Kansainväliset verkkotunnukset

Alueellinen verkkotunnus eli aliverkkotunnus on alue- tai maakohtainen URL-osoite. Tällaisia verkkotunnuksia kutsutaan myös kansainvälisiksi verkkotunnuksiksi. Jos haluat myydä tuotteita ostajille monessa eri maassa, voit käyttää kansainvälisiä verkkotunnuksia, joiden avulla verkkokauppasi näkyy kunkin alueen ensisijaisella kielellä ja näyttää hinnat paikallisessa valuutassa. Voit myös käyttää kansainvälisiä verkkotunnuksia yhdessä Shopifyn hallinnoimien verkkotunnusten ja kolmansien osapuolien verkkotunnusten kanssa.

Voit käyttää sekä ylätason verkkotunnuksia että aliverkkotunnuksia luodessasi aluekohtaisia tai maakohtaisia verkkotunnuksia. Voit esimerkiksi käyttää your-shop-name.com-verkkotunnusta Yhdysvalloissa, jossa verkkokauppasi näkyy englanniksi ja näyttää hinnat Yhdysvaltain dollareissa (USD). Ranskassa voit käyttää your-shop-name.fr- tai fr.your-shop-name.com-verkkotunnusta, jolloin verkkokauppasi näkyy ranskaksi ja näyttää hinnat euroissa. Tämä parantaa paikallisten asiakkaiden ostokokemusta ja edistää kansainvälistä myyntiä.

Tietyille alueille tai maille saattaa olla voimassa rajoituksia tai vaatimuksia silloin, kun käytät Shopifysta ostettavaa ylätason verkkotunnusta. Jos esimerkiksi haluat käyttää .ca-tunnusta Kanadassa, sinun on täytettävä tietyt asuinpaikallesi tai yrityksellesi asetetut rekisteröintivaatimukset. Jos et pysty täyttämään näitä vaatimuksia, sinun on käytettävä aliverkkotunnuksia tai ostettava kolmannen osapuolen verkkotunnusten tarjoajalta ylätason verkkotunnus ja liitettävä se Shopifyhin.

Kansainvälisten verkkotunnusten määrittämistä koskevat vaatimukset

Ota huomioon seuraavat seikat, kun määrität kansainvälisiä verkkotunnuksia:

• Lisäämällä ja yhdistämällä verkkotunnuksen jokaiselle alueelle tai maalle, jossa haluat tarjota paikallisen ostokokemuksen, voit luoda kaupallesi kansanvälisiä verkkotunnuksia.
  • Verkkotunnusten tai aliverkkotunnusten on liityttävä tiettyyn alueeseen tai maahan, kuten esimerkiksi johnsapparel.de liittyy Saksaan. Sinun on kuitenkin käytettävä mukautettuja verkkotunnuksia. Et voi käyttää oletusarvoista myshopify-verkkotunnusta.
  • Aliverkkotunnuksissa on oltava kahden kirjaimen maakoodia. Jos esimerkiksi myyt nyt Yhdysvalloissa käyttäen tunnusta johnsapparel.com ja haluat laajentaa toimintasi koskemaan Australiaa, käytä tunnusta au.johnsapparel.com.
  • Kansainvälisten verkkotunnusten käyttäminen edellyttää, että myyt useissa eri valuutoissa Shopify Payments-palvelun kautta.
  • Jos myyt useilla eri kielillä kansainvälisiä verkkotunnuksia käyttäen, sinun on käytettävä tuettua käännössovellusta.

Kansainvälisen verkkotunnuksen määrittäminen

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. klikkaa Hallinnoi sen verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen vieressä, jota haluat mukauttaa.
  3. Muiden kuin ensisijaisten verkkotunnusten osalta valitse Älä ohjaa ensisijaiseen verkkotunnukseen, jotta näkisit verkkotunnuksen hallinnan asetukset.
  4. Valitse kielet ja alue tai maa, jotka haluat liittää kyseiseen verkkotunnukseen.
  5. Klikkaa Tallenna.

Kansainvälisten verkkotunnusten usein kysytyt kysymykset

Täytyykö minun ostaa maakohtaiset verkkotunnukset jokaiselle alueelle tai maalle?

Ei tarvitse. Voit käyttää kunkin alueen tai maan aliverkkotunnusta ensisijaisessa verkkotunnuksessasi. Jos esimerkiksi ensisijainen verkkotunnuksesi on your-store-name.com, voit määrittää Kanadalle ca.your-store-name.com-verkkotunnuksen, tai ostaa ja käyttää your-store-name.ca-verkkotunnusta.

Miten kansainväliset verkkotunnukset vaikuttavat hakukoneoptimoinnin tuloksiin?

Hreflang-tunnisteet ja sivukartat määritetään automaattisesti jokaiselle verkkotunnukselle. Näitä elementtejä käyttäen hakukoneet pystyvät palauttamaan hakutuloksia siten, että niissä on ostajien alueeseen tai maahan osoittavat verkkotunnukset. Lähetä sivukartta jokaisesta perustamastasi kansainvälisestä verkkotunnuksesta.

Tulevatko asiakkaani automaattisesti uudelleenohjatuiksi oikeaan maakohtaiseen verkkotunnukseen?

Eivät tule. Shopify ei ohjaa asiakkaita automaattisesti asiakkaiden maakohtaisiin verkkotunnuksiin heidän IP-osoitteittensa perusteella, koska tämä voi aiheuttaa hakukoneongelmia. Katso lisätietoja Googlen antamista suosituksista.

Voivatko asiakkaani vaihtaa kielten ja valuuttojen välillä, jos oletuksena oleva kieli ja valuutta eivät vastaa heidän ensisijaista valintaansa?

Kyllä voivat. Jotta voisit tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden vaihtaa kielten ja valuuttojen välillä, sinun on lisättävä teemaasi kielen- ja valuutanvalitsimet. Teemassasi voi olla sisäänrakennettu valuutta ja kielenvalitsin. Jos käytät Shopifyn Geolocation-sovellusta, voit lisätä asiakkaillesi valitsimet ja IP-osoitteeseen perustuvat suositukset.

Voinko liittää useita alueita tai maita ja valuuttoja yhteen verkkotunnukseen?

Et voi. Voit määrittää kullekin verkkotunnukselle vain yhden alueen, maan tai valuutan. Jos jokin alue tai maa on määritetty verkkotunnukselle, et voi määrittää kyseiselle alueelle tai maalle toista verkkotunnusta.

Pitäisikö minun lisätä jokainen kieli verkkotunnukseen?

Ei pidä. Luo verkkotunnuksia vain sellaisille kielille, joita ydinasiakkaasi käyttävät. Liian monen verkkotunnuksen kannalta merkityksettömän kielen lisäämisellä voi olla negatiivinen vaikutus hakukoneoptimointiin.

Miksi kauppani näkyy vain yhdellä kielellä, kun olen kuitenkin lisännyt muita verkkotunnuksia ja liittänyt niihin muita kieliä?

Sinun on käytettävä tuettua kolmannen osapuolen sovellusta yhdessä Shopifyn monikielisen ominaisuuden kanssa kauppasi sisällön kääntämiseksi. Rajat ylittävät verkkotunnukset eivät käännä sisältöä puolestasi.

Aiheeseen liittyvät linkit