Tiedostojen lähettäminen sivustoon

Shopifyn Tiedostot-sivulla voit ladata, hallinnoida ja poistaa tiedostoja.

Tiedostoja voidaan ladata Shopify-palveluun eri tarkoituksiin:

• Haluat lisätä kuvan verkkosivun, blogijulkaisun, tuotesivun tai kokoelman sivun sisältöön.

• Haluat muokata teemaa lisäämällä kuvan tai logon.

• Haluat liittää sivulle tiedoston, jonka asiakkaat voivat ladata.

Useimmiten kuvatiedostojen lähettäminen suoraan on helpompaa, kun lisäät sisältöä verkkosivulle, blogijulkaisuun, tuotesivulle tai keräyssivulle. Voit myös ladata kuvia suoraan teemaa muokatessasi.

Kun olet lähettänyt kuvan, voit kopioida sen URL-osoitteen Tiedostot-sivulta. Jos haluat liittää sivulle tiedoston, jonka asiakkaat voivat ladata, lataa tiedosto ensin Shopifyn Tiedostot -sivulle ja sen jälkeen liitä siihen osoittava linkki sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Tiedostoille asetettavat vaatimukset ja tiedostotyypit

Shopify tukee kuvien tiedostotyyppejä .jpg, .png ja .gif sekä kaikkia tärkeimpiä videotiedostotyyppejä, kuten .mp4 ja .mov. Jos lataat .svg-kuvatiedostoja, niiden muodoksi tulee .png. Tuotekuvien, sivujen ja blogijulkaisujen paras tiedostotyyppi on .jpg. Logojen, reunusten ja koristeiden paras tiedostotyyppi on .png.

Ilmaisen kokeilujakson aikana et voi ladata videotiedostoja.

Jokaisen Shopify-palveluun ladattavan tiedoston koon on oltava alle 20 Mt.

Tiedoston lataaminen Tiedostot-sivulle

Tiedostoja voidaan ladata Shopify-palveluun Tiedostot-sivulla.

Jos haluat liittää asiakkaille ladattavan tiedoston, se pitää ensin ladata Shopifyn Tiedostot-sivulle, minkä jälkeen sen linkki tulee lisätä sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Lataa tiedostoja.

2. Valitse yksi tai useampi lähetettävä tiedosto. Klikkaa Avaa.

Kuvatiedoston liittäminen verkkokaupan sisältöön

Kun lataat kuvan rich text editor -sovellusta käyttäen, se näkyy sivun sisältönä tuotteen tai kokoelman kuvauksen, verkkosivun tai blogijulkaisun yhteydessä. Voit esimerkiksi liittää tuotekuvaukseen tietyn toimittajan logon. Kun lataat kuvan rich text editor -sovellusta käyttäen, voit hallinnoida sitä Shopifyn Tiedostot-sivun kautta.

Voit myös liittää sivun sisältöön jo aiemmin lähettämäsi tuotekuvan tai kuvatiedoston.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopifyn admin-sivulla tuotetta, kokoelmaa, verkkosivua tai blogijulkaisua, johon haluat lisätä kuvan.

2. Aseta kohdistin rich text editor -sovelluksessa kohtaan, jossa haluat kuvan näkyvän.

3. Napa Lisää kuva:

Shopify - tiedoston latauskuva

4. Klikkaa Lataa tiedosto.

5. Valitse kuva ja valitse sen jälkeen kuvan koko.

6. Valinnainen toimenpide: paranna hakukoneoptimointia lisäämällä kuva vaihtoehtoiseen tekstiin.

7. Lisää kuva sivun sisältöön kohdistimen kohdalle napauttamalla Lisää kuva.

Kun olet lisännyt kuvan tuotteen tai kokoelman kuvaukseen, verkkosivuun tai blogiin, voit siirtää sen sivun sisällössä toiseen paikkaan rich text editor -sovellusta käyttäen. Voit myös muuttaa kuvan kokoa, tekstin rivittymistä ja tasausta, muokata kuvan URL-osoitetta tai lisätä tai muokata kuvan vaihtoehtoista tekstiä. Lisätietoja rich text editorista.

Etsi tiedosto

Voit etsiä tiedostoa Tiedostot-sivulta. Tiedostonimen lisäksi voit etsiä myös tietyntyyppisiä tiedostoja, kuten .jpg- tai .pdf-tiedostoja.

Toimintovaiheet:

1. Kirjoita hakupalkkiin tiedostonimi tai sen osa tai kirjoita etsimäsi tiedostopääte (esimerkiksi .jpg tai .pdf). Hakua vastaavat tiedostot näkyvät aakkosjärjestyksessä.

2. Jos haluat tallentaa hakutulokset, klikkaa Tallenna tämä haku.

Tiedostojen suodattaminen koon mukaan

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Suodata tiedostot -pudotusvalikkoa.

2. Valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta Mt.

3. Valitse suodattimen toisessa ja kolmannessa kentässä suurempi kuin tai pienempi kuin ja sen jälkeen syötä lukuarvo.

4. klikkaa Lisää suodatin, niin kaikki suodatinta vastaavat tiedostot tulevat näkyviin.

Tiedostoluettelon lajittelujärjestyksen vaihtaminen

Oletusarvoisesti viimeksi luodut tiedostot näkyvät ensimmäisenä ja vanhimmat viimeisenä.

Jos haluat vaihtaa lajittelujärjestystä, voit lajitella tiedostot aakkosjärjestykseen tai koon mukaan.

Toimintovaiheet:

1. Valitse lajitteluvaihtoehto:

- Napauttamalla Tiedosto voit lajitella tiedostot nimen mukaan aakkosjärjestykseen A:sta Z:aan. - Napauttamalla Koko voit lajitella tiedostot koon mukaan suurimmasta pienimpään

1. Jos haluat vaihtaa lajittelujärjestyksen päinvastaiseksi, klikkaa Tiedosto- tai Koko-painiketta uudelleen.

Tiedostojen muokkaaminen

Jos haluat muuttaa kuvaa tai asiakirjaa, käytä asiakirjojen muokkausohjelmistoa ja lähetä tiedosto uudelleen.

Tiedoston poistaminen

Toimintovaiheet:

1. klikkaa poistettavan tiedoston vieressä olevaa roskakoripainiketta.

2. Vahvista napauttamalla Poista.