Navigoinnin ymmärtäminen

Kun määrität verkkokauppaa, sinun kannattaa miettiä, miten haluat asiakkaiden löytävän tuotteesi ja yritystäsi koskevat tiedot. Tämän perusteella voit tehdä verkkokaupan navigointia koskevia päätöksiä.

Ennen kuin aloitat, voit tutustua oletusvalikkoihin ja verrata sitä, miten navigointi on toteutettu eri teemoissa.

Oletusvalikot

Verkkokaupan jokaisella sivulla on kaksi oletusvalikkoa: päävalikko ja alatunnistevalikko. Voit lisätä, poistaa tai muokata verkkokaupan oletusvalikoissa olevia valikkokohtia.

Päävalikko

Päävalikko näkyy verkkokaupan jokaisella sivulla. Päävalikko näkyy tavallisesti valintoina vaakasuoralla otsikkopalkilla tai sivupalkissa olevana luettelona. Asiakas etsii tuotteita ja yrityksesi tietoja, kuten "Tietoa meistä" -sivua, todennäköisesti päävalikon kautta.

Päävalikossa on kaksi oletusarvoista valikkokohtaa:

• Etusivu: verkkokaupan pääsivu
  • Luettelo: sivu, joka näyttää kaikki tuotteet

Voit lisätä pudotusvalikon mistä tahansa päävalikon kohdasta. pudotusvalikko on päävalikon alivalikko, ja se näkyy yleensä päävalikkokohtaan liittyvien kohtien luettelona. Pudotusvalikot ovat hyvä tapa järjestää samankaltaisia asioita: verkkosivuryhmiä, blogiviestejä, kaupan käytäntöjä, tuotteita tai kokoelmia. Jos esimerkiksi kaupassasi on paljon tuotteita, voit lisätä ne kokoelmiin ja järjestää ne päävalikosta avautuviin alasvetovalikoihin. Tämä auttaa asiakasta löytämään etsimänsä tyyppisiä tuotteita.

Alatunniste-valikko

Alatunnistevalikko näkyy tavallisesti vaakasuorassa alatunnisteessa olevina valintoina. Asiakas etsii alatunnistevalikosta todennäköisesti kaupan käytäntöjä koskevia tietoja ja yhteystietoja.

Muut valikot

Kaupan teemasta riippuen voit ehkä lisätä uuden valikon muokkaamalla teeman Ylätunniste-osion asetuksia. Jos teema ei salli uuden valikon lisäämistä teeman asetuksia muokkaamalla, voit lisätä uuden valikon muokkaamalla teeman koodia. Voit myös palkata Shopify Partnerin tekemään muutokset puolestasi. Lue lisää Shopify Partnerin palkkaamisesta.

Navigointi eri teemoilla

Jokainen teema on erilainen, joten navigointi näyttää erilaiselta eri teemoissa.

Esikatsele siirtymällä johonkin Shopify Theme Storen teemaan ja klikkamalla Näytä demo.