Verkkokaupan verkon tehokkuus

Verkkokauppasi Verkon tehokkuus -dashboard mittaa latausnopeutta, vuorovaikutteisuutta ja visuaalista vakautta. Nämä tulokset auttavat sinua ymmärtämään, miten vierailijat kokevat verkkosivustosi ensimmäisestä latautuvasta sivusta aina asetteluiden muutoksiin, jotka saattavat johtua pop-up-sisällöstä.

Tässä osiossa

Miten verkon tehokkuutta mitataan?

Verkkotehoa mitataan suorituskykymittareilla, joita kutsutaan Core Web Vital -mittareiksi.

Core Web Vitals -mittarit sisältää seuraavat suoritusmittaukset:

• Largest Contentful Paint (LCP): mittaa latausnopeuden sen perusteella, kuinka nopeasti suurin elementti tai pääsisältö näkyy vierailijoille. Hyvä LCP-tulos saadaan, kun pääsisältö ladataan 2,5 sekunnin kuluessa sivun latautumisen jälkeen.
  • First Input Delay (FID): mittaa vuorovaikutusta sen perusteella, kuinka kauan sivulta kuluu tulla responsiiviseksi käyttäjän toiminnoille, kuten linkin tai painikkeen klikkaamiselle. Alle 100 millisekunnin FID-tulosta pidetään hyvänä tehokkuutena, jolloin sivu muuttuu nopeasti vuorovaikutteiseksi.
  • Cumulative Layout Shift (CLS): mittaa visuaalisen vakauden sen perusteella, kuinka paljon sisältö siirtyy odottamattomasti latauksen aikana. Hyvänä suorituskykynä pidetään CLS-tulosta, joka on alle 0,1.

Core Web Vital -mittareiden lisäksi Google arvioi myös muita tekijöitä, kuten mobiiliyhteensopivuutta, turvallista selausta, HTTPS-suojausta ja päällekkäisiä interstitiaaleja, jotka ovat sivun elementtejä ja jotka estävät sisällön kattavan näkymän, kuten myynninedistämiseen liittyvät ponnahdusikkunat tai iän vahvistukset. Nämä tekijät yhdessä auttavat arvioimaan verkkosivun tehokkuutta ja käyttäjäkokemusta.

Miksi verkon tehokkuus on tärkeää?

Verkkokaupan tehokkuus vaikuttaa asiakkaiden kokemuksiin, konversioasteeseen ja kaupan löydettävyyteen.

Kokemus ja konversio

Kun verkkokauppasi latautuu nopeasti ja vuorovaikutus on sujuvaa, se tarjoaa positiivisen kokemuksen kaikille kävijöille riippumatta heidän laitteestaan tai yhteysnopeudesta. Jos sivusto on hidas tai vaikea navigoida, kävijät poistuvat todennäköisemmin ennen kuin he ostavat jotain. Parantamalla kauppasi verkon tehokkuutta voit parantaa käyttäjäkokemusta ja lisätä konversioasteita.

Löydettävyys

Hakukoneet, kuten Google , käyttävät sivun nopeutta sijoitustekijänä. Jos verkkokaupan sivut toimivat huonosti kaikilla Core Web Vital -mittareilla, ne saattavat saada matalamman arvion, vaikka kauppasi olisi muuten optimoitu hakukoneita varten. Parantamalla verkon tehokkuutta parannat kauppasi mahdollisuuksia saada korkeamman sijoituksen hakutuloksissa ja parempaa näkyvyyttä yrityksellesi.

Verkkokaupan ominaisuudet vs. verkkotehokkuus

Verkkokaupassasi on joukko ominaisuuksia, kuten teemakoodi, sovelluksia, kuvia, videoita, karuselleja, sosiaalisen median syötteitä ja analytiikkaa. Nämä ominaisuudet voivat parantaa kävijäkokemusta ja laajentaa sivustosi ominaisuuksia.

Jokainen verkkokauppaan lisäämäsi ominaisuus voi kuitenkin vaikuttaa kaupan Core Web Vital -mittareihin. Jotkin ominaisuudet voivat hidastaa sivustoasi tai luoda odottamattomia toimintoja, jotka voivat vaikuttaa käyttäjäkokemukseen.

Kun harkitset ominaisuuden lisäämistä kauppaasi, sinun on punnittava ominaisuuden hyötyjä ja sen vaikutuksia Core Web Vital -mittareihin. Sinun on löydettävä käyttäjäkokemuksen ja verkkotehokkuuden välinen tasapaino.

Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset, kun harkitset kaupan ominaisuuksia:

• Mitä auttaa asiakkaita tekemään ostopäätöksen kaupasta?

• Harkitse esimerkiksi sitä, haluaako asiakkaasi mieluummin nähdä yksinkertaisen etusivun, jolla on linkki yksityiskohtaisille tuotesivuille, vai tehokkaamman etusivun, jolla he voivat nopeasti katsella ja ostaa tuotteita.
  • Mitä toiminnallisuutta sivun yläosassa pitäisi olla, jotta voit ohjata muuntoa?

• Esimerkiksi brändäyselementit, esittelykuvat ja ostoskorit ovat kaikki ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa suorituskykyyn mutta lisätä konversiota.
  • Mitä toimintoja voit myöhemmin ladata, kun asiakkaat selaavat sivua?

• Esimerkiksi analytiikkaa ja tuotearvostelua ei tarvitse ladata välittömästi, kun asiakas vierailee kaupassa. Saatat joutua konsultoimaan teemaa tai sovelluskehittäjiä, jotta ymmärrät, latautuuko ominaisuus heti.

Verkon tehokkuus -dashboardiin perehtyminen

Tutustu kauppasi tehokkuuteen Core Web Vital -mittareiden perusteella tarkastelemalla Verkon tehokkuus -dashboardia. Tämä dashboard näyttää, miten kauppasi sijoittuu kaikkien kolmen Core Web Vital -mittarin perusteella ja tarjoaa hyödyllisiä tietoja tehokkuuden parantamista varten.

Voit myös tutkia tekijöitä, jotka vaikuttavat verkkosi tehokkuuteen, ja sitä, miten niihin vaikutetaan.