Verkkotunnuksen hallinnointi Shopifyssa

Voit hallita kaikkia verkkotunnusasetuksia Shopify adminin Verkkotunnukset-sivulla.

Määritä ensisijainen verkkotunnus

Ensisijainen verkkotunnus on asiakkaille ostoksia tehdessä osoiterivillä näkyvä verkkotunnus. Voit määrittää ensisijaisen verkkotunnuksen Shopify-ylläpitäjän Verkkotunnukset-sivulla.

Ensisijainen verkkotunnus on oletusarvoisesti muotoa your-store-name.myshopify.com, kun rekisteröidyt Shopifyhin. Jos haluat vaihtaa verkkotunnuksen, jota asiakkaat käyttävät tullessaan kauppaasi, voit ostaa mukautetun verkkotunnuksen Shopifyn kautta tai miltä tahansa kolmannen osapuolen verkkotunnusten rekisterinpitäjältä. Kun olet lisännyt mukautetun verkkotunnuksen Shopifyhin, voit määrittää mukautetun verkkotunnuksen ensisijaiseksi verkkotunnukseksesi.

Voit käyttää pääverkkotunnusta tai aliverkkotunnusta ensisijaisena verkkotunnuksenasi, mutta Shopify-kaupallasi voi olla vain yksi ensisijainen verkkotunnus. Jos kauppasi käytössä on Shopify-sopimus tai tätä korkeampi sopimus ja jos haluat myydä useissa maissa tai useilla alueilla sijaitseville asiakkaille, voit käyttää kansainvälisiä verkkotunnuksia määrittääksesi alueelliset aliverkkotunnukset jokaiselle maalle tai alueelle, mihin myyt.

Ennen kuin määrität uuden ensisijaisen verkkotunnuksen, varmista, että suoritat seuraavat toimet:

Toimintovaiheet:

1. Valitse Ensisijainen verkkotunnus ‑osassa Vaihda ensisijainen verkkotunnus.

2. Valitse verkkotunnus, jonka haluat määrittää ensisijaiseksi verkkotunnukseksi.

3. Klikkaa Tallenna.

Määrittämäsi ensisijainen verkkotunnus näkyy nyt asiakkaille, jotka vierailevat verkkokaupassasi.

Poista kolmannen osapuolen verkkotunnus

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Valitse Kolmannen osapuolen verkkotunnukset ‑kohdasta verkkotunnus, jonka haluat poistaa.
  3. Tee jompikumpi seuraavista sen mukaan, mikä tilisi sopimus on: - Jos tilisi sopimus on Basic Shopify, klikkaa Poista.

• Jos tilisi sopimus on Shopify tai sitä korkeampi, klikkaa Hallinnoi > Poista.
  4. Vahvista, että haluat poistaa tämän verkkotunnuksen ja katkaista yhteyden siihen klikkaamalla Poista.

Jos haluat ottaa aiemmin poistamasi verkkotunnuksen uudelleen käyttöön Shopify-kaupassasi, voit lisätä sen Shopify-ylläpitäjässä.

Jos aiot sulkea kauppasi ja siirtää verkkotunnuksesi uudelle alustalle, varmista, että Shopify-palvelun HTTP Strict Transfer Security (HSTS) -käytäntö pysyy voimassa verkkotunnuksessasi 90 päivää sen jälkeen, kun olet sulkenut kauppasi. Tämän käytännön avulla voit varmistaa yrityksesi ja asiakkaidesi tietojen turvallisuuden.

Jos siirrät verkkotunnuksen toiselle HTTPS-alustalle, sinun ei tarvitse tehdä muita toimenpiteitä.

Jos siirrät verkkotunnuksesi alustalle, joka ei käytä HTTPS:ää, seuraavien 90 päivän aikana verkkotunnuksellesi vierailua yrittävien käyttäjien selaimessa näytetään virheviesti. Virheviestissä saatetaan ilmoittaa, että sivusto ei ole luotettava tai että varmenne ei ole kelvollinen. Odota, että 90 päivän jakso päättyy, tai harkitse verkkotunnuksesi siirtämistä alustalle, joka tukee HTTPS:ää.

Poista Shopifyn hallinnoima verkkotunnus

Jos et enää halua käyttää Shopify-kauppaan yhdistettyä Shopifyn hallinnoimaa verkkotunnusta, ota yhteyttä tukeen ja pyydä sen poistamista. Kun Shopifyn hallinnoima verkkotunnus on poistettu Shopifyn hallinnoimasta verkkotunnuksesta tai se on katkaistu, et voi enää hallinnoida sen asetuksia Shopify-ylläpitäjästä.

.myshopify.com-URL-osoitettasi ei voida poistaa tai muuttaa, koska käytät .myshopify.com-URL-osoitettasi kaupan sisäänkirjautumiseen ja tilisi tunnistamiseen, kun otat yhteyttä tukeen. Jos haluat vaihtaa verkkotunnuksen, jota asiakkaat käyttävät tullessaan kaupassasi, voit asettaa ensisijaiseksi verkkotunnukseksesi mukautetun verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaaminen

Jos kaupallasi on useita mukautettuja verkkotunnuksia, varmista, että kaikki kauppaan liitetyt mukautetut verkkotunnukset uudelleenohjautuvat ensisijaiseen verkkotunnukseesi. Jos et uudelleenohjaa mukautettuja verkkotunnuksia ensisijaiseen verkkotunnukseesi, hakukoneet saattavat indeksoida sivustosi päällekkäiseksi sisällöksi, mikä voi vaikuttaa löydettävyyteen ja hakukoneoptimointiin.

Jos tilisi käytössä on Shopify-sopimus tai sitä laajempi sopimus, ja kaupallasi on useita mukautettuja verkkotunnuksia, voit joko uudelleenohjata nämä verkkotunnukset ensisijaiseen verkkotunnukseesi tai käyttää niitä kohdistetusti tietyssä maassa tai tietyllä alueella kansainvälisten verkkotunnusten avulla.

Jos käytössäsi on Basic Shopify -sopimus, et voi käyttää kansainvälisiä verkkotunnuksia. Varmista, että kaikki mukautetut verkkotunnukset ohjaavat ensisijaiseen verkkotunnukseesi.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaus Shopify-sopimuksessa tai sitä korkeammassa

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Hallinnoi uudelleenohjattavan verkkotunnuksen vierestä.
  3. Valitse Uudelleenohjaa ensisijaiseen verkkotunnukseen.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaus Basic Shopify ‑sopimuksessa

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Ensisijainen verkkotunnus ‑osiossa Ota uudelleenohjaukset käyttöön.
  3. Klikkaa uudelleen Ota uudelleenohjaukset käyttöön.

Myshopify.com-URL-osoitteet

Et voi muuttaa .myshopify.com-URL-osoitetta, koska .myshopify.com-URL-osoitteen avulla voit kirjautua kauppaasi ja tunnistaa tilisi, kun otat yhteyttä Shopify-tukeen. Jos haluat vaihtaa verkkotunnuksen, joka näkyy asiakkaille, kun he käyvät verkkokaupassasi, aseta mukautettu verkkotunnus ensisijaiseksi verkkotunnukseksesi. Kun olet määrittänyt mukautetun verkkotunnuksen, .myshopify.com-URL-osoite näkyy edelleen osoiterivillä, kun olet kirjautunut Shopify-ylläpitäjään.