Mallit

Mallit ovat joukko osioita, jotka on määritetty niin, että verkkokauppasi näyttää ja tuntuu yhtenäiseltä. Malleissa käytettävissä olevat osiot riippuvat teemastasi. Teemaeditorissa voit selvittää, mitä malleja käytetään milläkin sivulla, ja voit muokata niitä, jos haluat mukauttaa asiakkaille näkyviä tietoja.

Kun malliin tehdään muutoksia, muutokset otetaan käyttöön kaikilla kyseistä sivumallia käyttävillä sivuilla. Jos esimerkiksi lisäät kokoelmamalliin uutiskirjeen tilauslomakkeen, uutiskirjeen tilauslomake näkyy kaikilla kokoelmasivuilla, joissa käytetään oletuskokoelmamallia.

Sinulla voi olla yhteensä enintään 1 000 mallia.

Muokkaa malleja

Voit lisätä verkkokauppaasi osioita muokkaamalla malleja. Joissakin osioissa on lohkoja, joita voidaan mukauttaa tarkemmin, mutta kaikissa osioissa tai lohkoissa ei ole asetuksia tai sisältöä, joita voi säätää. Kun muokkaat malleja, muutokset näkyvät reaaliaikaisesti teeman esikatseluikkunassa.

Vaiheet:

Luo uusi malli

Joitakin mallityyppejä voidaan käyttää useiden sivujen näyttämiseen käyttämällä kaupassasi olevia resursseja. Näihin mallityyppeihin kuuluvat:

• kokoelmat
  • tuotteet
  • blogit
  • blogiviestit
  • sivut

Kaikissa teemoissa on oletusmalli jokaista tyyppiä varten. Resurssit käyttävät tätä oletusmallia, jos et ole erikseen määrittänyt vaihtoehtoista mallia.

Kaikki malliin tekemäsi muutokset vaikuttavat kaikkiin tätä mallia käyttäviin sivuihin. Jos haluat, että osa sivuista näyttää erilaiselta, voit luoda uuden mallin, joka perustuu teemassasi valmiiksi olemassa olevaan malliin. Kun luot uuden mallin olemassa olevan mallin pohjalta, uuteen malliin sijoitetaan automaattisesti samat osiot, joita voit sitten muokata, poistaa, lisätä tai piilottaa tarpeen mukaan ilman, että tekemäsi muutokset vaikuttavat muihin samantyyppisiin malleihin.

Vaiheet:

Mallin luominen metaobjekteja varten

Voit luoda verkkosivulle mallin metaobjekteja varten.

Jotta voit käyttää tätä ominaisuutta, sinun täytyy suorittaa seuraavat toimenpiteet:

1. Luo metaobjektin määritys Myyntipaikan käyttöoikeus ‑valinnalla ja halutessasi aktivoi verkkosivujen ominaisuus manuaalisesti. Kun luot teemamallin, teemaeditori aktvioi verkkosivujen ominaisuuden.
  2. Luo merkintöjä metaobjektin määritelmälle.

Voit nyt luoda teemamallin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa > Teemat.
  2. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa sitten Mukauta.
  3. Avaa sivun yläosassa oleva sivunvalitsin.
  4. Napsauta Luo metaobjektin malli. Napsauta valintaikkunassa metaobjektia, jota haluat käyttää mallissasi. Voit muokata Sivun nimi- ja Metakuvaus-kohdassa käytettävää metaobjektikenttää, ja voit muokata URL-kahvaa Hakukoneiden luettelo ‑osiossa. Mallin nimeksi tulee automaattisesti metaobjektin määritteen nimi.
  5. Klikkaa Luo malli.
  6. Kun luot mallin, voit muokata mallia lisäämällä osioita, lisäämällä lohkoja ja muokkaamalla asetuksia. Dynaamisten lähteiden avulla voit yhdistää metaobjektien määritelmäkentät. Jos esimerkiksi luot brändilähettiläällesi kuvia sisältäviä sivuja, saatat haluta lisätä kuvan tekstillä ja yhdistää sitten metaobjektin kirjauksia klikkaamalla dynaamisen lähteen kuvaketta.
  7. Klikkaa Tallenna.

Mallien esikatselu

Mallien esikatselun avulla voit testata, miten erilaiset resurssit näytetään asiakkaille, kun tallennat tai julkaiset ne. Mallien esikatseluiden avulla voit esikatsella, miten sivut ja tuotteet näkyvät eri malleissa.

Mallit määritetään sivu- tai tuotetasolla. Malleja luodaan ja muokataan teemaeditorissa, mutta sivulle tai tuotteelle määritetty malli muutetaan Shopify Adminissa. Sivuillasi ja tuotteillasi voi olla useita malleja.

Vaihtoehtoisen mallin esikatselu

Voit esikatsella, miltä sivusi tai tuotteesi näyttävät eri malleissa.

Vaiheet:

Uuden mallin käyttäminen

Voit muuttaa julkaistun teeman määritetyn mallin seuraavia osia:

• sivut
  • tuotteet
  • kokoelmat
  • blogit
  • blogiviestit

Määritetyn mallin muuttaminen tehdään Shopify Adminissa. Näkemäsi mallivaihtoehdot perustuvat nykyisessä live-teemassa käytettävissä oleviin malleihin.

Tuotteiden ja kokoelmien mallit voidaan määrittää yksittäisen tuotteen tasolle tai usealle tuotteelle joukkoeditoria käyttämällä. Tämä tehdään teemaeditorin ulkopuolella.

Uuden mallin ottaminen käyttöön blogissa

Uuden mallin käyttäminen tuotteessa

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Käytä hakusuodatinta löytääksesi tuotteen, jonka haluat vaihtaa, tai klikkaa tuotetta olemassa olevien tuotteiden luettelossa.

3. Valitse Verkkokauppa-osiossa pudotusvalikosta uusi teemamalli, jotta voit käyttää sitä valittuun tuotteeseen.

4. Klikkaa Tallenna.

Uuden mallin käyttäminen kokoelmassa

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
  2. Etsi hakusuodattimella kokoelma, jonka haluat vaihtaa tai klikkaa kokoelmaa olemassa olevien kokoelmien luettelossa.
  3. Valitse Verkkokauppa-osiossa pudotusvalikosta uusi teemamalli, jotta voit käyttää sitä valittuun kokoelmaan.
  4. Klikkaa Tallenna.

Käytä uutta mallia blogipostauksessa

Ota uusi malli käyttöön blogissa

Mallien muutokset joukkotoimintona

Joukkoeditorin avulla voit ottaa uuden mallin käyttöön useissa tuotteissa tai kokoelmissa samanaikaisesti.

Tuotteiden muokkaaminen joukkotoimintona

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.
  2. Etsi hakusuodattimella tuotteet, joita haluat muuttaa.
  3. Jos haluat muokata useita tuotteita samanaikaisesti, käytä seuraavia pikavalintoja:

• Jos haluat valita ja muokata useita tuotteita samanaikaisesti, klikkaa muokattavien kohteiden valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita tuotteita, klikkaa valintaruutua, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa toisen tuotteen valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita vierekkäisiä tuotteita, valitse kohde klikkaamalla ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaa jotain toista valintaruutua.
  4. Klikkaa Joukkomuokkaus.

5. Klikkaa joukkoeditorissa Sarakkeet-pudotusvalikkoa ja klikkaa sitten Yleiset-osiossa Malli-valintaruutua.

6. Napsauta ensimmäisen rivin mallikenttää, pidä vaihtonäppäin painettuna ja napsauta sitten viimeisen rivin mallikenttää. Valitsemiesi tuotteiden ympärillä näkyy sininen varjostus.

7. Valitse pudotusvalikosta uusi malli valittuja tuotteita varten.

8. Klikkaa Tallenna.

Tuotteiden muokkaaminen joukkotoimintona

1. Siirry Shopifyn Administa kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
  2. Etsi hakusuodattimella kokoelmat, joita haluat muuttaa.
  3. Jos haluat muokata useita kokoelmia samanaikaisesti, käytä seuraavia pikavalintoja:

• Jos haluat valita ja muokata useita kokoelmia samanaikaisesti, klikkaa muokattavien kohteiden valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita kokoelmia, klikkaa valintaruutua, pidä vaihtonäppäin painettuna ja klikkaa toisen kokoelman valintaruutua.
    • Jos haluat valita useita vierekkäisiä kokoelmia, valitse kohde klikkaamalla ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaa jotain toista valintaruutua.
  4. Klikkaa Joukkomuokkaus.

5. Klikkaa joukkoeditorissa Sarakkeet-pudotusvalikkoa ja klikkaa sitten Yleiset-osiossa Malli-valintaruutua.

6. Napsauta ensimmäisen rivin mallikenttää, pidä vaihtonäppäin painettuna ja napsauta sitten viimeisen rivin mallikenttää. Valitsemiesi tuotteiden ympärillä näkyy sininen varjostus.

7. Valitse pudotusvalikosta uusi malli valittuja tuotteita varten.

8. Klikkaa Tallenna.

Mallien hallinnointi

Jos haluat nimetä mallin uudelleen tai poistaa sen, sinun on käytettävä koodieditoria. Mallitiedoston muokkaaminen voi aiheuttaa ongelmia verkkokaupassasi.

Nimeä malli uudelleen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkosivu > Teemat.
  2. Etsi teema, jonka mallin haluat nimetä uudelleen, ja klikkaa sitten ... -> Muokkaa koodia.
  3. Etsi koodieditorista mallikansio. Klikkaa uudelleen nimettävän mallin nimeä ja klikkaa sitten Nimeä tiedosto uudelleen.
  4. Syötä uusi mallin nimi ja tallenna klikkaamalla Nimeä tiedosto uudelleen.

Poista malli

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa > Teemat.
  2. Etsi teema, josta halut poistaa mallin ja napsauta sitten ...-painiketta > Muokkaa koodia.
  3. Etsi koodieditorista mallikansio. Klikkaa poistettavan mallin nimeä ja valitse sitten Poista tiedosto. Jos olet määrittänyt tähän malliin resursseja, ne näytetään oletusmallissa, kunnes määrität toisen mallin.