Vanhan teeman rakenne

Vaikka jokainen teema on erilainen, kaikilla teemoilla on joitakin yhteisiä ominaisuuksia. Kaikilla vanhoilla teemoilla on samat peruselementit, kuten osat ja asetukset. Niiden avulla voit myös käyttää samantyyppisiä sivuja, ja kaikkiin sivuihin sisältyy joitakin vakioelementtejä. Seuraavat elementit ja sivutyypit muodostavat teeman rakenteen.

Kohdat

Teeman sisältö on rakennettu osioiden avulla. Osiot ovat muokattavia sisältölohkoja, jotka määrittävät verkkokaupan eri sivujen ilmeen ja ulkoasun. Voit lisätä, poistaa, muokata ja mukauttaa osia päivitetyn teemaeditorin avulla.

Shopifyn teemoilla on seuraavanlaisia osia:

• Staattiset osat: Staattiset osat ovat aina tietyissä kohdissa verkkokauppaa. Näitä osia ei voi poistaa tai järjestää uudelleen. Staattiset osat saattavat sisältää ylä- tai alatunnisteita, navigointiosia tai sivuilla, kuten tuotesivuilla ja kokoelmasivuilla, olevia sisältöosia. Esimerkiksi tuoteosassa määritetään verkkokauppasi kunkin tuotesivun ulkoasu.
  • Muuttuvat osat ovat valinnaisia osia, joiden avulla voit mukauttaa etusivusi pohjaa. Jokaisessa teemassa on ainutlaatuinen valikoima valittavissa olevia muuttuvia osia. Kauppasi etusivulla voit lisätä, järjestää uudelleen ja poistaa muuttuvia osia sivun pohjan luomiseksi. Voit lisätä kotisivulle enintään 25 muuttuvaa osaa.

Voit oppia your theme-teeman ainutlaatuisesta osioista ja siitä, miten voit mukauttaa niitä yrityksesi tarpeisiin.

Vinkki Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, näet sen osioiden ja asetusten yksityiskohtaiset kuvaukset valitsemalla Ilmaiset Shopify-teemat ja napsauttamalla teeman nimeä.

Lisätietoja maksullisten teemojen osista ja asetuksista on teeman dokumentaatiossa.

Lisätietoja osista.

Asetukset

Teeman asetuksilla voit tehdä muutoksia verkkokaupan typografiaan, väreihin, sosiaalisen median yhteyksiin ja kassalla maksun asetuksiin.

Teemaosien avulla voit muokata teema-asetuksia teemaeditorissa. Kun teet muutoksia teema-asetuksiisi, muutokset koskevat koko verkkokauppaasi.

Lue lisää käyttöönotosta.

Sivun elementit

Kaikki vanhan teeman sivut sisältävät nämä sivuelementit:

Teeman kaikkiin sivuihin sisältyvät elementit
Elementti Kuvaus
Runko Alue ylätunnisteen ja alatunnisteen välillä verkkokaupan jokaisella sivulla. Toisin kuin ylätunniste ja alatunniste, jotka ovat kiinteitä elementtejä, jotka pysyvät samoina jokaisella sivulla, sivun runko on dynaaminen ja sisältää sisältöä, joka muuttuu katseltavan sivun mukaan.
Alatunniste Sisältökokonaisuus, joka näkyy kaupan jokaisen sivun alaosassa. Alatunniste voi sisältää esimerkiksi valikkoja, some-kuvakkeita, yhteystietoja tai uutiskirjeen tilauksen.
Ylätunniste Sisältökokonaisuus, joka näkyy kaupan jokaisen sivun yläosassa. Ylätunniste sisältää tavallisesti kaupan nimen, logon, navigoinnin päävalikon ja ostoskorikuvakkeen.
Navigointi Valikko tai joukko valikkoja, joiden avulla asiakkaat voivat tutustua verkkokauppaan tai navigoida verkkokaupassa. Navigoinnin päävalikko sisältyy teeman ylätunnisteeseen.

Sivutyypit

Kaikki vanhat teemat sisältävät tämäntyyppisiä sivuja:

Kaikkiin teemoihin sisältyvät sivut
Sivu Kuvaus
Artikkeli Artikkelisivulla on yhden blogiartikkelin sisältö.
Blogi Blogisivulla on blogin nimi ja kuvaus sekä blogiartikkelien otteita ja linkkejä.
Ostoskori Ostoskorisivulla on yhteenveto kaikista tuotteista, jotka asiakas on lisännyt ostoskoriin, tilauksen välisumma ja kokonaishinta sekä Maksu kassalle -painike, joka ohjaa asiakkaat Shopifyn turvalliselle kassasivulle. Jos tuotteita ei ole lisätty, tyhjällä ostoskorisivulla näkyy Jatka ostoksia -linkki, josta asiakkaat pääsevät takaisin tarkastelemaan tuotteita.
Kokoelma Voit järjestää tuotteet kokoelmiin, jotta asiakkaat etsiä tuotteita helpommin. Kokoelmasivulla näytetään kaikki tuotteet, jotka olet sisällyttänyt tiettyyn kokoelmaan.
Kokoelmaluettelo Kokoelmaluettelosivulla näytetään kaikki kaupan kokoelmat. Tämä sivu löytyy URL-osoitteesta "oma-kauppa.com/kokoelmat".
Ota yhteyttä Yhteystietosivu sisältää lomakkeen, jonka avulla asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä.
Räätälöity Mukautettu sivu on mikä tahansa sivu, jonka luot Shopify-hallinnan Sivut-osassa.
Asiakas Asiakassivut ovat käytettävissä vain, jos olet ottanut asiakastilit käyttöön Shopify-hallinnan kohdassa Asetukset > Maksu kassalle. Niihin kuuluvat asiakkaan rekisteröintisivu, asiakkaan sisäänkirjautumissivu ja asiakastilin sivu. Asiakastilin sivulla on asiakkaan toimitusosoite ja tiedot mahdollisista tilauksista.
Koti Etusivu on verkkokauppasi pääsivu. Tämä on oletussivu, joka avautuu, kun asiakas vierailee sivustolla.
Salasana Salasanasivu on yksittäinen sivu, jonka avulla voit tilapäisesti estää asiakkaita näkemästä verkkokauppaa. Salasanasivu voi olla hyödyllinen esimerkiksi ennen kaupan avaamista tai loman aikana. Salasanasivulla voit näyttää kaupan julkaisupäivän, myytävien tuotteiden tyypit, viimeisimmät julkaisut tiedotusvälineissä tai tiedot tulevasta alennusmyynnistä. Salasanasivulla on myös sähköpostikenttä, jonka avulla asiakkaat voivat rekisteröityä uutiskirjeidesi vastaanottajiksi.
Tuote Tuotesivulla näytetään tuote ja sen versiot. Se sisältää tuotekuvat, hinnoittelutiedot, tuotekuvauksen ja Lisää ostoskoriin -painikkeen.
Hae Hakusivulla on hakupalkki ja luettelo hakutuloksista.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?