Monivaluuttajärjestelmän testaus

Kun olet ottanut käyttöön myynnin useissa valuutoissa Shopify Payments -palvelua käyttäen, testaa asiakaskokemusta. Selaa kauppaasi, luo testitilauksia ja simuloi niistä maksamista kahden testiluottokortin numeroa käyttämällä. Varmista, että hinnat näkyvät oikein eri valuutoissa ja että sovellukset ja mukautukset toimivat edelleen odotetulla tavalla.

Jos et näe valuutanvalitsinta kaupassasi, sinun täytyy lisätä sellainen.

Valuuttojen esikatselu kaupassasi

Voit esikatsella, miltä hinnat näyttävät kaupassasi.

Toimintovaiheet:

1. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.

2. Valitse Käytössä olevat valuutat -kohdasta valuutta, jota haluat esikatsella.

3. Klikkaa Näytä verkkokaupassa.

Valuuttojen vaihtaminen manuaalisesti

Voit testata asiakaskokemusta eri valuutoissa ilman, että sinun täytyy vaihtaa teemaa, kun lisäät tekstin ?currency=<ISO-code> verkkokaupan URL-osoitteen loppuun ja korvaat <ISO-code> kolmesta merkistä koostuvalla ISO 4217 -valuuttakoodilla.

Jos esimerkiksi kauppasi URL-osoite on myshopify-store.myshopify.com, myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD näyttää kaikki kauppasi hinnat Kanadan dollareissa, ja myshopify-store.myshopify.com?currency=USD näyttää kaikki kauppasi hinnat Yhdysvaltain dollareissa.

Julkiset ja yksityiset sovellukset

Käy verkkokaupassasi, vaihda valuutta ja testaa asiakaskokemusta. Jos olet asentanut Shopify adminiin sovelluksia seuraavien tehtävien suorittamiseksi, sinun on testattava, että ne toimivat oikein useita valuuttoja käytettäessä:

• rahasummien näyttäminen (hinnat, kokonaissummat) kauppapaikassa tai raportissa
  • hintoja sisältävien ilmoitusten lähettäminen asiakkaillesi

Jos näiden sovellusten kanssa ilmenee ongelma, se voi vaikuttaa kauppasi asiakaskokemukseen. Asiakkaasi voivat maksaa kassalla, mutta he saattavat nähdä väärät rahalliset arvot. Esimerkiksi päivittämätön sovellus voi lähettää asiakkaillesi sähköpostiviestejä, jotka osoittavat heidän tilaustensa arvot valuutassa, joka on eri kuin valuutta, jossa he ovat maksaneet.

Julkisia sovelluksia koskevat ilmoitukset

Useimmat julkiset sovellukset on päivitetty tukemaan myyntiä eri valuutoissa, mutta joitakin niistä ei ole päivitetty. Jos olet asentanut sovelluksen, joka ei ole yhteensopiva, saat ilmoituksen Shopify adminissa.

Jos saat ilmoituksen, kun yrität sallia myynnin useissa valuutoissa, poista ilmoituksessa mainittu sovellus. Jos Shopify adminiin on asennettu yhteensopimattomia sovelluksia, et voi ottaa käyttöön myyntiä useissa valuutoissa.

Jos saat ilmoituksen, kun olet ottanut käyttöön useita valuuttoja, olet äskettäin asentanut yhteensopimattoman sovelluksen ja sinun on poistettava se. Jos et poista sovellusta, tämä vaikuttaa kaupan asiakaskokemukseen (asiakkaat eivät esimerkiksi välttämättä pysty suorittamaan tilauksiaan). Tämä vaikuttaa myös Shopify adminin käyttökokemukseen (sinulla voi esimerkiksi olla ongelmia tilausten käsittelyssä ja palauttamisessa).

Yksityisiä sovelluksia koskevat ilmoitukset

Jos saat ilmoituksen Shopify adminin yksityisistä sovelluksista, kehittäjän on tarkastettava nämä sovellukset.

Shopify olettaa, että jos käytössä on yksityinen sovellus, sinulla on yhteys kehittäjiin, jotka voivat neuvoa sinua näiden sovellusten käytön riskeistä, kun myyt useissa valuutoissa. Voit ottaa käyttöön myynnin useissa valuutoissa, vaikka sinulla olisi yksityisiä sovelluksia, jotka eivät tue tätä ominaisuutta.

Lisätietoja