Teema-arkkitehtuuriversiot

Heinäkuussa 2021 Shopify julkaisi uuden Online Store 2.0 -nimisen teema-arkkitehtuurin. Aiempaa arkkitehtuuria käyttäviä teemoja kutsutaan vanhoiksi teemoiksi. Vanhat teemat eivät ole saatavilla Theme Storessa, eikä niihin tehdä muita päivityksiä kuin turvallisuuskorjauksia. Vanhoja teemoja on kahta tyyppiä: osiin jaetut ja osiin jakamattomat. Teema-arkkitehtuurin versio määrittää teemasi muodostavat tiedostotyypit, sen muokkaustavat sekä tavat, joilla sovellukset voivat integroitua teemaasi. Teema-arkkitehtuuriversiosi voi myös mahdollistaa käyttämään uusia Shopify-ominaisuuksia.

Shopify tarjoaa useita ilmaisia Online Store 2.0 -teemoja, joissa kussakin on omanlaisensa käyttötuntuma. Voit lukea lisää OS2.0-teemoista tai selata teemakauppaa, jossa on Online Store 2.0 -verkkokaupan kanssa yhteensopivia teemoja.

Teema-arkkitehtuuriversio määrittää myös pääsyn uusiin Shopify-ominaisuuksiin, jotka julkaistaan vain Online Store 2.0 -teemoissa.

Online Store 2.0 -ominaisuudet vs. vanhojen teemojen ominaisuudet

Vertaa teeman ominaisuuksia
Ominaisuus Vintage OS 2.0
Etusivun osiot
Mukauta verkkokauppasi etusivun sisältöä. Asettele etusivun rakenne lisäämällä, järjestämällä ja poistamalla sen osia.
Kaikilla sivuilla olevat osiot
Mukauta useimpien verkkokauppasi sivujen sisältöä. Luo yksilöllisiä sivupohjia lisäämällä, järjestämällä tai poistamalla osioita ja lohkoja.
-
Tehostettu sovellustuki
Asenna tai vaihda sovelluksia ilman, että kosketkaan koodiin. Lisää sovellustoimintoja kaikkialle teemaasi sovelluslohkoja käyttämällä.
-
Entistä parempaa sisältöä dynaamisten lähteiden avulla
Lisää dynaamisia erikoistietoja mihin tahansa teeman asetukseen yhdistämällä asetus dynaamiseen lähteeseen. Dynaaminen lähde voi olla resurssimäärite tai metakentän arvo.
-
Kokoelman suodatus
Asiakkaat voivat suodattaa kaupassasi olevia kokoelmia saatavuuden, hinnan ja muiden tekijöiden mukaan.
-

Määritä teemasi arkkitehtuuriversio

Seuraavissa tilanteissa saatat haluta tietää, mitä teeman arkkitehtuuriversiota teemasi käyttää:

• yrität selvittää, onko sovellus tai sovellusominaisuus yhteensopiva teemasi kanssa
  • haluat käyttää ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä vain Online Store 2.0 -teemoissa
  • haluat tietää, koskeeko tietty mukautustutoriaali teemaasi

Jokaisella teemakirjastosi teemalla on tietty teeman arkkitehtuuriversio. Teemakirjastossasi voi olla samanaikaisesti sekä Online Store 2.0 -teemoja että vanhoja teemoja.

Vaiheet:

Jos käytät Online Store 2.0 -teemaa, voit lisätä tuotesivulle osioita.

Vanhan teemasi arkkitehtuuriversion määrittäminen

Kun tiedät, että käytät vanhaa teemaa, sinun kannattaa myös selvittää, käytätkö osiin jaettua vai osiin jakamatonta teemaa. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä mukautukset ovat saatavilla teemaasi ja mitä työvaiheita sinun tulee seurata mukautustutoriaaleissa.

Voit tarkistaa asian teemaeditorissa kokeilemalla, voitko järjestää etusivun asettelua vetämällä ja pudottamalla elementtejä. Jos voit vetää ja pudottaa elementtejä, sinulla on osiin jaettu teema.

Tarkista teemakoodisi Osiot-kansiosta käyttämäsi versio.

Vaiheet:

Tällä sivulla

Teemaversiot

Kaikilla teemoilla on versionumero, joka näkyy teemakirjastossasi. Lisätietoja teemaversioiden eroista on teemapäivityksen julkaisutiedotteissa.

Esimerkki verkkokaupasta, jolle on saatavilla Dawn-teemapäivitys