Teeman muokkaaminen

Teemaa muokkaamalla voit mukauttaa verkkokaupan sisältöä, pohjaa, typografiaa ja värejä. Jokaisessa teemassa on osia ja asetuksia, joiden avulla voit muuttaa kaupan käyttötuntumaa muokkaamatta koodia.

Ennen kuin mukautat teemaa

Seuraavat tehtävät on hyvä tehdä ennen kuin mukautat teemaa:

• Luo varmuuskopio kopioimalla teema. Tarvittaessa voit nyt helposti hylätä muutokset ja aloittaa uudelleen.
  • Varmista, että ymmärrät, minkä tasoista tukea on käytettävissä.
  • Katso lisätietoja kuvien lataamista koskevista vaatimuksista ja parhaista käytännöistä.

Teeman sisällön ja asetusten muokkaaminen

Toimi näin:

Eri tyyppisillä sivuilla on erilaiset teemaosiot. Kun avaat teemaeditorin, näyttöön tulevat ensin etusivun osiot. Voit siirtyä muiden sivujen osioihin valitsemalla sivutyypin sivun yläosan pudotusvalikosta:

Teemaeditorin pudotusvalikko

Teemaeditorin avulla voit muokata kaupassasi näkyvää sisältöä valitsemalla ja muokkaamalla teeman osia. Voit myös muuttaa kaupan ulkoasua, tuntumaa ja toiminnallisuutta käyttämällä yleisiä teeman asetuksia.

Lisätietoja osien ja teeman asetusten muokkaamisesta on kohdassa Osat ja Teeman asetukset.

Teemaeditori

Teemaeditori näyttää sivupalkissa olevan mallin kaiken sisällön puunäkymän. Laajenna osan säntäys käyttämällä laajennuskuvaketta lohkojen näyttäminen tai pienennä lohkot pienennä kuvakkeen avulla. Voit klikata mitä tahansa osiota tai lohkoa tarkastellaksesi sen asetuksia.

Näet lohkot laajentamalla ja pienentämällä osioita

Sivupalkin tilat

Teemaeditori tarjoaa kaksi lisätilaa, jotka voivat käyttää koko näytön tilaa.

Kaksinkertainen sivupalkkitila on laajempia selainikkunoita ja suurempia näyttöjä varten. Yhden sivupalkin tila on käytössä kapeammissa selainikkunoissa ja pienemmissä näytöissä. Sivupalkkitila määrittää, missä asetuspaneeli näkyy editorissa.

Kahden sivupalkin tila

Jos näytön koko on suurempi kuin 1 600 pikseliä ja selainikkuna on kokonaan laajennettu tai laajennettu vähintään 1 600 pikselin leveyteen, näytöllä on kaksi sivupalkkia. Vasemmalla olevassa sivupalkissa on navigointipaneeli, oikeanpuoleisessa asetuspaneeli.

Asetuspaneeli näkyy näytön oikeassa reunassa kahden sivupalkin tilassa

Yhden sivupalkin tila

Kapeammissa selaimissa on vain yksi sivupalkki, joka säästää tilaa teeman esikatselulle. Kun klikkaat osaa tai lohkoa muokataksesi sitä, asetuspaneeli avautuu sivupalkissa navigointipaneelin päälle.

Asetuspaneeli näkyy navigointipaneelin peittokuvana yhdessä sivupalkkitilassa

Osat ja lohkot

Osioiden ja lohkojen luettelossa näkyvät oletusarvoisesti kaikki sivun osien lohkot.

Ylä- tai alatunnisteen muodostavat osat on pienennetty oletusarvoisesti, mutta näet ne, jos klikkaat laajennuskuvaketta osion nimen vieressä.

Osien poistaminen

Voit poistaa mallista osion tai lohkon kunkin tuotteen asetusnäytössä. Poista osio -painike näkyy osion asetusten alaosassa.

Osion poistaminen Poista osio -painikkeella

Toimi näin:

1. Napauta teemaeditorin sivupalkissa osiota tai lohkoa, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa Poista osa tai Poista lohko.
  3. Napauta Tallenna. Jos muokkaat julkaistua teemaa, napauta Julkaise tallentaaksesi muutokset ja julkaisemalla ne kaupassasi.

Lohkojen piilottaminen

Voit piilottaa minkä tahansa osion tai lohkon käyttämällä silmäkuvaketta.

Osion poistaminen Poista osio -painikkeella

Mallit

Voit käyttää kaikkia teemasi malleja teemaeditorin yläpalkissa olevasta sivunvalitsimesta.

Jos käytät Online Store 2.0:n teemaa, voit myös luoda uuden mallin suoraan sivunvalitsimesta klikkaamalla Uusi malli -valintaa.

Mallien esikatseleminen tiettyjen resurssien kanssa

Kun tarkastelet mallia, näet, miltä se näyttää kaupassasi olevien yhteensopivien resurssien kanssa käytettynä. Jos esimerkiksi tarkastelet tuotemallia, voit testata sitä millä tahansa kauppasi tuotteella.

Toimi näin:

1. Valitse teemaeditorin sivuvalitsimesta malli, jota haluat esikatsella.
  2. Klikkaa navigointipaneelin Esikatselu-osiossa Muuta.
  3. Valitse Valitse-valikosta resurssi, jota haluat esikatsella.

Toimintojen peruuttaminen ja toistaminen

Kumoa muutokset ja tee ne uudelleen

Kumoa-painike peruuttaa viimeisimmän muutoksen, ja Tee uudestaan ‑painike palauttaa kumoamasi muutoksen. Kun klikkaat Kumoa-painiketta useammin kuin kerran, tekemäsi muutokset kumotaan yksi kerrallaan. Kumoa- ja Tee uudestaan -painikkeet sijaitsevat teemaeditorin työkalupalkissa.

Teemaeditorin työkalupalkin Kumoa- ja Toista-painikkeet

Klikkaa Kumoa-painiketta, kun haluat peruuttaa seuraavat muutokset:

• osioiden lisääminen, uudelleenjärjestäminen ja poistaminen
  • värien, fonttien ja muiden asetusten muuttaminen Teeman asetukset -välilehdellä
  • teeman tyylin nollaaminen.

Asiakirjojen tarkasteleminen, tuen saaminen ja teemaversion tarkistaminen

Linkit teeman asiakirjoihin ja tukitiedot ovat valikkopalkin Lisää -valikkossa. Tässä valikossa voit myös tarkistaa teemaversion ja sisällöntuottajan tiedot.

Pääset teeman tietoihin lisää-painikkeella.

Vinkki Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, näet sen osioiden ja asetusten yksityiskohtaiset kuvaukset valitsemalla Ilmaiset Shopify-teemat ja napsauttamalla teeman nimeä.

Lisätietoja maksullisten teemojen osista ja asetuksista on teeman dokumentaatiossa.

Hanki apua mukautuksia varten

Jos tarvitset tukea teeman muuttamiseen, voit ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Voit myös katsoa muita tukivaihtoehtoja teemojen mukautusta varten kohdasta Teemojen tuen lisävaihtoehtoja.