Kasvaneen myynnin hallinta

Vaikka liian suurta myyntiä pidetään usein ”parhaana mahdollisena ongelmana”, yrityksen pitää pystyä hallitsemaan sitä, jotta asiakkaat pysyvät tyytyväisinä.

Tähän ongelmaan on monta ratkaisua, mutta vain osa niistä sopii sinun tilanteeseesi. Tarkista, sopiiko jokin alla olevista strategioista oman yrityksesi tarpeisiin.

Tilausten rajoittaminen

Päivän aikana sallitun myynnin määrän rajoittaminen auttaa pitämään tilauksesi hallittavissa. Se voi myös tehdä tuotteistasi ylellisen tuntuisia, mikä voi olla avuksi markkinoinnissa ja brändäyksessä.

Toinen tapa on rajoittaa tuotteiden määrä, jonka asiakas voi tilata yhdessä ostoskorissa.

Tilausten rajoittaminen voi kuitenkin aiheuttaa myös asiakkaiden turhautumista. Jos rajoitat tilauksiasi jollakin tavalla, varmista, että rajoitus on asiakkaiden tiedossa, he ymmärtävät, miksi he eivät voi tehdä tilausta ja kerrot, miten he voivat tehdä uuden tilauksen tulevaisuudessa. Voit kertoa asiakkaille rajoituksesta etusivun yläosassa olevassa bannerissa, tuotesivulla olevassa kappaleessa tai kauppasi valikkoon lisätyllä sivulla.

Voit rajoittaa tilauksia valitsemalla jonkin seuraavista vaihtoehdoista.

Lisää ostoskoriin -painikkeen poistaminen manuaalisesti

Kun olet saanut haluamasi määrän tilauksia päivässä, voit poistaa Lisää tilauskoriin -painikkeen kaupastasi. Lisää ostoskoriin- painikkeen poistamisen vaiheet riippuvat käytetyn teeman tyypistä:

Muista lisätä painike takaisin seuraavan päivän alussa tai aina, kun olet valmis ottamaan vastaan uusia tilauksia.

Toimitusalueiden säätäminen manuaalisesti

Kun olet saanut valitsemasi määrän tilauksia päivässä, voit estää asiakkaita tilaamasta fyysisiä tuotteita poistamalla toimitusmaksujen valintamahdollisuuden. Jos asiakas ei voi valita toimitusmaksua, hän ei voi tehdä tilausta.

Toinen tapa kertoa asiakkaille rajoituksesta on muuttaa teemasi virheilmoitusta silloin, kun toimitusmaksut eivät ole käytettävissä kassalla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Lisää yleiset toimitushinnat jokaiselle toimitusprofiilille ja poista hinnat toimitusalueista:

1. Klikkaa toimitusprofiilin viereistä kohtaa Hallinnoi.
    2. Klikkaa kunkin alueen toimituskulujen vieressä ... -painiketta ja klikkaa sitten Poista. Älä poista alueitasi.
    3. Klikkaa Tallenna.
  3. Valinnainen: Muuta teemasi virheilmoitusta, kun toimitusmaksut eivät ole käytettävissä:

1. Siirry verkkokauppaan kohtaan Teemat.
    2. Klikkaa ...-painiketta > Muokkaa oletusteemasisältöä.
    3. Klikkaa Kassa ja järjestelmä -välilehteä.
    4. Hae kenttiä Ei hintoja maalle ja Toimitustapa ei käytettävissä ja tee muutokset niihin.
    5. Klikkaa Tallenna.

Muista lisätä toimitusmaksut takaisin seuraavan päivän alussa tai aina, kun olet valmis ottamaan vastaan uusia tilauksia.

Kun poistat toimitusalueet, kerro asiakkaillesi, ettet enää vastaanota tilauksia päivän aikana. Harkitse bannerin lisäämistä verkkosivustollesi, jotta asiakkaat saavat tiedon siitä, ettei heidän kannata yrittää tehdä tilausta uudelleen saman päivän aikana.

Päivittäisen enimmäismäärän määrittäminen varastotasoille

Jos tiedät, paljonko kunkin tuotteen varastoa voit hallita päivässä, voit asettaa kyseisen määrän varastomääräksi joka aamu. Jos lisäksi asetat tuotteillesi ylimyynnin eston, asiakkaat eivät voi tehdä tilauksia, kun varasto on loppunut.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn adminissa kohtaan Tuotteet > Varasto.
  2. Lopeta tuotteiden myynti, kun ne on loppuunmyyty:

1. Klikkaa päävalintaruutua valitaksesi kaikki sivun tuotteet.
    2. Jos kaupassasi on yli 50 tuotetta, klikkaa Valitse koko varasto tässä kaupassa.
    3. Klikkaa Joukkomuokkaus > Sarakkeet > Jatka myyntiä, kun tuote on loppunut varastosta, jotta voit lisätä kyseisen sarakkeen joukkoeditoriin.
    4. Varmista, että Jatka myyntiä, kun tuote on loppunut varastosta ‑sarakkeen tuotteita ei ole valittuna.
    5. Klikkaa Tallenna.
  3. Varastotasojen määrittäminen:

• Jos sinulla on vain muutaman sivun verran tuotteita, voit määrittää jokaisen tuotteen varastotasot Adminissa:
      1. Siirry Shopifyn adminissa kohtaan Tuotteet > Varasto.
      2. Muokkaa saatavilla oleva määrä sellaiseksi, jonka voit myydä yhden päivän aikana.
      3. Klikkaa Tallenna.

- Jos sinulla on tuotteita useita sivuja, aseta silloin varastotasot CSV-tiedostoa käyttämällä: 1. Klikkaa Vie. Jos viet enintään yhden sivun verran tuotteita (enintään 50 tuotetta), CSV-tiedosto latautuu selaimeen. Jos viet enemmän kuin yhden sivun verran tuotteita (51 tai enemmän tuotteita), CSV-tiedosto lähetetään sähköpostitse sinulle. Jos et ole kaupan omistaja, tiedosto lähetetään myös kaupan omistajan sähköpostiosoitteeseen. 2. Avaa CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa, kuten Google Sheetsissä. 3. Tee tiedostosta kopio. Tarvitset alkuperäisen tiedoston Shopify-kauppaan lataamista varten, kun haluat palauttaa alkuperäiset varastotasot. 4. Määritä kunkin tuotteen ja version varastomäärä kopioidussa tiedostossa ja tallenna sitten tiedosto. 5. Siirry Shopifyn adminissa kohtaan Tuotteet > Varasto. 6. Klikkaa Tuo. 7. Lisää päivitetty CSV-tiedosto ja klikkaa lataa tiedosto.

Kun tuotteesi loppuvat varastosta, asiakkaat eivät enää voi tilata kyseisiä tuotteita. Jos haluat kertoa asiakkaille, milloin tuotteet ovat jälleen saatavilla, harkitse sellaisen sovelluksen asentamista, jonka avulla asiakkaat voivat vastaanottaa sähköpostiviestejä, kun tuotteita on lisätty varastoon. Voit selata käytettävissä olevia sovelluksia Shopify App Storessa.

Varastotasojen asettaminen nollaan

Kun olet saanut valitsemasi määrän tilauksia päivässä, voit estää asiakkaita tekemästä tilauksia poistamalla kunkin tuotteen varaston.

Jotta tämä menetelmä toimisi, varmista, ettei teemassasi ole sellaisia asetuksia, kokoelmissasi ole sellaisia ehtoja ja kaupassasi ole sellaisia sovelluksia, jotka piilottavat varastosta loppuneet tuotteet. Jos piilotat varastosta loppuneet tuotteet ja määrität varastotasot nollaan, asiakkaat eivät näe yhtään tuotetta verkkosivustollasi. Sinun täytyy myös varmistaa, että tuoteasetuksesi estävät asiakkaita ostamasta varastosta loppuneita tuotteita.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn adminissa kohtaan Tuotteet > Varasto.
  2. Lopeta tuotteiden myynti, kun ne on loppuunmyyty:

1. Klikkaa päävalintaruutua valitaksesi kaikki sivun tuotteet.
    2. Jos kaupassasi on yli 50 tuotetta, klikkaa Valitse koko varasto tässä kaupassa.
    3. Klikkaa Joukkomuokkaus > Sarakkeet > Jatka myyntiä, kun tuote on loppunut varastosta, jotta voit lisätä kyseisen sarakkeen joukkoeditoriin.
    4. Varmista, että Jatka myyntiä, kun tuote on loppunut varastosta ‑sarakkeen tuotteita ei ole valittuna.
    5. Klikkaa Tallenna.
  3. Aseta varastotaso nollaan:

• Jos sinulla on vain muutaman sivun verran tuotteita, voit määrittää varastotasoksi 0 adminissa:
      1. Klikkaa päävalintaruutua valitaksesi kaikki sivun tuotteet.
      2. Klikkaa Päivitä määrät.
      3. Klikkaa Aseta ja kirjoita 0. Klikkaa sitten Tallenna.
      4. Toista nämä vaiheet jokaisella tuotesivulla.

- Jos sinulla on tuotteita useita sivuja, aseta silloin varastotasoksi 0 CSV-tiedostoa käyttämällä: 1. Klikkaa Vie. Jos viet enintään yhden sivun verran tuotteita (enintään 50 tuotetta), CSV-tiedosto latautuu selaimeen. Jos viet enemmän kuin yhden sivun verran tuotteita (51 tai enemmän tuotteita), CSV-tiedosto lähetetään sähköpostitse sinulle. Jos et ole kaupan omistaja, tiedosto lähetetään myös kaupan omistajan sähköpostiosoitteeseen. 2. Avaa CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa, kuten Google Sheetsissä. 3. Tee tiedostosta kopio. Tarvitset alkuperäisen tiedoston Shopify-kauppaan lataamista varten, kun haluat palauttaa alkuperäiset varastotasot. 4. Aseta kopioidussa tiedostossa kunkin tuotteen ja version varastoksi 0 ja tallenna tiedosto. 5. Siirry Shopifyn adminissa kohtaan Tuotteet > Varasto. 6. Klikkaa Tuo. 7. Lisää päivitetty CSV-tiedosto ja klikkaa lataa tiedosto.

Kun haluat palauttaa alkuperäisen varaston, lataa alkuperäinen CSV-tiedosto, jonka olet ladannut.

Jos poistat varastosi, harkitse sellaisen sovelluksen asentamista, jonka avulla asiakkaat voivat vastaanottaa sähköpostiviestin, kun tuotetta on lisätty jälleen varastoon. Voit selata käytettävissä olevia sovelluksia tutustumalla Shopify App Storeen.

Ostoskorin enimmäismäärää säätelevän sovelluksen lisääminen

Ostoskorin enimmäismäärää säätelevän sovelluksen lisääminen voi auttaa rajoittamaan asiakkaan ostoskoriin lisäämien tuotteiden määrää yhden tilauksen yhteydessä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify App Storeen.
  2. Etsi sovellus, joka sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin.
  3. Klikkaa Add app (Lisää sovellus) -valintaa.
  4. Noudata sovelluksen asennusohjeita.

Valmistaudu tukipyyntöjen määrän kasvuun

Tilausten määrän kasvu johtaa usein myös tukipyyntöjen määrän kasvuun. Käyttämällä asiakaspalvelualustaa, jossa voit luoda sähköpostimalleja tai makroja, voit helpottaa tuen tehokasta hallintaa. Mahdollisiin tukikysymyksiin vastaaminen etukäteen verkkosivujesi usein kysytyissä kysymyksissä on toinen hyvä tapa hallita tukipyyntöjä. usein kysyttyä auttavat asiakkaita saamaan vastauksia nopeasti ja jakamalla niiden URL-osoitteen tuen antamisen yhteydessä asiakkaasi voivat hakea lisätietoja.

Asiakaspalvelualustat

Käytettävissä on useita asiakaspalvelualustoja, ja jotkin niistä löytyvät Shopify App Storesta. Ne integroituvat suoraan Shopifyn kanssa, ja ne voivat olla tehokas tapa hallita tukipyyntöjä.

Luo mallipohjia yleisimpiä kysymyksiä varten, joita voivat olla esimerkiksi toimituspäivitykset, palautuspyynnöt ja tuotekyselyt. Luo automaattivastaus, jossa kerrot, kuinka nopeasti todennäköisesti vastaat ja anna ohjeet siihen, mitä asiakas voi tehdä, jos hän ei saa vastausta tässä ajassa.

Luo usein kysyttyä -sivu

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa > Sivut.
  2. Klikkaa Lisää sivu.
  3. Lisää otsikko ja täytä sivun sisältö.
  1. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat lisätä usein kysyttyä -sivun sivustosi valikkoon, tutustu kohtaan Valikkokohdan lisääminen.

Lataa sovellus usein kysyttyjä kysymyksiä varten

Sovellusten avulla voit luoda kattavan usein kysyttyä -sivun, jossa on yksilöllisiä ominaisuuksia, kuten hakutoimintoja ja välilehtiä. Jos haluat käyttää sovellusta kysymyssivun luomiseen, siirry Shopify App Storeen.

Todenmukaisten odotusten asettaminen toimitusajoille

Varmista, että kerrot asiakkaille, milloin he voivat odottaa tilauksen saapumista. Todenmukaisten odotusten luominen voi vähentää sinulle lähetettävien tukipyyntöjen määrää, lisätä luottamusta brändiäsi kohtaan ja tehdä asiakkaan olon turvalliseksi, kun hän tekee tilausta yritykseltäsi.

Voit lisätä verkkosivullesi bannerin, luoda uuden sivun tai lisätä verkkokauppaasi toimituskäytännön, jotta asiakkaat löytävät toimitustietosi.

Jakelupalvelun käyttäminen

Jos huomaat, että tilausten pakkaaminen ja toimittaminen aiheuttavat suurimmat viivästyksesi, sinun kannattaa harkita yhteistyön tekemistä paikallisen varaston kanssa. Voit lisätä varaston mukautetuksi jakelupalveluksi, jotta he saavat tilauksesi sähköpostitse ja voivat pakata ja toimittaa tilaukset puolestasi.

Jos myyt Yhdysvalloissa, harkitse pääsyn anomista Shopify Fulfillment Networkiin.

Shopify Shippingin käyttäminen

Jos olet Kanadassa tai Yhdysvalloissa, voit käyttää Shopify Shippingiä lähetystarrojen tulostamiseen kotona ja pyytää kuljetuspalvelua noutamaan lähetyksesi, kun ne ovat valmiita postitettaviksi. Tämä säästää sinulta aikaa, joka muuten kuluisi postitoimistoon kulkemiseen ja se mahdollistaa postitoimistojen hintoja edullisemmat toimitusmaksut. Lue lisää kohdassa Toimitusten hallinnointi kokonaan kotoa tai työpaikalta käsin.

Uusien työntekijöiden palkkaaminen

Uusien työntekijöiden palkkaaminen tiettyihin tehtäviin yrityksessäsi voi säästää omaa aikaasi. Yhdistettynä uuden henkilöstön tarjoamaan osaamiseen lopputulos voi palkkojen kattamisen lisäksi myös tehdä tuottoa. Jos esimerkiksi tuotteidesi pakkaamiseen kuluu neljä tuntia päivästä, mieti, kuinka monta tilausta enemmän voisit käsitellä ja hyväksyä, jos saisit nämä neljä tuntia muuhun käyttöön.

Verkkokaupan pyörittämisessä monet työt voidaan tehdä etänä. Markkinointi, verkkosivujen suunnittelu, asiakastuki ja verkkosivustojen hallinta voidaan tehdä mistä vain. Sen ansiosta voit palkata ihmisiä mistä päin maailmaa tahansa.

Voit lisätä henkilöstön jäseniä Shopify-kauppaasi ja käyttää henkilöstön käyttöoikeuksia, jotta he pääsevät vain tarvittaville alueille adminissa.

Etsi aluksi freelance-työntekijöitä, jotta voit tutustua tarkemmin siihen, millaista lisäarvoa he voivat tuottaa yrityksellesi.