Verkkotehokkuuden dashboard ja raportit

Verkkokauppasi tehokkuuden optimointi voi parantaa asiakkaittesi ostokokemusta, lisätä kauppasi löydettävyyttä ja nostaa konversioasteita. Verkon tehokkuus -dashboard voi auttaa sinua ymmärtämään, miten kauppasi menestyy alan standardeilla latausnopeuden, vuorovaikutuksen ja visuaalisen vakauden osalta. Nämä muuttujat tunnetaan myös nimellä Core Web Vital -mittarit.

Verkkokauppasi tehokkuuteen voivat vaikuttaa useat tekijät, kuten seuraavat:

• sovellukset
  • kolmansien osapuolten kirjastot ja palvelut
  • analytiikkakirjastot
  • teeman koodi
  • kuvien ja videoiden määrä ja koko

Tekemällä strategisia muutoksia verkkokauppaasi voit parantaa tehokkuusmittareita ja sijoitustasi.

Lue lisää verkkokauppasi tehokkuuden tärkeydestä.

Kaupan Verkon tehokkuus -dashboardin tarkasteleminen

Jotta voit tarkastella kauppasi Verkon tehokkuus -dashboardia, sinulla on oltava henkilöstön käyttöoikeus raportteihin.

Vaiheet:

Raportissa näkyy, miten myyntipaikkasi menestyy Core Web Vital -mittareiden eli latausnopeuden, vuorovaikutuksen ja visuaalisen vakauden osalta. Raportti sisältää tietoja pöytäkone- ja mobiilikokemuksista ja kokemusten jakautumisesta määritettyjen tehokkuussijoitusten osalta. Raportti näyttää myös miten tekemäsi muutokset vaikuttavat myyntipaikkasi kokemukseen, kuten sovellusasennukseen, teemapäivityksiin ja uuteen koodiin.

Verkon tehokkuuden mittarit

Verkon tehokkuus -dashboard antaa sinulle tietoja verkkokauppasi tehokkuudesta. Tiedot perustuvat viimeisten 28 päivän todellisiin käyttäjätietoihin. Se arvioi kauppasi kolmen Core Web Vital -mittarin perusteella ja antaa kullekin mittarille sijoituksen "hyvä", "kohtalainen" tai "huono". Tämä sijoitus kuvaa parasta 75 % käyttäjäkokemuksista.

Voit tarkastella eri laitteiden tietoja sivun yläosassa olevasta pudotusvalikosta. Mukauta näkymää valitsemalla "mobiili", "tietokone" tai "kaikki" (oletusvaihtoehto).

Mittarit eivät välttämättä muutu välittömästi, kun olet tehnyt muutoksia verkkokauppaasi. Tämä johtuu mittareiden laskentatavasta. Jos kauppasi on uusi tai suojattu salasanalla, sinulla ei välttämättä ole mittareita.

Latausnopeus

Largest Contentful Paint (LCP) mittaa latausnopeuden sen perusteella, kuinka nopeasti näytön suurin elementti tulee näkyviin.

Saatavilla olevat LCP-sijoitukset ovat seuraavat:

LCP-sijoitukset ja mittarit
Sijoitus Kohdemittari Kuvaus
Hyvä 2 500 millisekuntia tai alle Useimpien käyttäjien sivu latautuu nopeasti.
Keskitasoinen Yli 2 500 millisekuntia ja alle 4 000 millisekuntia Joillakin käyttäjillä on sivu latautuu nopeasti. Tässä on parantamisen varaa.
Huono Yli 4 000 millisekuntia Useimpien käyttäjien sivu latautuu hitaasti. Tätä tulisi parantaa.

Vuorovaikutteisuus

First Input Delay (FID): mittaa vuorovaikutusta sen perusteella, kuinka kauan sivulta kuluu tulla responsiiviseksi käyttäjän toiminnoille, kuten linkin tai painikkeen klikkaamiselle.

Käytettävissä olevat FID-sijoitukset ovat seuraavat:

FID-sijoitukset ja ‑mittarit
Sijoitus Kohdemittari Kuvaus
Hyvä Pienempi kuin tai yhtä suuri kuin 100 ms Useimmilla käyttäjillä on hyvä responsiivisuus sivuilla.
Keskitasoinen Suurempi kuin 100 ms ja pienempi kuin 300 ms Joillakin käyttäjillä on hyvä responsiivisuus sivuilla. Tässä on parantamisen varaa.
Huono Suurempi kuin 300 ms Useimmilla käyttäjillä on hidas responsiivisuus sivuilla. Tämä aiheuttaa turhautumista, joten sitä tulisi parantaa.

Visuaalinen vakaus

Cumulative Layout Shift (CLS) mittaa visuaalisen vakauden sen perusteella, kuinka paljon sisältö siirtyy odottamattomasti latauksen aikana.

Käytettävissä olevat CLS-sijoitukset ovat seuraavat:

CLS-sijoitukset ja ‑mittarit
Sijoitus Kohdemittari Kuvaus
Hyvä Pienempi tai yhtä suuri kuin 0,1 Useimpien käyttäjien asettelu on vakaa, kun sivu latautuu.
Keskitasoinen Yli 0,1 ja alle 0,25 Jotkut käyttäjät kokevat vakaan asettelun, kun sivu latautuu. Tässä on parantamisen varaa.
Huono Suurempi tai yhtä suuri kuin 0,25 Useimmat käyttäjät kokevat epävakaan asettelun, kun sivu latautuu. Tämä voi ärsytä käyttäjiä, joten sitä tulisi parantaa.

Verkon tehokkuus pitkällä aikavälillä

Rivikaaviossa näkyy, miten verkkokauppaan tehdyt muutokset, kuten sovellusasennukset, teemapäivitykset ja uusi koodi, ovat vaikuttaneet jokaiseen Core Web Vital -mittariin. Voit säätää erilaisia suodattimia, kuten aikaväliä, päivämääräryhmää ja laitetyyppiä, niin että ne vastaavat parhaiten sivustosi liikennettä.

Seuraavat suodattimet ovat käytettävissä:

• Laitteen tyyppi: mobiili, tietokone tai molemmat (oletus)
  • Päivämääräalue: viimeiset 30 päivää (oletus), viimeiset 60 päivää, viimeiset 90 päivää
  • Aikataulujen ryhmittely: päivittäin, viikoittain (oletus), kuukausittain

Jos sivustollasi on vähemmän liikennettä, saatat havaita suurempaa vaihtelua. Jos huomaat merkittäviä vaihteluita, harkitse viikoittaiseen tai kuukausittaiseen suodattimeen siirtymistä.

Pylväskaavio näyttää, kuinka monta sivulla vierailua kuuluu kuhunkin tehokkuusluokkaan: hyvä, kohtalainen tai huono. Muista, että tietyt tekijät, kuten asiakkaan laite, verkko ja sijainti, eivät ole sinun hallinnassasi. Asiakkaat ympäri maailman käyvät kaupassasi eri laitteita ja Internet-yhteyksiä käyttäen, mikä tarkoittaa, että kauppasi saattaa latautua niihin nopeammin tai hitaammin mainituista tekijöistä riippuen. Sinun ei tarvitse olla huolissasi, jos jotkut asiakkaat kuuluvat kohtalaisiin tai huonoihin luokkiin, kunhan mittarin kokonaistulos on hyvä.

Usein kysyttyä

Miksi Shopify poisti Google Lighthouse ‑nopeuspisteet?

Google Lighthouse käyttää simuloituja ympäristöjä nopeuspisteitä varten. Se on hyvä antamaan nopean tilannekuvan, mutta ei vastaa todellisia käyttäjäkokemuksia. Google priorisoi nyt Core Web Vital -mittarit hakukoneoptimointisijoituksissa. Lue lisää Googlesta.

Miksi minulla ei vielä ole pisteitä?

Seuraavat ovat syitä siihen, miksi sinulla ei ehkä ole vielä Core Web Vital -mittareiden pisteitä:

• Kauppasi on suojattu salasanalla: Jos verkkokauppasi on suojattu salasanalla, sinulla ei ole todellista käyttäjäliikennettä, joka tarvitaan Core Web Vital -mittareiden pisteitä varten. Sinun täytyy poistaa salasanasivu, jotta käyttäjät voivat vierailla sivustollasi.
  • Sinulla ei ole vielä liikennettä: verkkokaupassasi ei ehkä ole vielä ollut sivun katseluita, jotka luovat todellisia käyttäjämuuttujia. Jos sinulla ei vielä ole liikennettä, voit käyttää ilmaista tehokkuusanalyysia käyttämällä keinotekoisia tietoja, kuten PageSpeed Insights -tietoja.

Miksi minulla on liikennettä, mutta ei Core Web Vital ‑pisteitä?

Core Web Vital -mittarit ovat Googlen tuote ja saatavilla tällä hetkellä vain Chromium-pohjaisissa selaimissa. Nykyaikaiset selaimet, kuten Safari ja Safari iOS, ovat rakennettu vastaavien teknologioiden perusteella, joten Core Web Vitals edustaa edelleen tarkkaa kuvaa siitä, miten käyttäjät kokevat sivuston.

Miksi vain joillain mittareillani on pisteitä?

Jokainen muuttuja mittaa tehokkuuden ja käyttäjien vuorovaikutusten eri osa-alueita. Esimerkiksi Largest Contentful Paint mittaa sivun latautumisen. First Input Delay mittaa vuorovaikutusta painikkeiden tai linkkien kanssa. Jos painikkeiden tai linkkien kanssa ei ole vuorovaikutusta, FID-mittarilla ei välttämättä ole pisteitä.

Miksi jokin pisteistäni muuttui?

Pisteet voivat vaihdella liikenteen määrän tai verkkokauppaan tehtyjen muutosten perusteella. Jos vaihtelua on runsaasti vähäisen liikenteen takia, kokeile vaihtaa viikoittaiseen tai kuukausittaiseen suodattimeen.

Pisteet voivat muuttua, kun teet muutoksia verkkokauppaan. Olet saattanut esimerkiksi tuoda useita uusia tuotteita, luoda useita uusia kokoelmia, muuttaa teemaa tai ottaa käyttöön uuden sovelluksen. Lisätietoja tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa verkkokaupan tehokkuuteen.

Miten voin parantaa pisteitani tai sijoitusta?

Lisätietoja verkkokaupan tehokkuuden parantamisesta saat Verkkokaupan tehokkuuden parantaminen -kohdasta.

Miksi Verkon tehokkuus -dashboardin pisteet poikkeavat muista työkaluista?

Verkon tehokkuus -dashboardin pisteet saattavat poiketa muista työkaluista seuraavien tekijöiden takia:

• Verkon tehokkuus -dashboardin tiedot perustuvat UTC-standardiin, joka voi poiketa muiden alustojen aikavyöhykkeestä.
  • Verkon tehokkuus -dashboard kerää tietoja eri tavoin keräämällä laajemman tietojoukon kaikista Chromium-selaimista (Chrome, Opera, Edge, Samsung Internet) ja Firefoxista. Työkalut, kuten Googlen PageSpeed Insights, käyttävät CrUX-raporttia valituissa Chrome-selaimissa. Lue lisää CrUX-tiedoista.