URL-osoitteiden uudelleenohjaukset

URL-uudelleenohjauksia voidaan käyttää liikenteen ohjaamiseen verkkosivulta toiselle. Kun vaihdat URL-osoitteen Shopify-kaupassasi, voit luoda URL-osoitteen uudelleenohjauksen, jotta asiakkaat edelleen löytävät etsimänsä sivun.

Jos esimerkiksi poistat tuotteen, voit määrittää URL-osoitteen uudelleenohjauksen niin, että kun asiakkaat syöttävät URL-osoitteen kyseiselle tuotteelle, heidän ohjataan kaupassasi olevan samankaltaisen tuotteen sivulle.

URL-osoitteen uudelleenohjauksen luominen

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Online store.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Navigointi.

5. Klikkaa Näytä URL-osoitteen uudelleenohjaukset.

6. Klikkaa Luo URL-osoitteen uudelleenohjaus.

7. Syötä Uudelleenohjaus osoitteesta -kohtaan vanha URL-osoite, josta haluat uudelleenohjata kävijät.

8. Kirjoita Uudelleenohjaa osoitteeseen -kohtaan uusi URL-osoite, johon haluat ohjata kävijät. Jos haluat uudelleenohjauksen osoittavan kaupan etusivulle, syötä /.

9. Klikkaa Tallenna uudelleenohjaus.

Vain vialliset URL-osoitteet tulisi uudelleenohjata. Vialliset URL-osoitteet saattavat ladata "sivua ei löydy" ‑paikkamerkkiviestin tai aiheuttaa virheilmoituksen "404" näkymisen jossakin kohtaa sivua tai sivun otsikossa. Jos URL-osoite lataa edelleen kelvollisen verkkosivuston, URL-osoitteen uudelleenohjaus ei toimi.

URL-osoitteiden uudelleenohjauksien hallinnointi

Voit hallita URL-osoitteiden uudelleenohjauslistaa seuraavilla tavoilla:

URL-osoitteiden uudelleenohjausten suodattaminen päivämäärän mukaan

Vaiheet:

1. Klikkaa Päivämäärä lisätty.
  2. Valitse pudotusvalikosta päivämääräjakso, jonka haluat suodattaa.

URL-osoitteen uudelleenohjaussuodattimen tallentaminen

Vaiheet:

1. Luo suodatin hakukentän avulla tai suodattamalla URL-osoitteiden uudelleenohjaukset päivämäärän mukaan.
  2. Klikkaa Tallenna suodattimet.
  3. Valitse suodattimellesi nimi.
  4. Klikkaa Tallenna suodattimet. Suodattimet tallennetaan uudeksi välilehdeksi luettelon yläosaan.

URL-osoitteen uudelleenohjaussuodattimen poistaminen

Vaiheet:

1. Valitse suodatin, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa Tallenna.
  3. Klikkaa Poista-välilehteäja valitse sitten Poista.

URL-osoitteen uudelleenohjaussuodattimen nimen muokkaaminen

Vaiheet:

1. Valitse suodattimet, joita haluat muokata.
  2. Klikkaa Tallenna.
  3. Muokkaa välilehden nimeä ja valitse sitten Tallenna suodattimet.

URL-osoitteiden uudelleenohjauksien muokkaaminen yksitellen

Vaiheet:

1. Klikkaa URL-osoitteen uudelleenohjausta, jota haluat muokata.
  2. Tee muutokset.
  3. Klikkaa Tallenna uudelleenohjaus.

Useiden URL-osoitteiden uudelleenohjauksien muokkaaminen samanaikaisesti

Vaiheet:

1. Valitse URL-osoitteen uudelleenohjaukset, joita haluat muokata.
  2. Klikkaa Muokkaa uudelleenohjausta.
  3. Tee muutokset.
  4. Klikkaa Tallenna.

URL-osoitteiden uudelleenohjausten vieminen

Vaiheet:

1. Klikkaa Vie.
  2. Valitse, mitä uudelleenohjauksia haluat viedä.
  3. Valitse, minkä tyyppisen CSV-tiedoston haluat viedä.
  4. Klikkaa Vie URL-osoitteiden uudelleenohjaukset.

URL-osoitteiden uudelleenohjausten tuominen

Olemassa olevien URL-osoitteiden uudelleenohjausten tuominen:

1. Klikkaa Tuo.
  2. Klikkaa Lisää tiedosto ja valitse CSV-tiedosto.
  3. Valitse Lataa tiedosto.
  4. Tarkastele tuotua tiedostoa.
  5. Klikkaa Tuo uudelleenohjaukset.
  6. Valitse Sulje.

URL-osoitteiden uudelleenohjausten poistaminen

Vaiheet:

1. Valitse URL-osoitteiden uudelleenohjaukset, jotka haluat poistaa.
  2. Klikkaa Lisää toimintoja.
  3. Klikkaa Poista valitut uudelleenohjaukset.
  4. Vahvista päätös klikkaamalla Poista.

Uudelleenohjaukset ja alikansiot

URL-osoitteen uudelleenohjauksen luominen koskee kaikkia Shopify Markets -palvelun avulla määritettyjä kielten tai markkinoiden alikansioita.

Esimerkiksi Johnin ensisijainen markkina on Yhdysvallat johns-apparel.com-sivulla. Hänellä on myös Kanadan markkina alikansiossa johns-apparel.com/en-ca-sivulla. John päättää lopettaa sinisen T-paidan myymisen kaupassaan, joten hän poistaa tuotteen ja luo sitten yhden URL-osoitteen uudelleenohjauksen /products/blue-t-shirt /collections/t-shirts-sivulta.

Kun olet luonut URL-osoitteen uudelleenohjauksen, Yhdysvalloissa sijaitsevat asiakkaat, jotka yrittävät käydä /products/blue-t-shirt-sivulla, uudelleenohjataan automaattisesti johns-apparel.com/collections/t-shirts-sivulle, ja Kanadassa sijaitsevat asiakkaat, jotka yrittävät käydä johns-apparel.com/en-ca/products/blue-t-shirt-sivulla, uudelleenohjataan automaattisesti johns-apparel.com/en-ca/collections/t-shirts-sivulle.

John voi edelleen luoda yksittäisiä uudelleenohjauksia kullekin alikansiolle, jos hän haluaa uudelleenohjata ihmiset eri määränpäähän eri markkinoilla.