Sosiaalisen median kuvan valitseminen

Kun jaat verkkokaupan linkin sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa tai Pinterestissa, voit näyttää julkaisussa pikkukuvan:

Esimerkki Facebook-julkaisusta, jossa näkyy liitteenä oleva kuva

Esittelykuvien näyttäminen

Kaikissa Shopifyn ilmaisissa teemoissa sivun esittelykuva näytetään, kun julkaiset verkkokaupan linkin sosiaalisessa mediassa. Jos esimerkiksi julkaiset tuotesivun linkin, julkaisussa näytetään tuotteen esittelykuva.

Useiden sivujen linkeillä ei ole esittelykuvia. Näitä ovat esimerkiksi kotisivu tai "Tietoja meistä" -sivu. Näissä tapauksissa näytetään aina sama sosiaalisessa mediassa jaettava kuva.

Some-jakamiskuvan määrittäminen hallintapaneelissa

Kun jaat sosiaalisessa mediassa linkin kauppaasi, julkaisussasi näytetään yleensä kuva.

Joissakin teemoissa on sosiaalisen median jakamiskuva. Jos kuvan teema on asetettu teemaasetuksiin, kuva näkyy sosiaalisen median postilaissa. Tämä asetus ohittaa aina kaikki sosiaalisen median jakamisasetukset verkkokaupan asetuksista.

Kohdassa Verkkokauppa > Asetukset voit lisätä oletuskuvan, jota käytetään, jos muuta aiheeseen liittyvää kuvaa ei löydetä.

Jos olet lisännyt kauppaan logon, jonka teemasi on, Shopify käyttää oletusarvoista sosiaalista jakamiskuvani.

Some-jakamisen valinta kohdassa Verkkokauppa > Asetukset

Vaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Verkkokauppa > Asetukset.

2. Vieritä alaspäin, kunnes löydät kohdan Some-jakamiskuva.

3. Jos haluat lähettää uuden kuvan, napauta Lisää kuva. Jos haluat muuttaa olemassa olevaa kuvaa, napauta Vaihda kuva.

4. Valitse tietokoneelta kuva, jonka haluat näyttää sosiaalisessa mediassa.

5. Valitse Tallenna.

Kaupan sivun otsikko ja metakuvaus saatetaan näyttää kuvan vieressä, kun teet julkaisun sosiaalisessa mediassa. Niitä voidaan muokata siirtymällä Etusivun otsikko- ja Etusivun metakuvaus -osioon kohdassa Verkkokauppa > Asetukset. Nämä vaikuttavat hakukoneoptimointiin, joten harkitse muutoksia huolellisesti. Lue lisää otsikosta ja metakuvauksesta.

Some-jakamiskuvan asettaminen teemassa

Kun jaat kaupan linkin sosiaalisessa mediassa, kuva näkyy yleensä julkaisussa. Joissakin teemoissa voit valita tämän kuvan teemaasetuksena. Tämä asetus ohittaa aina kaikki sosiaalisen median jakamisasetukset verkkokaupan asetuksista.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. Valitse Sosiaalinen media.

4. Valitse Sosiaalisessa mediassa jaettava kuva -kohdassa kuva, jonka haluat näyttää sosiaalisessa mediassa.

5. Valitse Tallenna.

Kuvien päivittäminen

Shopifyn ilmaisissa teemoissa käytetään Open Graph -tunnisteita, jotka antavat sosiaalisen median alustoille tietoa sivustostasi. Open Graph -tunnisteita käyttävät Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest ja muut palvelut.

Facebookin hallinnoimia Open Graph -tietoja tallennetaan useita päiviä ennen päivitysten tarkistamista. Jos muutat sosiaalisen median kuvaa, päivitä sivujen linkkejä varten tallennetut tiedot Facebook Sharing Debugger -työkalun avulla.