Ota tuotesuodatus käyttöön

Suodattimia käyttäen voit määrittää tuotesuodatuksen kokoelmasivuillasi. Kun otat suodatuksen käyttöön, asiakkaat voivat suodattaa tuotteita saatavuuden, tuotetyypin, värin tai muiden vaihtoehtojen perusteella, jotta he voivat löytää tuotteita, jotka kiinnostavat heitä eniten.

Tarkista, tukeeko teemasi suodatusta

Kokoelman suodatus sisältyy kaikkiin Online Store 2.0 -teemoihin.

Jotta voit käyttää kokoelmien suodatusta, sinulla on oltava asennettuna Online Storeteema 2.0. Jos Online Storeasi on asennettu 2.0-teema, mutta se ei ole käytössä, voit silti tarkastella ja määrittää suodatusasetuksia kauppaasi varten, mutta vaihtoehdot eivät näy asiakkaille.

Voit selvittää, tukeeko teemasi suodatusta menemällä Shopify-ylläpidossasi kohtaan Verkkokauppa > Navigointi. Jos teema ei tue suodatusta, näkyviin tulee viesti Kokoelmasuodattimet-osiossa. Voit silti luoda suodattimia kauppaasi, mutta ne eivät näy verkkokaupassasi, ellei teemasi tue ominaisuutta.

Käytettävissä olevat suodattimet

Saatavuuden ja ensisijaisen hinnan suodattimet sisältyvät kauppaasi oletusarvoisesti. Tuoteversiot määrittävät, mitkä muut suodatinvaihtoehdot ovat käytettävissä. Jos esimerkiksi myyt erikokoisia vaatteita, voit ottaa käyttöön suodattimen koon mukaan.

Lisää suodattimia

Valitse suodattimet, jotka näkyvät kokoelmasivuilla.

Toimi näin:

1. Vieritä alas kohtaan Kokoelmasuodattimet.
  2. Klikkaa Lisää suodatin -pudotusvalikkoa.
  3. Klikkaa Tuoteasetukset ja valitse sitten luettelosta yksi tai useampi suodatinvaihtoehto.
  4. Tallenna tuotevaihtoehdot klikkaamalla Valmis.
  5. Päivitä kokoelmasuodattimet klikkaamalla Tallenna.

Suodata tuotteita

Kun kokoelman suodatus on käytössä, suodatinvaihtoehdot näkyvät verkkokaupassasi tuoteluetteloiden yläpuolella. Asiakkaan valitsemien suodatinkriteerien määrää ei ole rajoitettu. Kun asiakas on valinnut suodatinvaihtoehdon, suodatettujen tuotteiden luettelo päivittyy automaattisesti näyttämään tuotteet, jotka vastaavat asiakkaan valitsemia ehtoja.

Kuva verkkokaupasta, jossa näkyvät suodatinvaihtoehdot otsikon alla, jossa lukee