Sivut

Jos sinulla on Shopify-verkkokauppa, voit luoda sivuja Shopify Adminin kautta. Sivut sisältävät tietoja, jotka muuttuvat harvoin tai joita asiakkaat katsovat usein, kuten "Tietoja meistä"- tai "Ota yhteyttä" -sivut. Katso mitä "Tietoa meistä" -sivulle kannattaa lisätä.

Voit myös lisätä verkkokauppaasi blogin, josta asiakkaasi saavat yritystäsi ja tuotteitasi koskevia päivityksiä.

Uuden sivun lisääminen verkkokauppaan

Sisällön lisääminen sivulle

Rich text editor -sovellus näyttää Sisältö-kentän tekstin samalla tyylillä, jolla se näkyy kaupassasi. Voit muuttaa tekstin muotoilua ja tekstin väriä valitsemalla nämä vaihtoehdot RTF-editorissa. Voit myös liittää seuraavat elementit sivulle:

• linkit
  • taulukot
  • kuvat
  • videot

Lisätietoja rich text editorista.

Voit muokata sivun HTML-koodia klikkaamalla Näytä HTML -painiketta, jotta HTML-koodi tulee näkyviin ja voit tehdä siihen muutoksia:

Shopify - sivueditori, näytä html

Linkin lisääminen sivulle

Voit lisätä sivulle linkin, jotta asiakkaat voivat siirtyä toiselle verkkokauppasi sivulle tai muualle Internetiin.

Vaiheet:

1. Kirjoita Sisältö-kenttään linkiksi muutettava teksti.
  2. Korosta linkin teksti ja klikkaa Lisää linkki -painiketta:

Shopify - insert page link
3. Syötä verkko-osoite Linkki kohteeseen -kenttään. Syötä linkille sitä kuvaava otsikko, joka tukee hakukoneoptimointia ja käytettävyyttä. 4. Klikkaa Tallenna.

Google-kartan lisääminen sivulle

Voit lisätä verkkokaupan sivulle Google-kartan, joka näyttää halutun osoitteen. Tietoa meistä ‑sivulle on esimerkiksi hyvä lisätä kartta, joka näyttää myyntipisteen sijainnin:

1. Syötä Google Maps -sivulle osoite, jonka haluat näkyvän kartassa.
  2. Avaa jakamisasetukset klikkaamalla Jaa-kuvaketta.
  3. Luo upotuskoodi klikkaamalla Upota kartta.
  4. Valitse haluamasi kartan koko ja kopioi koodi tekstiruutuun. Koodin alkuosa on <iframe src=, ja se on HTML-tunniste, joka upottaa kartan sivulle.
  1. Klikkaa sen sivun nimeä, jolla haluat kartan näkyvän.
  2. Klikkaa Sisältö-työkalupalkista Näytä HTML -painiketta nähdäksesi verkkosivun HTML-koodin:
    Shopify - show html toolbar
  3. Liitä Google Maps -sivulta kopioitu koodi Sisältö-ruutuun. Voit upottaa kartan sivun alareunaan liittämällä koodin sivun kaiken sisällön jälkeen, tai voit liittää koodin johonkin muuhun kohtaan sivulla.
  4. Siirry sivueditorista takaisin HTML-katseluohjelmaan ja esikatse karttaa klikkaamalla Näytä editori.
  5. Klikkaa Tallenna.

Sisällön luominen sivulle automaattisesti

Shopify Magicin avulla voit automaattisesti luoda otsikoita ja sisältöä sivullesi. Sisällön ehdotuksissa käytetty kielimuoto on oletusarvoisesti amerikanenglantia. Tekoälyn käyttämät kieltä koskevat tiedot ovat suurelta osin peräisin pohjoisamerikkalaisista lähteistä, joten luotu sisältö saattaa sisältää sanastoa ja ilmaisuja, jotka ovat paikallisesti käytettyjä kyseisellä alueella. Voit muuttaa mitä tahansa sisältöehdotusten osia niin, että ne vastaavat paremmin asiakkaidesi odotuksia.

Shopify Magic luo vain tekstin sivuillesi. Muut vuorovaikutteiset elementit voidaan lisätä manuaalisesti. Jos esimerkiksi luot yhteystietosivun, sinun on ehkä käytettävä mukautettua koodia toiminnallisen yhteydenottolomakkeen luomiseen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Verkkokauppa > Sivut.
  2. Klikkaa Lisää sivu.
  3. Seuraavat vaihtoehdot:

• Voit luoda sivun otsikon klikkaamalla Otsikko-kentässä Luo teksti -kuvaketta ja kirjoita sen jälkeen kuvaus siitä, mitä sivulla käsitellään.
    • Voit luoda sivulle sisältöä klikkaamalla Sisältö-osion rich text -editorissa Luo teksti -kuvaketta ja tekemällä seuraavat toimenpiteet:
      1. Kuvaile, mitä sivu käsittelee.
      2. Valinnainen: Valitse Äänensävy-pudotusvalikosta uusi sävy. Lue lisää äänensävyn valinnasta.
      3. Valinnainen: Klikkaa Erityisohjeet-kuvaketta ja kirjoita haluamasi lisäohjeet Erityisohjeet-kenttään. Katso kohdasta Erityisohjeiden käyttäminen lisätietoja siitä, minkä tyyppisiä ohjeita voit antaa.
  4. Klikkaa Luo.

5. Valinnainen: Tee jokin seuraavista toimenpiteistä:

• Klikkaa Luo uudelleen, jos haluat tarkastella eri tuloksia.
    • Valitse toinen äänensävy tai muokkaa komentoa ja klikkaa sitten Luo uudelleen.
  6. Lisää ehdotettu sisältö sivullesi klikkaamalla Säilytä.

7. Valinnainen: Muokkaa ja muotoile luotua sisältöä brändiisi sopivaksi.

8. Klikkaa Tallenna.

Kun olet luonut sisältöä sivulle, voit suorittaa loput vaiheet, joilla voit lisätä uuden sivun ja julkaista sen verkkokaupassasi.

Sivun muokkaaminen

Jos haluat korjata kirjoitusvirheet, lisätä uutta tietoa tai tehdä muutoksia sisältöön, voit muokata sivua.

Vaiheet:

1. Klikkaa sivun otsikkoa.
  2. Tee muutokset olemassa olevaan sivun sisältöön tai asetuksiin.
  3. Klikkaa Tallenna. Siirry verkkokaupan sivulle varmistaaksesi, että muutokset ovat näkyvissä. Selaimessa näkyvä sivu on ehkä päivitettävä, jotta näet tallentamasi muutokset.

Sivun hakukonelistauksen muokkaaminen

Voit muokata tapaa, jolla sivu näkyy hakukoneiden tuloksissa, jotta asiakkaat löytävät sivusi ja kannustat heitä napauttamaan linkkiä.

Vaiheet:

1. Klikkaa sivun otsikkoa.

2. Klikkaa Hakukonelistaus -osiossa kohtaa Muokkaa.

3. Kirjoita Sivun otsikko -kenttään kuvaava otsikko. Tämä otsikko näkyy linkkinä hakukoneiden tuloksissa. Voit syöttää otsikkoon enintään 70 merkkiä.

4. Syötä hakukonelistauksen Metakuvaus. Varmista, että sisällytät tuotteesi kannalta olennaiset avainsanat, jotta uudet asiakkaat löytävät linkkisi. On luultavasti suositeltavaa lisätä myös yrityksesi nimi. Kuvaukseen voi syöttää enintään 320 merkkiä.

1. URL-osoite ja kahva -osiossa voit muokata verkko-osoitetta. Yleensä verkko-osoitteeseen ei tarvitse tehdä muutoksia. Jos teet muutoksia, varmista, että olet määrittänyt URL-osoitteiden uudelleenohjaukset vanhasta verkko-osoitteesta. URL-osoitteessa ei saa olla välilyöntejä. Teemoja suunniteltaessa käytetään kahvoja.
  2. Klikkaa Tallenna.

Sivun poistaminen

1. Klikkaa poistettavan sivun nimeä.
  2. Klikkaa Poista sivu.
  3. Klikkaa Poista.

Jos poistat sivun, jota käytät kauppasi navigoinnissa, myös siihen liittyvä valikkokohta poistetaan. Jos esimerkiksi poistat Tukkukauppa-valikkokohdassa käytettävän Tukkukaupan tiedustelut -sivun, molemmat poistetaan.

Voit poistaa useita sivuja yhdellä kertaa joukkotoimintoa käyttäen.

Sivujen julkaisu ja julkaisun peruuttaminen joukkotoimintona

Voit päivittää useiden verkkokauppasi sivujen julkaisuasetukset samanaikaisesti Toiminnot-pudotusvalikon avulla.

Sivujen julkaiseminen joukkotoimintona

1. Valitse jokaisen julkaistavan sivun vieressä oleva valintaruutu.
  2. Klikkaa Toiminnot-pudotusvalikkoa ja valitse sen jälkeen Tee valitut sivut näkyväksi.
  3. Valinnainen: Jos haluat näyttää julkaistun sivun verkkokauppasi navigoinnissa, lisää valikkoon siihen osoittava linkki.

Sivujen julkaisun peruuttaminen joukkotoimintona

1. Valitse niiden verkkokaupan sivujen vieressä oleva valintaruutu, joiden julkaisun haluat peruuttaa.
  2. Klikkaa Toiminnot-pudotusvalikkoa ja valitse sen jälkeen Piilota valitut sivut.
  3. Poista julkaisemattomiin sivuihin osoittavat linkit verkkokauppasi navigoinnista.