Teemasi laajentaminen

Shopify-teemat tarjoavat monia asetuksia ja mukautusvaihtoehtoja. Teemoissa saattaa kuitenkin olla ominaisuuksia, joita oma teemasi ei tarjoa, tai haluat ehkä mukauttaa edelleen teemaasi. Saatat esimerkiksi haluta näyttää tuotearvosteluja kaupassasi, jonka voit tehdä asentamalla jonkin sovelluksen. Jos haluat laajentaa teemasi toiminnallisuutta, voit tehdä sen jollakin seuraavista tavoista.

Lisää mukautettu HTML- tai Liquid-koodi

Joissakin teemoissa on asetuksia, joilla voit lisätä HTML- tai Liquid-koodinpätkiä käytettäväksi asetuksen sisältävässä malleissa, osioissa tai lohkossa. Näiden asetusten avulla voit turvallisesti lisätä verkkokauppaasi mukautettua koodia muokkaamatta suoraan teeman koodia, mikä varmistaa sen, että teemaasi voidaan päivittää automaattisesti.

Voit käyttää näitä asetuksia seuraavissa toiminnoissa:

• Mukautetun Liquid-osion avulla voit lisätä Liquid-muuttujia kohtiin, jossa ne ovat yrityksesi kannalta järkeviä. Voit esimerkiksi sisällyttää toimituskäytäntösi tuotesivullesi.
  • Mukautetun Liquid-osan avulla voit lisätä koodin, joka tarvitaan sovelluksen integroimiseen teemaasi.

Lisätietoja siitä, onko teemassasi mukautettu HTML- vai Liquid-vaihtoehto, on teemasi dokumentaatiossa.

Liquid-asetusten avulla voit käyttää vain rajoitetusti Liquid-objekteja ja -tunnisteita. Lisätietoja objekteista ja tunnisteista, joita voit käyttää Liquid-asetuksissa, on Liquid-asetusdokumentaatiossa osoiteessa Shopify.dev.

Sovelluksen asentaminen

Voit asentaa sovelluksen lisätäksesi ominaisuuksia ja integrointeja teemaasi. Löydät sovelluksia Shopify App Storesta.

Verkkokauppasovellukset voivat integroitua teemaasi seuraavilla tavoilla:

• Sovelluslohkiona: Sovelluslohkojen avulla voit lisätä sovellustoimintoja juuri siihen kohtaan, jossa haluat käyttää niitä sitä teemassasi. Sovelluslohkoja voidaan lisätä, poistaa ja mukauttaa teemaeditorin avulla.

Sovelluslohkoja voidaan käyttää vain Online Store 2.0:n teemoissa. Jos käytät vanhempaa teemaa, lue sovelluslistaus ja dokumentaatio, josta selviää, onko sovellus yhteensopiva teemasi kanssa.

• Sovellusten upotuksina: Sovelluksen upotus tarkoittaa sovelluksen mukana toimitettuja elementtejä, jotka leijuvat tai näkyvät peittokuvana teeman päällä ilman tai jotka tuovat verkkokauppaasi koodia ilman, että ne näkyvät asiakkaillesi. Voit aktivoida, deaktivoida ja esikatsella upotettuja elementtejä teemaeditorin avulla.

• Mukautettuna koodina lisättynä: Jotkut sovellukset lisäävät koodia suoraan teemasi koodiin, mikä lisää teeman toiminnallisuutta. Voit mukauttaa sovellusta sovellusasetuksilla tai teemaeditorin avulla.

Jos teemassasi on tarjolla mukautettu Liquid -osio, voit ehkä lisätä sovelluskoodisi teemaeditorissa mukautettuun Liquid-osioon sen sijaan, että muokkaisit teemakoodiasi suoraan.

Muokkaa teeman koodia

Voit tehdä yksityiskohtaisia muutoksia verkkokauppaasi muokkaamalla teemasi koodia. Teematiedostot sisältävät Liquid-,Shopifyn mallikielen, HTML-, CSS-, JSON- ja JavaScript-elementtejä. Muokkaa teeman koodia vain, jos hallitset HTML- ja CSS-kieltä ja sinulla on perustiedot Liquidista.

Jos muokkaat teemasi koodia, saatat tehdä siitä sellaisen, että se ei enää kelpaa automaattisille päivityksille. Muokkaa teeman koodia vain, jos et voi tehdä tarvittavia muutoksia käyttämällä HTML- tai Liquid -asetusta tai jotain Shopify-sovellusta.

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, Shopify-tuki voi auttaa sinua tekemään tiettyjä mukautuksia teeman koodiin. Luettelo käytettävissä olevista mukautuksia on teemasi dokumentaatiossa. Lue lisää teemojen tuesta.

Voit muokata teemasi koodia seuraavilla tavoilla:

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?