Apple Pay

Apple Pay -palvelun aloituskuva

Apple Pay -palvelua käyttäen asiakkaat voivat maksaa verkkokaupassasi helposti ja turvallisesti. Apple Pay -palvelua käyttäen asiakkaasi voivat maksaa tilauksensa verkkokaupassasi käyttämällä Safari-selainta iPhonessa, iPadissa ja Macissa.

Apple Pay mahdollistaa nopeutetun maksuprosessin. Kun asiakas maksaa tilauksensa Apple Pay -palvelua käyttäen, hänen ei tarvitse syöttää luottokorttitietoja tai toimitusosoitetta manuaalisesti. Asiakas napauttaa Apple Pay -painiketta ja skannaa sormenjälkensä. Apple Pay välittää nämä tiedot maksupalveluntarjoajalle. Lisätietoja nopeutetuista kassalla maksuista.

Vaatimukset

Apple Pay -painikkeen ottaminen käyttöön verkkokaupassa edellyttää seuraavia asioita:

• Sinun on käytettävä jotakin seuraavista luottokorttien tarjoajista:

• Shopify Payments
    • Stripe
    • First Data Payeezy
    • Authorize.net
    • CyberSource
  • SSL:n pitää olla käytössä kaupan verkkotunnuksessa.

• Kaupan on noudatettava Applen hyväksyttävän käytön ohjeita.

Apple Pay -maksua tukevat laitteet

Apple Pay -painike on näkyvissä, jos asiakkaasi käyttävät Safari-selainta iOS 12.1- tai MacOS 10.14.1 -käyttöjärjestelmässä jollakin seuraavista laitteista:

• iPhone (SE, 6, 6 Plus tai uudempi)
  • iPad (Pro, Air 2, mini 3 tai uudempi)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro, jossa on Touch ID
  • Kaikki Mac-mallit (2012 tai uudemmat) sekä Apple Pay -palvelua tukevat iPhone tai Apple Watch

Aktivoi Apple Pay

1. Napauta luottokorttien tarjoajan osiossa Hallinnoi.

2. Valitse NOPEUTETUT MAKSUT KASSALLE -osiosta Apple Pay.

3. Napauta Tallenna.

Asiakkaasi voivat nyt maksaa kaupassasi Apple Pay -palvelua käyttäen.

Asiakaskokemus

Kun asiakas käy verkkokaupassasi käyttäen Safari-selainta iOS 10- tai macOS Sierra -käyttöjärjestelmässä, he näkevät painikkeen, jossa on Apple Pay -logo:

Kaupassasi näkyvä Buy with Apple Pay -painike

Asiakas voi napauttaa painiketta tehdäkseen ostoksen Apple Pay -palvelua käyttäen. Painikkeen napautuksen jälkeen he näkevät lompakkoonsa määrittämänsä toimitus- ja laskutustiedot sekä tilauksen hinnan, toimitusmaksut ja verot. Tämän jälkeen asiakkaan pitää todentaa ostos. Todennusprosessi on hieman erilainen sen mukaan, mitä laitetta asiakas käyttää:

IPhonessa ja iPadissa

Laitteeseen tulee kehote, joka pyytää vahvistamaan ostoksen laitteen Touch ID:tä käyttäen. Asiakas todentaa ostoksen skannaamalla sormenjälkensä laitteen Touch ID:tä käyttäen.

MacBookissa, jossa on Touch ID

Asiakkaan Touch Bar -näyttöriville ilmestyy kehote, joka pyytää vahvistamaan ostoksen käyttämällä MacBookin Touch ID:tä. Asiakas todentaa ostoksen skannaamalla sormenjälkensä Touch ID:llä.

Mac-tietokoneessa, jossa ei ole Touch ID:tä

Jos asiakkaalla ei ole Touch ID:tä, hän voi käyttää Apple Pay -palvelua Mac-tietokoneessa toisella laitteella, kuten iPhonella, iPadillä tai Apple Watchilla. Yhteyden tarkastamiseksi asiakkaan on varmistettava, että laitteen ja tietokoneen määritys täyttää seuraavat vaatimukset:

• Ne ovat lähellä toisiaan.
  • Bluetooth on kytketty päälle.
  • Ne ovat kirjautuneet samaan iCloud-tiliin.

Asiakkaan tietokoneeseen ilmestyy valintaikkuna, joka pyytää vahvistamaan ostoksen käyttämällä toisen laitteen Touch ID:tä. Asiakas todentaa ostoksen skannaamalla sormenjälkensä laitteessa.

Vianmääritys

Apple Pay ei näy Shopify adminissa

Jos käytät Cybersource-, Authorize.net- tai First Data Payeezy -palvelua eikä Shopify adminissa näy Apple Pay -palvelun aktivointivalintaa, sinun on pyydettävä maksujen käsittelijää asettamaan network token -tunnukset käyttöön. Jos käytät Stripe-palvelua, varmista, että olet hyväksynyt Apple Pay -palvelun käyttöehdot Stripe-koontinäytössä. Jos et ole varma, kuka toimii maksujen käsittelijänä, ota yhteyttä pankkiisi tai kauppiastilin palveluntarjoajaasi.

Apple Pay -painike ei näy kassalla

Kun haluat nähdä Applen maksupainikkeen kassa-sivulla, sinun on käytettävä Safari-selainta iOS 12.1- tai macOS 10.14.1 -käyttöjärjestelmässä. Jos käytät uusinta Safari-versiota eikä painike vieläkään näy, varmista, että kaikki Apple Pay -käytön vaatimukset täyttyvät.

Apple Pay -painike ei näy ostoskorilaatikossa

Jos ostoskorissasi on ostoskorilaatikko tai ostoskorin ponnahdusikkuna, Apple Pay -painike ei ehkä ole näkyvissä. Voit lisätä teemaasi Javascriptin varmistaaksesi, että painike näkyy ostoskorissa.

Asiakas ei voi syöttää alennuskoodia

Asiakkaasi voivat käyttää alennuskoodeja Applen Pay -palvelussa vain, jos he syöttävät alennuskoodin kassa-sivulla ennen Apple Pay -painikkeen napauttamista. Jos Apple Pay -painike näkyy ostoskorisivulla, asiakkaasi eivät voi siirtyä kassa-sivulle ja syöttää alennuskoodia. Apple Pay -painikkeen on oltava kassa-sivulla, jotta voit olla varma, että asiakkaat pystyvät käyttämään alennuskoodeja.

Virhe maksettaessa Apple Pay -palvelua käyttäen Mac-tietokoneella

Jos saat virheilmoituksen, kun yrität maksaa Apple Pay -palvelua käyttäen Mac-tietokoneella, puhelimen ja tietokoneen välillä saattaa olla yhteysongelma. Yhteyden tarkistamiseksi asiakkaan on varmistettava, että puhelin ja tietokone täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Ne ovat lähellä toisiaan.
  • Bluetooth on kytketty päälle.
  • Kumpikin laite on kirjattu samaan iCloud-tiliin.

Toimitusrajoitukset

Apple Pay -palvelun rajallisen postinumeroiden saatavuuden vuoksi kuljetusliikkeen laskemat toimitusmaksut saatetaan laskea väärin tietyille Kanadan syrjäisillä alueille. Tämä ongelma ei koske useimpia osoitteita Kanadassa.

Muita tapoja vastaanottaa Apple Pay -maksuja

Apple Pay -palvelun henkilökohtainen käyttö

Voit käyttää Apple Pay-palvelua henkilökohtaisesti, jos käytät Shopify POS-sovellusta Yhdysvalloissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Lähiluku-, siru- ja magneettijuovatoiminnolla tai lähiluku - ja sirutoiminnolla varustetulla lukijalla voit tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden maksaa Apple Pay -palvelua käyttäen iPhone-tai Apple Watch-palvelussa. Maksu käsitellään heti, eikä asiakkaan tarvitse käyttää luottokorttiaan tai syöttää maksutietojaan iOS-laitteen näppäimistöä käyttäen.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash on käytettävissä, jos yrityksesi sijaitsee Yhdysvalloissa ja Discover on otettu käyttöön sen maksuasetuksissa. Voit tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden maksaa Apply Pay Cash -kortilla iPhone- tai Apple Watch -laitteissa. Jos toimit Yhdysvaltojen ulkopuolella, tarkista maksupalveluntarjoajalta, tukeeko se Discover-kortteja.

Apple Pay mobiilisovelluksissa

Apple Pay on käytettävissä, jos kaupassa on iOS-sovellus, jossa on käytössä iOS Buy SDK.

Usein esitetyt kysymykset

Mitä luottokortteja asiakkaat voivat käyttää Apple Pay -palvelussa?

Käyttämäsi luottokorttien tarjoaja määrää, mitä luottokortteja asiakkaasi voivat käyttää ostaessaan kauppasi tuotteita Apple Pay -palvelua käyttäen. Apple Pay -palvelun käyttäminen edellyttää, että asiakkaasi lisäävät luottokorttitietonsa Apple Pay -lompakkoonsa. Jos käyttämäsi maksupalveluntarjoaja ei hyväksy asiakkaan Apple Pay -lompakkoonsa lisäämää luottokorttia, asiakas ei voi ostaa tuotteita Apple Pay -palvelua käyttäen.

Miltä Apple Pay -tilaus näyttää?

Jos haluat käyttää Apple Pay -palvelua, maksujen käsittelijän on tuettava network token -tunnusten käyttöä. Tämän takia tilauksen maksutiedoissa ei näy asiakkaan luottokortin numeron neljää viimeistä numeroa. Sen sijaan näet asiakkaan Apple Pay -laitteen tilinumeron neljä viimeistä numeroa.