Teema-arkkitehtuuriversiot

Heinäkuussa 2021 Shopify julkaisi uuden Online Store 2.0 -nimisen teema -arkkitehtuurin. Aiempaa arkkitehtuuria käyttäviä teemoja kutsutaan vanhoiksi teemoiksi. Vanhoja teemoja on kahta tyyppiä: osiin jaetut ja osiin jakamattomat. Teema-arkkitehtuurin versio määrittää teemasi muodostavat tiedostotyypit, sen muokkaustavat sekä tavat, joilla sovellukset voivat integroitua teemaasi. Teema-arkkitehtuuriversiosi myötä voit myös päästä käyttämään uusia Shopify-ominaisuuksia.

Shopify tarjoaa yhden ilmaisen Online Store 2.0 ‑teeman nimeltä Dawn. Lue lisää Dawn-teemasta.

Päivitys Online Storean 2.0 ei ole pakollista. Voit jatkaa vanhan teeman käyttöä, jos se vastaa liiketoimintasi vaatimuksia.

Online Store 2.0 -ominaisuudet vs. vanhojen teemojen ominaisuudet

<table>
<caption>Compare theme features</caption>
  <thead>
    <tr>
      <th style="width:70%;">Feature</th>
      <th style="width:15%;">Vintage</th>
      <th style="width:15%;">OS 2.0</th>
    </tr>
  </thead>
  <tbody>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Sections on the home page</strong><BR>
    Customize the content on your online store's home page. Add, rearrange, or remove sections to create your page layout.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Sections on every page</strong><BR>
    Customize the content on most of your online store's pages. Add, rearrange, or remove sections and blocks to create unique page layouts.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Enhanced app support</strong><BR>
    Install or change apps without touching any code. Add app functionality anywhere in your theme using <a href="/manual/online-store/themes/extend/apps#app-blocks">app blocks</a>.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Richer content using dynamic sources</strong><BR>
     Add dynamic, specialized information to any setting in your theme by connecting the setting to a <a href="/manual/online-store/themes/os20/theme-structure/sections#metafields-and-dynamic-sources">dynamic source</a>. A dynamic source can be a resource attribute or a metafield value.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Collection filtering</strong><BR>
     Allow customers to <a href="/manual/online-store/themes/os20/customize/filters">filter</a> collections in your store by availability, price, and more.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  </tbody>
</table>

Määritä teemasi arkkitehtuuriversio

Seuraavissa tilanteissa saatat haluta tietää, mitä teeman arkkitehtuuriversiota teemasi käyttää:

• yrität selvittää, onko sovellus tai sovellusominaisuus yhteensopiva teemasi kanssa
  • haluat käyttää ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä vain Online Store 2.0 -teemoissa
  • haluat tietää, koskeeko tietty mukautustutoriaali teemaasi

Jokaisella teemakirjastosi teemalla on tietty teeman arkkitehtuuriversio. Teemakirjastossasi voi olla samanaikaisesti sekä Online Store 2.0 -teemoja että vanhoja teemoja.

Toimi näin:

1. Valitse Tuotteet > Oletustuote. Tämä avaa oletustuotemallin. 3. Katso tuotemalliosioiden alla olevaa sivupalkkia. Jos sinulla on Online Store 2.0 ‑teema, Lisää osio ‑painikkeen tulisi näkyä osiolistan alla. 4. Jos Lisää osio ‑painiketta ei näy, käytössäsi saattaa olla vanha osiin jaettu teema tai vanha osiin jakamaton teema. Seuraa Määritä vanhan teemasi arkkitehtuuriversio ‑osion vaiheita selvittääksesi, mitä vanhaa arkkitehtuuriversiota teemasi käyttää.

Jos käytät Online Store 2.0 -teemaa, voit lisätä tuotesivulle osioita.

Määritä vanhan teemasi arkkitehtuuriversio

Kun tiedät, että käytät vanhaa teemaa, sinun kannattaa myös selvittää, käytätkö osiin jaettua vai osiin jakamatonta teemaa. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä mukautukset ovat saatavilla teemaasi ja mitä työvaiheita sinun tulee seurata mukautustutoriaaleissa.

Voit tarkistaa asian teemaeditorissa kokeilemalla, voitko järjestää etusivun asettelua vetämällä ja pudottamalla elementtejä. Jos voit vetää ja pudottaa elementtejä, sinulla on osiin jaettu teema.

Tarkista teemakoodisi Osiot-kansiosta käyttämäsi versio.

Toimi näin:

1. Tarkista sivupalkin kansiorakenne: - Jos Osiot-hakemistossa on tiedostoja, käytössäsi on osioihin jaettu teema.
    • Jos Osiot-hakemistossa ei ole tiedostoja, käytät osiin jakamatonta teemaa.

Lisätietoja teemaversiosta

Kun olet selvittämään teeman version, voit tutustua dokumentaatioon ja mukautusoppaita, jotka koskevat sinua: