Shopify-verkkotunnusten asetusten muokkaaminen ja siirtäminen

Shopify-ylläpitäjäsi Verkkotunnukset-sivulla voit tarkastella ja muokata verkkotunnuksen DNS-asetuksia tai siirtää verkkotunnuksen toiseen kauppaan tai verkkotunnuspalveluun.

Verkkotunnuksen DNS-asetusten tarkasteleminen tai muokkaaminen

Voit tarkastella ja muokata seuraavia DNS-asetuksia Shopify-ylläpitäjäsi Verkkotunnukset-osiossa:

• A-tietue
  • CNAME-tietue
  • MX-tietue
  • TXT-tietue
  • AAAA-tietue
  • SRV-tietue

Verkkotunnuksesi A-tietue ja CNAME-tietue määritetään automaattisesti Shopifyn oletusarvoisiin verkkotunnustietueisiin. Jos haluat lisätä MX-, TXT-, SRV- tai AAAA-tietueita, voit muokata verkkokaupan DNS-asetuksia. Sinun on ehkä muokattava näitä tietoja, jos määrität verkkotunnukselle kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun, haluat osoittaa aliverkkotunnuksen toiseen verkkosivustoon tai sinun on vahvistettava verkkotunnus kolmannen osapuolen palvelussa.

Toimi näin:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jota haluat muokata.

2. Klikkaa DNS-asetukset.

3. Jos haluat tehdä muutoksia, voit muokata seuraavia DNS-asetuksia:

• Jos haluat lisätä uuden tietueen, klikkaa Lisää mukautettu tietue, valitse tietueen tyyppi ja kirjoita ja vahvista tiedot.
  • Jos haluat muuttaa olemassa olevaa tietuetta, valitse tietueen vieressä Toiminnot > Muokkaa ja kirjoita ja vahvista tiedot.
  • Jos haluat poistaa tietueen, valitse Toiminnot > Poista ja vahvista sitten poistaminen valitsemalla uudelleen Poista.

DNS-asetusten palauttaminen

Voit palauttaa DNS-asetukset Shopifyn oletusasetuksiin. Tämä poistaa kaikki tietueet lukuun ottamatta Shopifyn DNS- ja A-tietueita.

Toimi näin:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat palauttaa.

2. Klikkaa DNS-asetukset.

3. Valitse Lisäasetukset-osassa Palauta DNS-asetukset.

4. Palauta DNS-asetukset valitsemalla Vahvista.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen toiseen Shopify-kauppaan

Voit siirtää ensisijaisen Shopify-verkkotunnuksen yhdestä kaupasta toiseen Shopify-kauppaan Verkkotunnukset-sivulla. Sähköpostin edelleenlähetys ja DNS-tietueet siirretään verkkotunnuksen mukana. Sinun täytyy olla kaupan omistaja, jotta voit siirtää Shopify-verkkotunnuksen. Lue lisää henkilöstön käyttöoikeuksista.

Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, jonka verkkotunnuksen haluat siirtää.
  1. Avaa siirrettävän verkkotunnuksen asetukset valitsemalla Hallinnoi.

2. Valitse Siirrä verkkotunnus.

3. Valitse Siirrä toiseen Shopify-kauppaan.

4. Vahvista, että kauppasi yhteyssähköposti on ajan tasalla kohdasta Asetukset > Yleistä. Valitse sitten Lähetä siirtolinkki. Saat siirtolinkin sisältävän sähköpostiviestin.

5. Kun saat sähköpostiviestin, klikkaa viestikentässä olevaa siirtolinkkiä.

6. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, johon haluat siirtää verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen siirto on valmis 24 tunnin kuluessa.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen pois Shopifysta

Jos haluat siirtää verkkotunnuksen toiseen verkkotunnusten ylläpitopalveluun, sinun on avattava Shopify-verkkotunnuksen lukitus ja annettava uudelle ylläpitopalvelulle verkkotunnuksen valtuutuskoodi.

Toimi näin:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat siirtää.

2. Klikkaa Siirrä verkkotunnus > Siirrä toiselle palveluntarjoajalle.

3. Tarkista tiedot ja klikkaa Vahvista.

4. Verkkotunnuksen valtuutuskoodi näytetään verkkotunnuksesi tietosivulla. Vahvista siirto antamalla tämä koodi uudelle palveluntarjoajalle.

5. Valinnainen: jos haluat peruuttaa verkkotunnuksen siirron, klikkaa Peruuta siirto.

Huomaa, että jos et suorita siirtoa loppuun 30 päivän kuluessa, verkkotunnus lukitaan uudelleen.