Dawnissa saatavilla olevat sivutyypit

Jokaisella sivulla on omat oletusarvoiset osiot ja asetukset.

Tuotesivut

Oletusarvoisesti tuotesivuilla on Tuotetiedot- ja Tuotesuositukset-osio.

Tuotetiedot-osio sisältää seuraavat oletuslohkot:

• Teksti (oletuksena vendor-määrite)
  • Otsikko
  • Teksti (oletuksena product subtitle-määrite)
  • Hinta
  • Versionvalitsin
  • Määrän valitsin
  • Osta-painikkeet
  • Kuvaus
  • Jaa

Voit myös lisätä seuraavat lohkot:

• Teksti
  • Mukautettu liquid
  • Tuotearvio
  • Pienennettävä välilehti
  • Ponnahdusikkuna

Tuotetiedot-osiossa voi olla enintään 16 lohkoa.

Tuotetiedot-osion asetukset

Tuotetieto-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Ota käyttöön paikallaan pysyvät tuotetiedot suurilla näytöillä Kun vierität sivua alas, tuotetietosarake ei siirry alaspäin, ennen kuin kaikki kuvat on vieritetty läpi.
Piilota muiden versioiden media, kun jokin versio on valittu Kun yksi versio on valittu, muiden versioiden kuvat piilotetaan näkymästä. Kuvat tulevat uudelleen näkyviin, kun versio on valittu.
Ota videosilmukka käyttöön Ottaa käyttöön videon silmukkatoiston, jolloin videon toisto alkaa automaattisesti uudelleen videon loppumisen jälkeen.

Tuotetietolohkot

Seuraavat lohkot voidaan lisätä Tuotetiedot-osioon.

Tekstilohko

Tekstilohkoa voidaan käyttää staattisen tekstin tai muuttujatietojen näyttämiseen dynaamisten lähteiden avulla. Voit esimerkiksi lisätä markkinointiviestiin tekstiä, kuten "Ilmainen toimitus yli 100 €:n tilauksille", joka näkyy samanlaisena kaikissa tuotteissa. Voit myös lisätä dynaamisen lähteen, kuten tuotteen Myyjä-kentän, joka muuttuu katseltavan tuotteen mukaan.

Tuotetieto-osion tekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Teksti Lisää tietoja tuotesivulle. Tukee tekstiä tai dynaamisia lähteitä.
Tekstityyli

Muuttaa tekstin tyyliä:

• Leipäteksti - Muuttaa tekstin kappaletyyliseksi.
  • Alaotsikko - Muuttaa tekstin alaotsikkotekstiksi, joka on hieman kappaletyyliä suurempaa.
  • Isot kirjaimet - Muuttaa tekstin kappaletyyliä pienemmäksi ja kirjaimet isoiksi kirjaimiksi.

Nimilohko

Tässä lohkossa näkyy tuotteen nimi. Ei sisällä säädettäviä asetuksia.

Hintalohko

Tässä lohkossa näkyvät tuotteen hinnoittelutiedot, kuten hinta ja vertailuhinta. Siinä ei ole säädettäviä asetuksia.

Versionvalitsinlohko

Tässä lohkossa näkyy tuotteen mahdolliset versiovaihtoehdot.

Tuotetieto-osion versionvalitsinlohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Tyyppi

Muuttaa tapaa, miten versiot näytetään asiakkaille:

• Painike - Näyttää versiot klikattavina painikkeina.
  • Pudotusvalikko - Näyttää versiot avattavassa pudotusvalikossa

Osta-painikkeiden lohko

Tässä lohkossa näkyy "Lisää ostoskoriin" -painikkeet ja mahdolliset myymälänoutojen tiedot. Lohkossa voidaan myös näyttää dynaamiset kassapainikkeet.

Tuotetieto-osion Osta-painikkeiden lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Näytä dynaamiset kassapainikkeet Tämä näyttää kaikki dynaamiset maksuvaihtoehdot, jotka olet ottanut käyttöön Maksut-asetuksistasi.

Kuvauslohko

Tässä lohkossa näkyy tuotteen kuvaus. Se ei sisällä säädettäviä asetuksia.

Tuotearvioiden lohko

Tässä lohkossa näkyy tuotearvioiden keskiarvo tähtinä ja arvioiden lukumäärä sulkeissa, esimerkiksi: ★★★★★ (8).

Tuotearvioiden näyttäminen edellyttää tuotearvostelusovelluksen, kuten Shopify Product Reviewsin käyttöä ja metakenttien määritelmiä reviews.rating_count- ja reviews.rating-kentille.

Jakamisen lohko

Tässä lohkossa on klikattava linkki, jonka avulla asiakkaat voivat jakaa tuotteen sosiaalisessa mediassa.

Tuotetieto-osion tekstilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Teksti Klikattava teksti, jota asiakas klikkaa, jos hän haluaa jakaa tuotteen sosiaalisessa mediassa.

Määrän valitsimen lohko

Tässä lohkossa näkyy määrän valitsin, jonka avulla asiakkaat voivat muuttaa ostettavan tuotteen yksikköä. Siinä ei ole mitään muutettavia asetuksia. Oletusmäärä on 1.

Mukautettu liquid-lohko

Tässä lohkossa näkyy mukautettu Liquid- tai HTML-koodi, jonka voit lisätä lohkoon.

Tuotetieto-osion mukautetun liquid-lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Mukautettu liquid Näyttää sisällön, jonka voit syöttää Liquid- tai HTML-koodina.

Pienennettävän välilehden lohko

Tässä lohkossa on pienettävä välilehti, jossa on ylätunniste. Kun asiakas klikkaa ylätunnistetta, välilehti laajenee näyttämään lisäsisältöä.

Tuotetieto-osion pienennettävän välilehtilohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Välilehden nimi. Näkyy, kun välilehti pienennetään ja laajennetaan.
Välilehden sisältö Välilehden sisältö. Näkyy vain, kun välilehti on laajennettu.
Välilehden sisältö sivulta Näyttää sivun sisällön välilehdellä. Näyttää vain sivun sisällön sivueditorista. Tässä lohkossa ei näytetä Liquid-muotoilua sivun mallista. Kaikki välilehden sisältöön syötetty sisältö näkyy sivun sisällön yläpuolella.

Ponnahdusikkunan lohko

Tässä lohkossa näkyy klikattava teksti, joka avaa ponnahdusikkunan klikattaessa. Tässä ponnahdusikkunassa näytetään jonkin sivusi sisältöä.

Tuotetieto-osion ponnahdusikkunan lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Linkin otsikko Klikattava teksti, jota klikkaamalla asiakkaat saavat ponnahdusikkunan näkyviin.
Sivu Sivu, jonka sisältöä haluat näyttää ponnahdusikkunassa. Näyttää vain sivun sisällön sivueditorista. Ponnahdusikkunassa ei näy sivumallin Liquid-muotoilua.

Tuotesuositusosion asetukset

Tällä hetkellä näytettävien tuotteiden perusteella tässä osiossa näytetään samankaltaisia tuotteita tai tuotteita, jotka ostetaan usein tämän tuotteen kanssa.

Tuotesuositukset-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko
Kuvasuhde Suositeltujen tuotteiden kuvien kuvasuhde:
  • Mukauta kuvaan - Käyttää kuvien kuvasuhdetta. Tämä estää kuvan rajauksen.
  • Muotokuva - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 2:3.
  • Neliö - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 1:1.
Näytä toinen kuva hiirellä osoittaessa Kun asiakas siirtää hiiren kursorin kuvan päälle, näytetään tuotteen toinen kuva, mikäli tuotteella on sellainen.
Lisää kuvan täyttö Lisää enemmän tilaa tuotekuvien ympärille.
Näytä kuvan reuna Näyttää reunaviivan kuvan ympärillä.
Näytä myyjä Näyttää kunkin tuotteen myyjän.
Näytä tuotteen luokitus Tässä lohkossa näkyy tuotearvioiden keskiarvo tähtinä ja arvioiden lukumäärä sulkeissa, esimerkiksi: ★★★★★ (8). Tuotearvioiden näyttäminen edellyttää myös Shopify Product Reviewsin kaltaisen tuotearvostelusovelluksen käyttöä ja metakenttien määritelmiä kohteille reviews.rating_count ja reviews.rating.

Lisätietoja tuotesuosituksista on kohdassa Tuotesuositusten ymmärtäminen.

Kokoelman sivut

Oletusarvoisesti kokoelmasivuilla on Kokoelmabanneri- ja Tuoteruudukko-osio.

Kokoelmabanneriosion asetukset

Kokoelmabanneri-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Näytä kokoelman kuvaus Näyttää kokoelman kuvauksen.
Näytä kokoelman kuva Näyttää kokoelman kuvan.

Tuoteruudukko-osion asetukset

Tuoteruudukko-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Tuotteita sivulla Tuotteiden määrä, jotka haluat näyttää kullakin sivulla. Voi olla mikä tahansa 4:n kerrannainen välillä 8–24. Oletusarvo on 16.
Kuvasuhde Tuotekuvien kuvasuhde:
  • Mukauta kuvaan - Käyttää kuvien kuvasuhdetta. Tämä estää kuvien rajauksen.
  • Muotokuva - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 2:3.
  • Neliö - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 1:1.
Näytä toinen kuva hiirellä osoittaessa Kun asiakas siirtää hiiren kursorin tuotekuvan päälle, näytetään tuotteen toinen kuva, mikäli tuotteella on sellainen.
Lisää kuvan täyttö Lisää enemmän tilaa tuotekuvien ympärille.
Näytä kuvan reuna Näyttää reunaviivan kuvan ympärillä.
Näytä myyjä Näyttää kunkin tuotteen myyjän.
Näytä tuotteen luokitus Tässä lohkossa näkyy tuotearvioiden keskiarvo tähtinä ja arvioiden lukumäärä sulkeissa, esimerkiksi: ★★★★★ (8). Tuotearvioiden näyttäminen edellyttää myös Shopify Product Reviewsin kaltaisen tuotearvostelusovelluksen käyttöä ja metakenttien määritelmiä kohteille reviews.rating_count ja reviews.rating.
Ota suodatus käyttöön Asiakkaat voivat suodattaa kokoelmassa olevia tuotteita Navigointi-asetusten suodattimilla.
Ota lajittelu käyttöön

Asiakkaat voivat lajitella kokoelman tuotteita seuraavien suodattimien perusteella:

• Suositeltu - Tämä on myydyin tuote, joka perustuu tuotteen kaikkien tilausten lukumäärään. Jos et ole vielä myynyt yhtään tuotetta, tämä vaihtoehto lajittelee tuotteet uusimmasta vanhimpaan.
  • Myydyin - Näyttää tuotteet laskevassa järjestyksessä sen mukaan, kuinka monta kertaa kutakin tuotetta on tilattu.
  • Aakkosjärjestys A–Z - Tämä näyttää tuotteet aakkosjärjestyksessä.
  • Aakkosjärjestys Z–A - Näyttää tuotteet käänteisessä aakkosjärjestyksessä.
  • Hinta alhaisimmasta korkeimpaan - Näyttää tuotteet hintajärjestyksessä alhaisimmasta korkeimpaan.
  • Hinta korkeimmasta alhaisimpaan - Näyttää tuotteet hintajärjestyksessä korkeimmasta alhaisimpaan.
  • Päivämäärä vanhimmasta uusimpaan - Näyttää tuotteet vanhimmista uusimpaan sen mukaan, milloin tuote on lisätty kauppaasi.
  • Päivämäärä uusimmasta vanhimpaan - Tämä näyttää tuotteet uusimmista vanhimpaan sen mukaan, milloin tuote on lisätty kauppaasi.
Pienennä suuremmilla näytöillä Asiakkaiden täytyy klikata Suodatus ja lajittelu -otsikkoa nähdäkseen suodatus- tai lajitteluvaihtoehdot. Vaihtoehdoista Ota suodatus käyttöön ja Ota lajittelu käyttöön vähintään toisen on oltava käytössä, jotta Suodatus ja lajittelu -otsikko tulee näkyviin.

Kokoelmaluettelosivu

Kokoelmaluettelosivulla näkyy kaikki kokoelmat, jotka ovat käytettävissä verkkokaupan myyntikanavassa.

Kokoelmaluettelosivun asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Sivun nimi.
Lajittele kokoelmat seuraavien perusteella:

Määrittää, missä järjestyksessä kokoelmasi näytetään:

• Aakkosjärjestys A–Z - Näyttää kokoelmat aakkosjärjestyksessä.
  • Aakkosjärjestys Z–A - Tämä näyttää kokoelmat käänteisessä aakkosjärjestyksessä.
  • Päivämäärä uusimmasta vanhimpaan - Näyttää kokoelmat uusimmasta vanhimpaan sen perusteella, milloin kokoelma on luotu kaupassasi.
  • Päivämäärä vanhimmasta uusimpaan - Tämä näyttää kokoelmat vanhimmasta uusimpaan sen perusteella, milloin kokoelma on luotu kaupassasi.
  • Tuotteiden määrä suurimmasta pienimpään - Näyttää kokoelmat sen perusteella, kuinka monta tuotetta ne sisältävät järjestettynä suurimmasta pienimpään.
  • Tuotteiden määrä pienimmästä suurimpaan - Tämä näyttää kokoelmat sen perusteella, kuinka monta tuotetta ne sisältävät pienimmästä suurimpaan järjestettynä.
Kuvasuhde Kokoelmakuvien kuvasuhde:
  • Mukauta kuvaan - Käyttää kuvien kuvasuhdetta. Tämä estää kuvien rajauksen.
  • Muotokuva - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 2:3.
  • Neliö - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 1:1.
Värimalli Kokoelman ylätunnisteen osion taustaväri ja kuvan täyte. Voidaan valita korostus 1, korostus 2, tausta 1, tausta 2 tai käänteinen.
Lisää kuvan täyttö Lisää enemmän tilaa kokoelmakuvien ympärille.

Sivut

Voit luoda Shopify-ylläpitäjässä mukautettuja sivuja, jotta voit luoda asiakkaillesi sisältöä, kuten Tietoja-sivun tai kertoa lisätietoja tuotteistasi. Näillä sivuilla ei ole ylimääräisiä asetuksia teemaeditorissa.

Blogisivut

Blogisivut ovat kaikkien Shopify-ylläpitäjässä luotujen blogitekstien kotisivu. Oletusarvoisesti ne sisältävät Blogijulkaisut-osion.

Blogijulkaisut-osion asetukset

Blogijulkaisut-osiossa näkyy blogin viimeisimmät blogijulkaisut. Jokaisessa blogijulkaisussa näkyy blogikuva, blogin otsikko ja joko blogijulkaisun katkelma tai sen muutama ensimmäinen sana.

Blogijulkaisu-osion asetukset
Määrite Kuvaus
Näytä esittelykuva Näyttää blogin esittelykuvan.
Näytä päivämäärä Näyttää jokaisen blogijulkaisun julkaisupäivän.
Näytä tekijä Näyttää jokaisen blogijulkaisun kirjoittajan.

Blogijulkaisusivut

Blogijulkaisusivuilla näkyy blogijulkaisun sisältö. Ne sisältävät oletusarvoisesti Blogijulkaisu-osion. Blogijulkaisu-osiossa ei ole itse mukautettavia asetuksia, mutta se sisältää seuraavat oletuslohkot:

• Esittelykuva
  • Otsikko
  • Jaa
  • Sisältö

Esittelykuvan lohko

Blogijulkaisusivun esittelykuvalohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Esittelykuvan korkeus

Määrittää blogijulkaisun esittelykuvan korkeuden:

• Sovita kuvaan - Säilyttää kuvan alkuperäisen kuvasuhteen.
  • Keskikoko - 545 pikseliä
  • Suuri - 660 pikseliä

Nimilohko

Blogijulkaisusivun ylätunnisteen lohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Näytä päivämäärä Näyttää blogijulkaisun julkaisupäivän.
Näytä tekijä Näyttää blogijulkaisun kirjoittajan.

Jakamisen lohko

Tässä lohkossa on klikattava linkki, jonka avulla asiakkaat voivat jakaa blogijulkaisun sosiaalisessa mediassa.

Blogijulkaisusivun jakolohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Teksti Klikattava teksti, jota asiakas klikkaa, jos hän haluaa jakaa blogijulkaisun sosiaalisessa mediassa

Sisältölohko

Sisältölohko näyttää blogijulkaisun sisällön. Siinä ei ole mukautettavia asetuksia.

Ostoskorisivu

Ostoskorisivulla on oletusarvoisesti Tuotteet- ja Välisumma-osio.

Tuoteosion asetukset

Tuotteet-osiossa näytetään tuotteet ja määrät, jotka asiakas on lisännyt ostoskoriinsa.

Tuotteet-osion asetukset ostoskorisivulla
Määrite Kuvaus
Näytä myyjä Näyttää kunkin tuotteen myyjät ostokorissa.

Välisummaosion asetukset

Välisumma-osiossa on Välisumma yhteensä- ja Kassapainike-lohko. Kummassakaan lohkossa ei ole mukautettavia asetuksia.

Välisumma-osion asetukset ostoskorisivulla
Määrite Kuvaus
Ota tilauskommentit käyttöön Näyttää Tilauskommentti-kentän, johon asiakkaat voivat kirjoittaa lisätietoja.

Salasanasivu

Salasanasivu tulee näkyviin, kun salasanasuojaus on otettu käyttöön verkkokaupassasi ja asiakas yrittää vierailla verkkosivustollasi. Tällä sivulla on oma ylä- ja alatunniste, ja se sisältää oletusarvoisesti Sähköpostitilaaja-osion.

Salasanan ylätunniste -osio

Salasanasivun salasanan ylätunnisteen osion asetukset
Määrite Kuvaus
Logokuva Logo, jonka haluat näyttää.
Mukautetun logon leveys Logon leveys. Voi olla mikä tahansa 10:n kerrannainen välillä 50–250 pikseliä. Oletusarvo on 100 pikseliä.
Taustamalli Salasanaylätunnisteosion tausta ja kuvan täyttö voidaan valita seuraavista: Korostus 1, Korostus 2, Tausta 1, Tausta 2 tai Käänteinen.

Sähköpostitilaajaosio

Tämän osion tarkoituksena on tarjota asiakkaille tapa tilata sähköpostimarkkinointia, jotta he saavat lisätietoja yrityksestäsi esimerkiksi sen avautumiseen liittyen.

Salasanasivun sähköpostitilaajan osion asetukset
Määrite Kuvaus
Värimalli Sähköpostitilaaja-osion taustaväri Alatunnisteen tausta voidaan valita seuraavista: Korostus 1, Korostus 2, Tausta 1, Tausta 2 tai Käänteinen.
Tee osiosta täysleveä Laajentaa osion koko selainikkunan leveydelle.

Otsikkolohko

Salasanasivun salasanan ylätunnisteen osion otsikkolohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Otsikko Osion otsikko

Alaotsikkolohko

Salasanasivun salasanan ylätunnisteen osion otsikkolohkon asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvaus Osion tekstisisältö.

Sähköpostilomakkeen lohko

Tässä lohkossa näkyy sähköpostilomakekenttä, johon asiakkaat voivat syöttää sähköpostiosoitteensa. Tässä lohkossa ei ole mukautettavia asetuksia.

Salasanan alatunniste -osio

Salasanasivun salasanan alatunnisteen osion asetukset
Määrite Kuvaus
Värimalli Salasanan alatunnisteen osion taustaväri Alatunnisteen tausta voidaan valita seuraavista: Korostus 1, Korostus 2, Tausta 1, Tausta 2 tai Käänteinen.

404-sivu

404-sivu tulee näkyviin, kun asiakas yrittää vierailla sivustosi linkissä, jota ei ole olemassa, kuten kaupastasi poistetun tuotteen tuotesivulla. Tällä sivulla ei ole mukautettavia asetuksia.

Hakusivu

Hakusivulla asiakkaat voivat etsiä tiettyjä tuotteita tai sivuja verkkokaupastasi. Sivu sisältää oletusarvoisesti Hakutulos-osion.

Hakutulososion asetukset

Hakutulososion asetukset
Määrite Kuvaus
Kuvasuhde Suositeltujen tuotteiden kuvien kuvasuhde:
  • Mukauta kuvaan - Käyttää kuvien kuvasuhdetta. Tämä estää kuvien rajauksen.
  • Muotokuva - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 2:3.
  • Neliö - Tämä rajaa kuvat kuvasuhteeseen 1:1.
Näytä toinen kuva hiirellä osoittaessa Kun asiakas siirtää hiiren kursorin tuotekuvan päälle, näytetään tuotteen toinen kuva, mikäli tuotteella on sellainen.
Lisää kuvan täyttö Lisää enemmän tilaa tuotekuvien ympärille.
Näytä kuvan reuna Näyttää reunaviivan kuvan ympärillä.
Näytä myyjä Näyttää kunkin tuotteen myyjän.
Näytä tuotteen luokitus Tässä lohkossa näkyy tuotearvioiden keskiarvo tähtinä ja arvioiden lukumäärä sulkeissa, esimerkiksi: ★★★★★ (8). Tuotearvioiden näyttäminen edellyttää myös Shopify Product Reviewsin kaltaisen tuotearvostelusovelluksen käyttöä ja metakenttien määritelmiä kohteille reviews.rating_count ja reviews.rating.
Näytä päivämäärä Näyttää jokaisen blogijulkaisun julkaisupäivän.
Näytä tekijä Näyttää jokaisen blogijulkaisun kirjoittajan.