Tilaustuotteiden muokkaaminen

Asiakkaasi saattavat haluta vaihtaa tuotteen, tai sinun täytyy lisätä tai poistaa tuote tilauksesta. Kun tilaus on tehty, voit muokata tilaustasi seuraavilla tavoilla:

Muutokset, joita voit tehdä tilaukseen riippuvat tuotteiden jakelun tilasta. Jos tuote on jo jaeltu, et voi poistaa tuotetta tai muuttaa tuotteiden määrää. Voit kuitenkin muokata ei-jaeltuja tuotteita ja lisätä tuotteita tilaukseen. Kokonaiskustannukset päivittyvät tilaukseen tehtyjen muokkausten myötä. Jos tilauksen hinta muuttuu, sinun täytyy veloittaa tai hyvittää erotus.

Jotta voit hyvittää tilauksia, sinun on oltava kaupan omistaja tai sinulla on oltava Muokkaa tilauksia ‑käyttöoikeus. Lue lisää henkilöstön käyttöoikeuksista.

Huomioitavaa ennen tilausten muokkaamista

Ennen kuin muokkaat tilauksia, lue lisää mahdollisista vaikutuksista, jotta voit päättää, haluatko muokata tilauksia kaupassasi.

Tilausten muokkaaminen voi vaikuttaa seuraaviin kauppasi osa-alueisiin:

Voit luoda testitilauksia varmistaaksesi, toimiiko tilausten muokkaaminen kaupassasi.

Sovellukset

Sovellusten luomia tilauksia ei voi muokata Shopify-adminissa tai muissa sovelluksissa. Vain tilauksen luonut sovellus voi muokata tilausta. Jos sovellus kuitenkin luo tilausluonnoksen ja se muunnetaan myöhemmin tilaukseksi, tilausta voidaan muokata Shopify adminissa ja muilla sovelluksilla.

Lisäksi jotkin sovellukset eivät välttämättä tunnista tilauksen muokkauksia. Tilauksen muokkaamisen jälkeen sovellusten tiedot saattavat olla virheellisiä. Tilausten muokkaaminen vaikuttaa kaikkein todennäköisimmin jakelusovelluksiin. Jos esimerkiksi muokkaat tilausta poistaaksesi tuotteen, jakelusovellus ei välttämättä poista tuotetta. Saatat vahingossa lähettää tuotteen, joka poistettiin tilauksesta, ja jota ei ole maksettu.

Voit tarkistaa sovelluksen kehittäjältä, täytyykö sovellus päivittää. Sovelluskehittäjät voivat hankkia lisätietoja tilausten muokkaamisesta GraphQL: n avulla.

Alennukset

Voit lisätä, muokata tai poistaa manuaalisia rivikohta-alennuksia. Jotkin tilaustason alennukset lasketaan uudelleen tilauksen muokkaamisen jälkeen.

Manuaalisten alennusten muokkaaminen

Voit lisätä manuaalisen alennuksen tilauksessa olevaan rivikohtaan tai päivittää tai poistaa alennuksen tilauksessa olevasta rivikohdasta.

Tilaustason alennuksia ei voi lisätä, poistaa tai päivittää. Lisäksi seuraavia rivikohta-alennustyyppejä ei voi muokata:

• alennuskoodit
  • komentosarjan alennukset
  • automaattiset alennukset

Alennuksen uudelleenlaskeminen

Joitakin alennuksia ei lasketa uudelleen tilauksen muokkaamisen jälkeen. Varmistaaksesi, että asiakas maksaa oikean summan, tarkista huolellisesti sellaisten tilausten kokonaissumma, joissa on alennuksia.

Seuraavat alennustyypit lasketaan uudelleen, kun tilausta muokataan:

• Koko tilausta koskevat prosentuaaliset alennukset. Nämä alennukset lasketaan uudelleen, kun lisäät uusia tuotteita tai muutat tuotteiden määrää.
  • Tiettyjä tuotteita tai kokoelmia koskevat kiinteähintaiset alennuskoodit. Nämä alennukset lasketaan uudelleen, kun muutat sellaisen tuotteen määrää, jota alennus koskee. Tämäntyyppinen alennus lasketaan uudelleen vain, jos alennuskoodia voidaan käyttää tilauksessa useammin kuin kerran.

Toimitus

Toimitustapoja ja -maksuja ei lasketa uudelleen, kun muokkaat tilausta, mutta voit lisätä mukautetun toimitusmaksun. Jos vaihdat tai lisäät tuotteita tilaukseen, ja tilauksen paino tai mitat kasvavat, saatat joutua veloittamaan korkeamman toimitusmaksun.

Tilauksia, joiden toimitustapa on paikallinen toimitus, ei voi muokata. Et voi myöskään vaihtaa tilauksen toimitustapaa esimerkiksi toimituksesta noutoon.

Jakelupalvelut

Ota yhteyttä jakelupalveluun tarkistaaksesi, voitko tehdä muutoksia jakelupalvelun jakelemiin tuotteisiin.

Jos jakelupalvelusi eivät työskentele tilausten muokkauksissa, tuotteen muokkaaminen voi aiheuttaa menetetty tai puutteellinen tilaus.

Jos jakelupalvelusi eivät työskentele tilausten muokkauksessa, uusia tuotteita tai tilaukseen lisättyjä uusia tuotemäärää tulee uusia tuotteita, jotka voit suorittaa. Tilausta poistetut tuotteet eivät ole enää lähetettäviä tuotteita.

Riskianalyysi

Jos perit maksun asiakkaalta tilauksen muokkaamisen jälkeen, tilauksen petosanalyysi-indikaattorit ja petossuojauksen tila voivat muuttua.

Nopeutetut kassat

Jos sinun on perittävä maksu asiakkaalta muokattuasi tilausta, asiakkaasi ei voi käyttää nopeutettua maksuvaihetta uudessa kassavaiheessa. Tämä vaikuttaa esimerkiksi Apple Pay ‑kassamaksuihin.

Valuutat

Jos muokkaat tilausta sen jälkeen, kun se on maksettu eri valuutassa, ulkomaan valuuttakurssi voi tekemäsi muokkauksen tyypistä riippuen olla eri kuin tilauksessa aiemmin käytetty kurssi:

• Jos lisäät uuden tuotteen, käytetään sitä ulkomaan valuuttakurssia, joka on voimassa muokkaushetkellä.
  • Jos lisäät tilauksessa olevien tuotteiden määrää, käytetään sitä ulkomaan valuuttakurssia, joka oli voimassa alkuperäisellä tilauksentekohetkellä.
  • Jos poistat tuotteen tai vähennät tilauksessa olevien tuotteiden määrää, käytetään sitä ulkomaan valuuttakurssia, joka oli voimassa alkuperäisellä tilauksentekohetkellä, jotta valuuttakurssien vaihtelut eivät vaikuta asiakkaaseen. Lue lisää hyvityksiin liittyvästä valuuttariskistä.

Jos et ole oikeutettu muokkaamaan muissa valuutoissa tehtyjä tilauksia tai jos et voi muokata tiettyä tilausta, voit hyvittää tilauksen, luoda tilausluonnoksen haluamallasi markkina-alueella ja lähettää laskun sähköpostitse asiakkaan paikallisessa valuutassa.

Analytiikka

Jos muokkaat tilausta tilauspäivän jälkeen, muokkaus näkyy erillisenä tilauksena raporteissasi. Muokattu tilaus näkyy raportissa uutena tilauksena, vaikka uutta tilausta ei ole luotu.

Tämä vaikuttaa seuraaviin raportteihin:

Paikallisen noudon tilaukset

Paikallisen noudon tilausta voidaan muokata joko ennen tämän tilauksen valmistelua tai sen jälkeen. Voit muokata paikallisia noutotilauksia vain Shopify-ylläpitäjässä tai Shopify-sovelluksessa, et POS-sovelluksessa.

Tilaukset, joiden maksua odotetaan

Jos tilaus on Maksu odottaa -tilassa, et välttämättä pysty muokkaamaan tilauksen tuotteita tai alennuksia. Lue lisää tilauksista, joiden maksut ovat odotustilassa.

Tilaukset, joihin sisältyy verot ja tullit

Jos tilauksesta on veloitettu tulleja ja veroja, kuten DDP (Delivery Duty Paid) -tilaus, et voi muokata tilausta.

Tuotteiden lisääminen tilaukseen

Voit lisätä tuotteita tilaukseen. Jos lisäät tuotteita tilaukseen, voit lähettää asiakkaalle sähköpostitse laskun, jossa on linkki kassasivulle, tai voit hyväksyä tilauksen maksun.

Vaiheet:

Tuotteiden poistaminen tilauksesta

Voit poistaa tuotteita tilauksesta. Jos haluat vaihtaa tuotteita, sinun on poistettava tarpeeton tuote ja lisättävä uusi tuote.

Vaiheet:

Tilauksen tuotemäärien muuttaminen

Voit lisätä tai vähentää tilauksessa olevien tuotteiden määrää. Jos lisäät tilauksessasi olevien tuotteiden määrää, voit lähettää asiakkaalle sähköpostitse laskun, jossa on linkki kassasivulle, tai voit hyväksyä tilauksen maksun.

Vaiheet:

Alennuksen soveltaminen tilauksessa olevaan tuotteeseen

Olemassa olevan tuotteen alennuksen muuttaminen

Alennuksen poistaminen olemassa olevasta tuotteesta

Toimituskulujen lisääminen

Voit lisätä tilaukseesi mukautetun toimitushinnan. Kun olet lisännyt toimitushinnan, voit muokata hintaa tai poistaa sen ennen tilauksen päivittämistä, tai voit lisätä uuden toimitushinnan.

Kun lisäät toimitushinnan, voit lähettää asiakkaallesi sähköpostitse laskun, jossa on linkki kassasivulle, tai voit hyväksyä tilauksen maksun.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Muokkaa.

4. Klikkaa Maksu-osiossa Lisää toimitus.

5. Kirjoita toimitushinnan nimi ja hinta.

6. Valitse Valmis.

7. Kun olet lopettanut tilauksen muokkaamisen, tarkista ja päivitä tilaus.

Toimitushintojen poistaminen

Voit myös poistaa toimitusmaksun tilauksestasi. Jos haluat muokata toimitushintaa, sinun täytyy poistaa toimitushinta ja lisätä uusi toimitushinta.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Muokkaa.

4. Klikkaa Maksu-osiosta Muokkaa toimitusta.

5. Klikkaa poistettavan toimitushinnan vieressä olevaa roskakorikuvaketta.

6. Klikkaa Poista.

7. Kun olet lopettanut tilauksen muokkaamisen, tarkista ja päivitä tilaus.

Muokatun tilauksen tarkistaminen ja päivittäminen

Kun olet muokannut tilausta, sinun täytyy tarkistaa, että päivitetty kokonaissumma on oikein. Tilaukseen tekemiesi muutosten perusteella tilauksen kokonaiskustannukset saattavat kasvaa tai laskea riippuen siitä, mitä asiakas on maksanut kassalla.

Kun olet muokannut tilausta, tee jokin seuraavista toimenpiteistä sen perusteella, mitä tilauksen kokonaissummalle tapahtuu:

Kun olet muokannut tilausta, voit muokata tilauksen muokkauslaskua tai ilmoitusta, joka lähetetään asiakkaalle mallin muokkaus -toiminnolla.

Maksun periminen tilauksen kokonaissumman noustessa

Jos muokatun tilauksen hinta nousee, sinun on perittävä maksu asiakkaalta. Yhteenveto-kohdassa näet perittävän määrän, jos sellaista on.

Voit lähettää asiakkaalle laskun, joka sisältää linkin kassasivulle, tai voit hyväksyä tilauksen maksun.

Maksun hyvittäminen tilauksen kokonaissumman laskiessa

Jos muokatun tilauksen kokonaiskustannukset pienenevät, sinun on päivitettävä tilaus ja maksettava asiakkaalle hyvitys. Palautettava summa näkyy Yhteenveto-osiossa.

Ilmoittaminen asiakkaalle, kun tilauksen kokonaissumma ei muutu

Jos tilauksen hinta ei ole muuttunut, sinun ei tarvitse palauttaa tai periä maksua. Asiakkaalle lähetetään oletusarvoisesti ilmoitus muutoksesta. Jos et halua lähettää asiakkaalle ilmoitusta, poista valinta kohdasta Lähetä ilmoitus asiakkaalle ja viimeistele tilauksen muokkaus klikkaamalla Päivitä tilaus.