Verkkotunnuksen hallinnointi Shopifyssa

Voit hallita kaikkia verkkotunnusasetuksia Shopify adminin Verkkotunnukset-sivulla.

Määritä ensisijainen verkkotunnus

Shopify-palvelussa ensisijainen verkkotunnus on verkkotunnus, jonka asiakkaat näkevät osoiterivillä, kun he selaavat verkkokauppaa. Voit käyttää pääverkkotunnusta tai aliverkkotunnusta ensisijaisena verkkotunnuksenasi, mutta sinulla voi olla vain yksi ensisijainen verkkotunnus.

Ensisijainen verkkotunnuksesi eli .myshopify.com-URL-osoitteesi, näyttää oletusarvoisesti tältä: your-store-name.myshopify.com. Myshopify.com-URL-osoitteella voit kirjautua kauppaasi ja sen avulla tilisi tunnistetaan, kun otat yhteyttä tukeen.

Kun rekisteröidyt Shopifyhin, valitset myshopify.com-URL-osoitteen. Ennen kuin valitset myshopify.com-URL-osoitteen, varmista, että olet kirjoittanut sen oikein. Et voi muuttaa .myshopify.com-URL-osoitettasi, mutta voit ostaa mukautetun verkkotunnuksen Shopifyn kautta tai miltä tahansa kolmannen osapuolen verkkotunnusvälittäjältä, ja tehdä sen jälkeen kyseisestä verkkotunnuksestasi ensisijaisen verkkotunnuksesi.

Voit määrittää ensisijaisen verkkotunnuksen Shopify adminin Verkkotunnukset-sivulla.

Ennen kuin määrität ensisijaisen verkkotunnuksen, varmista, että

Toimintovaiheet:

1. Valitse Ensisijainen verkkotunnus -osassa Vaihda ensisijainen verkkotunnus.

2. Valitse verkkotunnus, jonka haluat määrittää ensisijaiseksi verkkotunnukseksi.

3. Klikkaa Tallenna.

Asettamasi ensisijainen verkkotunnus näkyy kauppapaikassasi.

Poista kolmannen osapuolen verkkotunnus

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Valitse Kolmannen osapuolen verkkotunnukset ‑kohdasta verkkotunnus, jonka haluat poistaa.
  3. Tee jompikumpi seuraavista sen mukaan, mikä tilisi sopimus on:

1. Jos tilisi sopimus on Basic Shopify, klikkaa Poista.
    2. Jos tilisi sopimus on Shopify tai sitä korkeampi, klikkaa Hallinnoi > Poista.
  4. Vahvista, että haluat poistaa tämän verkkotunnuksen ja katkaista yhteyden siihen klikkaamalla Poista.

Jos haluat ottaa verkkotunnuksen uudelleen käyttöön Shopify-kaupassa, voit lisätä sen Shopify administa.

Jos aiot sulkea kauppasi ja siirtää verkkotunnuksesi uudelle alustalle, varmista, että Shopify-palvelun HTTP Strict Transfer Security (HSTS) -tietoturva pysyy voimassa verkkotunnuksessasi 90 päivän ajan sen jälkeen, kun olet sulkenut kauppasi, jotta voit varmistaa omien ja asiakkaiden tietojen turvallisuuden.

Poista Shopifyn hallinnoima verkkotunnus

Jos et enää halua käyttää Shopify-kauppaan yhdistettyä Shopifyn hallinnoimaa verkkotunnusta, sinun täytyy ottaa yhteyttä tukeen ja pyytää sen poistamista. Kun Shopifyn hallinnoima verkkotunnus on poistettu Shopifyn hallinnoimasta verkkotunnuksesta tai se on katkaistu, et voi enää hallinnoida sen asetuksia Shopify-ylläpitäjästä.

Oma URL-osoitteesi .myshopify.com ei ole Shopifyn hallinnoima verkkotunnus. Näitä URL-osoitteita ei voi poistaa tai muuttaa.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaaminen

Jos tilisi sopimus on Shopify-sopimus tai sitä korkeampi ja kaupallasi on useita mukautettuja verkkotunnuksia, kyseisten verkkotunnusten tulisi joko uudelleenohjata ensisijaiseen verkkotunnukseesi tai niitä tulisi käyttää tietyn maan tai alueen kohdentamiseen kansainvälisiä verkkotunnuksia käyttäen. Jos et uudelleenohjaa verkkotunnusta, hakukoneet saattavat indeksoida sivustosi päällekkäiseksi sisällöksi, joka voi vaikuttaa löydettävyyteen ja hakukoneoptimointiin.

Jos tilisi sopimus on Basic Shopify, et voi käyttää kansainvälisiä verkkotunnuksia, mutta sinun tulisi silti varmistaa, että kaikki kauppaasi liitetyt mukautetut verkkotunnukset uudelleenohjaavat ensisijaiseen verkkotunnukseesi.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaus Shopify-sopimuksessa tai sitä korkeammassa

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Hallinnoi uudelleenohjattavan verkkotunnuksen vierestä.
  3. Valitse Uudelleenohjaa ensisijaiseen verkkotunnukseen.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaus Basic Shopify ‑sopimuksessa

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Ensisijainen verkkotunnus ‑osiossa Ota uudelleenohjaukset käyttöön.
  3. Klikkaa uudelleen Ota uudelleenohjaukset käyttöön.