kolmannen osapuolen sähköpostin ylläpitopalveluista, joiden avulla voit lähettää sähköposteja edelleenlähetyksen sähköpostiosoitteestasi:

Huom: Jos valitset jonkin näistä sähköpostin ylläpitopalveluista, sinun on ehkä konfiguroitava MX Records kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelusi tarjoajan kanssa. Shopify-tuki ei voi käyttää kolmannen osapuolen sähköpostiasetuksiasi, vaikka antaisit tähän luvan.

Kun sähköpostipalvelun tarjoaja ei ole yhteensopiva sähköpostin edelleenlähetyksen kanssa

Jotkin sähköpostipalveluntarjoajat, kuten Yahoo ja AOL, edellyttävät verkkotunnuspohjaisen viestien todennus-, käytäntö- ja raportointiprotokollan (DMARC) käyttämistä, jolla voidaan estää Shopifyta lähettämästä sähköpostiviestejä sen verkkotunnuksen nimissä. Jos sähköpostipalveluntarjoajasi edellyttää DMARC-käytäntöjen noudattamista, saatat joutua vaihtamaan asiakassähköpostisi osoitteen. Lisätietoja yhteensopivuudesta saat palveluntarjoajalta.