Vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia teemaeditorin kanssa, tarkista näkyykö ongelma alla.

Tavanomaisia ongelmia

Ongelma: sivun lataaminen epäonnistui

Sivu uudelleenohjaa URL-osoitteeseen, jota ei tueta

Jos kauppasi sisältää koodia, joka ohjaa käyttäjät URL-osoitteisiin, joita ei ole liitetty kauppaasi, tarkista, että uudelleenohjaus on poistettu käytöstä, kun vierailet teemaeditorissa.

Tällainen uudelleenohjaus voidaan esimerkiksi lisätä kauppapaikkaan ostajien ohjaamiseksi eri Shopify-kauppoihin sijainnin mukaan. Tällainen uudelleenohjauskoodi voi olla joko teemassa tai asentamassasi sovelluksessa.

Korvaa window.location.href = koodilla window.parent.location.href = teeman JavaScript-koodissa varmistaaksesi, että uudelleenohjaus ei häiritse editorikokemusta. Jos tämä ei ole mahdollista, poista viittaus JavaScript-muuttujaan window.Shopify.designMode, kun käytät teemaeditoria. Tämä muuttuja asetetaan arvoon true, kun myymälä on ladattu editoriin, ja false, kun se ei ole.

Sivu ei latautunut virheen vuoksi

Sivun latautuminen teemaeditorissa voi epäonnistua useista syistä. Yleisiä ongelmia ovat mm. seuraavat:

• verkkoyhteysongelmat
  • teemassasi oleva virheellinen Liquid-koodi.

Jos olet tarkistanut, että kyseiset ongelmat eivät aiheuta virhettä, kokeile mennä verkkokauppaasi siirtymällä teemaeditorissa kohtaan Teeman toiminnot > Esikatsele teemaa. Jos sivun lataaminen ei onnistu, voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen saadaksesi apua kauppapaikkaasi koskevan ongelman ratkaisemiseen.

HTML-virhe löytyi

Kun teet muutoksia teema-asetuksiisi teemaeditorissa, editorissa saattaa näkyä ”HTML-virhe löydetty” ‑varoitussanoma:

HTML-virhebanneri

Tämä virhesanoma tulee näkyviin, kun teeman koodissa on syntaksivirhe. Voit ratkaista ongelman tarkastelemalla virhesanomassa viitatun Liquid-tiedoston koodia. Yllä olevassa esimerkissä tämä olisi slideshow.liquid.

Ongelman löytäminen teeman koodista

1. Klikkaa virhesanomassa linkitettyä .liquid-osiotiedostoa. Linkki vie sinut Muokkaa HTML-/CSS-koodia ‑sivulle, ja tiedosto aukeaa koodieditorissa.

2. Käy läpi tiedostossa oleva koodi ja yritä löytää virheellinen HTML- tai Liquid-osa. Koodieditorissa mahdolliset syntaksivirheet näkyvät punaisena. Yleisiä ongelmia ovat mm. seuraavat:

• ylimääräiset HTML-lopputunnisteet, esimerkiksi lopputunniste </div> ilman alkutunnistetta <div>
  • ylimääräiset HTML-alkutunnisteet, kuten alkutunniste <div> ilman lopputunnistetta </div>
  • väärin muotoillut HTML-tunnisteet, esimerkiksi <div class="my-class" ilman >
  • väärin muotoiltu Liquid-koodi
  • viallinen HTML sisällytetyssä teeman koodinpätkätiedostossa.
  1. Kun olet löytänyt ongelman, korjaa koodi teematiedostossasi.

2. Napauta Tallenna.

3. Palaa teemaeditoriin valitsemalla Mukauta ja varmista, että virhesanomaa ei enää näytetä.

Muita ratkaisuja

Jos ongelma ei ratkea aiempia vaiheita noudattamalla, harkitse, olisiko seuraavista apua:

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?