Sofort-maksut

Sofort on suora ja turvallinen pankkisiirtomaksutapa Shopify Payments -palvelussa. Kun asiakas valitsee maksutavakseen Sofort-palvelun, hänen pitää kirjautua tiliinsä ja vahvistaa maksu kaksiportaisella valtuutuskoodilla.

Sofort-palvelun vaatimukset

Jotta voit ottaa Sofort-sovelluksen käyttöön verkkokaupassasi, sinun täytyy käyttää Shopify Payments -palvelua. Sofort toimii vain silloin, kun Shopify Payments on käytössä. Se ei toimi, kun Shopify Payments on testitilassa.

Sofort on ainoastaan Saksassa toimivien kauppiaiden käytettävissä.

Sofort-palvelun aktivoiminen

Shopify Payments on määritettävä ennen kuin Sofort-palvelu voidaan aktivoida.

Sofort-palvelu on hyväksyttävä ennen kuin sitä voidaan käyttää. Kun aktivoit Shopify Payments -palvelun, Sofort käynnistää automaattisesti hyväksymisprosessin, joka kestää enintään 48 tuntia.

Kun Sofort on suorittanut hyväksyntäprosessin loppuun, Shopify Payments -sivulla näkyy viesti Sofort-asetuksen alapuolella.

Sofort-palvelua käyttäen tehdyt maksut

Sofortissa maksu valtuutetaan, kun asiakas tekee tilauksen ja käyttää Sofortia maksamiseen. Pankkisiirto asiakkaasi pankkitililtä aloitetaan valtuutuksen jälkeen. Pankkisiirto voi viedä 2–14 päivää, mutta yleensä se kestää 3 päivää. Varoja ei taata, ennen kuin ne on vastaanotettu. Tänä aikana maksutila näkyy Shopify adminissa Maksua odotetaan -tilassa. Tilaksi vaihtuu Maksettu, kun varat on siirretty. Voit päättää, huolitko tilauksen ennen varojen vastaanottamista, sillä asiakas on jo maksanut avoimen summan Sofortille.

Asiakas ei voi peruuttaa Sofort-palvelun kautta tehtyä maksua sen jälkeen, kun maksu on hyväksytty. Ainoa tapa peruuttaa Sofort-palvelun kautta tehty tapahtuma on palauttaa tilauksen maksu. Jos palautat Sofort-palvelun käsittelemän tapahtuman maksun, Shopify Payments -palvelun veloittamaa käsittelymaksua ei palauteta.

Kun asiakas maksaa tilauksen Sofort-palvelua käyttäen, tilauksen takaisinperintä ei ole mahdollista.

Sofort-asiakaskokemus

Kun asiakas käy verkkokaupassasi ja tekee ostoksen, maksuprosessin aikana hän näkee Sofort-palvelun maksuvaihtoehtona.

Jos asiakas haluaa maksaa Sofortin kautta, hän valitsee sen kassalla. Kun he valitsevat Sofortin, heidät ohjataan heidän Sofort-tiliinsä oston loppuunvientiä varten.

Deaktivoi Sofort

1. Valitse Shopify Payments -kohdasta Hallinnoi.
  2. Poista Hyväksytyt maksut -kohdasta Sofort ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.