Dawn-teeman asetukset

Teeman asetuksilla voit tehdä muutoksia verkkokaupan typografiaan, väreihin, sosiaalisen median yhteyksiin ja kassalla maksun asetuksiin. Kun teet muutoksia teema-asetuksiisi, muutokset koskevat koko verkkokauppaasi.

Värit

Voit valita värit verkkokauppasi eri osia varten.

Mukauta väriasetuksiasi

1. Napauta teeman asetuksia.
  2. Klikkaa Värit.
  3. Avaa värivalitsin klikkaamalla muutettavan sisältötyypin värin väriruutua. Tällä hetkellä käytössä olevalla alueella näkyy värit, joita käytät tällä hetkellä teemasi muissa osissa.

Jos haluat asettaa tietyn HEX-värikoodin, syötä väri klikkaamalla tekstikenttää.

Jos haluat asettaa värin läpinäkyväksi, poista HEX-koodin arvo tekstikentästä.

4. Napauta Tallenna.

Saat lisätietoja Dawn-teeman värivaihtoehdoista, kuten liukuvärien luomisesta tutustumalla Dawn-värimalleihin.

Typografia

Voit määrittää verkkokaupassasi olevan tekstin fonttityylin ja -koon. Voit valita järjestelmän fontin tai mukautetun fontin.

On suositeltavaa, että käytät kaupassa järjestelmän fonttia. Järjestelmän fonttien käyttäminen estää uusien fonttien lataamisen asiakkaan tietokoneelle, mikä voi heikentää kaupan latausnopeutta. Asiakkaan tietokoneella näkyvä fontti riippuu asiakkaan käyttöjärjestelmästä.

Muokkaa typografia-asetuksia

1. Napauta teeman asetuksia.
  2. Klikkaa Typografia.
  3. Käytä fontinvalitsinta napsauttamalla kunkin tekstityypin kohdalla Muuta.
  4. Tutki hakukentän avulla käytettävissä olevia fontteja tai klikkaamalla Lataa lisää.
  5. Klikkaa haluamasi fontin nimeä ja klikkaa sitten Valitse.
  6. Napauta Tallenna.

Fonttikokojen mukauttaminen

Voit määrittää otsikon ja leipätekstin oletusfonttikoot teeman Typografia-asetuksissa.

Toimi näin:

1. Klikkaa Teeman asetukset > Typografia.
  2. Jos vaihdat otsikon oletusarvoista fonttikokoa, käytä Fonttikoon skaalausta oletusarvoisen fonttikoon valitsemiseen. Fontin vähimmäiskoko on 100 %, ja fontin enimmäiskoko on 150 %. Jokainen skaalauksen lisäys kasvattaa fonttikokoa 5 %. Oletusasetus on 100 %.
  3. Jos vaihdat leipätekstin oletusarvoista fonttikokoa, käytä fonttikoon skaalaa oletusarvoisen fonttikoon valitsemiseksi. Fontin vähimmäiskoko on 100 %, ja fontin enimmäiskoko on 130 %. Jokainen skaalan lisäys kasvattaa fonttikokoa 5 %. Oletusasetus on 100 %.
  4. Napauta Tallenna.

Asettelu

Asettelun avulla voit määrittää enimmäisleveyden, jonka alueella verkkokauppasi näkyy.

1. Klikkaa Teeman asetukset > Asettelu.
  2. Valitse pudotusvalikosta asetteluksi 1 200 tai 1 600 pikseliä. Oletusasetus on 1 600 pikseliä.
  3. Napauta Tallenna.

Sosiaalinen media

Voit lisätä tuotteisiin ja blogijulkaisuihin sosiaalisen median jakamispainikkeita, ja voit myös lisätä linkkejä sosiaalisen median tileillesi. Linkit sosiaalisen median tileihin näkyvät verkkokaupan alatunnisteessa.

Mukauta sosiaalisen median asetuksia

1. Klikkaa Teeman asetukset. 4. Klikkaa Sosiaalinen media 5. Jos haluat lisätä linkkejä sosiaalisen median tileillesi, syötä tilien linkit Tilit-kohdassa oleviin kenttiin. Syötä linkit kokonaisuudessaan, esimerkiksi https://instagram.com/shopify tai https://twitter.com/shopify. 6. Napauta Tallenna.

Haun syöte

Dawn sisältää ennakoivan haun, joka näyttää tuote-ehdotuksia, kun asiakkaat alkavat kirjoittaa hakukenttään. Tuote-ehdotukset auttavat asiakkaita muotoilemaan ja tarkentamaan hakukyselyjään, ja se on uudenlainen tapa tutustua verkkokauppaan. Tuote-ehdotusten avulla asiakkaat voivat myös selata osumia nopeasti ilman, että heidän tarvitsee poistua nykyiseltä sivulta nähdäkseen erillisen hakutulosluettelon.

Voit mukauttaa seuraavia haun asetuksia:

• Ota tuote-ehdotukset käyttöön - Ota tuote-ehdotukset käyttöön tai poista ne käytöstä.
  • Näytä myyjä - Näytä tai piilota myyjät tuote-ehdotuksissa.
  • Näytä hinta - Näytä tai piilota hinnat tuote-ehdotuksissa.

Hakusyötteen asetusten muokkaaminen

1. Napauta teeman asetuksia.
  2. Klikkaa Hakusyöte
  3. Mukauta kauppasi hakukäyttäytymistä käyttämällä asetuksia.
  4. Napauta Tallenna.

Lisätietoja siitä, miten tuote-ehdotukset toimivat, saat tutustumalla kohtaan Ennakoiva haku.

Favicon

Voit lisätä suosikkikuvakkeen eli favicon-kuvakkeen, joka tukee verkkokauppasi brändin luomista. Favicon-kuvake näkyy seuraavissa paikoissa:

• verkkoselaimen välilehti
  • verkkoselaimen historia
  • työpöydällä olevat kuvakkeet
  • verkkokaupan nimen vieressä, kun siitä on tuotettu kirjanmerkki

Lisätietoja faviconeista eli suosikkikuvakkeista.

Mukauta favicon-kuvaketta

1. Klikkaa Teeman asetukset. 4. Klikkaa Favicon 3. Klikkaa Favicon-kuva-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista: * Jos haluat käyttää kuvaa, jonka olet jo ladannut Shopify-ylläpitäjään, valitse kuva klikkaamalla sitä ja klikkaa sen jälkeen Valitse. * Jos haluat käyttää kuvaa paikalliselta tietokoneelta, klikkaa Lataa. Valitse kuva tietokoneeltasi ja aloita lataus klikkaamalla Avaa. Kuva valitaan automaattisesti, kun lataus on valmis. Klikkaa Valitse. * Jos haluat valita ilmaisen kuvan, etsi kuva klikkaamalla Ilmaiset kuvat ja valitse se klikkaamalla kuvaa. 4. Lisää favicon-kuvaan vaihtoehtoinen teksti: 1. Klikkaa Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä. 2. Kirjoita Muokkaa kuvaa -ikkunaan lyhyt kuvaus kuvasta. 3. Klikkaa Tallenna.

Valuutan muoto

Voit valita, näytetäänkö tuotteissa, ostoskorissa ja kassan hinnoissa aina valuuttakoodit.

1. Klikkaa Teeman asetukset. 4. Klikkaa Valuutan muoto. 5. Ota valuuttakoodit käyttöön klikkaamalla Näytä valuuttakoodit -valintaruutua. 6. Klikkaa Tallenna.

Maksu kassalla

Tässä osassa voit mukauttaa kaupan kassalle maksun. Lisätietoja kaupan kassasivulta on Shopify Checkout -paneelissa.

Vaihda teematyylit

Teeman tyyli on kokoelma teemojen suunnittelijan valitsemia asetuksia. Voit käyttää teeman tyylejä kaupassasi, jolloin kauppasi ilme ja tyyli on viimeistelty. Teeman tyyliä käytetään oletuksena kaikissa teemoissa. Kun mukautat teemaa, korvaat teeman tyyliasetukset omilla asetuksillasi. Jos käytät teemassa teeman tyyliä, nykyiset asetukset, kuten värit ja typografia, muuttuvat.

Toimi näin:

1. Klikkaa Teeman asetukset > Tyylit.

2. Valitse teeman tyylivaihtoehdot pudotusvalikkojen avulla. Käytettävissä olevat vaihtoehdot riippuvat siitä, mitä teemaa käytät.

3. Napauta Tallenna.

Kumoa muutokset ja tee ne uudelleen

Kumoa-painike peruuttaa viimeisimmän muutoksen, ja Tee uudestaan ‑painike palauttaa kumoamasi muutoksen. Kun klikkaat Kumoa-painiketta useammin kuin kerran, tekemäsi muutokset kumotaan yksi kerrallaan. Kumoa- ja Tee uudestaan -painikkeet sijaitsevat teemaeditorin työkalupalkissa.

Teemaeditorin työkalupalkin Kumoa- ja Toista-painikkeet

Klikkaa Kumoa-painiketta, kun haluat peruuttaa seuraavat muutokset:

• osioiden lisääminen, uudelleenjärjestäminen ja poistaminen
  • värien, fonttien ja muiden asetusten muuttaminen Teeman asetukset -välilehdellä
  • teeman tyylin nollaaminen.

Teeman asetuksilla voit mukauttaa verkkokaupan värejä ja typografiaa. Voit myös määrittää linkkejä sosiaalisen median tileihin, muokata ostoskorin asetuksia ja lisätä favicon-kuvakkeen.

Valmiina aloittamaan myymisen Shopifyssa?