Vianmääritys

Tutustu seuraaviin yleisiin ongelmiin, joita saatat kohdata teemaeditorin käytössä, sekä niiden ratkaisuihin. Jos sinulla on ongelmia teemaeditorin käytössä, tarkista, onko ongelma kuvattu alla.

Sivu uudelleenohjaa URL-osoitteeseen, jota ei tueta

Jos myyntipaikassasi on koodia, joka ohjaa käyttäjät URL-osoitteisiin, joita ei ole liitetty kauppaasi, tarkista, että uudelleenohjaus on poistettu käytöstä, kun vierailet teemaeditorissa.

Tällainen uudelleenohjaus voidaan esimerkiksi lisätä myyntipaikkaan asiakkaiden ohjaamiseksi eri Shopify-kauppoihin sijainnin mukaan. Tällainen uudelleenohjauskoodi voi olla joko teemassa tai asentamassasi sovelluksessa.

Varmista, ettei uudelleenohjaus häiritse editorin käyttöä, käyttämällä JavaScriptissä viittausta window.Shopify.designMode-muuttujaan, joka poistaa uudelleenohjauksen käytöstä, kun käytät teemaeditoria. Tämä muuttuja asetetaan arvoon true, kun myyntipaikka on ladattu editoriin, ja arvoon false, kun sitä ei ole ladattu.

Sivu ei latautunut virheen vuoksi

Sivun latautuminen teemaeditorissa voi epäonnistua useista syistä. Yleisiä ongelmia ovat mm. seuraavat:

• verkkoyhteysongelmat
  • teemassasi oleva virheellinen Liquid-koodi.

Jos olet tarkistanut, että kyseiset ongelmat eivät aiheuta virhettä, kokeile mennä verkkokauppaasi siirtymällä teemaeditorissa kohtaan Teeman toiminnot > Esikatsele teemaa. Jos sivun lataaminen ei onnistu, voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen saadaksesi apua myyntipaikkaasi koskevan ongelman ratkaisemiseen.

HTML-virhe löytyi

Jos teeman koodissa on syntaksivirhe, teemaeditorissa näkyy HTML-virhe löytyi -varoitusviesti.

Voit ratkaista virheen tarkastelemalla virheilmoituksessa mainitun Liquid-tiedoston koodia.

Ongelman löytäminen teeman koodista

1. Klikkaa virheilmoitukseen linkitettyä .liquid-osiotiedostoa. Linkki vie sinut Muokkaa HTML-/CSS-koodia ‑sivulle, missä tiedosto aukeaa koodieditorissa.
  2. Käy läpi tiedostossa oleva koodi ja yritä löytää virheellinen HTML- tai Liquid-osa. Koodieditorissa mahdolliset syntaksivirheet näkyvät punaisena. Yleisiä ongelmia ovat mm. seuraavat:

• ylimääräiset HTML-lopputunnisteet, esimerkiksi lopputunniste </div> ilman alkutunnistetta <div>
    • ylimääräiset HTML-alkutunnisteet, kuten alkutunniste <div> ilman lopputunnistetta </div>
    • väärin muotoillut HTML-tunnisteet, esimerkiksi <div class="my-class" ilman >
    • väärin muotoiltu Liquid-koodi
    • viallinen HTML sisällytetyssä teeman koodinpätkätiedostossa.
  3. Kun olet löytänyt ongelman, korjaa koodi teematiedostossasi.

4. Klikkaa Tallenna.

5. Palaa teemaeditoriin valitsemalla Mukauta ja varmista, että virhesanomaa ei enää näytetä.

Muita ratkaisuja

Jos sinulla on edelleen ongelmia teeman kanssa käytyäsi läpi yleiset vianmääritysvaiheet, mieti, olisiko seuraavista toimenpiteistä apua: