Lisää aliverkkotunnus Shopifyn hallinnoimaan verkkotunnukseen

Aliverkkotunnus on pääverkkotunnuksen alaryhmä, jonka lisäät verkkotunnuksen etuliitteeksi, kuten www. Esimerkiksi help.shopify.com-URL-osoitteessa shopify.com on pääverkkotunnus ja help on aliverkkotunnus. Jos sinulla on Shopifyn hallinnoima verkkotunnus, voit lisätä ilmaiseksi aliverkkotunnuksia Shopify Administa.

Jos käytät kansainvälisiä verkkotunnuksia voit luoda aliverkkotunnuksia käyttämällä aluekohtaisen URL-osoitteen jokaiselle maalle tai alueelle, jossa teet myyntiä. Jos kauppasi ensisijainen verkkotunnus on esimerkiksi johnsapparel.com, voit luoda Kanadassa käytettävän aliverkkotunnuksen, jonka URL-osoite on ca.johnsapparel.com ja Ranskassa käytettävän aliverkkotunnuksen, jonka URL-osoite on fr.johnsapparel.com. Kansainvälisten aliverkkotunnusten on käytettävä kaksikirjaimista maakoodia.

Voit lisätä enintään 20 verkkotunnusta tai aliverkkotunnusta Shopify-kauppaasi .myshopify.com-verkkotunnuksen lisäksi. Jos kaupallasi on Shopify Plus -sopimus, voit lisätä enintään 1 000 verkkotunnusta tai aliverkkotunnusta.

Tee näin

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Verkkotunnukset.
  2. Napsauta sitä pääverkkotunnusta, jonka haluat määrittää.
  3. Klikkaa Aliverkkotunnukset-kohdassa Lisää aliverkkotunnus.
  4. Syötä etuliite, jonka haluat lisätä:

• Syötä kansainvälisten aliverkkotunnusten kohdemarkkinasi kaksikirjaiminen maakoodi. Esimerkiksi eu Euroopalle tai ca Kanadalle.
    • Kirjoita kaikkiin muihin aliverkkotunnuksiin teksti, jonka haluat lisätä etuliitteeksi. Esimerkiksi blog tai shop.
  5. Klikkaa Tallenna.

6. Valinnainen: jos haluat muuttaa aliverkkotunnuksen verkkotunnustyyppiä, napsauta uuden aliverkkotunnuksen nimeä ja napsauta sitten Muuta verkkotunnustyyppiä tehdäksesi siitä ensisijaisen verkkotunnuksen, uudelleenohjauksen verkkotunnuksen tai rinnakkaisverkkotunnuksen.

Kun lisäät aliverkkotunnuksen, Shopifyn oletusarvoinen CNAME (säännönmukainen nimi) lisätään automaattisesti DNS-asetuksiin (verkkotunnusjärjestelmän asetuksiin). Jos haluat osoittaa aliverkkotunnuksen tietylle markkina-sivulle tai verkkosivulle, voit tehdä seuraavasti: