Teeman muokkaaminen

Teemaa muokkaamalla voit mukauttaa verkkokaupan sisältöä, pohjaa, typografiaa ja värejä. Jokaisessa teemassa on osia ja asetuksia, joiden avulla voit muuttaa kaupan käyttötuntumaa muokkaamatta koodia.

Ennen kuin mukautat teemaa

Voit valmistautua teeman mukauttamiseen suorittamalla seuraavat suositellut tehtävät:

Teemaeditori

Teemaeditori näyttää sivupalkissa olevan mallin kaiken sisällön puunäkymän. Laajenna osion solmu käyttämällä laajennuskuvaketta lohkojen näyttäminen tai pienennä lohkot pienennyskuvakkeen avulla. Voit klikata mitä tahansa osiota tai lohkoa, jos haluat nähdä sen asetukset.

Näet lohkot laajentamalla ja pienentämällä osioita

Teemaeditorin käyttäminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkosivu > Teemat.
  2. Napsauta muokattavan teeman vierestä Mukauta.
  3. Klikkaa Osat.

Esikatselun tarkistustoiminto

Esikatselun tarkistustoiminto on teemaeditorin uusi ominaisuus. Sen avulla voit siirtyä osioihin ja lohkoihin suoraan esikatseluikkunasta ja etsiä oikeat asetukset nopeammin ja aiempaa intuitiivisemmin. Esikatselun tarkistustoiminnon avulla voit uudelleenjärjestää, piilottaa tai poistaa osioita ja lohkoja suoraan esikatseluikkunasta.

Esikatselun tarkistustoiminto on käytettävissä kaikissa ilmaisissa Shopify-teemoissa, ja se on oletusarvoisesti aktivoitu. Voit vaihtaa esikatselun tarkistustoiminnon käyttöön tai pois käytöstä muokkaamisen aikana.

Ota esikatselun tarkistustoiminto käyttöön tai poista se käytöstä aloituspalkin valintapainikkeen avulla

Kun esikatselun tarkistustoiminto on aktivoitu, voit avata vastaavan asetuksen klikkaamalla mitä tahansa jäsennettyä elementtiä. Kun esikatselun tarkistustoiminto on aktivoitu mobiililaitteella, voit valita vastaavan asetuksen klikkaamalla mitä tahansa elementtiä. Avaamalla alataulukon voit tehdä muokkauksia tällä valitulla asetuksella.

Esikatselun tarkistustoiminto, jossa on valittuna kuva tekstillä ja vastaavat asetukset on ladattuina sivupalkkiin

Esikatselun tarkistustoiminto mobiililaitteella

Esikatselun tarkistustoiminto voi näyttää esikatseluikkunassa klikattujen osioiden ja lohkojen ympärillä kaksi erilaista reunaa:

• Tasaisen sininen viiva: Aktiivinen osio. Vastaava asetus sivupalkissa on korostettu harmaalla.
  • Sininen pisteviiva: Osioon liittyvä lohko. Jos klikkaat kohdetta esikatseluikkunassa, lohkon tai osion asetukset avautuvat.

Kun klikkaat mitä tahansa verkkosivustosi osaa esikatseluikkunassa, vastaavat asetukset avautuvat sivupalkissa. Mobiililaitteella kaksoisnapauttaminen mahdollistaa liikkumisen sivustolla asiakkaan tavalla.

Osioiden ja lohkojen lisääminen esikatselun tarkistustoimintoon

Kun käytät esikatselun tarkistustoimintoa, voit lisätä teemaan osioita ja lohkoja suoraan esikatseluikkunasta. Mobiililaitteella voit lisätä, monistaa, piilottaa, siirtää ja poistaa osia käyttämällä alataulukon muokkaustilaa.

Esikatselun tarkistustoiminnon Lisää osio -vaihtoehto

Esikatselun tarkistustoiminnon Lisää lohko -vaihtoehto

Osioiden tai lohkojen lisääminen
Työkalu Oikeuksien kuvaus
Lisää osio Lisää osio -painike näkyy valitun osion ylä- ja alaosassa. Lisää uusi osio joko valitun osion ylä- tai alapuolelle klikkaamalla Lisää osio.
Lisää lohko Lisää lohko -painike tulee näkyviin, kun siirrät hiiren kursorin olemassa olevan lohkon päälle. Jos haluat lisätä lohkon, klikkaa +-kuvaketta. Tämän jälkeen näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka sisältää teeman ja sovelluslohkot, jotka voidaan lisätä valittuun osioon. Klikkaa lohkoa, jonka haluat lisätä. Uuden lohkon asetusikkuna latautuu oikeaan sivupalkkiin.

Esikatselun tarkistustoiminnon työkalut

Esikatselun tarkistustoiminnon avulla voit siirtää, piilottaa, kopioida tai poistaa osioita ja lohkoja teemaeditorista.

Esikatselun tarkistustoiminnon työkalusarja

Esikatselun tarkistustoiminnon työkalut
Työkalu Oikeuksien kuvaus
Siirrä eteenpäin tai taaksepäin Voit siirtää osion tai lohkon eteenpäin tai taaksepäin käyttämällä esikatselun tarkistustoiminnon nuolikuvakkeita. Jos valittu osio on sivun yläosassa, siirrä taaksepäin -painike näkyy harmaana. Samoin jos osio on sivun alaosassa, et voi käyttää siirrä eteenpäin -painiketta.
Kopioi osio tai lohko Monista osio tai lohko sisältöineen klikkaamalla kopiointikuvaketta.
Osion tai lohkon piilottaminen Piilota osio tai lohko klikkaamalla silmäkuvaketta. Piilotettuna et voi palauttaa niitä näkyville esikatselun tarkistustoiminnossa. Voit joko klikata Kumoa-painiketta aloituspalkissa tai sulkea asetuspaneelin palataksesi teemaeditorin aloitussivulle. Siellä näet sivupalkissa kaikki piilotetut osiot tai lohkot (silmäkuvake vedetty yli). Voit palauttaa niitä näkyviin klikkaamalla silmäkuvaketta.
Poista osio tai lohko Poista valittu osio tai lohko esikatselun tarkistustoiminnossa napauttamalla roskakorikuvaketta.

Sivupalkin tilat

Teemaeditori tarjoaa kaksi lisätilaa, jotka voivat käyttää koko näytön tilaa.

Kahden sivupalkin tila on laajempia selainikkunoita ja suurempia näyttöjä varten. Yhden sivupalkin tila on käytössä kapeammissa selainikkunoissa ja pienemmissä näytöissä. Sivupalkkitila määrittää, missä asetuspaneeli näkyy editorissa.

Kahden sivupalkin tila

Jos näyttösi koko on suurempi kuin 1 600 pikseliä ja selainikkuna on kokonaan laajennettu tai laajennettu vähintään 1 600 pikselin leveyteen, näytöllä on kaksi sivupalkkia. Vasemmalla olevassa sivupalkissa on navigointipaneeli, oikeanpuoleisessa asetuspaneeli.

Asetuspaneeli näkyy näytön oikeassa reunassa kahden sivupalkin tilassa

Yhden sivupalkin tila

Kapeammissa selaimissa on vain yksi sivupalkki, joka säästää tilaa teeman esikatselulle. Kun klikkaat osaa tai lohkoa muokataksesi sitä, asetuspaneeli avautuu sivupalkissa navigointipaneelin päälle.

Asetuspaneeli näkyy navigointipaneelin peittokuvana yhden sivupalkin tilassa

Osioryhmät

Osiot on ryhmitelty jokaisessa sivumallissa seuraaviin alueisiin:

• Ylätunniste: sisältää ylätunnisteen, ilmoituspalkin ja sovellukset tai mukautetun Liquidin.
  • Malli: sisältää osiot, jotka muodostavat sivusi päätekstiosan. Malliosiossa voi esimerkiksi olla blogipostauksia, kollaasi, kokoelmaluetteloita tai mukautettua Liquidia.
  • Alatunniste: sisältää alatunnisteen, sähköpostitilauksen ja sovellukset tai mukautetun Liquidin.

Ylä- ja alatunnisteet jaetaan verkkokaupan kaikille sivuille. Jos esimerkiksi lisäät ylätunnisteeseen mukautetun Liquid-lohkon, mukautettu Liquid näkyy kaikilla tuotesivuilla, etusivulla ja muilla sivuilla. Voit järjestää osiot tarvittaessa uudelleen.

Osiot ja lohkot

Osioiden ja lohkojen luettelossa näytetään oletusarvoisesti kaikki sivun osien lohkot.

Ylä- tai alatunnisteen muodostavat osat on pienennetty oletusarvoisesti, mutta voit katsella niitä, jos klikkaat laajennuskuvaketta osion nimen vieressä.

Osioiden ja lohkojen siirtäminen

Voit siirtää osion tai lohkon sivun yhdeltä alueelta toiselle alueelle klikkaamalla ja vetämällä osiota tai lohkoa ja pudottamalla sen sitten toiseen käytettävissä olevaan paikkaan ⋮⋮-kuvakkeen avulla.

Jos yrität siirtää osion tai lohkon kielletylle alueelle, osio tai lohko siirtyy takaisin alkuperäiselle paikalleen.

Osien poistaminen

Voit poistaa mallista osion tai lohkon kunkin tuotteen asetusnäytössä. Poista osio -painike näkyy osion asetusten alaosassa.

Osion poistaminen Poista osio -painikkeella

Vaiheet:

1. Klikkaa teemaeditorin sivupalkissa osiota tai lohkoa, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa Poista osa tai Poista lohko.
  3. Klikkaa Tallenna. Jos muokkaat julkaistua teemaa, klikkaa Julkaise tallentaaksesi muutokset ja julkaisemalla ne kaupassasi.

Lohkojen piilottaminen

Voit piilottaa minkä tahansa osion tai lohkon käyttämällä silmäkuvaketta.

Osion poistaminen Poista osio -painikkeella

Mallit

Voit käyttää kaikkia teemasi malleja teemaeditorin yläpalkissa olevasta sivunvalitsimesta.

Jos käytät Online Store 2.0:n teemaa, voit myös luoda uuden mallin suoraan sivunvalitsimesta klikkaamalla Uusi malli -valintaa.

Mallien esikatseleminen tiettyjen resurssien kanssa

Kun tarkastelet mallia, voit esikatsella, miltä se näyttää kaupassasi olevien yhteensopivien resurssien kanssa käytettynä. Jos esimerkiksi tarkastelet tuotemallia, voit testata sitä millä tahansa kauppasi tuotteella.

Vaiheet:

1. Valitse teemaeditorin sivuvalitsimesta malli, jota haluat esikatsella.
  2. Klikkaa navigointipaneelin Esikatselu-osiossa Muuta.
  3. Valitse Valitse-valikosta resurssi, jota haluat esikatsella.

Toimintojen peruuttaminen ja toistaminen

Peru- ja Toista-painikkeet sijaitsevat teemaeditorin oikeassa ylänurkassa.

Kumoa- ja Tee uudestaan -painikkeet teemaeditorin yläpalkissa.

Mukautettujen tietojen muokkaus tekstiin

Kun käytät mukautettuja tietoja metaobjektisivujen rakentamiseen, voit muokata metakenttiäsi ja metaobjekteja suoraan tekstiin ilman, että sinun täytyy siirtyä Adminiin tekemään muutoksia.Tämä sopii kuva-, video-, väri-, tuote-, sivu-, kokoelma- ja teksti-metakenttien muokkaamiseen.

Vaiheet:

1. Valitse teemasta yhteensopiva asetus, jossa viitataan metaobjektiisi.
  2. Valitse ja muokkaa metaobjektin metakenttäarvoa asetuspaneelissa.
  3. Tallenna työsi, niin päivitetyt tiedot päivittyvät automaattisesti kohdesivulle.

Asiakirjojen tarkasteleminen, tuen saaminen ja teemaversion tarkistaminen

Linkit teeman asiakirjoihin ja tukitiedot ovat valikkopalkin Lisää -valikkossa. Tässä valikossa voit myös tarkistaa teemaversion ja sisällöntuottajan tiedot.

Pääset teeman tietoihin lisää-painikkeella.

Vinkki Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, näet sen osioiden ja asetusten yksityiskohtaiset kuvaukset valitsemalla Ilmaiset Shopify-teemat ja klikkaamalla teeman nimeä.

Lisätietoja maksullisten teemojen osista ja asetuksista on teeman dokumentaatiossa.

Hanki apua mukautuksia varten

Jos tarvitset tukea teeman muuttamiseen, voit ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Voit myös katsoa muita tukivaihtoehtoja teemojen mukautusta varten kohdasta Teemojen tuen lisävaihtoehtoja.