Debut-teemojen asetukset

Teeman asetukset Teeman asetuksilla voit mukauttaa verkkokaupan värejä ja typografiaa. Voit myös määrittää linkkejä sosiaalisen median tileihin, muokata ostoskorin asetuksia ja lisätä favicon-kuvakkeen.

Debut sisältää seuraavat teema-asetukset:

• Värit
  • Typografia
  • Hae
  • Sosiaalinen media
  • Favicon
  • Maksu kassalla

Värit

Voit valita värit verkkokauppasi eri osia varten.

Mukauta väriasetuksiasi

1. klikkaa asetukset-kohdan vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Värit.

4. Klikkaa jokaisen sisältötyypin kohdalla värimallia, niin saat värivalitsimen käyttöön. Äskettäin valittu -kohdassa näet värit, jotka olet äskettäin valinnut teemaan. Tällä hetkellä käytössä -kohta näyttää värit, joita käytät tällä hetkellä teeman muissa osissa.

Jos haluat asettaa värin läpinäkyväksi, klikkaa Ei mitään.

5. Klikkaa Tallenna.

Typografia

Voit asettaa verkkokauppasi fontin ja fonttikoon.

Muokkaa typografia-asetuksia

1. klikkaa asetukset-kohdan vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Typografia.

4. Käytä fontinvalitsinta napsauttamalla kunkin tekstityypin kohdalla Muuta.

5. Selaa fontteja käyttämällä hakukenttää tai napauttamalla Lataa lisää.

Jos haluat nähdä kaikki käytettävissä olevat fontit, katso Shopifyn fonttikirjastoa.

6. Klikkaa sen fontin nimeä, jota haluat käyttää.

7. Jos haluat vaihtaa fontin tyyliä, kuten valita lihavoinnin tai kursivoinnin, klikkaa Normaali. Klikkaa seuraavaksi tyyliä, jota haluat käyttää, ja klikkaa sen jälkeen Valitse-painiketta.

8. Klikkaa Tallenna.

Hae

Debut sisältää ennakoivan haun, joka näyttää tuote-ehdotuksia, kun asiakkaat alkavat kirjoittaa hakukenttään. Tuote-ehdotukset auttavat asiakkaita muotoilemaan ja tarkentamaan hakukyselyjään, ja se on uudenlainen tapa tutustua verkkokauppaan. Tuote-ehdotusten avulla asiakkaat voivat myös selata osumia nopeasti ilman, että heidän tarvitsee poistua nykyiseltä sivulta nähdäkseen erillisen hakutulosluettelon.

Ennakoivien hakuasetusten muuttaminen:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulla Verkkokauppa > Teemat.
  2. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.
  3. Klikkaa Teeman asetukset.
  4. Klikkaa Hae ja tee haluamasi muutokset:

- Ota tuote-ehdotukset käyttöön - Ota tuote-ehdotukset käyttöön tai poista ne käytöstä. - Näytä myyjä - Näytä tai piilota myyjät tuote-ehdotuksissa. - Näytä hinta - Näytä tai piilota hinnat tuote-ehdotuksissa.

1. Klikkaa Tallenna.

Lisätietoja siitä, miten tuote-ehdotukset toimivat, saat tutustumalla kohtaan Ennakoiva haku.

Sosiaalinen media

Voit lisätä tuotteisiin ja blogijulkaisuihin sosiaalisen median jakamispainikkeita, ja voit myös lisätä linkkejä sosiaalisen median tileillesi.

Voit muokata sosiaalisen median asetuksia seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan asetukset vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Sosiaalinen media.

4. Jos haluat ladata some-jakamiskuvan, klikkaa Some-jakamiskuva ‑kohdassa Valitse kuva tai Tutustu ilmaisiin kuviin.

5. Voit lisätä tuotteisiin ja blogijulkaisuihin sosiaalisen median jakamispainikkeita valitsemalla Jakamisasetukset-kohdassa haluamasi tai kaikki valintaruudut. Voit lisätä seuraavat jakamispainikkeet:

- Jaa Facebookissa - Twiittaa Twitterissä - Pinnaa Pinterestissä (ei voi käyttää blogijulkaisujen jakamiseen)

1. Jos haluat lisätä linkkejä sosiaalisen median tileille, syötä tiliesi linkit niille tarkoitettuihin kenttiin Tilit-kohdassa. Syötä täydelliset linkit, kuten https://instagram.com/shopify tai https://twitter.com/shopify.

Linkit sosiaalisen median tileihin näkyvät verkkokaupan alatunnisteessa.

2. Klikkaa Tallenna.

Favicon

Voit ladata suosikkikuvakkeen eli "favicon-kuvakkeen", joka tukee verkkokauppasi brändin luomista näyttämällä logosi seuraavissa paikoissa:

• verkkoselaimen välilehti
  • verkkoselaimen historia
  • työpöydällä olevat kuvakkeet
  • verkkokaupan nimen vieressä, kun verkkokauppa on lisätty kirjanmerkkeihin.

Debut-teemassa paras favicon-koko on 32 x 32 pikseliä.

Näin voit ladata favicon-kuvakkeen:

1. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. Klikkaa Favicon.

4. Klikkaa Favicon-kuva-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Klikkaa Tallenna.

Lisää ostoskoriin ilmoitus

Voit näyttää ilmoituksen linkillä ostoskorisivulle, kun asiakkaat lisäävät tuotteita ostoskoriinsa.

Tuotesivu, jonka oikeassa yläkulmassa on ponnahdusikkuna, josta käy ilmi mikä tuote juuri lisätty ostoskoriin

Jos tämä ilmoitus poistetaan käytöstä, asiakkaat viedään suoraan ostoskorisivulle, kun tuote on lisätty ostoskoriin.

Voit ottaa tämän ilmoituksen käyttöön näin:

1. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. Klikkaa Lisää ostoskoriin -ilmoitus.

4. Valitse, haluatko ottaa käyttöön Näytä ilmoitus, kun kohde lisätään ostoskoriin -asetus.

5. Klikkaa Tallenna.

Maksu kassalla

Voit mukauttaa kassasivua niin, että se sisältää seuraavat:

• mukautettu kuvabanneri sivun yläosassa
  • kaupan logo
  • taustakuva tai -väri varsinaisen sisällön alueella
  • mukautetut fontit ja tekstin värit.

Jos haluat katsella muutoksia niiden tekemisen aikana, siirry teemaeditorissa kassasivulle.

Kassamaksusivun asetuksiin pääseminen

1. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. Valitse Maksu kassalle.

Bannerikuvan lisääminen

1. Valitse Banneri-kohdassa Käytä mukautettua taustaa -valintaruutu.

2. Lähetä kuvatiedosto valitsemalla Valitse tiedosto.

Logon lisääminen

1. Valitse Logo-kohdassa Kuva-alasvetovalikon vaihtoehto Mukautettu.

2. Voit ladata kuvatiedoston napauttamalla Valitse tiedosto -linkkiä.

3. Valitse Sijainti-alasvetovalikosta, haluatko kuvan näkyvän oikealla, vasemmalla vai keskellä.

4. Valitse logon koko Logon koko -luettelosta.

Pääsisällön pinta-alan mukauttaminen

1. Valitse Varsinaisen sisällön alue -kohdassa Käytä mukautettua taustaa -valintaruutu.

2. Tee jokin seuraavista:

- Lähetä kuvatiedosto valitsemalla Valitse tiedosto. - Klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse uusi väri väripaletista.

1. Valitse Lomakekentät-alasvetovalikosta, ovatko kentät valkoisia vai läpinäkyviä.

Tilauksen Yhteenveto-sivun mukauttaminen

1. Valitse Tilauksen yhteenveto -kohdassa Käytä mukautettua taustaa -valintaruutu.

2. Tee jokin seuraavista:

- Lähetä kuvatiedosto valitsemalla Valitse tiedosto. - Klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse uusi väri väripaletista.

Fonttiasetusten määrittäminen

• Valitse Typografia-kohdan alasvetovalikoista fontit, joita käytetään otsikoissa ja leipätekstissä.

Väriasetusten määrittäminen

• klikkaa Värit-kohdassa Korostusvärit-, Painikkeet- tai Virheet-väriruutuja ja valitse uudet värit väripaletista.

Teeman tyylin vaihtaminen

Voit palauttaa teeman yleiset asetukset oletusarvoihinsa. Kun palautat teeman tyylin, kaikki Yleiset asetukset -välilehdellä tekemäsi muutokset häviävät, mutta et menetä sisältöä, kuten tekstiä ja kuvia.

1. Klikkaa Yleiset asetukset -välilehteä.

2. Klikkaa Vaihda teeman tyyli -kohtaa.

3. Klikkaa Vaihda teeman tyyli -kohdan alapuolella olevaa painiketta. Tämän painikkeen nimi on yleensä teeman nimi.

4. Klikkaa Muuta tyyliä.