Apple Pay ‑palvelun ottaminen käyttöön

Apple Payn avulla asiakkaat voivat maksaa verkkokaupassasi nopeasti ja turvallisesti.

Apple Pay mahdollistaa nopeutetun maksuprosessin. Kun asiakas maksaa tilauksensa Apple Pay -palvelua käyttäen, hänen ei tarvitse syöttää luottokorttitietoja tai toimitusosoitetta manuaalisesti. Asiakas napauttaa Apple Pay -painiketta ja skannaa sormenjälkensä. Apple Pay välittää nämä tiedot maksupalveluntarjoajalle. Apple Pay -maksun vastaanottamisesta ei peritä lisämaksuja. Maksat normaalit maksupalveluntarjoajaan liittyvät käsittelymaksut. Lue lisää nopeutetuista maksuista.

Vaatimukset

Jotta voit aktivoida Apple Pay -painikkeen verkkokaupassasi, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Tilausten vaatimukset

Jotta voit käyttää Apple Pay -maksua tilaustuotteissa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Kauppasi on käytettävä Shopify Payments -maksua.
  • Yrityksesi täytyy sijaita Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa tai Uudessa-Seelannissa.
  • Asiakkaidesi on maksettava Mastercard- tai Visa-kortilla.

Apple Pay -maksua tukevat laitteet

Jotta voit käyttää Apple Pay -painiketta, asiakkaidesi on käytettävä jotakin seuraavista laitteista:

• iPhone (SE, 6, 6 Plus tai uudempi)
  • iPad (Pro, Air 2, mini 3 tai uudempi)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro, jossa on Touch ID
  • mikä tahansa Mac-malli (2012 tai uudempi) sekä iPhone tai Apple Watch, jossa Apple Pay on aktivoitu.

Aktivoi Apple Pay

Jos täytät vaatimukset, voit aktivoida Apple Payn Shopify adminissa.

Vaiheet:

Asiakkaasi voivat nyt maksaa kaupassasi Apple Pay -palvelua käyttäen.

Apple Payn aktivoiminen Ranskassa Shopify Paymentsin avulla

Jos täytät vaatimukset ja yrityksesi sijaitsee Ranskassa, voit aktivoida Apple Payn seuraavasti.

Vaiheet:

Asiakkaasi voivat nyt maksaa kaupassasi Apple Pay -palvelua käyttäen.

Asiakaskokemus

Kun asiakas vierailee verkkokaupassasi laitteella, joka tukee Apple Payta, näyttöön tulee painike, jossa on Apple Pay ‑logo.

Asiakas voi tehdä ostoksen Apple Payn avulla napauttamalla tai klikkaamalla painiketta. Painikkeen napautuksen jälkeen hän näkee lompakkoonsa lisätyt toimitus- ja laskutustiedot sekä tilauksen hinnan, toimitusmaksut ja verot. Tämän jälkeen asiakkaan pitää todentaa ostos. Todennusprosessi on hieman erilainen sen mukaan, mitä laitetta asiakas käyttää:

IPhonessa ja iPadissa

Laitteella näkyy kehote, joka pyytää vahvistamaan ostoksen laitteen Touch ID:tä käyttäen. Asiakas todentaa ostoksen skannaamalla sormenjälkensä laitteen Touch ID:tä käyttäen.

MacBookissa, jossa on Touch ID

Asiakkaan Touch Bar ‑riville ilmestyy kehote, joka pyytää vahvistamaan ostoksen käyttämällä MacBookin Touch ID:tä. Asiakas todentaa ostoksen skannaamalla sormenjälkensä Touch ID:llä.

Mac-tietokoneessa, jossa ei ole Touch ID:tä

Jos asiakkaalla ei ole Touch ID:tä, hän voi käyttää Apple Pay ‑palvelua Mac-tietokoneessa toisella laitteella, kuten iPhonella, iPadillä tai Apple Watchilla. Yhteyden tarkastamiseksi asiakkaan on varmistettava, että laitteen ja tietokoneen määritys täyttää seuraavat vaatimukset:

• Ne ovat lähellä toisiaan.
  • Bluetooth on kytketty päälle.
  • Niillä on kirjauduttu samalle iCloud-tilille.

Asiakkaan tietokoneelle ilmestyy valintaikkuna, joka pyytää vahvistamaan ostoksen käyttämällä toisen laitteen Touch ID:tä. Asiakas todentaa ostoksen skannaamalla sormenjälkensä laitteessa.

Vianmääritys

Apple Pay ei näy Shopify adminissa

Jos käytät Cybersource-, Authorize.net-, tai First Data Payeezy -palvelua eikä Adminissa ole Apple Pay -palvelun aktivointivalintaa, sinun on pyydettävä maksun käsittelijää ottamaan network token -tunnukset käyttöön. Jos käytät Stripe-palvelua, varmista, että olet hyväksynyt Apple Pay -palvelun käyttöehdot Stripen dashboardissa. Jos et ole varma, kuka toimii maksujen käsittelijänä, ota yhteyttä pankkiisi tai kauppiastilisi palveluntarjoajaan.

Apple Pay -painike ei näy kassalla

Jos Apple Pay ‑painike ei näy kassalla, varmista, että täytät kaikki Apple Payn käyttöön liittyvät vaatimukset.

Jos asiakas käyttää Osta-painiketta tilauksensa maksamiseen, Apple Pay ‑palvelua ei tarjota, koska tämä myyntikanava ei tue sitä.

Apple Pay ei näy kassalla, kun Yrityksen nimi ‑kenttä on asetettu pakolliseksi kassalla.

Apple Pay -painike ei näy ostoskorilaatikossa

Jos ostoskorissasi on veto-ostoskori tai ostoskorin ponnahdusikkuna, Apple Pay ‑painike ei ehkä ole näkyvissä. Voit lisätä teemaasi Javascriptin varmistaaksesi, että painike näkyy veto-ostoskorissa.

Apple Pay -painike näkyy mutta ei toimi

Jos käytät tuettua Applen kannettavaa tietokonetta, tarkista laitteesi Apple Pay -lompakko ja varmista, että kannettavan tietokoneesi kansi on auki. Jos kannettavan tietokoneesi näyttö on suljettu, Apply Pay -painike ei ehkä vastaa painalluksiin.

Asiakas ei voi syöttää alennuskoodia

Asiakkaasi voivat käyttää alennuskoodeja Applen Pay ‑palvelussa vain, jos he syöttävät alennuskoodin kassa-sivulla ennen Apple Pay ‑painikkeen napauttamista. Jos Apple Pay ‑painike näkyy ostoskorisivulla, asiakkaasi eivät voi siirtyä kassavaiheeseen ja syöttää alennuskoodia. Apple Pay ‑painikkeen on oltava kassavaiheen sivulla, jotta voit olla varma, että asiakkaat pystyvät käyttämään alennuskoodeja.

Virhe maksettaessa Apple Pay -palvelua käyttäen Mac-tietokoneella

Jos saat virheilmoituksen, kun yrität maksaa Apple Payn avulla Mac-tietokoneella, puhelimen ja tietokoneen välillä saattaa olla yhteysongelma. Yhteyden tarkistamiseksi asiakkaan on varmistettava, että puhelin ja tietokone täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Ne ovat lähellä toisiaan.
  • Bluetooth on kytketty päälle.
  • Kummallakin laitteella on kirjauduttu samalle iCloud-tilille.

Toimitusrajoitukset

Apple Pay ‑palvelun rajallisen postinumeroiden saatavuuden vuoksi kuljetuspalvelun laskemat toimitusmaksut saatetaan laskea väärin tietyille Kanadan syrjäisillä alueille. Tämä ongelma ei koske useimpia osoitteita Kanadassa.

Muita tapoja vastaanottaa Apple Pay -maksuja

Apple Pay -palvelun henkilökohtainen käyttö

Apple Pay on käytettävissä verkon ulkopuolella tehtävissä myyntitapahtumissa, kun käytät Shopify-myyntipistettä ja tuettua kortinlukijaa, kuten POS Go ‑laitetta, WisePad 3 ‑kortinlukijaa, Tap & Chip ‑lukijaa tai Chipper 2X BT ‑kortinlukijaa. Tämä ominaisuus toimii myös Tap to Pay on iPhone ‑ominaisuuden kanssa. Asiakkaasi voivat maksaa Apple Paylla tuomalla iPhonen tai Apple Watchin minkä tahansa tuetun lukijan lähelle. Maksu käsitellään heti, eikä asiakkaan tarvitse esittää luottokorttiaan tai syöttää maksutietojaan iOS-laitteensa näppäimistöllä.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash on käytettävissä, jos yrityksesi sijaitsee Yhdysvalloissa ja käytät Shopify POSia tuetussa kortinlukijassa. Voit tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden maksaa Apple Pay Cash -kortilla iPhonen tai Apple Watchin avulla. Jos toimit Yhdysvaltojen ulkopuolella, ota yhteyttä maksupalveluidesi tarjoajaan ja tarkista, tukeeko se Discover-palvelua.

Apple Pay mobiilisovelluksissa

Apple Pay on käytettävissä, jos kaupassa on iOS-sovellus, jossa on käytössä iOS Buy SDK.

Usein kysyttyä

Mitä luottokortteja asiakkaat voivat käyttää Apple Pay -palvelussa?

Käyttämäsi luottokorttimaksupalveluiden tarjoaja määrää, mitä luottokortteja asiakkaasi voivat käyttää ostaessaan kauppasi tuotteita Apple Pay -palvelua käyttäen. Apple Pay -palvelun käyttäminen edellyttää, että asiakkaasi lisäävät luottokorttitietonsa Apple Pay -lompakkoonsa. Jos käyttämäsi maksupalveluntarjoaja ei hyväksy asiakkaan Apple Pay -lompakkoonsa lisäämää luottokorttia, asiakas ei voi ostaa tuotteita Apple Pay -palvelua käyttäen.

Miltä Apple Pay -tilaus näyttää?

Jos haluat käyttää Apple Pay -palvelua, maksujen käsittelijän on tuettava network token -tunnusten käyttöä. Tämän takia tilauksen maksutiedoissa ei näy asiakkaan luottokortin neljää viimeistä numeroa. Sen sijaan näet asiakkaan Apple Pay -laitteen tilinumeron neljä viimeistä numeroa.