Shopify-verkkotunnusten asetusten muokkaaminen ja siirtäminen

Shopify-ylläpitäjäsi Verkkotunnukset-sivulla voit tarkastella ja muokata verkkotunnuksen DNS-asetuksia tai siirtää verkkotunnuksen toiseen kauppaan tai verkkotunnuspalveluun.

Verkkotunnuksen DNS-asetusten tarkasteleminen tai muokkaaminen

Voit tarkastella ja muokata seuraavia DNS-asetuksia Shopify-ylläpitäjäsi Verkkotunnukset-osiossa:

• A-tietue
  • CNAME-tietue
  • MX-tietue
  • TXT-tietue
  • AAAA-tietue
  • SRV-tietue

Verkkotunnuksesi A-tietue ja CNAME-tietue määritetään automaattisesti Shopifyn oletusarvoisiin verkkotunnustietueisiin. Jos haluat lisätä MX-, TXT-, SRV- tai AAAA-tietueita, voit muokata verkkokaupan DNS-asetuksia. Sinun on ehkä muokattava näitä tietoja, jos määrität verkkotunnukselle kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun, haluat osoittaa aliverkkotunnuksen toiseen verkkosivustoon tai sinun on vahvistettava verkkotunnus kolmannen osapuolen palvelussa.

Toimi näin:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jota haluat muokata.

2. Klikkaa DNS-asetukset.

3. Jos haluat tehdä muutoksia, voit muokata seuraavia DNS-asetuksia:

- Jos haluat lisätä uuden tietueen, klikkaa Lisää mukautettu tietue, valitse tietueen tyyppi ja kirjoita ja vahvista tiedot. - Jos haluat muuttaa olemassa olevaa tietuetta, valitse tietueen vieressä Toiminnot > Muokkaa ja kirjoita ja vahvista tiedot. - Jos haluat poistaa tietueen, valitse Toiminnot > Poista ja vahvista sitten poistaminen valitsemalla uudelleen Poista.

DNS-asetusten palauttaminen

Voit palauttaa DNS-asetukset Shopifyn oletusasetuksiin. Tämä poistaa kaikki tietueet lukuun ottamatta Shopifyn DNS- ja A-tietueita.

Toimi näin:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat palauttaa.

2. Klikkaa DNS-asetukset.

3. Valitse Lisäasetukset-osassa Palauta DNS-asetukset.

4. Palauta DNS-asetukset valitsemalla Vahvista.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen toiseen Shopify-kauppaan

Voit siirtää ensisijaisen Shopify-verkkotunnuksen yhdestä kaupasta toiseen Shopify-kauppaan Verkkotunnukset-sivulla. Sähköpostin edelleenlähetys ja DNS-tietueet siirretään verkkotunnuksen mukana. Sinun täytyy olla kaupan omistaja, jotta voit siirtää Shopify-verkkotunnuksen. Lue lisää henkilöstön käyttöoikeuksista.

Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, jonka verkkotunnuksen haluat siirtää.
  1. Avaa siirrettävän verkkotunnuksen asetukset valitsemalla Hallinnoi.

2. Valitse Siirrä verkkotunnus.

3. Valitse Siirrä toiseen Shopify-kauppaan.

4. Vahvista, että kauppasi yhteyssähköposti on ajan tasalla kohdasta Asetukset > Yleistä. Valitse sitten Lähetä siirtolinkki. Saat siirtolinkin sisältävän sähköpostiviestin.

5. Kun saat sähköpostiviestin, klikkaa viestikentässä olevaa siirtolinkkiä.

6. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, johon haluat siirtää verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen siirto on valmis 24 tunnin kuluessa.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen pois Shopifysta

Jos haluat siirtää verkkotunnuksen toiseen verkkotunnusten ylläpitopalveluun, sinun on avattava Shopify-verkkotunnuksen lukitus ja annettava uudelle ylläpitopalvelulle verkkotunnuksen valtuutuskoodi.

Toimi näin:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat siirtää.

2. Klikkaa Siirrä verkkotunnus > Siirrä toiselle palveluntarjoajalle.

3. Tarkista tiedot ja klikkaa Vahvista.

4. Verkkotunnuksen valtuutuskoodi näytetään verkkotunnuksesi tietosivulla. Vahvista siirto antamalla tämä koodi uudelle palveluntarjoajalle.

5. Valinnainen: jos haluat peruuttaa verkkotunnuksen siirron, klikkaa Peruuta siirto.

Huomaa, että jos et suorita siirtoa loppuun 30 päivän kuluessa, verkkotunnus lukitaan uudelleen.

HTTP Strict Transport Security -suojaus (HSTS)

HTTP Strict Transport Security (HSTS) on verkkosuojausmekanismi, jonka avulla voidaan varmistaa, että selaimet voivat yhdistää verkkokauppaasi vain HTTPS-yhteyttä käyttämällä. Suojatun yhteyden käyttäminen estää tietyntyyppiset verkkohyökkäykset ja auttaa varmistamaan sekä omien että ja asiakkaittesi tietojen turvallisuuden. Niin kauan kuin verkkotunnus on yhdistetty Shopify-kauppaan, HSTS on aina aktivoituna verkkotunnuksellasi.

Jos poistat verkkotunnuksen tai lopetat Shopifyn käyttämisen kokonaan, Shopifyn HSTS-käytäntöä sovelletaan verkkotunnukseesi vielä 90 päivää. Jos siirrät verkkotunnuksen toiselle HTTPS-alustalle, sinun ei tarvitse tehdä muita toimenpiteitä.

Jos siirrät verkkotunnuksesi alustalle, joka ei käytä HTTPS-protokollaa, verkkotunnuksellesi vierailua yrittävien käyttäjien selaimessa näytetään seuraavien 90 päivän ajan virheviesti. Virheviestissä saatetaan ilmoittaa, että sivusto ei ole luotettava tai että varmenne ei ole kelvollinen. Tällaisessa tapauksessa voit tehdä jonkin seuraavista toimenpiteistä:

• odota, että 90 päivän jakso on ohi.
  • siirrä verkkotunnuksesi alustalle, joka tarjoaa uuden TLS-varmenteen.
  • osta TLS-varmenne varmenteen myöntäjältä.

Jos sinulla on kysyttävää HSTS:stä, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?