Laajenna teemaasi sovelluksilla

Voit asentaa sovelluksen lisätäksesi ominaisuuksia ja integrointeja teemaasi. Löydät sovelluksia Shopify App Storesta.

Sovellukset voidaan integroida teemaasi seuraavilla tavoilla:

• Sovelluslohkona:Sovelluslohkojen avulla voit lisätä sovellustoimintoja juuri siihen kohtaan teemassasi, jossa haluat käyttää sitä. Teemaeditorin avulla voit lisätä, poistaa, esikatsella ja mukauttaa sovelluslohkoja sekä muuttaa niitten paikkoja.
  • Sovelluksen upotuksena:Sovelluksen upotus tarkoittaa sovelluksen mukana toimitettuja elementtejä, jotka leijuvat tai näkyvät peittokuvana teeman päällä, tai jotka tuovat verkkokauppaasi koodia ilman, että ne näkyvät asiakkaillesi. Voit aktivoida, deaktivoida, esikatsella ja muokata sovellukseen upotettuja elementtejä teemaeditorin avulla.
  • Mukautettuna koodina lisättynä:Jotkut sovellukset lisäävät koodia suoraan teemasi koodiin, mikä lisää teeman toiminnallisuutta. Voit mukauttaa sovellusta sovellusasetuksilla tai teemaeditorin avulla.

Sovelluslohkot

Sovellusten mukana voi tulla lohkoja, jotka voidaan lisätä jonkin osion lohkoiksi tai mallin osioiksi. Näin voit lisätä sovellustoimintoja juuri siihen kohtaan sivulla, johon kyseisen toiminnon haluat. Sovelluslohkoja voidaan lisätä, poistaa, muokata ja mukauttaa teemaeditorin avulla. Sovelluslohkot saattavat olla yhteensopivia vain tiettyjen sivutyyppien kanssa. Esimerkiksi kokotaulukkosovellus saattaa olla yhteensopiva vain tuotesivujen kanssa.

Osiossa käytettävä sovelluslohko:

An app block being used in a section.

Sovelluslohko, jota käytetään mallin osiona:

An app block being used as a section in a template.

Sovelluslohkojen tuki osioissa

Osa teeman osioista ei välttämättä tue sovelluslohkoja. Jotta voisit tunnistaa, mitkä teeman osiot tukevat sovelluslohkoja, perehdy teemasi dokumentaatioon tai ota yhteyttä teeman kehittäjään.

Jos osio tukee sovelluslohkoja ja olet asentanut yhteensopivan sovelluksen, lohkovalitsimessa näkyy Sovelluksen osio.

Sovelluslohkon lisääminen osioon

1. Siirry sille sivulle ja siihen osioon, johon haluat lisätä sovelluslohkon.
  2. Klikkaa Lisää lohko.
  3. Valitse pudotusvalikon Sovellukset-osiosta sovelluslohko, jonka haluat lisätä osioon.
  4. Valinnainen: siirrä sovelluslohko siihen paikkaan, jossa haluat sen olevan osiossa, ja mukauta lohkoa käytettävissä olevien asetusten avulla.
  5. Napauta Tallenna.

Sovelluslohkon lisääminen malliin

1. Siirry sivulle, jolle haluat lisätä sovellusosion.
  2. Napauta Lisää osio.
  3. Valitse pudotusvalikon Sovellukset-osiosta sovellus, jonka haluat lisätä sivulle.
  4. Valinnainen: siirrä sovelluslohko siihen paikkaan sivulla, jossa haluat sen olevan, ja mukauta lohkoa käytettävissä olevien asetusten avulla.
  5. Napauta Tallenna.

Sovellus lisätään lohkoksi Sovellukset-osioon. Voit halutessasi lisätä osioon lisää sovelluslohkoja. Voit myös lisätä sivulle useita Sovellus-osioita.

Sulautetut sovellukset

Sovelluksen upotus tarkoittaa sovelluksen mukana toimitettuja elementtejä, jotka leijuvat tai näkyvät peittokuvana teeman päällä, tai jotka tuovat verkkokauppaasi koodia ilman, että ne näkyvät asiakkaillesi. Tällaisia ovat esimerkiksi kauppasi kulmassa näkyvä chattisovellus tai kauppaasi upotuksena lisätty analytiikka- tai seurantasovellus. Upotetut sovellukset voidaan aktivoida, deaktivoida ja mukauttaa teemaeditorin avulla. Upotettuja sovelluksia voidaan käyttää missä tahansa teemaversiossa.

An app embed block.

Aktivoi upotettu sovellus

1. Napauta teeman asetuksia.
  2. Klikkaa Sovelluksen upotus -välilehteä.
  3. Klikkaa vaihtokytkintä sen upotetun sovelluksen vieressä, jonka haluat aktivoida.
  4. Valinnainen: tarkastele sovelluksen upotusasetuksia klikkaamalla sovelluksen upotusnimen vieressä olevaa kuvaketta.

Teemakoodiin lisätyt sovellukset

Jotkin sovellukset lisäävät suoraan koodia teemasi lisätäkseen teemaan toimintoja. Kun olet asentanut sovelluksen, saatat saada perehdytysohjeita, joihin sisältyy ohjeita oman koodisi toiminnallisuuden muokkaamiseksi sellaiseksi, että koodisi näkyy haluamassasi paikassa teemassa. Voit mukauttaa sovellusta sovellusasetuksissa tai teemaeditorin avulla.

Jos teemassasi on tarjolla mukautettu Liquid -osio, voit ehkä lisätä sovelluskoodisi teemaeditorissa mukautettuun Liquid-osioon sen sijaan, että muokkaisit teemakoodiasi suoraan.