Monivaluuttajärjestelmän testaus

Kun olet ottanut käyttöön myynnin useissa valuutoissa Shopify Payments -palvelua käyttäen, testaa asiakaskokemusta. Selaa kauppaasi ja luo testitilauksia. Varmista, että hinnat näkyvät oikein eri valuutoissa ja että sovellukset ja mukautukset toimivat edelleen odotetulla tavalla.

Valuuttojen vaihtaminen manuaalisesti

Helpoin tapa testata asiakaskokemusta toisessa valuutassa (ilman että teemaa pitää vaihtaa) on lisätä verkkokaupan URL-osoitteiden loppuun parametri ?currency=ISO-code. Vaihda ISO-code -kohtaan valuutan 3-merkkinen ISO 4217 -valuuttakoodi.

Esimerkiksi seuraava linkki avaa kaupan ja näyttää kaikki hinnat Kanadan dollareissa: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD. Seuraava linkki avaa saman kaupan ja näyttää hinnat Yhdysvaltain dollareissa: myshopify-store.myshopify.com?currency=USD.

Esimerkkejä URL-osoitteista, joissa on tuetut ISO-koodit
Tuettu valuutta URL-esimerkki
Australian dollari (AUD) myshopify-store.myshopify.com?currency=AUD
Kanadan dollari (CAD) myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD
Tanskan kruunu (DKK) myshopify-store.myshopify.com?currency=DKK
Euro myshopify-store.myshopify.com?currency=EUR
Hongkongin dollari (HKD) myshopify-store.myshopify.com?currency=HKD
Japanin jeni (JPY) myshopify-store.myshopify.com?currency=JPY
Uuden-Seelannin dollari (NZD) myshopify-store.myshopify.com?currency=NZD
Englannin punta (GBP) myshopify-store.myshopify.com?currency=GBP
Singaporen dollari (SGD) myshopify-store.myshopify.com?currency=SGD
Ruotsin kruunu (SEK) myshopify-store.myshopify.com?currency=SEK
Yhdysvaltain dollari (USD) myshopify-store.myshopify.com?currency=USD

Voit myös luoda testitilauksia ja simuloida niiden maksamista käyttämällä luottokorttien testinumeroita eri paikoista.

Valuuttojen esikatselu kaupassasi

Voit esikatsella, miltä hinnat näyttävät kaupassasi.

1. Napauta Shopify adminissa Asetukset.

2. Napauta Maksupalveluiden tarjoajat.

3. Napauta Shopify Payments -osiossa Muokkaa.

4. Valitse käytössä olevat valuutat-kohdasta valuutta, jota haluat esikatsella.

5. Napauta Näytä verkkokaupassa.

Julkiset ja yksityiset sovellukset

Käy verkkokaupassasi, vaihda valuutta ja testaa asiakaskokemusta. Jos olet asentanut Shopify adminiin sovelluksia seuraavien tehtävien suorittamiseksi, sinun on testattava, että ne toimivat oikein useita valuuttoja käytettäessä:

• rahasummien näyttäminen (hinnat, kokonaissummat) kauppapaikassa tai raportissa
  • hintoja sisältävien ilmoitusten lähettäminen asiakkaillesi

Jos näiden sovellusten kanssa ilmenee ongelma, se voi vaikuttaa kauppasi asiakaskokemukseen. Asiakkaasi voivat maksaa kassalla, mutta he saattavat nähdä väärät rahalliset arvot. Esimerkiksi päivittämätön sovellus voi lähettää asiakkaillesi sähköpostiviestejä, jotka osoittavat heidän tilaustensa arvot valuutassa, joka on eri kuin valuutta, jossa he ovat maksaneet.

Julkisia sovelluksia koskevat ilmoitukset

Useimmat julkiset sovellukset on päivitetty tukemaan myyntiä eri valuutoissa, mutta joitakin niistä ei ole päivitetty. Jos olet asentanut sovelluksen, joka ei ole yhteensopiva, saat ilmoituksen Shopify adminissa.

Jos saat ilmoituksen, kun yrität sallia myynnin useissa valuutoissa, poista ilmoituksessa mainittu sovellus. Jos Shopify adminiin on asennettu yhteensopimattomia sovelluksia, et voi ottaa käyttöön myyntiä useissa valuutoissa.

Jos saat ilmoituksen, kun olet ottanut käyttöön useita valuuttoja, olet äskettäin asentanut yhteensopimattoman sovelluksen ja sinun on poistettava se. Jos et poista sovellusta, tämä vaikuttaa kaupan asiakaskokemukseen (asiakkaat eivät esimerkiksi välttämättä pysty suorittamaan tilauksiaan). Tämä vaikuttaa myös Shopify adminin käyttökokemukseen (sinulla voi esimerkiksi olla ongelmia tilausten käsittelyssä ja palauttamisessa).

Yksityisiä sovelluksia koskevat ilmoitukset

Jos saat ilmoituksen Shopify adminin yksityisistä sovelluksista, kehittäjän on tarkastettava nämä sovellukset.

Shopify olettaa, että jos käytössä on yksityinen sovellus, sinulla on yhteys kehittäjiin, jotka voivat neuvoa sinua näiden sovellusten käytön riskeistä, kun myyt useissa valuutoissa. Voit ottaa käyttöön myynnin useissa valuutoissa, vaikka sinulla olisi yksityisiä sovelluksia, jotka eivät tue tätä ominaisuutta.

Lisätietoja