Teeman koodin muokkaaminen

Voit tehdä yksityiskohtaisia muutoksia verkkokauppaasi muokkaamalla teeman koodia. Suurin osa teeman muodostavista tiedostoista sisältää Shopifyn Liquid-mallinnuskieltä. Teematiedostot sisältävät myös HTML-, CSS-, JSON- ja JavaScript-elementtejä. Muokkaa teeman koodia vain, jos HTML ja CSS ovat sinulle tuttuja ja sinulla on perustiedot Liquidista.

Jos muokkaat teemasi koodia, saatat tehdä siitä sellaisen, että se ei enää kelpaa automaattisille päivityksille. Muokkaa teeman koodia vain, jos et voi tehdä tarvittavia muutoksia käyttämällä HTML- tai Liquid -asetusta tai jotain Shopify-sovellusta.

Jos haluat lisätä mukautettuja ominaisuuksia tai koodia, mutta sinulla ei ole kokemusta verkkosivustojen kehittämisestä HTML: n, CSS: n ja JavaScriptin avulla, harkitse Shopify Expert-asiantuntijan palkkaamista.

Ennen kuin mukautat teemaa

Seuraavat tehtävät on hyvä tehdä ennen kuin mukautat teemaa:

• Luo varmuuskopio kopioimalla teema. Tarvittaessa voit nyt helposti hylätä muutokset ja aloittaa uudelleen.
  • Varmista, että ymmärrät, minkä tasoista tukea on käytettävissä.
  • Katso lisätietoja kuvien lataamista koskevista vaatimuksista ja parhaista käytännöistä.

Muokkaa teeman koodia

Voit muokata teemasi koodia.

Toimi näin:

1. Klikkaa Toiminnot > Muokkaa koodia.

Koodieditorissa teematiedostojen hakemisto näkyy vasemmalla ja tiedostojen tarkastelu- ja muokkausosio oikealla.

Voit laajentaa koodieditorin koko näyttöön napauttamalla laajenna-kuvaketta:

Laajenna-kuvake

Voit palauttaa sivun normaaliksi napauttamalla pienennä-kuvaketta:

Pienennä-kuvake

Kun klikkaat vasemmalla olevassa hakemistossa olevaa tiedostoa, se avautuu koodieditoriin. Voit avata ja muokata useita tiedostoja kerralla. Muokattujen tiedostojen nimen vieressä näkyy piste:

Teematiedostojen hakemisto, jossa näkyy violetti piste muokattujen tiedostojen vieressä

Näin voit seurata, mihin olet tehnyt muutoksia.

Palaa teemasi vanhaan versioon

Jos olet muuttanut teematiedostoja ja haluat palauttaa ne, voit yksitellen palauttaa .liquid-tiedostot kellonaikaan ja päivämäärään, ennen kuin teit muutokset.

1. Klikkaa Mallit-ylätunnisteen alta yhtä äskettäin muokkaamaasi .liquid-tiedostoa.

avaa liquid-tiedosto

2. Klikkaa tiedostonimen .liquid viereltä kohtaa Vanhemmat versiot.

vanhemmat versiot

3. Valitse vanhempi versio klikkaamalla pudotusvalikkoa. Päivämääräleiman klikkaaminen palauttaa koodin kyseiseen tallennettuun versioon.

palautusesimerkki

4. Valinnainen: Valitse Esikatselu ja katso, korjaantuiko virhe.

Tumma tila

Kun koodieditori laajennetaan koko näyttöön, voit vaihtaa editorin värimallia Vaalea- ja Tumma-vaihtoehtojen välillä napauttamalla sivun alaosassa olevia painikkeita.

Lisätietoja tumman editorin hyödyistä on Shopify Partners -blogin julkaisussa The Power of the Dark Side: Dark User Interfaces (Tumman sivun voima: tummat käyttöliittymät).

Teeman koodin mukauttamista koskevat tutoriaalit

Teeman koodin mukauttamista koskevien tutoriaalien avulla voit tehdä muutoksia verkkokauppaasi. Tutoriaalit on järjestetty muokattavan sivutyypin tai ominaisuuden mukaan.

Teeman mukauttamisen tutoriaalit jaetaan teema-arkkitehtuurin käyttämien versioiden mukaan. Opi, miten voit tunnistaa teema-arkkitehtuurin version.

Hanki apua mukautuksia varten

Jos tarvitset tukea teeman muuttamiseen, voit ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Voit myös katsoa muita tukivaihtoehtoja teemojen mukautusta varten kohdasta Teemojen tuen lisävaihtoehtoja.