Narrative

Narrative on putiikkityylinen teema, joka on suunniteltu visuaaliseen tarinankerrontaan. Narrative-teema on ainutlaatuinen, sillä sen keskiössä ovat tarinaa kertovat kuvat. Oletusarvoisesti kotisivulla on täysileveä diaesitys, kuva tekstillä sekä video. Tällä ulkoasulla on vahva visuaalinen vaikutus. Sen avulla voit kertoa brändisi tarinan ilman suurta tekstimäärää.

Esimerkki verkkokaupasta, jossa käytetään Narrative-teemaa

Narrative on ihanteellinen teema, jos haluat:

• kertoa brändisi tarinan kuvien ja videoiden avulla
  • korostaa kaupan visiota, missiota tai arvoja
  • korostaa yksittäisen tuotteen tai pienen varaston ainutlaatuista muotoilua

Teemaeditori

Voit muokata teemaa teemaeditorilla. Teemaeditorin muokkaustyökalurivi on jaettu osioihin ja teeman asetuksiin.

Osioiden kautta voit muokata kaupan eri sivujen sisältöä ja asettelua. Teemojen asetusten avulla voit muokata kaupan fontteja ja värejä ja tehdä muutoksia sosiaalisen median linkkeihin ja kassalla maksuun.

Osiot ovat muokattavia sisällön lohkoja, jotka määrittävät verkkokaupassasi olevien sivujen ulkoasun.

• Koti-osioissa on ominaisuuksia, kuten diaesitys ja rekisteröinti uutiskirjeen vastaanottoa varten, joita voit lisätä, järjestää uudelleen tai poistaa. Kotisivullasi voi olla enintään 25 osiota.

• Jokaisella sivutyypillä on omat osionsa. Esimerkiksi tuotesivu-osiossa määritetään kunkin verkkokaupan tuotesivun asettelu.

• Sivun osiot ovat aina tietyissä paikoissa verkkokaupassa. Voit muokata niitä, mutta et voi järjestää niitä uudelleen tai poistaa niitä.

• Jokainen teema sisältää kiinteät osiot, kuten otsikko ja alatunniste, jotka näkyvät verkkokaupan jokaisella sivulla.

Voit oppia Narrative-teeman ainutlaatuisesta osioista ja siitä, miten voit mukauttaa niitä yrityksesi tarpeisiin.

Narrative sisältää seuraavat staattiset osat:

• Ylätunniste

• Diaesitys
  • Alatunniste
  • Tuotesivut
  • Kokoelman sivut
  • Kokoelmaluettelosivu
  • Blogi
  • Julkaisut
  • Ostoskorisivu

Dynaamiset osat

Voit muokata kotisivusi ulkoasua lisäämällä, järjestämällä uudelleen ja poistamalla dynaamisia osia. Jokaisessa teemassa on ainutlaatuinen valikoima valittavissa olevia dynaamisia osia.

Narrative sisältää seuraavat muuttuvat osat:

• Blogijulkaisut

• Kokoelmaluettelo
  • Esittelyssä oleva kokoelma
  • Galleria
  • Kohokohdat
  • Kuva tekstillä
  • Kuva päällä olevalla tekstillä
  • Esittelyssä oleva tuote
  • Uutiskirje
  • Kartta
  • Rich text
  • Suositukset
  • Video
  • Mukautettu sisältö
  • Esittelyssä-diaesitys

Ylätunniste

Ylätunniste-osa sisältää sisällön, joka näkyy kaupan jokaisen sivun yläosassa. Narrative-teemassa voit valita kaksi navigointivalikkoa, joita asiakkaat voivat käyttää napauttamalla navigointikuvaketta.

Voit myös muuttaa kauppasi ylätunnisteen ulkoasua tekemällä sen läpinäkyväksi, mikä tarkoittaa.

Voit mukauttaa ylätunniste-osaa seuraavasti:

1. Valitse Osat-välilehti.

2. Klikkaa Ylätunniste-osaa.

3. Klikkaa Logokuva-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Kirjoita Yksilöllisen logon korkeus (pikseleinä) -kenttään logon korkeus pikseleinä.

2. Valitse Ostoskorikuvake-luettelosta, haluatko näyttää ylätunnisteessa kassi- vai ostokorilogon.

3. Jos haluat muuttaa kaupan ylätunnisteen läpinäkyväksi, toimi seuraavasti:

1. Valitse Ota läpinäkyvä ylätunniste käyttöön kotisivulla.
    2. Valitse kuva, joka näytetään läpinäkyvän taustan päällä. Sinun täytyy ehkä valita toinen logo kuin se, jonka valitsit näytettäväksi ylätunnistesivulla. Saatat esimerkiksi tarvita valkoisen logon, joka näkyy tummemmalla taustalla.
    3. Klikkaa Läpinäkyvän ylätunnisteen kuvakkeiden väri -väripalettia ja valitse logokuvan ja navigointi- ja ostoskorikuvakkeiden väri.
  4. Valitse Ensisijainen navigointi -luettelosta ensisijainen valikko, joka tulee näkyviin, kun asiakas napauttaa navigointikuvaketta.

5. Valitse Toissijainen navigointi -luettelosta toissijainen valikko.

6. Klikkaa Tallenna.

Diaesitys

Voit luoda kotisivulle diaesityksen, joka sisältää enintään viisi vaihtuvaa kuva- tai videodiaa.

Dioissa kannattaa käyttää korkearesoluutioisia kuvia. Käytä kuvia, joiden koko on 4000 x 2200 pikseliä tai suurempi, mutta jotka eivät ylitä Shopifyn lähetysrajoituksia.

Koska diaesityksen koko ja muoto riippuvat asiakkaan laitteen koosta ja muodosta, diaesityksen kuvat rajautuvat joillakin näytöillä. Yritä käyttää kuvia, joiden keskipiste on keskellä, jotta jokaisen kuvan tärkeä osa on aina näkyvissä.

Lisätietoja diaesityksen kuvien parhaista käytännöistä on kohdassa Kuvien lähettäminen.

Diaesitys-osa sisältää seuraavat asetukset:

• Dian korkeus - Määritä diaesityksen korkeus. Valitse Mukauta ensimmäiseen kuvadian korkeuteen, jos haluat, että diaesityksen korkeus sovitetaan ensimmäisen kuvan korkeuteen.
  • Keskipainikkeet - Määritä diojen painikkeiden sijainti.
  • Näytä peittokuva - Lisää diojen päälle värikerros. Peittokuva voi helpottaa diaesityksen tekstin lukemista.
  • Peittokuvan väri - Määritä peittokuvan väri.
  • Läpikuultavuus - Määritä peittokuvan peittävyys.
  • Kuva - Lisää diaesitykseen kuvadia.
  • Kuvan tasaus - Valitse kuvan tärkein alue, johon diaesityksessä keskitytään.
  • Videon linkki - Lisää videon YouTube-linkki.
  • Kansikuva - Lisää videodiaan kansikuva. Kansikuva on näkyvissä, kun videota ei toisteta.
  • Otsikko - Lisää diaan otsikko.
  • Dian otsikko - Lisää diaan otsikko. Tämä näkyy diaesityksen alaosassa, kun diaesityksessä on useampi kuin yksi dia.
  • Tekstipainike - Lisää diaan tekstillä merkitty painike.
  • Painikelinkki - Linkitä painike verkkokaupan toiseen osaan.

Lisää etusivulle diaesitys

1. Klikkaa kohdan Narrative vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Diaesitys.

3. Mukauta diaesitystä asetusten avulla.

4. Klikkaa Tallenna.

Alatunniste

Alatunniste-osassa voit muokata sisältöä, joka näkyy kaupan jokaisen sivun alaosassa. Voit lisätä alatunnisteeseen seuraavat ominaisuudet:

• some-kuvakkeet
  • maksukuvakkeet
  • uutiskirjeen tilaus
  • parallaksi vieritys
  • enintään kaksi valikkoa

Verkkosivun alatunniste, joka näyttää valikon, uutiskirjeen tilauksen, tekijänoikeustekstin ja maksukuvakkeet.

Voit mukauttaa alatunniste-osaa seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Narrative vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Osat.

3. Klikkaa Alatunniste.

4. Lisää alatunnisteeseen some-kuvakkeita valitsemalla Näytä some-kuvakkeet. Voit linkittää kuvakkeet some-tileihin Some-asetuksista.

5. Lisää alatunnisteeseen maksukuvakkeita, kuten Mastercard tai PayPal, valitsemalla Näytä maksukuvakkeet.

6. Voit lisätä alatunnisteeseen uutiskirjeen tilauksen seuraavasti:

1. Valitse Näytä uutiskirjeen tilaus.
    2. Kirjoita Otsikko-kenttään uutiskirjeen tilauksen otsikko. Oletusotsikko on "Rekisteröidy ja pysy ajan tasalla".
    3. Syötä Alaotsikko-kenttään alaotsikko uutiskirjeen tilaamista varten. Oletusarvoisesti alaotsikko on "Kampanjat, tuoteuutuudet ja alennusmyynnit. Suoraan postilaatikkoosi.".
  7. Voit lisätä alatunnisteeseen valikon seuraavasti:

1. Klikkaa Lisää valikko.
    2. Voit muokata oletusvalikkoa valitsemalla Muokkaa valikkoa. Voit vaihtaa toiseen valikkoon valitsemalla Muuta ja valitsemalla sitten olemassa olevan valikon tai valitsemalla Luo valikko.
  8. Klikkaa Tallenna.

Tuotesivut

Tuotesivut-osassa voit lisätä tai poistaa seuraavia elementtejä:

• Määrän valitsin
  • Versioiden tiedot
  • Tuotemerkki tai myyjä
  • Versioiden kuvat
  • Dynaaminen kassapainike
  • Sosiaalisen median jakamispainikkeet
  • Tuotesuositukset

Voit muokata tuotesivujen asetuksia seuraavasti:

1. Valitse yläpalkin pudotusvalikosta Tuotesivut.

2. Klikkaa Osat.

3. Klikkaa Tuotesivut.

4. Voit näyttää määrän valitsimen valitsemalla Näytä määrän valitsin.

5. Voit näyttää versioiden tietoja, kuten "Koko" ja "Väri", valitsemalla Näytä versioiden tiedot. Näkyvissä olevat versioiden tiedot perustuvat tuoteversioille määritettyihin vaihtoehtojen nimiin.

6. Voit näyttää tuotemerkin tai myyjän valitsemalla Näytä tuotteen myyjä. Jotta tuotemerkki tai myyjä voidaan näyttää, sinun on lisättävä tuotteelle myyjä.

7. Jos haluat estää versioiden kuvien näyttämisen sivun alaosassa olevassa galleriassa, valitse Piilota versioiden kuvat galleriassa. Jos teet näin, näkyvissä on ainoastaan kuvia, jotka eivät liity versioihin.

8. Voit näyttää dynaamisen kassapainikkeen valitsemalla Näytä dynaaminen kassapainike.

9. Jos haluat näyttää sosiaalisen median jakamispainikkeet, valitse Näytä sosiaalisen median jakamispainikkeet.

10. Klikkaa Tallenna.

Lisää tai poista tuotesuosituksia

Voit näyttää suositeltuja tuotteita tuotesivuilla , jotta asiakkaat voivat helpommin tutustua muihin tuotteisiin, jotka saattavat kiinnostaa heitä.

1. Valitse yläpalkin pudotusvalikosta Tuotesivut.

2. Klikkaa Tuotesuosituksia.

3. Näytä dynaamiset suositukset -valintaruudun avulla voit näyttää tai piilottaa tuotesuosituksia tuotesivuilta.

4. Valinnainen: Jos haluat muuttaa suositeltujen tuotteiden yläpuolella näkyvää otsikkoa, syötä uusi nimi Otsikko-kenttään.

5. Valinnainen: Valitse miten tuotesuositukset näkyvät valintaruutujen avulla:

- Ota kuvien välistys käyttöön - Näytä tuotteen myyjä

1. Klikkaa Tallenna.

Kokoelman sivut

Voit määrittää kokoelman sivut niin, että asiakkaat voivat suodattaa ja lajitella kokoelman tuotteita. Voit myös valita, kuinka monta tuotetta näytetään.

Voit määrittää kokoelmasivujen ulkoasun seuraavasti:

1. Siirry kokoelmasivulle teemaeditorissa.

2. Valitse Osat-välilehti.

3. Valitse Kokoelmasivut.

4. Valitse luettelosta tuotteiden lukumäärä riviä kohti ja rivien määrä sivua kohti.

5. Jos myyt eri tuotemerkkien tai myyjien tuotteita ja haluat näyttää myyjän nimen tuotekuvan alapuolella, valitse Näytä tuotteen myyjä.

6. Jos haluat näyttää kokoelman kuvan sivun yläosassa, valitse Näytä kokoelman kuva.

7. Jos haluat, että asiakkaat voivat suodattaa kokoelman tuotetunnisteella, valitse Ota suodatus tunnisteella käyttöön.

8. Jos haluat näyttää lajitteluvalikon, valitse Ota kokoelman lajittelu käyttöön.

9. Klikkaa Tallenna.

Ostoskorisivu

Voit antaa asiakkaiden lisätä tilaukseensa huomautuksen. Ostoskorin huomautusten avulla asiakkaat voivat antaa erityisiä ohjeita tilauksen valmistelua tai toimittamista varten.

Kun asiakas kirjoittaa huomautuksen, se näkyy Shopify-hallinnassa tilauksen Huomautukset-kohdassa.

Voit lisätä huomautuskentän ostoskorisivulle seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Narrative vieressä Mukauta.

2. Valitse yläpalkin pudotusvalikosta Ostoskori.

3. Klikkaa Osat.

4. Klikkaa Ostoskorisivu.

5. Valitse Ota tilauskommentit käyttöön.

6. Klikkaa Tallenna.

Esittelyssä oleva kokoelma

Voit esitellä tiettyä kokoelmaa kotisivulla. Kokoelmien esittelyn avulla voit edistää myyntiä ja mainostaa uusia kokoelmia.

Voit lisätä esittelyssä olevan kokoelman seuraavasti:

1. Valitse Osat-välilehti.

2. Klikkaa Esittelyssä oleva kokoelma.

3. Valitse Kokoelma-luettelosta kokoelma, jota haluat esitellä.

4. Voit lisätä kuvien välistä etäisyyttä valitsemalla Ota kuvien väli käyttöön.

5. Kirjoita Otsikko-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän tämän osan yläosassa. Oletusteksti on "Esittelyssä oleva kokoelma".

6. Jos haluat näyttää myyjän tai tuotemerkin nimen jokaisen tuotekuvan alla, valitse Näytä tuotteen myyjät.

7. Jos haluat, että asiakkaat näkevät kaikki kokoelmassa olevat tuotteet, valitse Näytä "Näytä kaikki" -painike. Kun asiakas napauttaa tätä painiketta, näkyviin tulee kokoelmasivu, jolla näytetään kaikki tuotteet.

8. Jos haluat, että Näytä kaikki -painike on läpinäkyvä ja että siinä on kiinteä ääriviiva, valitse Käytä toissijaista painiketyyliä.

9. Valitse Tuotteet riviä kohti -luettelosta tuotemäärä, joka näytetään kullakin rivillä.

10. Valitse Rivit-luettelosta näytettävien tuoterivien määrä.

11. Klikkaa Tallenna.

Galleria

Galleria-osa on enintään kolmen kuvan sarja. Voit valita 13 yksilöllisen kuvakkeen luettelosta kuvakkeen, joka näytetään kunkin kuvan päällä. Voit myös linkittää kunkin kuvan URL-osoitteeseen tai kaupan sivuun.

Galleria-osa, jossa on kolme vierekkäistä kuvaa kissoista.

1. Valitse Osat-välilehti.

2. Klikkaa Galleria.

3. Valitse Sisältö-kohdassa Kuva.

4. Voit lisätä kuvan valitsemalla Kuva-kohdassa Valitse kuva ja tekemällä sitten jonkin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Valitse Kuvan tasaus -luettelosta, miten haluat tasata kuvan. Jos esimerkiksi valitset "Ylhäällä vasemmalla", kuva sijoitetaan osan vasempaan yläkulmaan.

2. Valitse Kuvake-luettelosta kuvan päällä näytettävä kuvake.

3. Kirjoita Teksti-kohtaan teksti, jonka haluat näkyviin kunkin kuvan Kuvateksti-kentässä.

4. Jos haluat, että kuvateksti linkittyy johonkin sivuun, tee jokin seuraavista:

1. Jos haluat linkittää tekstin kaupan johonkin sivuun, klikkaa Linkki-kenttää ja valitse kaupan sivu.
    2. Jos haluat linkittää tekstin jollekin verkkosivulle, kirjoita sivuston URL-osoite Linkki-kenttään.
  5. Klikkaa Tallenna.

Kuva tekstillä

Narrative sisältää Kuva tekstillä -osan, jonka avulla voit näyttää asiakkaille yksilöllisen viestin sisältävän kuvan.

Voit rajata kuvan pyöreäksi:

tai neliöksi:

Voit myös halutessasi olla rajaamatta kuvaa lainkaan. Voit sen sijaan valita kuvan tasauksen, jotta kuvan tärkeitä osia ei rajata pois, kun kuvaa katsellaan mobiililaitteilla. Jos esimerkiksi haluat, että kuvan alaosa ei rajaudu pois, koska se näyttää myytävän tuotteen, voit valita Bottom center -tasauksen, jotta kyseinen osa kuvasta ei rajaudu pois.

1. Valitse Osat-välilehti.

2. Klikkaa Kuva tekstillä.

3. Valitse Osan väli -luettelosta haluamasi osan koko. Vaihtoehdot ovat Pieni, Keskisuuri, Suuri tai Erittäin suuri.

4. Jos haluat lisätä taustavärin, klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse väri väripaletista.

5. Voit lisätä kuvan valitsemalla Kuva-kohdassa Valitse kuva ja tekemällä sitten jonkin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Jos haluat rajata kuvia tietyn muotoisiksi, valitse Kuvan rajaus -luettelosta joko Ympyrä tai Neliö.

2. Jos et halua rajata kuvia tiettyyn muotoon, tee seuraavaa:

1. Valitse Kuvan rajaus-luettelosta Ei mitään.
    2. Valitse Kuvan tasaus -luettelosta, miten haluat tasata kuvan. Jos esimerkiksi valitset "Ylhäällä vasemmalla", kuva sijoitetaan osan vasempaan yläkulmaan.
  3. Voit lisätä tekstin seuraavasti:

1. Kirjoita Otsikko-kenttään otsikkoteksti, jonka haluat näkyviin.
    2. Kirjoita Teksti-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän otsikon alla.
    3. Jos haluat näyttää painikkeen läpinäkyvänä painikkeena, jossa on kiinteä ääriviiva, valitse Käytä toissijaista painiketyyliä.
    4. Kirjoita Tekstipainike-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän painikkeessa.
    5. Liitä Painikelinkki-kenttään linkki URL-osoitteeseen tai valitse kaupan sivu klikkaamalla kenttää.

Voit mukauttaa asettelua seuraavasti:

1. Valitse Asettelu-kohdassa Asettelu tietokoneella -luettelosta, haluatko kuvan näkyvän tekstin vasemmalla vai oikealla puolella, kun sitä katsellaan tietokoneella.

2. Valitse Asettelu mobiililaitteella -luettelosta, haluatko kuvan näkyvän tekstin ylä- vai alapuolella, kun sitä katsellaan mobiililaitteella.

Kuva päällä olevalla tekstillä

Voit näyttää kotisivulla mukautetun viestin asiakkaille. Viesti voi kuvata tuotetta, toimia ilmoituksena tai toivottaa asiakkaat tervetulleiksi kauppaan.

Mukauta kuvaa, jonka päällä on tekstiä:

1. Valitse Osat-välilehti.

2. Klikkaa Kuva päällä olevalla tekstillä.

3. Valitse Osan väli -luettelosta haluamasi osan koko. Vaihtoehdot ovat Pieni, Keskisuuri, Suuri tai Erittäin suuri.

Lisää taustakuva:

1. Klikkaa Kuva-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Valitse Kuvan tasaus -luettelosta, miten haluat tasata kuvan. Jos esimerkiksi valitset "Ylhäällä vasemmalla", kuva sijoitetaan osan vasempaan yläkulmaan.

Lisää teksti:

1. Kirjoita Teksti-kohdassa tämän osan otsikko Otsikko-kenttään.

2. Kirjoita Teksti-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän tässä osassa.

3. Valitse Tekstin koko -luettelosta tekstin koko, joka voi olla joko Keskisuuri tai Suuri.

Lisää painike:

1. Jos haluat näyttää painikkeen läpinäkyvänä painikkeena, jossa on kiinteä ääriviiva, valitse Käytä toissijaista painiketyyliä.

2. Kirjoita Tekstipainike-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän painikkeessa.

3. Liitä Painikelinkki-kenttään linkki URL-osoitteeseen tai valitse kaupan sivu klikkaamalla kenttää.

Käytä peittokuvaa:

1. Valitse Peittokuva-kohdassa Näytä peittokuva.

2. Valitse peittokuvan väri napauttamalla Peittokuvan väri -väriruutua.

3. Valitse tekstin väri napauttamalla Tekstin väri -väriruutua.

1. Valitse Läpikuultavuus-luettelosta peittokuvan peittävyyden taso.

Uutiskirje

Voit lisätä kotisivulle uutiskirjeen tilaustoiminnon. Toiminnon avulla voit kerätä sähköpostiosoitteita sähköpostilla toteutettavia markkinointikampanjoita varten. Lisätietoja sähköpostimarkkinoinnista on Shopify-blogissa.

Verkkosivun uutiskirje-osa. Näkyvissä on asiakkaille tarkoitettu kenttä, johon he voivat syöttää sähköpostiosoitteensa, sekä painike, jossa lukee

Voit lisätä kotisivullesi uutiskirjeen tilauksen seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Narrative vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Osat.

3. Valitse Lisää osa > Uutiskirje.

4. Kirjoita Otsikko-kenttään uutiskirjeen tilauksen otsikko. Oletusotsikko on "Tilaa uutiskirje".

5. Syötä Alaotsikko-kenttään alaotsikko uutiskirjeen tilaamista varten. Oletusteksti on "Kampanjat, tuoteuutuudet ja alennusmyynnit. Suoraan postilaatikkoosi."

6. Syötä onnistumisilmoitus Onnistumisilmoitus-kenttään. Asiakkaat näkevät onnistumisilmoituksen, kun he ovat lähettäneet sähköpostiosoitteensa. Oletusarvoisesti onnistumisilmoitus on "Kiitos tilaamisesta".

7. Määritä uutiskirjeen tilauskentän tekstin väri napauttamalla Tekstin väri -väriruutua ja valitsemalla väri.

8. Määritä uutiskirjeen tilaus -osan taustaväri napauttamalla Taustaväri-väriruutua ja valitsemalla väri.

9. Klikkaa Tallenna.

Kartta

Voit lisätä etusivulle kartan. Kartta voi auttaa sinua mainostamaan kaupan sijaintia ja aukioloaikoja.

Voit lisätä kartan seuraavasti:

1. Valitse Osat-välilehti ja valitse Lisää osa.

2. Klikkaa Kartta.

3. Kirjoita Peittokuvan otsikko -kenttään teksti, jonka haluat näkyvän tämän osan yläosassa.

4. Kirjoita Osoite ja aukioloajat tekstinä -kenttään yrityksen liiketoiminnan tiedot.

5. Kirjoita Kartan osoite -kenttään yrityksen osoite.

6. Anna kelvollinen API-avain Google Mapsin API-avain -kenttään.

7. Lataa tai valitse Kuva-kentässä kuva, joka näytetään, jos kartta-osan latauksessa on ongelmia.

Video

Voit lisätä kotisivulle YouTube- tai Vimeo-videon. Videot voivat houkutella asiakkaita ja herättää kiinnostusta yritykseesi.

Voit lisätä kotisivulle videon seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Narrative vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Osat.

3. Valitse Lisää osa > Video.

4. Syötä videon otsikko Otsikko-kenttään. Otsikkoteksti näkyy videossasi, kunnes toisto-painiketta klikataan.

5. Syötä videon jakamislinkki Videon linkki -kenttään.

YouTuben jakamislinkki näyttää tältä: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. Lisätietoja YouTube-videon jakamislinkin kopioimisesta on tässä YouTube-ohjeartikkelissa.

Vimeo-jakamislinkki näyttää tältä: https://vimeo.com/281332510. Lisätietoja Vimeo-videon jakamislinkin kopioimisesta on tässä Vimeo-ohjekeskuksen artikkelissa.

6. Valinnainen: Lisää videolle kansikuva:

1. klikkaa Valitse kuva. Voit ladata kuvan tietokoneelta klikkaamalla Lataa. Jos haluat käyttää ilmaista kuvaa Burst-kuva-arkistosta, klikkaa Ilmaiset kuvat.
    2. Valitse kansikuvan tasaus valitsemalla sijainti Kuvan sijainti -pudotusvalikosta. Kuvan sijainnin avulla voit valita, minkä kuvan osan haluat pitää näkyvissä, kun kuvaa rajataan.
  7. Valinnainen: Lisää videoosi peittokuva, joka on värikerros videon ja otsikkotekstin välissä:

1. Valitse Näytä peittokuva.
    2. Määritä peittokuvan väri napauttamalla Peittokuva-väriruutua ja valitsemalla väri.
    3. Määritä tekstin väri napauttamalla Teksti-väriruutua ja valitsemalla väri.
    4. Määritä peittokuvan peittävyys valitsemalla prosenttiosuus Läpikuultavuus-liukusäätimestä.
  8. Klikkaa Tallenna.

Esittelyssä-diaesitys

Esittelyssä-diaesityksen avulla voit näyttää lisää tuotetietoja ilman, että asiakkaan täytyy poistua kotisivulta.

Voit esitellä tuotteen ominaisuuksia, uuden kokoelman tai tuotteen eri versioita. Diaesitys toimii parhaiten pienellä diamäärällä, koska sivun vieritys on lukittu, kun sivua selataan tietokoneella.

Kun sivua katsellaan mobiililaitteella, Esittelyssä-diaesitystä täytyy napauttaa tai nipistää avaamista ja katselua varten. Voit houkutella mobiiliasiakkaita avaamaan Esittelyssä-diaesityksen käyttämällä houkuttelevaa kansikuvaa sekä tekstiä, joka toimii "kannusteena".

Voit lisätä Esittelyssä-diaesitykseen enintään viisi diaa.

Muokkaa Esittelyssä-diaesitystä:

1. Valitse Osat-välilehti.

2. Klikkaa Esittelyssä-diaesitys.

Lisää kuvadia:

1. Valitse Sisältö-kohdassa Dia.

2. Klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse taustaväri väripaletista.

3. Klikkaa Kuva-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Kirjoita Otsikko-kenttään teksti, jonka haluat näyttää dian päällä.

2. Kirjoita Tekstipainike-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän painikkeessa.

3. Liitä Painikelinkki-kenttään linkki URL-osoitteeseen tai valitse kaupan sivu klikkaamalla kenttää.

Mukauta Esittelyssä-diaesityksen asetuksia:

1. Jos haluat näyttää diapainikkeet läpinäkyvänä painikkeena, jossa on kiinteä ääriviiva, valitse Käytä toissijaista painiketyyliä.

2. Jos haluat muuttaa tekstin väriä, klikkaa Dian otsikon väri -väriruutua ja valitse väri väripaletista.

3. Valitse Kannen asetukset -kohdassa Esittelyssä-diaesityksen kansikuva napauttamalla Valitse kuva ja tekemällä sitten jonkin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Syötä Otsikko-luettelosta teksti, jonka haluat näkyvän kansikuvassa.

2. Valitse Otsikon sijainti -luettelosta, näkyykö otsikkoteksti kansikuvan vasemmalla puolella vai sen keskellä. Tämä asetus koskee vain näkymää tietokoneella.

3. Valitse Peittokuva-kohdassa Näytä peittokuva.

4. Valitse peittokuvan väri napauttamalla Peittokuvan väri -väriruutua.

5. Valitse tekstin väri napauttamalla Tekstin väri -väriruutua.

6. Valitse Läpikuultavuus-luettelosta peittokuvan peittävyyden taso.

7. Klikkaa Tallenna.

Teeman asetukset Teeman asetuksilla voit mukauttaa verkkokaupan värejä ja typografiaa. Voit myös määrittää linkkejä sosiaalisen median tileihin, muokata ostoskorin asetuksia ja lisätä favicon-kuvakkeen.

Narrative sisältää seuraavat teeman asetukset:

• Värit
  • Typografia
  • Veto-ostoskori
  • Sosiaalinen
  • Favicon
  • Maksu kassalla

Värit

Voit valita värit verkkokauppasi eri osia varten.

Mukauta väriasetuksiasi

1. klikkaa Narrative-kohdan vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Värit.

4. Klikkaa jokaisen sisältötyypin kohdalla värimallia, niin saat värivalitsimen käyttöön. Äskettäin valittu -kohdassa näet värit, jotka olet äskettäin valinnut teemaan. Tällä hetkellä käytössä -kohta näyttää värit, joita käytät tällä hetkellä teeman muissa osissa.

Jos haluat asettaa värin läpinäkyväksi, klikkaa Ei mitään.

5. Klikkaa Tallenna.

Typografia

Voit asettaa verkkokauppasi fontin ja fonttikoon.

Muokkaa typografia-asetuksia

1. klikkaa Narrative-kohdan vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Typografia.

4. Käytä fontinvalitsinta napsauttamalla kunkin tekstityypin kohdalla Muuta.

5. Selaa fontteja käyttämällä hakukenttää tai napauttamalla Lataa lisää.

Jos haluat nähdä kaikki käytettävissä olevat fontit, katso Shopifyn fonttikirjastoa.

6. Klikkaa sen fontin nimeä, jota haluat käyttää.

7. Jos haluat vaihtaa fontin tyyliä, kuten valita lihavoinnin tai kursivoinnin, klikkaa Normaali. Klikkaa seuraavaksi tyyliä, jota haluat käyttää, ja klikkaa sen jälkeen Valitse-painiketta.

8. Klikkaa Tallenna.

Veto-ostoskori

Voit mukauttaa verkkokaupan ostoskorilaatikon asetuksia:

• Määritä veto-ostoskorin tyyli. Ostoskorilaatikko avautuu sivun oikealle puolelle, mikä tarkoittaa, että asiakkaat voivat lisätä tuotteita ostoskoriin siirtymättä pois tuotesivulta.
  • Anna asiakkaiden lisätä huomautus tilaukseensa. Ostoskorin huomautusten avulla asiakkaat voivat antaa erityisiä ohjeita tilauksen valmistelua tai toimittamista varten:

Ostoskorilaatikossa näkyvä tekstikenttä, jonka nimi on

Voit mukauttaa veto-ostoskorin asetuksia seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Narrative vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset.

3. Valitse Veto-ostoskori.

4. Määritä ostoskorille laatikkotyyli valitsemalla Näytä veto-ostoskori. Jos jätät tämän valintaruudun valitsematta, käytössä on kokosivun ostoskori.

5. Lisää veto-ostoskoriin kommenttikenttä valitsemalla Näytä tilauskommentti.

6. Klikkaa Tallenna.

Sosiaalinen

Voit lisätä tuotteisiin ja blogijulkaisuihin sosiaalisen median jakamispainikkeita, ja voit myös lisätä linkkejä sosiaalisen median tileillesi.

Voit muokata sosiaalisen median asetuksia seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Narrative vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Some.

4. Jos haluat ladata some-jakamiskuvan, klikkaa Some-jakamiskuva ‑kohdassa Valitse kuva tai Tutustu ilmaisiin kuviin.

5. Voit lisätä tuotteisiin ja blogijulkaisuihin sosiaalisen median jakamispainikkeita valitsemalla Sosiaalisen median jakaminen -kohdassa haluamasi tai kaikki valintaruudut.

Voit lisätä seuraavat jakamispainikkeet:

- Jaa Facebookissa - Twiittaa Twitterissä - Pinnaa Pinterestissä (ei voi käyttää blogijulkaisujen jakamiseen)

1. Jos haluat lisätä linkkejä sosiaalisen median tileille, syötä tiliesi linkit niille tarkoitettuihin kenttiin Tilit-kohdassa. Syötä täydelliset linkit, kuten https://instagram.com/shopify tai https://twitter.com/shopify.

Linkit sosiaalisen median tileihin näkyvät verkkokaupan alatunnisteessa.

2. Klikkaa Tallenna.

Favicon

Voit ladata suosikkikuvakkeen eli "favicon-kuvakkeen", joka tukee verkkokauppasi brändin luomista näyttämällä logosi seuraavissa paikoissa:

• verkkoselaimen välilehti
  • verkkoselaimen historia
  • työpöydällä olevat kuvakkeet
  • verkkokaupan nimen vieressä, kun verkkokauppa on lisätty kirjanmerkkeihin.

Narrative-teemassa paras favicon-koko on 32 x 32 pikseliä.

Näin voit ladata favicon-kuvakkeen:

1. Klikkaa Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset ‑välilehteä.

3. Klikkaa Favicon.

4. Klikkaa Favicon-kuva-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Klikkaa Tallenna.

Maksu kassalla

Voit mukauttaa kassasivua niin, että se sisältää seuraavat:

• mukautettu kuvabanneri sivun yläosassa
  • kaupan logo
  • taustakuva tai -väri varsinaisen sisällön alueella
  • mukautetut fontit ja tekstin värit.

Jos haluat nähdä muutokset niiden tekemisen aikana, siirry teemaeditorissa kassasivulle.

Kassasivun asetusten tarkasteleminen:

1. Klikkaa Mukauta.

2. Klikkaa Teeman asetukset ‑välilehteä.

3. Valitse Maksu kassalle.

Bannerikuvan lisääminen:

• Valitse Banneri-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista: - Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä.
    • Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia.
    • Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

Logon lisääminen:

1. klikkaa Logo-kohdassa Valitse kuva ja tee jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Valitse Sijainti-luettelosta, haluatko kuvan näkyvän oikealla, vasemmalla vai keskellä.

2. Valitse logon koko Logon koko -luettelosta.

Kassasivun taustan vaihtaminen:

Voit näyttää kassasivulla taustakuvan tai valita taustavärin. Taustakuvien kuvat näytetään ruudukkomuodossa.

1. Valitse Varsinaisen sisällön alue -kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta. - Klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse uusi väri väripaletista.

1. Valitse Lomakekentät-luettelosta, ovatko kentät valkoisia vai läpinäkyviä.

Tilauksen yhteenveto -sivun taustan muuttaminen:

1. Valitse Tilauksen yhteenveto -kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista: - Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä.
    • Jos haluat valita Shopifyn Burst-kuva-arkistossa olevan kuvan, klikkaa Ilmaiset kuvat -välilehteä. Voit nyt syöttää hakusanan tai selata kuvaluokkia.
    • Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.
    • Klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse uusi väri väripaletista.

Fonttiasetusten määrittäminen:

• Valitse Typografia-kohdan luetteloista fontti, jota käytetään otsikoissa ja leipätekstissä.

Väriasetusten määrittäminen:

• klikkaa Värit-kohdassa Korostusvärit-, Painikkeet- tai Virheet-väriruutuja ja valitse uudet värit väripaletista.

Vaihda teeman tyyli

Voit palauttaa teeman yleiset asetukset oletusarvoihinsa. Kun palautat teeman tyylin, kaikki Yleiset asetukset -välilehdellä tekemäsi muutokset häviävät, mutta et menetä sisältöä, kuten tekstiä ja kuvia.

1. Klikkaa Yleiset asetukset -välilehteä.

2. Klikkaa Vaihda teeman tyyli -kohtaa.

3. Klikkaa Vaihda teeman tyyli -kohdan alapuolella olevaa painiketta. Tämän painikkeen nimi on yleensä teeman nimi.

4. Klikkaa Muuta tyyliä.